Anadolu Kavağı'nda Gezilecek Yerler: Coral Travel ile Keşif!

Coral Travel

Anadolu Kavağı, İstanbul’un en güzel mahallerinden biridir. Beykoz’a bağlı olan bu mahalle gerek konumu gerek gezilecek yerleri ile dikkat çeker. Anadolu Kavağı esasında bir balıkçı kasabasıdır. Deniz kenarında konumlanmış şirin yapısı ile İstanbul gezisine çıkanların da uğrak noktalarından biridir. İstanbul, her bir noktası mahallesi semti ile gezmekten fazlasıyla zevk alınan şehirler arasında yer alır. Anadolu Kavağı da gezmeye değer mahallelerinden biri. İstanbul’da yaşayanların hafta sonları minik bir kaçamak yapmak, deniz havası eşliğinde kahvaltı yapmak için sıklıkla tercih ettikleri Anadolu Kavağı sahil boyunca insana huzur depolayan bir özelliğe de sahiptir.

Anadolu Kavağı Gezilecek Yerler

İstanbul Anadolu Kavağı, şehirde yaşayanların yanı sıra yakın illerde yaşayan insanların da hafta sonları ya da vakit buldukları her an ziyaret etmekten keyif aldıkları adreslerden biridir. Boğaz’ın tertemiz havasını soluyup keyifle soluklanacak mekanları ile de dikkat çeken Anadolu Kavağı Gezilecek Yerler arasında dilediğinizi seçebilir ve keyifle günü en iyi şekilde değerlendirme şahsına sahip olabilirsiniz. Eğer İstanbul’da arkadaşlarla gezilecek yerler arayışı içindeyseniz Anadolu Kavağı mekanlarına göz atmaya ne dersiniz?

  • Yoros Kalesi

Doğu Roma döneminden kalma Anadolu Kavağı’nın simgesi Yoros Kalesi, mahallede görülmeye ve gezmeye değer ilk adreslerden biridir. Tarihi öneminin yanı sıra manzarası, doğası, kahvaltı mekanları ile ünlü olan Yoros Kalesi, Pazar kahvaltıları için de sıklıkla tercih edilen yerlerden biridir. Yeşil ile maviyi şık bir şekilde buluşturan bu yerde bulunmaktan keyif alacağınıza emin olun. Tepeden İstanbul’u seyretmek ve bolca güzel fotoğraflar çekmek için Yoros Kalesi, Anadolu Kavağı’nda ilk görmeniz gereken yerlerin başında bulunacak bir adrestir.

  • Yuşa Tepesi

İstanbul’un Çamlıca’dan sonra en yüksek tepesi olan Yuşa Tepesi, Anadolu Kavağı’nda mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Kutsal bir öneme sahip olan tepe, Hz. Yuşa’nın türbesinin bulunduğu yerdir. Aynı zamanda en güzel Boğaz manzarasına da ev sahipliği yapar. Hem dini hem sosyal açıdan önemli noktalardan olan Yuşa Tepesi, İstanbul dışından gelen pek çok kişiyi de ağırlar. Genellikle kalabalık olan bu tepe, kahvaltı mekanları ile de dikkat çeker. Türbeyi ziyarete gelenlerin rahatlıkla oturup kahvaltı yapabilmeleri ya da hafta sonu kahvaltıları için tercih edilen huzur dolu noktalar arasında yer alır. Anadolu Kavağı gezisine çıkanlar için Yuşa Tepesi mutlaka listede olması gereken bir yerdir.

  • Kavak Doğanay Restaurant

Anadolu Kavağı güzel bir balıkçı kasabasıdır. Haliyle buraya gelindiğinde taptaze balıklardan yemeden dönmek olmaz. Deniz manzaralı konumu, şık atmosferi ile Kavak Doğanay Restaurant, rahatlıkla oturup taze balıkların tadımı yapılacak bir adrestir. Gerek çeşitli mezeleri, gerek mevsiminde balıkları ile Anadolu Kavağı’nın uğrak noktalarından olan bu restoran hoş akşam yemekleri için de uygun bir yerdir.

  • Çam Vadisi Kafe

Anadolu Kavağı kafeler denilince ilk akla gelen yerlerden biri Çam Vadisi kafedir. Oldukça dikkat çekici bir manzaraya sahip olan kafe, bölgenin kahvaltı mekanları arasında en çok tercih edilenler arasında yer alır. Sıcacık bir ortama ev sahipliği yapmasının yanında yemyeşil doğası ile de huzur yayan mekan, Anadolu Kavağı’nda özellikle kahvaltı yapmak isteyenleri en iyi şekilde ağırlayacak bir adrestir. Hem İstanbul hem doğa manzarası ile Çam Vadisi kafe, misafirlerinizi de hoş bir kahvaltı yapmak için rahatlıkla götürebileceğiniz bir kafedir.

  • Yosun Restoran

Anadolu Kavağı sahil içinde çeşitli lezzetleri bulmak mümkün ancak en yoğun olanları hiç kuşkusuz balık restoranlarıdır. Bölgenin balıkçı kasabası olmasının bunda büyük bir rolü vardır. Yosun Restoran da, yorgunluk atmak için oturup taze balıklardan yiyebileceğiniz en bilindik restoranlardan biridir. Denize sıfır olması ile huzuru, lezzetlerindeki tazelik ile de damak tadına hitap eden Yosun Restoran, Anadolu Kavağı geziniz sonunda mutlaka uğramanız gereken yerler arasındadır.

  • Poyrazköy Çapari Restoran

Anadolu Kavağı gezisini Poyrazköy’de noktalamak için Çapari Restoran tercih edilecek en iyi restoranlar arasında yer alır. Anadolu Kavağı’ndan rahatlıkla gidilebilecek yer olan Poyrazköy Çapari Restoran, hem deniz havası hem deniz manzarası ile ziyaretçilerinden tam not alan bir yerdir. Zengin bir menüye sahip olmasının yanında taptaze balıkları ile oldukça doyurucu bir mutfağa sahip olması ile Çapari Restoran, herhangi bir vakitte hoş bir akşam yemeği yemek için de gidilebilecek mekanlardan biridir.

  • Saklı Bahçe

Adı gibi saklı bir cennet olan Saklı Bahçe, Anadolu Kavağı kafeler arasında rahatlıkla oturup soluklanacak adreslerden biridir. Burada hem kahvaltı hem de aperatif yemekler bulunur ve hepsi de oldukça doyurucudur. Şehrin içinde ağaçlarla kaplı yerde oturmak ruha da iyi gelir. İşte Saklı Bahçe böylesine sakin mekanlardan biridir. Anadolu Kavağı’nı gezerken burada oturup biraz dinlenip sonra rotanıza devam edebilirsiniz.

  • Vosvos Kafe

Anadolu Kavağı deniz kenarında bir mahalle olunca burada yer alan pek çok mekan da deniz manzaralı bir şıklık sunmaktan geri kalmaz. Vosvos kafe de bunlardan biridir. Denize nazır güzel bir kahvaltı yapılacak ya da gün içinde kahve molası verilecek en uygun adreslerden birisi olan Vosvos kafe, aperatif atıştırmalıkları ile de doyurucu bir menüye sahiptir. Anadolu Kavağı sahil kafeleri içinde en fazla tercih edilen yerden olan Vosvos kafe şirin atmosferi ile de beğenebileceğiniz bir yerdir.

  • Kavak Baba Restoran

Restoran da taze balıkları ile ünlü mekanlardan biridir. Salaş havası ile tam bir sahil balıkçı restoranı olan Baba Restoran, denize karşı çaylarınızı yudumlarken balıklarınızı bekleyeceğiniz sıcak bir yerdir. Deniz mahsullerinin ön planda olduğu bu restoranda arkadaşlarınızla, ailenizle, sevdikleriniz ve misafirlerinizle rahatlıkla oturup balıklarınızı yiyebilir ve hoş sohbetler ederek keyifli bir günü en güzel şekilde tamamlayabilirsiniz.

  • Ceneviz Balık

Burası deniz mahsullerinin aperatif olarak servis edildiği yerlerden biridir. Ayaküstü balık ekmek, midye, kalamar gibi en sevilen deniz ürünlerinin satışının yapıldığı yerde, Anadolu Kavağı’nı gezerken acıktığınızda atıştırmalık olarak tercih edilebilecek bir mekandır. Her gün taze bir şekilde pişirilip bu lezzeti sevenleri ile buluşturan Ceneviz Balık, Anadolu Kavağı’nda yaşayanların da bildiği tercih ettiği yerlerden biridir.

  • Hieron Doğal Yaşam Bahçesi

Anadolu Kavağı’nda olup da şehir gürültü ve kalabalığından uzakta, oldukça huzurlu bir atmosfere sahip olan Hieron Doğal Yaşam Bahçesi, hafta sonu gezileri için en çok tercih edilen yerlerden biridir. İçinde ufak bir hayvanat bahçesi de bulunan mekanda çocuklu aileler de fazlasıyla rahat edip zaman geçirmektedir. Çeşitli organizasyonların da yapıldığı, yemyeşil doğanın içinde huzur veren Hieron Doğal Yaşam Bahçesi’nde hafta sonu kahvaltısı yapabilir, Anadolu Kavağı gezisinde buraya uğrayarak yorgunluk kahvesi içebilir ve en önemlisi de huzurlu bir şekilde burada ruhunuzu dinlendirmeniz mümkündür.

İstanbul Anadolu Kavağı, şehrin içinde minik bir köy havası ile dikkat çeken en şirin balıkçı kasabalarından biridir. Hafta sonunun en iyi şekilde geçirip lezzetli kahvaltılar yapmanız için de bu hoş mahalle sizleri bekliyor.