Tatile Giderken Evcil Hayvanını Arkasında Bırakacaklara 3 Faydalı Öneri

Coral Travel

Evcil hayvanlar, her evin birer bireyi olarak özenle bakılıp, büyütülüyor. Çoğu evcil hayvan sahibi, kendisini onun ebeveyni olarak görüyor. Hal böyle olunca, evcil hayvanları evde yalnız bırakabilmek veya başkasına emanet etmek güç hale geliyor.

Ancak, acil durumlarda veya tatile ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda, evinizin bu tatlı bebeğini maalesef yanınıza alamayabilirsiniz. Her otel evcil hayvan kabul etmediği gibi, özellikle yurt dışı seyahatlerinde bu durum büyük bir problem haline gelebiliyor. Bazı ülkeler evcil hayvan giriş çıkışına engel olacak şekilde kurallar koyabiliyor. Dolayısıyla, tatlı kızınızı/oğlunuzu zor durumda bırakmamak için zaman zaman seyahat planlarınızdan vazgeçmek zorunda kalıyor olabilirsiniz.

Peki, bu durumun bir çözümü var mı? Evcil hayvanınızı geride bırakırken içinizi biraz olsun rahatlatabilecek ne gibi önlemler alabilirsiniz? İşte, evcil hayvanınızı bırakıp seyahate çıkmak zorunda kaldığınızda uygulayabileceklerinize dair bazı ipuçları…

1. Bırakabileceğiniz yerlerle ilgili seçenekleri gözden geçirin

Öncelikle, seyahate çıkmadan önce evcil hayvanınızı nereye bırakabileceğiniz konusunu gözden geçirmenizde fayda var. Ailenizden birine ya da arkadaşlarınıza bırakmayı düşünüyorsanız, kimin evinin daha uygun olduğunu değerlendirebilirsiniz.  Ayrıca, siz gittikten sonra üzüntüsünden sorun çıkarabilecek bir evcil hayvanınız varsa, onu bırakacağınız kişinin bu durumu hoş görebilecek biri olduğundan emin olmanız gerekiyor.

Ancak, artık ülkemizde de yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlayan profesyonel hayvan otellerini de değerlendirebileceğinizi unutmayın. Gerçek hayvanseverler tarafından kurulan, konaklama koşulları ve hizmet kalitesi her geçen gün artan bu otellerde, siz yokken evcil hayvanınıza çok iyi bakılacak. Üstelik evcil hayvanınız burada yeni arkadaşlar edinme fırsatı da bulabilecek.

2. Alıştırma süreci

Gün boyu evcil hayvanınızla ne kadar vakit geçiriyorsunuz? Eğer bütün gününüz evde geçiyor ve evcil hayvanınız sizinle vakit geçirmeye alışkınsa, onu yalnız bırakmadan önce gün içinde evden uzun süreli olarak çıkmaya ve eve geç gelmeye çalışın. Bu süre zarfında, özellikle evcil hayvanınız kedi veya köpekse, size ait bir eşyayı onunla birlikte bırakmanız faydalı olabilir. Böylece kokunuz hep onunla olur. Eve döndüğünüzde eğer herhangi bir sorun yoksa, etraf dağıtılmamış, tuvalet alışkanlığı her zamanki gibiyse, belki de bu yöntem işe yaramış olabilir.

Daha sonra, evden bir gün boyunca ayrı kalıp tekrar gelmeyi de deneyebilirsiniz. Eğer bu yöntem işe yarıyorsa, evcil hayvanınızı evde bırakıp, mama, su, tuvalet gibi ihtiyaçları için bir arkadaş veya aile üyenizden ricada bulunabilirsiniz. Böylece, evcil hayvanınız alışmadığı bir evde kalmak zorunda kalmaz.

3. Uzman tavsiyesi almak

Evcil hayvanınızın huyunu elbette en iyi siz bilinirsiniz. Ancak, veterinerden de evcil hayvanınız ve türüne dair bilgiler alıp, bu ayrılık döneminde nasıl önlemler alınabileceği konusunu kendisine danışabilirsiniz. Özellikle, acil durumlar için ihtiyaç olabilecek ilaç, mama veya diğer takviyeleri de veterinerinizden öğrenip, tedarik etmenizde fayda var.

Ayrıca, evcil hayvanınızın hoşuna gidebilecek, yeni ve cazip oyuncaklarla da siz yokken oyalanmasını sağlamanız mümkün. Dolayısıyla, kalacağı eve bu tür oyuncaklardan koymayı da ihmal etmeyin.

Tüm bu önlemlerden sonra döndüğünüzde nasıl bir özlemle karşılanacağınızın tatlı hayaliyle, tatilinize çıkabilirsiniz. Henüz tatil planı yapmadıysanız ve bu konuda farklı alternatifleri değerlendirmek istiyorsanız, CoralTatil’in sunduğu seçeneklere göz atmanızı öneriyoruz...