Alaçatı'nın En Popüler ve Güzel Beach ve Plajları

Coral Travel

İzmir’in en güzel ilçelerinden biri olan Alaçatı, son yılların en gözde tatil beldeleri arasında da ilk sıralarda bulunuyor. Tarihi dokusu, otantik mimarisi ve kusursuz doğasıyla dikkatleri üzerine çeken Alaçatı’nın en beğenilen detayları arasında birbirinden çarpıcı plajları da yer alıyor. Ziyaretçilerine unutulmaz tatil anıları kazandıran Alaçatı plajları, doğal güzellikleri ve zengin alternatifleriyle de öne çıkıyor. Eğer siz de deniz, doğa, tarih ve eğlenceyi bir arada bulabileceğiniz kusursuz bir tatil deneyimi yaşamak isterseniz Alaçatı’yı ziyaret edebilirsiniz. Alaçatı plajları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgileri ise bu yazının devamında bulabilirsiniz.

Alaçatı’nın Ünlü Plajları ve Konumları

İzmir’in en popüler tatil beldelerinden Çeşme’ye bağlı olan Alaçatı, son derece avantajlı bir coğrafi konuma sahip. Üç tarafı denizle çevrili bir yarımada olan belde, bu sayede çok sayıda plaja ev sahipliği yapıyor. Alaçatı’da bulunan en popüler ve etkileyici plajlar için aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz.

Alaçatı Halk Plajı Mesire ve Kamp Alanı

Beldenin en popüler noktası, şüphesiz ki kısaca Alaçatı plajı olarak da bilinen mesire ve kamp alanı. Ücretsiz bir plaj olan Alaçatı halk plajında denize girebilir, piknik yapabilir, kamp kurabilirsiniz. Bölgede bulunan sosyal imkanlar sayesinde çocuklarınızla oyun oynayabilir, çeşitli eğlencelere katılabilir ve unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Delikli Koy

Doğanın mucizelerini yakından görmek, bir yandan denizin tadını çıkarırken diğer yandan etkileyici bir manzara izlemek isterseniz Alaçatı Delikli koy tam size göre! Yüksek kayalıkları, doğal güzellikleri ve berrak deniziyle göz kamaştıran Delikli Koy, aynı zamanda Alaçatı’nın en bakir noktalarından biri. Herhangi bir işletmenin bulunmadığı Delikli Koy, doğa sporlarına uygun atmosferiyle maceraseverlerin de ilgisini çekiyor.

Paşalimanı Koyu

Çeşme ya da Alaçatı merkezinden tek dolmuşla ulaşabileceğiniz Paşalimanı Koyu, bölgenin en güzel doğal zenginliklerinden biri. Berrak ve sığ denizi sayesinde çocukların dahi güvenle yüzebileceği koy, özellikle çocuklu aileler için en uygun Alaçatı plajları arasında bulunuyor. Ücretsiz bir şekilde faydalanabileceğiniz plajda şezlong, şemsiye, minder gibi ihtiyaçlarınızı kiralayabileceğiniz, yiyecek ve içecek servisi alabileceğiniz işletmeler de yer alıyor.

Kum Plajı

Alaçatı ücretsiz plaj seçenekleri arasında bulunan Kum Plajı, bölgenin en geniş sahil şeritlerinden birine sahip. Ege denizinin yeşile çalan tonlarını en iyi gözlemleyebileceğiniz noktalardan biri olan plajda su parkı, yeşil alanlar, yürüyüş ve bisiklet yolu gibi imkânlar da bulunuyor. Ailenizle de güvenle vakit geçirebileceğiniz Kum Plajı, hemen çevresindeki işletmeler sayesinde size birbirinden zengin yiyecek ve içecek seçenekleri de sunuyor.

Ildırı Plajı

Çeşme merkezinden yaklaşık 17 kilometre mesafede bulunan Ildırı Plajı, doğa ve tarihi aynı anda keşfetmek isteyenler için kaçırılmaması gereken bir fırsat. Milattan önce 8. yüzyılda kurulduğu tahmin edilen Eythrai Antik Kenti sınırları içinde bulunan plaj, özellikle sakin ve dinlendirici bir deneyim için ideal. Plajın etrafında ise şezlong, şemsiye, yiyecek, içecek gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler bulunuyor.

Alaçatı Çark Plajı

Alaçatı, rüzgarlı ve dalgalı deniziyle sörf tutkunlarının gözde beldeleri arasında. En sevilen Alaçatı sörf plajları arasında ise Alaçatı Çark Plajı öne çıkıyor. Dalgalı ama sığ bir denize sahip olan Çark Plajı’nda sörfe başlamak ya da bu eğlenceli etkinliği amatör olarak deneyimlemek isteyenler için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Hem ücretli hem de ücretsiz alanları bulunan plajda yiyecek içecek servisi, duş, tuvalet, soyunma kabini gibi pek çok imkân bulunuyor.

Ilıca Halk Plajı

Çeşme’nin merkezine 3 kilometre mesafede bulunan Ilıca Halk Plajı, bölge ortalamasından daha sıcak bir denize sahip. Ücretsiz bir şekilde girebileceğiniz; kendi şezlongunuzu, yiyeceklerinizi ve içeceklerinizi götürebileceğiniz plaj, dönem dönem düzenlenen çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Rüzgar sörfü, jet ski, dalış gibi konularda eğlenceli aktiviteler düzenlenen plaj, genellikle kalabalık olması sebebiyle hareket ve eğlence sevenler için ideal.

Ayayorgi Koyu

Alaçatı’nın en güzel doğa manzaralarından birine sahip olan Ayayorgi Koyu, Çeşme Alaçatı plajlar denince akla gelen ilk noktalardan biri. Doğal güzelliğiyle göz kamaştıran koyda çok sayıda işletme faaliyet gösteriyor. Hareketli, enerjik ve eğlence odaklı bir deniz deneyimi yaşamak isteyenlerin uğrak noktası olan koyda gün boyu birbirinden dinamik müzikler çalınıyor ve işletmeler tarafından son derece eğlenceli aktiviteler düzenleniyor. İşletmelerin yiyecek ve içecek seçenekleri ise her damak zevkine hitap edecek kadar zengin.

Boyalık Plajı

Ayayorgi Koyu’ndan yürüyerek ulaşabileceğiniz Boyalık Plajı, 4 kilometre uzunluğuyla Alaçatı’nın en büyük plajlarından biri. Sığ ve berrak bir denize sahip olan plaj, keyifli ve eğlenceli bir tatil geçirmek isteyen ziyaretçiler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki bölümden oluşan plajda tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler de bulunuyor.

Madeo Beach

Alaçatı’nın en popüler ücretli plajlarından biri olan Madeo Beach, eğlencenin dozunu artırmak isteyenlerin uğrak noktalarından biri. Kusursuz plajı ve berrak deniziyle hayranlık uyandıran beach, aynı zamanda zengin yiyecek ve içecek menüsüyle de konuklarına tam bir ziyaret  sunuyor. Ziyaretçilerine vale hizmeti de sağlayan işletme, Alaçatı’ya gittiğinizde mutlaka uğramanız gereken noktalar arasında bulunuyor.

Plajlardaki Aktiviteler ve Hizmetler

Türkiye’de tatil denince akla gelen ilk beldelerden biri olan Alaçatı, birbirinden etkileyici plajlarında ziyaretçilerine çok sayıda aktivite ve hizmet sunuyor. Alaçatı plajlarında her ihtiyaca yönelik aktiviteler bulmanız mümkün. Dilerseniz halk plajlarına giderek ailenizle sakin, eğlenceli ve geleneksel bir deniz deneyimi yaşayabilir, dilerseniz de işletme tarzındaki beachleri ziyaret ederek gün boyunca müziğin ve enerjinin tadını çıkarabilirsiniz. Alaçatı plajlarında hijyen ve güvenlik hizmetleri de gelişmiş durumda. Bakir koylar dışındaki tüm plajlarda temizlik görevlileri ve cankurtaranlar görev alıyor. Alaçatı plaj fiyatları ise tatil günlerine ve yoğunluğa göre değişiklik gösterebiliyor.

Deniz Keyfi ve Güneşlenme Alanları

İzmir, genel olarak dalgalı bir denize sahip. Bölgenin en güzel dalgaları ise Alaçatı plajlarında yakalanıyor. Bu sebeple Alaçatı, sörf sporuyla ilgilenenlerin favori ilçelerinden biri. Koy içinde yer alan plajlar ise son derece sakin ve durgun. Alaçatı plajları, güneşlenmek için de ideal. Besleyici ve canlandırıcı bir güneşe sahip olan Alaçatı’nın neredeyse tüm plajlarında şezlong kiralayabilir ve özgürce güneşlenebilirsiniz. Tabii yüksek faktörlü güneş kremi kullanmanızda da yarar bulunuyor. Alaçatı’nın güneşi, korumasız bir şekilde güneşlendiğinizde cildinizde yanıklar oluşturacak kadar kuvvetli.

Plajların Yakınındaki Restoran ve Kafeler

Alaçatı plajlarında vakit geçirirken çok fazla enerji harcayacağınız ve acıkacağınız kesin. Bol bol yüzdükten, plajlardaki aktivite ve eğlencelerde vakit geçirdikten sonra keyifli öğünler tüketmek isterseniz plajların hemen çevresinde bulunan çok sayıda restoran ve kafeyi tercih edebilirsiniz. Alaçatı’da farklı lezzetler keşfedebileceğiniz bazı restoran ve kafeler ise şu şekilde:

  • Fava: Alaçatı’nın eşsiz mekanlarından olan Fava, misafirlerine Ege mutfağının en seçkin  yiyeceklerini sunuyor.
  • Sota Alaçatı: Kabuklu deniz mahsulleri arayanların favori mekanı Sota, taze deniz ürünleriyle son derece iddialı bir menüye sahip.
  • Ferdibaba Restaurant Port: Taze deniz ürünleriyle öne çıkan restoran, Alaçatı’nın en köklü işletmelerinden biri.
  • Sipster Restaurant: Ege ve Akdeniz mutfağından oluşan menüsüyle dikkat çeken restoran, eşsiz içecek seçenekleriyle de göz dolduruyor.
  • Deniz Pide: Geleneksel lezzetlerden vazgeçemeyenlerin uğrak noktası olan mekân, otantik ve büyüleyici atmosferiyle fark yaratıyor.
  • Zeytinaltı: Ege lezzetleriyle süslü eşsiz bir kahvaltı deneyimi isterseniz Zeytinaltı tam size göre.
  • Avula Alaçatı: Zengin menüsüyle kahvaltıdan akşam yemeğine kadar tüm öğünlerde tercih edebileceğiniz Avula, 150 yıllık eski bir Rum evinde hizmet veriyor.

Siz de turizmin yükselen değeri Alaçatı’da eşsiz bir tatil deneyimi yaşamak isterseniz, birbirinden kaliteli Alaçatı otelleri ve kusursuz bir tatil planı için hemen Coral Tatil’le iletişime geçebilirsiniz!