Adrasan Gezi Rehberi: Adrasan Nerede? Adrasan'da Gezilecek Yerler

Coral Travel

Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan ve Akdeniz’in popüler bölgeleri arasında yer alan Antalya, doğal güzellikleri ile dikkat çeker. Doğal güzelliklerinin haricinde tarihi ve kültürel mirasıyla da oldukça büyüleyici bir şehir. Bu nedenle neredeyse her ilçesi yıl içinde binlerce turisti ağırlar. Antalya sınırları için konumlanan Adrasan Koyu; uzun kumsalı, göze hoş gelen sahili ve masmavi deniziyle adeta herkesi kendine hayran bırakır.

Kumluca'da bulunan Adrasan; Antalya'da sevilen tatil noktaları arasında bulunur. Doğayla iç içe şekilde tatil yapmak isteyenlerin uğrak noktalarından biri olan bu koy; yemyeşil ormanlarıyla da adeta büyüler. İşte adım adım Adrasan gezi rehberi!

Adrasan'a Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

El değmemiş doğası ile tatilcilerin favori noktaları arasında olan Adrasan; uzun yıllardır sit alanı durumundadır. Bu nedenle doğal yapı korunmaya devam etmiştir. Adrasan bu nedenle adeta cennetten bir köşe gibi görülür. Hem sakinliği hem de huzur dolu ortamı ile kalabalık şehir hayatından uzaklaşmak için bu doğa harikası bölge son derece idealdir. Antalya tatili rotanızı Adrasan tarafına mutlaka çevirmelisiniz.

Adrasan'da güne kuş cıvıltıları eşliğinde başlayabilirsiniz. Cam misali görünen denizde dilediğiniz saat yüzebilirsiniz. Genel olarak Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgede; yaz ayları hem sıcak hem de susuz geçer. Kış dönemi ise genelde yağışlı ve ılık olur. İlkbahardan itibaren burada dilediğiniz gibi tatil yapmanız mümkün.

Adrasan Nerede?

Adrasan yol tarifi oldukça basit. Antalya ilinin Kumluca ilçesine bağlı olan Adrasan, her sene çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yapar. Antalya Kumluca karayolunun üzerinde batı istikametine doğru giderken Olimpos yol ayrımının ardındaki kavşaktan güneye doğru ortalama 5 km kadar indiğiniz zaman Adrasan’a ulaşabilirsiniz. İnternet üzerinden Adrasyan yol tarifi olarak da araştırma yapabilirsiniz.

Adrasan'a Nasıl Gidilir?

Hava yolu ile ulaşım sağlamak isterseniz Antalya Havalimanına biletinizi alabilirsiniz. İzmir, İstanbul ve Ankara‘dan, aktarmasız şekilde haftanın her günü uçuş seferleri düzenlenir. Transfer hizmeti sunan Adrasan otelleri de mevcuttur. Dilerseniz havalimanından araç kiralayarak da bölgeye gidebilirsiniz.

Adrasan’a otobüsle gelmek isteyenler için de ilk nokta Antalya olmalıdır. Şehir otogarının ilçe terminalinden buraya düzenli olarak dolmuş seferleri düzenlenir. Yaz döneminde seferler oldukça sık düzenlenir.

Adrasan'da Nerede Kalınır?

Adrasan sit alanı olması sebebiyle lüks oteller yerine butik otel, bungalov ve pansiyon tarzı konaklama imkanları mevcuttur. Doğa içinde huzurlu bir tatil geçirmek istiyorsanız çok sayıda seçenek bulabilirsiniz. Coral Tatil üzerinden dilediğiniz konaklama seçeneğini güvenle tercih edebilirsiniz. Ancak yaz döneminin yoğunluğunu düşünerek erken rezervasyon yaptırmayı ihmal etmeyiniz.

Adrasan Gezilecek Yerler

Adrasan’da gezilecek yerler oldukça fazladır. Bunlardan ilki Adrasan Kalesi’dir. Katip Çelebi’nin de Seyahatname’sinde bu kaleden bahsettiği bilinir. Özellikle trekking seven kişiler için bu kale biçilmiş kafta niteliğinde olacaktır.

Adrasan'a geldiğiniz zaman öncelikle koyların maviliğini doyasıya yaşamanızı öneririz. Ormanlarla çevrili olan bir körfez içinde bulunan Adrasan Koyu, aynı zamanda doğal bir liman niteliğindedir. Antalya’nın hem sakin hem de huzurlu yerleri arasında bulunan Adrasan Koyu, gürültüden uzaklaşmak isteyenler için son derece idealdir.

Bey Dağları Milli Parkı içinde bulunan Adrasan Deresi de popüler noktalardan biridir. Bu dere, kaynağını Ulupınar’dan alır. Doğal ortamı ile son derece olağanüstü bir atmosfer sunan dere, aynı zamanda farklı kuş türlerine de ev sahipliği yapar. Ağaçlarla çevrili olduğu için de her mevsim serin olur. Derenin yakınlarında otel ve restoran gibi işletmeler de bulabilirsiniz.

Musa Dağı da trekking yapanların ilk adresidir. Burası hala keşfedilmemiş antik kalıntılarla dolu adeta bir cennettir. Bu nedenle pek çok kişinin dikkatini çeker; ancak bu dağa tırmanış son derece zordur, uyarmak isteriz.

Likya Yolu da buraya geldiğinizde görmeniz gereken bölgelerden biridir. Bu yol, Muğla Fethiye’den başlayıp Antalya’ya kadar uzanır. Likya Yolu ortalama 535 kilometre uzunluğundadır. Bu özelliğiyle dünyanın en uzun trekking rotalarından da biri olarak bilinir. Göz alıcı bir doğa manzarası bulunan ve pek çok tarihi yerden geçen yol, turistlerin de uğrak güzergahları arasındadır. Bu yolu araç, bisiklet ya da yaya halinde kullanmak mümkün.

Adrasan’a son derece yakın bir mesafede yer alan Olimpos, Antalya’nın de en popüler yerleri arasındadır. Doğası, plajı, antik kenti ve pek çok aktivitesi ile uğranması gereken yerlerden biridir.

Suluada da Adrasan’ın popüler noktaları arasındadır. Hatta burası için Maldivler benzetmeleri dahi yapılır. Bembeyaz kumu ve masmavi denizi ile burayı gördüğünüz an büyülenmemeniz neredeyse imkansız.

Adrasan'da Yapabileceğiniz Aktiviteler

Adrasan’da yapabileceğiniz pek çok şey vardır. Bunlardan ilki yamaç paraşütüdür. Adrenalin tutkunları için biçilmiş kaftan olan yamaç paraşütünü eşsiz manzaralar eşliğinde yapmanız mümkün. Buradaki koylarda dilerseniz tüplü dalış yapma şansınız da bulunur. Bunun için bazı prosedürlerin yerine getirilmesi gerekebilir. Bu nedenle öncesinde araştırma yapmanızı öneririz. Bölgeyi yakından keşfetmek için dilerseniz ATV ile safari deneyebilirsiniz. Bu sayede hem keşif dolu hem de adrenalin dolu bir tecrübe yaşayabilirsiniz.

Adrasan’da tekne turu da deneyimlemeyi ihmal etmeyiniz. Üstelik tekne turları gün içinde sık sık düzenlenir. Bu sayede Adrasan koylarında doyasıya yüzme keyfi yaşayabilirsiniz. Masmavi sularda sörf veya kano deneyimi de yaşayabilirsiniz. Dilerseniz de arkadaşlarınızla başbaşa doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Akşamları mehtap turlarına katılarak ekstra eğlenmeniz mümkündür. Uzun süreli konaklama yapmayı düşünüyorsanız Adrasan camping deneyimini de tercih edebilirsiniz.

Adrasan'da Mutlaka Denemeniz Gereken Restoran ve Yemekler

Adrasan, Akdeniz mutfağının muazzam lezzetlerini bir arada bulma imkanı sunar. Burada son derece lezzetli deniz ürünleri deneme şansı elde edebilirsiniz. Adrasan’da ortalama 55 çeşit balık türü yaşar. Kefal, mercan, traça ya da sarıgöz bunlardan sadece birkaçıdır. Bölgede her mevsim taze balık bulmanız mümkün.

Adrasan restoranlarında sunulan zeytinyağlı ve meze çeşitleri de oldukça lezizdir. Çınar ağaçları ile çevrili olan Adem'in Yeri; sıcak aile ortamı arayanlar için son derece ideal. Buradan yöre balıkçıları tarafından tutulmuş olan en taze balıkları yiyebilirsiniz. Üstelik yemek sırasında etrafınızda yüzen ördeklerle de keyifli ve eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Chill House & Lounge; denize olan yakınlığı ile oldukça popüler bir mekandır. Burada deniz manzarası eşliğinde yemeğinizi yiyip içeceklerinizi yudumlayabilirsiniz. Öğlen yemekleri için Adrasan Nimet Abla; ideal mekanlardan biridir. Burada yapılan otlu gözlemeler, parmak ısırtacak cinstentir. Adrasan çevresinde sık sık tercih edilen restoran seçeneklerinden biri de Saide Cafe ve Lounge olarak bilinir. Burası da samimi ve şirin ortamı ile tatil beldesi konseptine sahiptir. Ayrıca hem kafe hem de bar niteliği bulunur. Bu sebeple günün her saatinde tercih etmek mümkün.

Arikanda River Garden Restaurant, otel ve restaurant olarak hizmet veren mekanlardan biridir. Buranın yemeklerinin son derece lezzetli olduğunu söylemek mümkün. Ayrıca deniz mahsulleri ile de oldukça popülerdir. Bunlar gibi pek çok farklı mekanda lezzetli yemekler yemek ya da soğuk bir şeyler içmek mümkündür.

Antalya tatilinizi en iyi şekilde değerlendirmek, kültürel açıdan zenginleşmek ve yeni lezzetler denemek için Coral Tatil web sitesi üzerinden otel rezervasyonu hemen oluşturabilirsiniz.