Antalya'da Gezilecek Yerler: Görmeniz Gereken En Popüler 50+ Yer

Coral Travel

Antalya gezilecek yerler açısından birçok seçeneği barındırır. Kumsalın ve denizin keyfini çıkartmak için plajlarına girebilir, tarihi yerleri görmek için çeşitli rotaları takip edebilirsiniz. Sadece doğal güzelliklerle dolu bir yürüyüş yapmak ister misiniz? Bunun için de rotalar ve görülmesi gereken yerler var. Antalya’da dolu dolu geçen günlerden sonra eve muhteşem anılarla döneceksiniz.

Sahiller, tarihi, doğal yerler ve müzelerin bir arada olduğu Antalya gezilecek yerler listesi sizin ne yapmak istediğinize göre şekillenir. Rota üzerinde her şey olabilir: Outdoor yürüyüşler yapabilir, müze gezebilir, farklı plajlarda denize girebilirsiniz. Bunun yanında mavi tura katılıp çevredeki adaları görebilirsiniz. Bu arada yöresel yemekleri tadabilir ve yeni tarifler öğrenebilirsiniz.

Antalya’da konakladığınız süre boyunca her güne farklı bir etkinlik sığdırmanız mümkündür. Şehir, sadece deniz - güneş keyfi yapmak isteseniz bile farklı plaj önerileriyle karşınıza çıkar. Biz de en çok tercih edilen yerleri ve saklı güzellikleri sizin için derledik, ilgi alanına göre başlıklara ayırdık. İşte Antalya’da görülmesi gereken yerler:

Antalya’da Gezilecek Yerler: Plajlar

Antalya’nın en güzel yerleri arasında tarih ve doğanın iç içe olduğu plajlar önde gelir. Sadece keyif yapmak ve dinlenmek istiyorsanız masmavi deniz ve altın rengi kumlar birebirdir. Özel mekânlarda veya halk plajlarında güneşlenebilir, havanın ve denizin güzelliğine eğlenceyi de katmanız mümkündür. İşte sahili ve denizi ile baştan çıkartan plajlar:

Kaputaş Plajı

Mavi bayraklı Kaputaş Plajı birinci derece sit alanı olarak korunma altındadır. Turkuaz rengi denizi dip suları sayesinde diğer koylara göre daha serindir. Sahilden 10 metre açıkta deniz derinleşir. Plaj Kaş’a 20, Kalkan’a ise 4 km uzaklıktadır. Kaş - Kalkan yolu üzerindeki plaja gitmek için çok basamaklı merdivenleri inmeniz gerekir. Plaja giriş ücretsizdir.

Konyaaltı Plajı

İncecik kumu ve hızla derinleşmeyen denizi ile büyüleyici, Antalya’nın içinde olduğu için yakın. Girişi ücretsiz olan halk plajı çevresindeki kafe ve restoranlardan hizmet alabilirsiniz. Bu plaj yol üzerinde olduğu için genellikle kalabalıktır. Daha özel bir plaj deneyimi için Konyaaltı beach alternatiflerini kullanabilir, denize sıfır otellerde konaklayabilirsiniz.

Mermerli Plajı

Mermerli Plajı’nı Antalya merkez gezilecek yerler arasında düşünmeniz mümkündür. Antalya’nın en eski bölgesi Kaleiçi’nde olan plaj konaklama ve eğlence mekanlarına da oldukça yakındır. Plaja giriş ücretlidir, içeride de restoranı bulunan özel bir işletme hizmet verir. Kumsalı küçük ve hareket alanı azdır. Dolayısıyla bu plaj çocuklu aileler için çok cazip olmayabilir.  

Sarısu Kadınlar Plajı

Konyaaltı Liman bölgesinde bulunan plaj şehir merkezine oldukça yakındır. Burada sadece kadınlar görev aldığı için “kadınlar plajı” olarak da bilinir. Sarısu Kadınlar Plajı’na giriş ücretsizdir. Plaj ve çevresindeki bölgede birçok restoran, market, butik, SPA hizmeti de vardır. Bu plajda engelliler için denize giriş platformu da bulunur.

Lara Plajı

Geniş sahili ve serin denizi ile keyifli bir zaman dilimi geçireceğiniz Lara Plajı’nın girişi ücretsizdir. Bunun yanı sıra sahil boyunca hizmet alabileceğiniz çeşitli beach’ler de var. Lara’da sahilde spor yapma imkânınız da bulunur. Çocukların da rahatlıkla hareket edebileceği plaja kadar gelmişken girişindeki SandLand’e de gidebilirsiniz.

İnciraltı Plajı Falezleri

Falezlerin arasında büyüleyici bir deniz keyfi için Muratpaşa İnciraltı’nı tercih edebilirsiniz. Girişi ücretli olan plajın içindeki büfeler sürekli hizmet vermektedir. Sahil, Muratpaşa’daki Mehmet Manavoğlu parkı içinde yer alır. Falezlerin üzerinden harika fotoğraflar çekebilir, denize inmek için asansörleri kullanabilirsiniz. İnciraltı Plajı kumdan hoşlanmayan deniz severler için idealdir.

Kleopatra Plajı

Antalya turistik yerler arasında sıkça tercih edilen Kleopatra, Alanya tarihi yarımadasındadır. Plaj, Damlataş Mağarası`nın hemen önündeki kıyıda yer alır. Bu sahil ve koyları, Mısır Kraliçesi Kleopatra ile Roma İmparatoru Antonius’un çok sevdikleri yer olarak bilinir. Bölgedeki suyun berraklığı ve deniz içindeki hayatın görünürlüğü ilgi çekicidir.

Antalya’da Görülmesi Gereken Yerler: Göl, Şelale ve Kanyonlar

Manzarası ve imkânlarıyla keyif veren plajlarının yanı sıra Antalya’da görülmesi gereken yerler arasında doğal oluşumlar da dikkat çeker. İşte doğal oluşumlarıyla büyüleyici göl, kanyon ve şelaleler:

Oymapınar Gölü

Manavgat’ta bulunan Oymapınar Gölü outdoor sporlarıyla uğraşanların sıklıkla ziyaret ettiği doğal güzellikler arasında yer alır. Göl gezinizde tırmanış, rafting ve tekne gezileri ile güzel anlar biriktirebilir, çevredeki otellerde konaklayabilirsiniz. Yanınıza powerbank almayı unutmayın, çünkü burada telefonun şarjını kontrol etmeksizin fotoğraf ve video çekmek isteyeceksiniz.

Manavgat Şelalesi

Manavgat merkeze oldukça yakın bir yerde bulunan şelale çevresinde piknik alanları ve doğal geziler için yollar vardır. Dumanlı Kaynağı şelaleyi besleyen en önemli su çıkış noktasıdır. Buradaki kafelerde dinlenip suyun coşkulu sesini dinleyebilirsiniz. Bölgede pikniğin yanı sıra rafting ve safari yapma imkânı bulmanız da mümkündür.

Dim Çayı

Akçatı köyünün içinden geçen, Toroslar’dan gelen Dim Çayı yazın sıcak günlerinde serinletici bir kaçış noktası olarak dikkat çeker. Çayın üzerinde güvenli şekilde konulmuş masalarda farklı bir keyif yaşayabilirsiniz. Canınız serinlemek isterse durmayın, kendinizi buz gibi sulara bırakın. Rafting ve dağ bisikleti için ise Dim Barajı’nın üst tarafındaki fasilitelerden faydalanabilirsiniz.

Düden Şelalesi

Kepez ilçe sınırları içindeki şelale Aşağı ve Yukarı Düden olarak iki ayrı yerde bulunur. Aşağı Düden Antalya’ya yaklaşık 7 km uzaklıktadır. Yukarı Düden Şelalesi ise Antalya’dan yaklaşık 2 km uzaklıkta yer alır. Suyun akışının oluşturduğu doğal güzelliklerin yanında bölgedeki piknik yeri ve restoran imkânlarından faydalanarak gezinizi daha keyifli hâle getirebilirsiniz.

Kurşunlu Şelalesi

Antalya - Isparta yolu üzerinden saparak yapacağınız yolculukta göreceklerinize hazırlanın. Kilometrelerce uzunluktaki kanyonun içinde farklı yollar izleyerek ve yer yer birleşerek 18 m. yüksekten dökülen şelale büyüleyicidir. Ormanlık alanın huzuru, ağaçların ve çiçeklerin kokusu sizi buraya bağlar. Bölgede gezi patikaları, seyir terasları, çocuk parkı, restoran gibi imkânlar da bulunur. 

Adrasan Koyu

Kumluca tarafında Adrasan yönüne doğru giderken karşılaşacağınız koyun plajı sığ denizi ile çocuklar için oldukça güvenlidir. Adrasan koyu doğal güzelliği ve manzarasının yanı sıra Suluada, Ceneviz ve Sazak koylarını gezme fırsatı veren tekne turlarıyla da bilinir. Bu koyda tüplü dalış yaparak deniz altındaki güzellikleri de görebilirsiniz.

Köprülü Kanyon

Köprülü Kanyon dünya üzerinde olduğuna inanamayacağınız kadar büyüleyici bir doğal güzelliğe sahiptir. Bu bölge 14 km uzunluğunda ve 100 m.’yi aşan yüksekliği ile Türkiye’nin en uzun kanyonları arasındadır. Köprülü, Türkiye’nin en popüler rafting rotaları arasında yer alır. Rafting için Köprüçay’a gitmeniz yeterlidir. Bölgede konaklayabileceğiniz birçok yerleşim alanı da mevcuttur.

Tazı Kanyonu

Bir dağ tepesinde kollarınızı açmış şekilde durduğunuz bir fotoğraf hayal edin. Hemen önünüz derin uçurumlardan oluşan bir alan. İşte bu fotoğrafı Tazı Kanyonu’nda çekebilirsiniz. Köprülü kanyona geldiğinizde içerideki Tazı Kanyonu’nu ziyaret edip zipline yapmadan ayrılmayın. 410 metre yükseklikte yaklaşık 2000 metre yolculuk yapabileceğiniz bu aktivite sizi bambaşka bir maceraya sürükler.

Sapadere Kanyonu

Sıcak bir Antalya gününde bile yanınıza uzun kollu bir şeyler almanızı gerektirebilecek bir yere gidiyorsunuz. Sapadere Kanyonu yol boyunca hissedilir şekilde düşen sıcaklıkları ile meşhurdur. Doğa yürüyüşünü seviyorsanız, büyüleyici manzaralarda fotoğraf çektirmekten hoşlanıyorsanız Alanya ve Antalya’da gezilecek yerler listesine bu kanyonu eklemelisiniz.

Altınbeşik Mağarası

Türkiye’nin en büyük yeraltı gölüne hoş geldiniz. Buraya gelmeden önce yapmanız gerekenler listesinin en başında telefonunuzun fotoğraf hafızasını sonuna kadar boşaltmak gelmelidir. Göreceğiniz manzaraların her birisinin hayranlık uyandıracağından emin olabilirsiniz. Altınbeşik Milli Parkı’na gelip mağara girişindeki botlardan kiralayın ve mağara içinde dolaşmaya başlayın.

Yanartaş

Kemer sınırı içindeki Yanartaş Çıralı’nın kuzeybatısındadır. Antalya’dan Kumluca’ya doğru giderken Ulupınar köyüne girdiğinizde Yanartaş ve Olimpos’a ulaşmanız mümkündür. Asırlardır yandığına ve bu ateşin hiç sönmediğine inanılan bu kayalar Homeros efsanesinin içinde olduğunuzu düşündürecek. Olimpos’un hiç sönmeyen ateşi sizi de büyüleyecek. Bu bölgeye gece de gelebilir, kadim zamanların rüzgârına katılabilirsiniz.

Karain Mağarası

Antalya’nın 27 km uzağında, Yağca köyü içinde olan mağara Türkiye’nin en büyük doğal gölleri arasındadır. Mağarada yapılan kazı çalışmalarında bulunan eserleri Antalya ve Karain müzelerinde görebilirsiniz. Doğal yapısıyla ziyaretçileri büyüleyen Karain Mağarası geçmiş dönemlere de ışık tutmaktadır. Anadolu’nun ilk yerleşim alanlarından birisi olan mağaranın tarihi 500 bin yıl öncesine dayanır.

Dim Mağarası

Antalya’ya 11 km uzaklıktaki mağara içindeki travertenler insanı bambaşka duygulara sürükler. Kimilerinin korktuğu kimilerinin ise hayranlık duyduğu bu oluşum sarkıt ve dikitlerle daha da büyülü bir hâl alır. Mağaranın sonuna kadar giden kişi sayısı az olsa da cesaret edip devam edenleri 17 m daha derinde küçük bir göl bekler.

Damlataş Mağarası

Antalya’nın en güzel yerleri deyince aklınıza doğal oluşumlar geliyorsa Alanya ve çevresine en az 1 gün ayırmanız gerekir. Tüm mevsimler boyunca sabit sıcaklıkta olan mağara sabah 10.00’a kadar sadece astım hastalarının ziyaretine açıktır. Bunun en önemli nedeni mağaranın içinin bu hastalığa iyi geldiğine dair bir inanışın olmasıdır.

Suluada

“Şifa” denildiği zaman Suluada’dan söz etmemek olmaz. Tarih boyunca bu adadaki suyun özellikle böbrek taşlarına iyi geldiğine inanılmıştır. Bu nedenle adaya gelenler muhakkak buradaki kaynaklardan çıkan suyu da içer. Adaya Adrasan’dan çıkan teknelerle ulaşabilirsiniz. Vardığınızda göreceğiniz bembeyaz kumlar, havada uçuyormuş izlenimi veren tekneler ve muhteşem biyoçeşitlilik büyüleyici güzelliktedir.

Kekova Adası

Kaş, Demre’den kalkan teknelerle gelebileceğiniz Kekova adası hem doğal hem tarihi etkisi nedeniyle görmeye değer güzelliklerdendir. Adadaki kaleye 400 basamaklı bir merdivenle çıkabilirsiniz. Kaleden kuşbakışı manzaranın fotoğrafını çekebilirsiniz. Dalış yaptığınızda ise su altında kalmış doğal güzellikler ve tarihi eserlerin fotoğraflarını çekebilir, selfie’ler yapabilirsiniz.

Antalya’nın Tarihi ve Turistik Yerleri: Örenler, Antik Kentler

Yüzyıllar öncesinden bu yana susan taşların size söyleyecekleri var. Antalya tarihi yerler listesindeki her yer oraları gidip gören herkese kadim hikâyeler anlatır. Neler işiteceğinizi merak ediyor musunuz? Antik kentlere ve tarihi bölgelere müze kartla ücretsiz girebileceğinizi hatırlatarak gideceğiniz yerlerden bazılarını yazalım:

Aspendos

Aspendos’u sadece bir antik kent olarak nitelemek az kalır. Burası birçok sanatçıya ilham veren bir yerdir. Roma döneminden günümüze kadar korunabilmiş en iyi antik tiyatro olan Aspendos’ta sahnede konuşulan her şey en üstte oturan tarafından rahatlıkla duyulur. Bu mükemmel akustik, aşkını fısıldayarak duyurmak isteyen herkes için ilham verici mizansenler demektir.

Rhodiapolis Antik Kenti

Kumluca’dan yaklaşık 5 km uzaklıktaki Rhodiapolis, güneş batmaya başladıktan sonra ziyaret edilebilecek mekânlar arasında yer alır. Bir miktar yolu yürüyerek tamamlayacağınız için yanınıza su almanız önemlidir. Bu yapıda tapınak ve antik tiyatronun yan yana olması daha fazla tarihle iç içe olmanızı sağlar. Tiyatronun tepesine çıktığınızda göreceğiniz manzara ise tam fotoğraflıktır.

Side Antik Tiyatrosu

17 bin kişilik kapasiteye sahip tiyatro, Side antik kentinin bir parçasıdır. Roma döneminde inşa edilmiş olan bu yapı, diğer tiyatrolardan yapı ve plan açısından ayrışır. Tiyatro içinde orkestra için ayrılmış bölgeyi, sahne binasını, podyumunu, agorasını gezmeniz mümkündür. Bunun yanı sıra içeride Dionysos resimlerinin olduğu mermer frizleri de görebilirsiniz.

Selge Antik Kenti

Manavgat’ta bulunan Selge antik kenti Köprülü Kanyon Milli Parkı içinde yer alır. Bu bölge halkı en güçlü zamanlarında yaklaşık 20 bin kişilik bir nüfusa sahipmiş. Bölgedeki az sayıda nüfusa yapılan antik tiyatroyu görünce insanın dona kalmaması imkânsızdır. Hazır buraya gelmişken yerel halkın el yapımı doğal ayranlarından tatmayı unutmayın.

Termessos Antik Kenti

Antalya’nın 30 km kuzeybatısında yer alan antik kent, yörenin en iyi korunmuş bölgelerinden biridir. Termessos antik çağlarda yaşayan yazar Homeros’un İlyada Destanı`nda bir kahraman tarafından fethedilecek yer olarak geçer. Kahraman Likya kralı tarafından görevlendirilir, kanatlı at Pegasus’a binerek bölgeyi fetheder. Bölgedeki tapınakları ve antik mezarları görmeden buradan ayrılmayın.

Perge Antik Kenti

Antalya kent merkezine 15 km uzaklıktaki Perge tapınakları, tiyatrosu ve diğer kültürel yapıları ile dikkat çeker. Bu bölgeye giderken havanın çok sıcak olmamasına dikkat etmeniz önemlidir. Yanınıza muhakkak su ve yiyecek bir şeyler almalısınız. Antik kentin stadyum, tiyatro, agora ve hamamlarını gezmek için bol vakte ihtiyacınız olacak.

Phaselis Antik Kenti

Bir antik kent gezip aynı zamanda denize de girmek isterseniz Phaselis’e gelmenizi öneririz. Müzekartınız varsa ücret ödemeden girebilir ve sıra beklemek zorunda kalmazsınız. Eski çağların ticari önem taşıyan antik kentini gezdikten sonra ağaçlar içinde veya plajda keyifli bir mola verebilirsiniz. Bölgede büfe var, dışarıdan su ve yiyecek getirmek de serbest.

Alanya Kalesi

Türkiye’nin en iyi korunmuş Orta Çağ yapılarından birisi olan Alanya Kalesi`nin surlarının uzunluğu 6,5 km.`yi bulur. Surların üzerinde yaklaşık 140 adet burç vardır. Kalenin içinde 400’e yakın sarnıç, bunun yanı sıra yazıtlar taşıyan kapılar bulunur. Kalenin hemen yanında, daha sonra Selçuklular tarafından inşa edilmiş olan Kızılkule de görülmeye değer.

Myra Antik Kenti

Demre’ye yolunuz düştüyse Myra’yı görmeden gitmeyin. Çok iyi korunmuş tiyatro ve kaya mezarlar arasında yürürken zaman tüneline girdiğinizi hissedebilirsiniz. Likya dönemi kaya mezarlarının yanı sıra Bizans dönemi Aziz Nikolas Kilisesi’ni de ziyaret edebilir, Noel Baba kilisesi olarak da bilinen yerde fotoğraf çektirebilirsiniz.

Antalya Saat Kulesi

Kalekapısı mevkiinde bulunan saat kulesinin kim tarafından ve ne zaman yapıldığına dair çeşitli söylentiler bulunmaktadır. Kaleiçi’ne doğru giderken görebileceğiniz, önünde bol bol fotoğraf çektirebileceğiniz saat kulesi gece ışıklandırmaları ile çok daha güzel görünür. Saat kulesi birçok yere giderken de önünden geçebileceğiniz buluşma yeridir.

Yivli Minare Külliyesi

Antalya Kaleiçi’nde bulunan ve Antalya Ulu Camii olarak da bilinen Yivli Minare’nin 13. yüzyıldan günümüze geldiği bilinir. Bu eser Anadolu Selçuklu Dönemi kültürel motiflerini yansıtır. Genel olarak tuğla ve firuze çinilerle yapılmış olan cami, içerdiği yivlerden dolayı bu ismi alır. Ayrıca külliyedeki diğer medrese ve türbeleri de ziyaret edebilirsiniz.

Hadrian Kale Kapısı

MS 130 yılında imparator Hadrianus’un bölgeye gelişi nedeniyle yaptırılan kapılar Kaleiçi’ne giriş noktalarıdır. Antik kenti çevreleyen surların kapıları olduğu için neredeyse şehrin merkezinde yer alır. Halk arasına “Üç Kapılar” olarak da bilinen kale kapıları günümüze dek korunabilmiş değerli eserler arasındadır.

Hıdırlık Kulesi

Hadrian kale kapısından sonra Hıdırlık Kulesi tarafından tramvay ile gelmeniz mümkündür. Hıdırlık Kulesi gün batımında körfezi seyretmek için mükemmel bir yerdir. Yapı, Karaalioğlu parkı bitişiğinde Kaleiçi’ne inilen yolda yer alır. Roma-Bizans dönemi yapılarındaki kültürel unsurlar bir aradadır. Ses akustiği muhteşem olduğu için günümüzde de bazı tiyatro oyunları burada sahnelenir.

Kaleiçi

Antalya’nın tarihi ve turistik yerleri arasında adından sıkça söz edilen Kaleiçi aslında tam olarak “old town” denilen bölgedir. Şehrin yapılanmasının başladığı yer olan Kaleiçi zamanla turistik hâle gelmiştir. Eğer otantik ve yerel dokularla bezeli bir yerde kalmak ve eğlencenin tam da içinde olmak istiyorsanız Kaleiçi otel ve pansiyonlarını öneririz.

Kesik Minare

Antalya Kaleiçinde yer alan Kesikli Minare son dönemlerde cami hâline getirilerek tekrar ibadete açılma haberleriyle sıkça gündeme gelmiştir. Bu yapı inşa edildiği zamanlardan bu yana kimi zaman kilise ve kimi zaman cami olarak kullanılmıştır. Korkut Camii olarak anılan yapının minaresi 1800’lü yılların sonundaki büyük yangında tahrip olmuştur.

Parklar, Ören Yerleri

Antalya’nın parkları ve ören yerleri, içinde gezerken karşılaşabileceğiniz mağaralar, küçük plajlar ve yerel motiflerle dolu yaşamlar ile gerçekten sürprizli. Müze kartınızı yanınıza almayı unutmayın! İşte sizin için hazırladığımız liste:

Arykanda Ören Yeri

“Yüksek kayalığın yanındaki yer” anlamına gelen Arykanda Likya uygarlığının en eski yerleşim alanlarından birisidir. Finike - Elmalı yolu üzerindeki Arifli köyünde yer alan bu ören yeri sarp kayalıkların eteklerine kuruludur. Zamanında oldukça işlek olan bu antik kentte zengin tarihi eserler bulunur. Bazilika, büyük hamam, nekropol ve su kanallarını görmeniz gerekli.

Karaalioğlu Parkı

Kaleiçi yat limanını ve barlar sokağını rahatlıkla görebileceğiniz oturma mekânlarına sahip park huzurla dinlenebileceğiniz bir kaçış noktası. Merkezde olduğu için araçla gelmenize gerek yok, böylelikle park etme sorunu ile de uğraşmamış olursunuz. Parkta dinlendikten sonra Kaleiçi marinaya keyifli bir yürüyüş de yapabilirsiniz.

Yörük Parkı

Ay ışığı manzarası ile daha da anlam kazanan Yörük Parkı manzarası, gündüz gittiğinizde yerel gelenekler ile sizi çok daha geçmişe götürür. Folklorik motiflerle zenginleştirilmiş park Kemer’dedir. Küçükburun üzerine kurulmuş olan bu alanda temalı parkta dolaşabilir, yaşayan açıkhava folklor müzesinde yerel kültür hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Likya Yolu

Outdoor sporlardan hoşlanıyor ve maceracı bir ruha sahipseniz Likya Yolu`nu denemeniz gerekir. Yolun üzerindeki trekking alanlarının yanı sıra eşsiz doğa güzellikleri her zaman ilgi çeker. Günlerce sürebilecek olan yürüyüş parkurları için gece ve gündüz ayrı aktiviteler düzenlenir. Yolda yürürken kendinizi kadim zamanlarda yaşamış insanlar gibi hissedebilir, günlük koşturmacaları ardınızda bırakabilirsiniz.

Antalya Marina

Kaleiçi yat limanı olarak da bilinen Antalya Marina, kaleden denize doğru inerken kuşbakışı manzara ile de görebileceğiniz bir bölgedir. Antalya otelleri içinde merkezi olanları tercih ediyorsanız bu bölgedekilere bakabilirsiniz. Marina çevresindeki restoran, kafeler de oldukça sık tercih edilen mekânlar arasında yer alır.

Saklıkent Kayak Merkezi

Sabahtan kayak yapıp öğleden sonra denize girmek ister misiniz? O hâlde Antalya’ya şubat - mart aylarında gelmelisiniz. Torosların Beydağları bölgesindeki Bakırlıdağ kuzey yamacı aralık ve nisan ayları arasında 500 kar eviyle hizmetinizde. Ekvator’a en yakın kayak bölgesi olan Saklıkent’te aralık - nisan ayları boyunca kar kalınlığı 2 m - 4 m arasındadır.

Antalya Yapılacak Şeyler Listesine Ekleyin: Müzeler ve Gezilecek Yerler

Antalya’nın tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra müzeleri ve eğlence merkezleri de dopdolu bir tatil keyfi sunar. Çocuklarla tatile geldiyseniz Antalya yapılacak şeyler arasına müze ve eğlence merkezi gezilerini de eklemeniz gerekir. İşte bazı seçenekler:

Antalya Oyuncak Müzesi

Büyükşehir belediyesinin hizmetlerinden birisi olan oyuncak müzesi Kaleiçi yat limanındadır. Müzede 1800’lü yıllardan itibaren üretilmeye başlanan yaklaşık 1500 parça oyuncak yer alır. 3 yaş üzeri çocuklara atölye çalışmaları da verilen müzenin girişi ücretlidir. Oyuncak müzesi pazartesi ve resmi tatiller hariç yılın her günü 09.30 - 18.30 saatleri arasında açıktır.

Antalya Arkeoloji Müzesi

Antik Yunan, Helenistik ve Roma uygarlıklarının eserlerini barındıran Arkeoloji Müzesi 30 bin metrekarelik bir alana sahiptir. Konyaaltı Caddesi’nde bulunan müze Kaleiçi’nden yaklaşık 2,5 km uzaklıktadır. Müzede dev salyangoz kabukları, fosiller gibi ilk çağlara ait canlı kalıntıları görebilirsiniz. Ayrıca çağlar boyu bu topraklar üzerinde yaşamış uygarlıkların miraslarını da görmeniz mümkündür.

Antalya Atatürk Evi ve Müzesi

Atatürk’ün Antalya’yı ziyaretinde kaldığı köşk 1986 yılında müze hâline getirilerek ziyarete açılmıştır. İki katlı dikdörtgen plan şeklindeki köşkün alt katında Atatürk’ün Antalya’yı ziyarete geldiğinde misafirlerini ağırladığı yemek odası ve çalışma ofisi bulunur. Üst katta ise çalışma ve yatak odaları gibi yaşam alanlarıyla Atatürk’ün kişisel eşyalarından oluşan bir sergi görebilirsiniz.

Antalya Hayvanat Bahçesi

Kepez’de bulunan hayvanat bahçesi Antalya kent ormanının altında yer alır. Burdur’dan Antalya’ya gelirken varyantın sağı hayvanat bahçesine aittir. Piknik masaları bulunan alanları ile tam bir park imajında olan hayvanat bahçesine giriş ücretlidir. Hayvanların doğal yaşam alanlarına benzetilmeye çalışılan açık hava parkı, Türkiye’nin doğala en yakın içeriği olarak öne çıkar.

Antalya Akvaryum

Dev köpek balıklarını ve okyanus canlılarını merak ediyorsanız Antalya Akvaryum tam size göre. Konyaaltı’nda bulunan kompleks dünyanın en büyük akvaryum tesislerinden biri olarak bilinir. Burada sadece balıkları görmekle kalmaz, Snow World&Ice Museum gibi kompleksin diğer eğlence fasilitelerinden de faydalanabilirsiniz.

Antalya Etnografya Müzesi

Antalya tarihi yerler gezisi etnografya müzesi ile tamamlanır. Çünkü tarihi yerlerin geçmişlerinin gizi bu müzedeki eserlerde saklıdır. Antalya Etnografya Müzesi içinde daha çok Osmanlı dönemine ait eserler bulunur. Bu müzede daha çok Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait gülleler, toplar ve mezar taşlarını görebilirsiniz.

Elmalı Müzesi

Elmalı merkezde bulunan müzede 8 adet sergi salonu vardır. Karataş - Semayük eserleri ile Hacımusalar, Karaçakır höyük kazılarından bulunan eserleri görebilirsiniz. Kalkolitik dönemden Orta Bronz Çağı`na dek uzanan zaman dilimine ait eserleri de görmeniz mümkündür. Ayrıca bu bölge ve civarındaki sosyo kültürel gelişimi ifade eden mezar ve çömlekler de bu müzededir.

Sandland

Lara Plajı`nın girişinde bulunan açıkhava müzesi kumdan kalelerden daha fazlasını yapmaya gönül vermiş insanların eserlerine ev sahipliği yapmaktadır. 12 ay boyunca ziyaret edebileceğiniz eserlerin tamamı sadece kumdan yapılmıştır. Bu açıkhava müzesini gezmek için güneşin batışa geçmesini beklemeniz gerekir. Eğer imkânınız varsa gece gezmenizi öneririz. Müze saat 23.00’e kadar açık.

Ters Ev

Mağaralardaki gizemi çözdüm, muhteşem akustiği olan antik tiyatroları keşfettim diyenlere yeni bir macera: Ters ev aksiyon parkı. Türkiye’nin ilk ve en büyük ters evinde gezmek fikri nasıl geliyor? Hoşunuza gittiyse sizi Antalya - Kundu tarafına bekliyoruz. Çocukların bayılacağı bu evde her şey ters, dolayısıyla size bolca fotoğraf çekmek kalıyor. Keyifli geziler!

Land of Legends

Land of Legends alışverişin yanı sıra tema parklar, ekstra gezi ve keşif imkânları sağlar. Burada alışveriş yaparken sınırsız eğlence yaşamanız da mümkün olur. Antalya Belek gezilecek yerler arasında sıkça tercih edilen Land of Legends tema parkı çocuklara keyifli zamanlar yaşatırken sizi de çocukluğunuza götürür.

Antalya’da görülmeye değer birçok yer vardır. İlgi alanınıza göre her gün farklı rota belirleyerek Belek, Alanya ve Antalya yapılacak şeyler listesi oluşturabilirsiniz. Sapadere Kanyonu, Damlataş Mağarası, Kleoparta Koyu gibi Alanya ve çevresindeki yerlerin hepsini bir arada gezmek için Alanya otelleri arasından rezervasyon yapabilirsiniz. Böylelikle konaklayacağınız mekânı gezi planı yaptığınız bölgeye göre ayarlar, gezi planınızı sabahın erken saatlerinden itibaren yaşamaya başlayabilirsiniz.