Amsterdam Rehberi: Gezilecek Yerler, Yapılacaklar, Konaklama

Coral Travel

Hollanda’nın başkenti ve Avrupa’nın en ünlü şehirlerinden biri olan Amsterdam kuzeyin Venedik’i olarak bilinir. Tarihi evleri, müzeleri, köprüleri, kanalları ve gece hayatı ile bu güzel şehir mutlaka her gezginin rotasında bulunur. Yürüyerek keşfedilecek kadar küçük olmasına rağmen bu şehirde yapılacak çok şey var. Amsterdam gezi rehberi size tüm seyahatiniz boyunca yardımcı olacak bilgiler içeriyor.  

 Amsterdam Nerededir?

Avrupa’nın batısında yer alan bir şehir olan Hollanda Amsterdam, Amsterdam-Rijn kanalı ve Amstel Nehirlerinin birleştiği yerde kurulu bir bölge. Ortalama 863 bin kişilik bir nüfusa ev sahipliği yapan Amsterdam Rotterdam ve Utrecht gibi şehirlerle birlikte Hollanda’nın en büyük metropol bölgelerinden biridir.

Avrupa’nın en fazla göç alan ve turist çeken şehirlerinden biri olan Amsterdam aynı zamanda bir özgürlükler şehri. Kentin özellikle turistler tarafından çokça tercih edilmesinin altında işte bu serbest yaşam yatıyor.

Amsterdam’a Nasıl Gidilir?

Amsterdam gezi için popüler bir destinasyon olduğundan Türkiye’den Amsterdam’a gitmek oldukça kolay.  Hızlı şekilde ulaşım sağlamak için elbetteki uçak en ideal seçenek. İstanbul, İzmir ve Konya Havalimanlarından Amsterdam Schipol Havalimanı`na direkt olarak uçuş yapan birçok tarifeli sefer bulunuyor.

Bunun yanında önce Rotterdam Havalimanı`na uçarak oradan da tren ya da otobüsle de kente ulaşmak mümkün. Tatilinizi Amsterdam’da geçirmeyi düşünüyorsanız Coral Tatil Amsterdam turu seçeneklerine göz atabilirsiniz.  

Amsterdam Schiphol Havalimanı kent merkezine yaklaşık olarak 11 km mesafede bulunuyor. Havalimanı`ndan kent merkezine gitmek için toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Dilerseniz taksi veya araç kiralama gibi hizmetlerden de faydalanabilirsiniz.

Ekonomik olmasından ötürü birçok ziyaretçi şehir merkezine ulaşmak için tren seferlerini tercih ediyor. Tren ile Amsterdam Merkez Tren İstasyonu`na yarım saatte ulaşılabiliyor. İstasyondan Amsterdam sokakları ise yürüme mesafesi kadar yakın. Ayrıca tramvay ile de kent merkezine ulaşım sağlayabiliyorsunuz.  

Amsterdam’a Ne Zaman Gidilir?

Amsterdam kış ayları soğuk ve yağışlı yaz ayları ise serin geçen bir bölge. Özellikle mart ve kasım aylarında soğuk esen rüzgarlar etkisini gösteriyor. Bahar aylarında kentte 13-14 °C gibi bir sıcaklık hakim olurken yaz aylarında sıcaklıklar ortalama 23 °C civarlarında seyrediyor.

Dolayısıyla Amsterdam gidilmesi gereken yerler için yaz aylarında uygun bir iklime sahip. Yazın bol güneşli günlerinde yemyeşil parklarda yürüyüş yapmak, bisiklet kiralamak veya kanal turu yapmak gerçekten de müthiş bir deneyim.  

Amsterdam Kuzey Avrupa’da olması sebebiyle yılın her mevsimi bol yağış alan bir kent. Bu nedenle yaz ya da kış hiç farketmez hangi mevsimde gelirseniz gelin ama mutlaka yanınızda bir şemsiye bulundurun. Kış aylarında şehri ziyaret etmeyi düşünüyorsanız soğuk havalara dikkat edin. Çünkü bu mevsimde sıcaklıklar oldukça düşüyor.

Amsterdam aynı zamanda festivaller şehri olarak da biliniyor. Neredeyse her dönem şehirde bir festival organizasyonu görebilmek mümkün. Bu nedenle seyahatiniz esnasında bir Amsterdam gezi rehberi edinirseniz festivaller hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Yılda 300’den fazla festivalin düzenlendiği kentin en önemli festivalleri ise şu şekilde;

  • Amsterdam Işık Festivali
  • Jazz Festivali
  • Tiyatro Festivali
  • Bağımsızlık Günü
  • Kral Günü
  • Amsterdam Open Air
  • Latin Village Festivali

Amsterdam’da Nerede Kalınır?

Amsterdam sokakları içerisinde gezerken elbette ki yorulacaksınız. Bu nedenle konforlu bir şekilde konaklamak ve ertesi güne dinlenmiş bir şekilde başlamak için kalacağınız yer son derece önemlidir. Amsterdam otellerin ve farklı konaklama seçeneklerinin bulunduğu bir kent. Bu nedenle ziyaretçilerin konaklama açısından birçok alternatifi bulunuyor. Konaklamak için en uygun yerler arasında ise şehir merkezi birinci sırada geliyor.

Merkezde konaklamak şehri ziyaret etmek için gelenlere birçok açıdan avantaj sağlıyor. Amsterdam ünlü yerleri, müzeleri ve daha pek çok ilginç noktaya şehir merkezinden rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca şehir içerisinde hizmet veren toplu taşıma araçları da elinizin altında olacağı için farklı güzergâhlara da rahatlıkla gidebiliyorsunuz.

Amsterdam’da otel fiyatları diğer Avrupa şehirleri ile kıyaslandığında biraz daha yüksek. Bu nedenle daha uygun fiyata konaklamak için ekonomik fiyatlı otelleri veya hostelleri de tercih edebilirsiniz. Bunun yanında farklı bir deneyim yaşamak istiyorsanız kanal turu yapan tekne evlerde de kalabilirsiniz. Coral Tatil güvencesi ile Hollanda Amsterdam’da konaklamak için erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilirsiniz.  

Amsterdam Gezilecek Yerler

Özgürlükler şehri Amsterdam’da gezilecek yerler bir hayli fazla. Venedik’i andıran kanalların üzerinde kurulmuş olan Amsterdam’da tarihi binaları fotoğraflayabilir, müzeleri gezebilir, tekne ile kanal turlarına katılabilir ya da şehrin ünlü gece hayatını keşfe çıkabilirsiniz. Amsterdam gezi rehberi kapsamında şehrin en görülmeye değer noktalarını sizin için listeledik.

Dam Square (Dam Meydanı)

Günün her vakti kalabalık bir ziyaretçi kitlesine ev sahipliği yapan Dam Meydanı Amsterdam’ın en popüler meydanlarından biridir. Şehrin kalbinin attığı yer olan Dam Meydanı ayrıca yerel halk için bir sosyalleşme alanıdır. Şehirde düzenlenen farklı etkinlikler ve festivaller genelde bu meydanda yapılır. Dam Meydanı sınırları içerisinde ziyaret edebileceğiniz yerler ise şu şekilde;

  • Ulusal Anıt
  • Madame Tussauds Müzesi
  • Niuewe Kerk (Yeni Kilise)

Rijksmuseum (Rijks Müzesi)

Rijks Müzesi Amsterdam gidilmesi gereken yerler arasında başı çekiyor. Hollanda tarihinin en değerli eserlerinin sergilendiği müzeye her yıl milyonlarca turist akın ediyor. Rembrant’ın Night Watch (Gece Devriyesi) adlı ünlü eserinin bu müzede sergilendiğini hatırlatalım.

Van Gogh Müzesi

Amsterdam’da görülmeye değer müzelerden biri de şüphesiz Van Gogh Müzesidir. Usta ressamın beş yüze yakın çizimi ve iki yüze yakın tablosunun sergilendiği müzede hem keyifli hem de sanat dolu dakikalar geçirebilirsiniz. The Staryy Night (Yıldızlı Gece) tablosunun sergilendiği müze olan Van Gogh Müzesi`ni mutlaka gidilmesi gereken yerler listenize eklemelisiniz.

Anne Frank House (Anne Frank Evi)

Anna Frank, II.Dünya Savaşı`nda Hitler’in zulmünden ailesiyle birlikte Amsterdam’a kaçan Yahudi bir kızdır. İki yıl boyunca dışarıya çıkmadan saklandığı ev şu an müze olarak kullanılmaktadır. II. Dünya Savaşı`nın karanlık günlerine şahit olmak için Anne Frank Evi`ni ziyaret edebilirsiniz. Giriş esnasında dağıtılan sesli rehber eşliğinde müzeyi gezmek gerçekten de ziyaretçilere farklı bir deneyim yaşatıyor.

Begijnhof

Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız Begijnhof tam size göre bir yer. Bir avlu ve etrafında 14. yüzyıldan kalma tarihi binaların bulunduğu Begijnhof aynı zamanda tarihe meraklı olanların da çok sevdiği bir mekan. Amsterdam’ın en eski yapılarından biri olan 34 numaralı bina da yine burada yer alıyor.

Vondelpark

Sanat ve tarihin bir arada bulunduğu müzeleri gezdikten sonra biraz da yeşillikler içinde kaybolmak isterseniz Amsterdam’ın en büyük parklarından biri olan Vondelpark’a uğrayabilirsiniz. Vondelpark, bisiklet turu veya piknik yapmaktan hoşlananların uğrak noktalarından birini oluşturuyor. Tramvayla Leidseplein istasyonuna geldikten sonra yürüyerek Vondelpark’a ulaşabilirsiniz.

Amsterdam Gece Hayatı

Amsterdam’da ne yapılır denildiğinde ünlü Red Light District’ten bahsetmeden olmaz. Burası cam vitrinlerin arkasında sizi içeriye davet eden seksi kızların olduğu bir yer. Red Light District Amsterdam ünlü yerleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Gece hayatına düşkün olanların mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer olan Red Light District’te bulunan eğlence mekânlarında tüm günün yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz.

Her türlü müzik kültürüne ve eğlenceye ev sahipliği yapan bu cadde özellikle Amsterdam’a gelen turistler tarafından oldukça rağbet görüyor. Red Light District De Wallen bölgesinde ve şehrin tam ortasında bulunuyor. Bekârlığa veda partilerinden kıyafet balolarına kadar her türlü çılgın eğlencenin yaşandığı bu bölge hiç kuşkusuz Avrupa’nın en ateşli yerlerinden biri olarak gösteriliyor.

Amsterdam gece kulüplerine ise genelde ücretli olarak giriş yapılıyor. Avrupa’nın en iyi gece kulüplerinin bulunduğu Amsterdam ayrıca irili ufaklı birçok barıyla ziyaretçilerini ağırlıyor.

Amsterdam Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Amsterdam denilince hemen herkesin aklına öncelikle şehri bütünüyle saran kanallar ve eğlence hayatı geliyor. Ancak burası aynı zamanda tarihi müzeleri ve kanal teknelerinde konaklama fırsatlarıyla da son derece sıra dışı bir şehir. Amsterdam’a gitmeyi düşünüyorsanız seyahatinize başlamadan önce şehirle ilgili şu maddeleri bilmenizde fayda var.  

  • Amsterdam özgürlükler şehri olmasının yanı sıra köprüler şehri olarak da bilinir. Şehirde 1500’den fazla köprü bulunuyor.
  • Amsterdam adalar üzerine kurulmuştur.
  • Şehirde bulunan yerel halkın bazıları tekne evlerde yaşamaktadır.
  • Amsterdam Avrupa’da en çok bisikletin kullanıldığı yerdir. Yerel halk genellikle şehir içinde bisiklet kullanmaktadır. Kesin olmamakla birlikte şehirde bir milyondan fazla bisiklet olduğu tahmin ediliyor.
  • Amsterdam kaliteli bira üretimi konusunda Almanya kadar ünlüdür. Bugün müze olarak kullanılan ünlü Heineken bira markasının eski fabrikasını Amsterdam’da ziyaret edebilirsiniz.
  • Çeşitli soslarla servis edilen Hollanda patatesi Amsterdam’ın en sevilen lezzetlerinden biridir.
  • Geceyi geç saatlerde sonlandıranlar için şehirde sabaha kadar çalışan otobüsler bulunmaktadır.