Antalya'da Denize Girilebilecek En Güzel Plajlar

Coral Travel

Antalya her yıl milyonlarca turistin gezmek, görmek ve dinlenmek için ziyaret ettiği Türkiye’nin en ünlü turizm merkezlerinden biridir. Bitki örtüsünün çeşitliliği, mağaraları, şelaleleri ve eşsiz doğal güzellikleri ile Antalya gelen misafirlerini adeta büyüler. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra Antalya deniz turizmi için de ideal destinasyonlardan biridir.

Dünyaca ünlü sahillere sahip olan bu bölgede deniz, güneş ve kumun zevkini doyasıya çıkarabileceğiniz birçok plaj bulunuyor. Yaklaşık 640 km kadar uzun bir sahil bandına sahip olan Antalya’nın Kaş, Lara, Alanya, Konyaaltı, Belek, Finike ve Demre gibi bölgelerinde birbirinden güzel plajlar mevcut.

Kleopatra Plajı, Gökliman Plajı, Konyaaltı Plajı, Lara Halk Plajı, Adrasan Plajı, Damlataş Plajı, Phaselis Antik Kenti Plajı, Beldibi Plajı, Kaputaş Plajı, Olimpos Plajı ve Patara Plajı bu güzel plajlar arasında yer alıyor. O halde gelin, Antalya’nın bu doğa harikası plajlarını yakından inceleyin.

Kleopatra Plajı

Antalya en güzel plajlar listesinin ilk sırasında Kleopatra Plajı yer alıyor. Mavi bayraklı olan bu plajın ismi bir zamanlar burada yüzdüğü rivayet edilen Mısır Kraliçesi Kleopatra’dan geliyor. Alanya sahilinde bulunan Kleopatra Plajı Antalya’ya yaklaşık olarak 130 km mesafede bulunuyor. Eğer berrak ve çok derin olmayan bir denizde yüzmek istiyorsanız Kleopatra Plajı bunun için idealdir.

Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayabileceğiniz plajda soyunma kabini, duş ve tuvalet gibi hizmetler de mevcut. Kleopatra Plajının aynı zamanda ziyaretçilerine muhteşem bir gün batımı görüntüsü sunduğunu da unutmayın. Alanya konaklama seçenekleri için Coral Tatil fırsatlarına göz atabilirsiniz.  

Gökliman Plajı

Antalya denize girilecek sakin yerler arayanlar için de uygun seçenekler sunuyor. Örneğin, Gökliman Plajı kalabalıktan uzak sakin yerler arayan için ideal destinasyonlardan biri. Mavi bayraklı plajlardan biri olan Gökliman Plajı Finike merkeze sadece 4 km mesafede bulunuyor.

Plajın suyu diğer plajlara göre biraz daha soğuk. Ancak bölgedeki yüksek sıcaklıklar düşünüldüğünde bu durum çok fazla sorun teşkil etmiyor. Plajda şezlong, şemsiye gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz Finike Belediyesine ait bir de tesis bulunuyor.

Konyaaltı Halk Plajı

Ülkemizin en uzun plajlarından biri olan Konyaaltı Plajı 7 kilometreye varan uzunluğu ile Antalya merkezdeki plajlar arasında yer alıyor. Şehir merkezine yalnızca 4 km uzaklıkta bulunan Antalya Konyaaltı Plaj turkuaz rengiyle büyüleyici bir plaj. Spor yapmak isteyenlerin de unutulmadığı plajda yürüyüş ve bisiklet yolu bulunuyor. Konyaaltı Plajında:

  • Girişler ücretsizdir.
  • Şezlong ve şemsiye ücretlidir.
  • Duş, tuvalet ve kabin imkanı vardır.

2-3 metre gidildikten sonra aniden derinleşen Konyaaltı Plajı’nda denize girerken dikkatli olmanız gerekli.

Lara Halk Plajı

Antalya deniz tatili yapmak isteyenlerin yaz aylarında en sık ziyaret ettiği bölgelerden bir tanesidir. Göz alabildiğine uzanan sahilleri, altın sarısı ince kumu ve tertemiz denizleri ile Antalya Plajları ziyaretçilerinin gün boyunca keyifli bir şekilde vakit geçirmesini sağlar. Şehir merkezine 10 km uzaklıkta bulunan Lara Plajı da tüm bu özellikleri bünyesinde toplamasıyla ünlü popüler bir plajdır.

Özellikle çocuklu ailelerin rahat bir şekilde denize girebildiği Lara Plajı Antalya Havalimanı’na yakın olması sebebiyle de tercih ediliyor. Plajda bulunan kamp alanları gençlerin ve yabancı turistlerin de buraya ilgi göstermesine yol açıyor. Lara Plajında:

  • Girişler Ücretsizdir.
  • Yanınızda şemsiye ve şezlong getirebilirsiniz.
  • Dilerseniz ücretli şekilde bunları kiralayabilirsiniz.  

Temiz sahilleriyle ünlü Antalya Lara bölgesinde uygun şekilde konaklamak için Coral Tatil cazip fiyat seçeneklerinden ve erken rezervasyon indirimlerinden faydalanabilirsiniz.

Adrasan Plajı

Hem doğayla iç içe olmak hem de deniz girmek istiyorsanız Adrasan Plajı bu konuda uygun seçeneklerden bir tanesidir. Plajın etrafındaki çam ormanları sayesinde güzel bir manzara ve kuş cıvıltıları eşliğinde denizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

2 kilometrelik uzun bir kumsalı bulunan Adrasan Plajında gün batımını izlemek ise ayrı bir keyiftir. Adrasan aynı zamanda dalış severler için de çok uygun bir destinasyondur. Ayrıca bölgeden kalkan gezi tekneleri ile Olimpos Çıralı ve Ceneviz gibi yakın koyları da keşfedebilirsiniz.

Damlataş Plajı

Damlataş Plajı ünlü Damlataş Mağarası’nın hemen önünde bulunuyor. Günün her saatinde açık olan Damlataş Mağarası yerli ve yabancı çok sayıda turist tarafından ziyaret ediliyor. Antalya sahilleri arasında mavi bayraklı plajlardan biri olan Damlataş Plajını Kleopatra Plajı’nın devamı gibi de düşünebilirsiniz.

Kalabalık bir ziyaretçi topluluğuna ev sahipliği yapan Damlataş Plajı’nın kumu altın rengindedir. Ücretsiz bir şekilde giriş yapabileceğiniz plajda şemsiye ve şezlong gibi hizmetler ücreti dâhilinde veriliyor.

Phaselis Antik Kenti Plajı

Antalya’nın Kemer ilçesinde yer alan Phaselis Plajları antik kentin sınırları içerisinde yer alıyor. Tarihi sevenlere antik şehrin içerisinde denize girme fırsatı sunan bu plaj ziyaretçilerini müthiş bir yolculuğa çıkarıyor. Birden çok plajın bulunduğu bölgede dilediğiniz yerde denize girebiliyorsunuz.

Bölgede herhangi bir tesis bulunmadığından gelirken tedarikli olmakta fayda var. Antalya denize girilecek sakin yerler denildiğinde ilk akla gelen mekanlardan biri olan Phaselis’te ayrıca uzun doğa yürüyüşlerine çıkabilir veya piknik yapabilirsiniz.

Beldibi Plajı

Kemer ilçesinde yer alan plajlardan bir tanesi de Beldibi Plajı’dır. Antalya merkeze 28 km uzaklıkta bulunan Beldibi Plajının sahil kısmı kumluk olmasına rağmen denize girişlerde çakıl taşları bulunuyor. Bu nedenle Beldibi Plajı’na deniz ayakkabısı ile gelinmesi tavsiye ediliyor. Su kayağı, jet ski, parasailing, su altı dalışı gibi aktiviteler yapmak isterseniz sahilde bu konuda hizmet veren işletmeler bulunuyor.

Kaputaş Plajı

Antalya en güzel plajlar konusunda dünya çapında haklı bir üne sahip. Uluslararası büyük tur şirketleri Avrupa destinasyonlarına mutlaka Antalya bölgesini de dahil ediyor. Bu bağlamda Kaş ilçesinde bulunan Kaputaş Plajı da seyahat rotalarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Kaputaş Plajı muhteşem manzarasının yanında turkuaz renkli denizi ile de ünlü bir plajdır.

Kanyon arasında bulunduğundan Kanyon Ağzı olarak da adlandırılan Kaputaş Plajı sit alanı olarak ilan edilmiş ve koruma altına alınmıştır. Hafif çakıllı yapısından dolayı ziyaretçilerin deniz ayakkabısı kullanması tavsiye ediliyor. Kaputaş Plajı yol seviyesinin bir hayli altında olduğundan plaja ulaşmak için yaklaşık 200 adet merdivenden inmeniz gerektiğini hatırlatalım.  

Olimpos Plajı

Antalya denize girilecek yerler konusunda Olimpos Plajı’ndan bahsetmeden olmaz. Olimpos Plajı hem doğal güzellikleri hem de tarihi yapısı ve denizi ile tıpkı bir kartpostalı andırır. Burası aynı zamanda ünlü caretta caretta kaplumbağalarının da yumurtlama bölgesidir. Olimpos’tan Çıralı bölgesine yürüyerek geçebilir ve caretta carettalarla tanışabilirsiniz.

Sit alanı olduğundan Olimpos Plajında herhangi bir tesis bulunmuyor. Dolayısıyla ziyaretçilerin şemsiye, şezlong gibi ihtiyaçlarını yanlarında getirmesi gerekiyor. Tamamen doğal bir plajda denize girmek istiyorsanız Olimpos Plajı bunun için en uygun yer. Plaja girişler Olimpos Antik Kenti içerisinden yapıldığı için kapıda bilet almanız gerekiyor.

Patara Plajı

Patara Plajı 12 kilometre boyunca uzanan sahil bandı ile dünyanın en uzun plajları arasında yer alıyor. İncecik altın rengi bir kuma sahip olan Patara Plajı aynı zamanda sevimli caretta caretta kaplumbağalarına da ev sahipliği yapıyor.

Plajda Kaş Belediyesi’ne ait tesisten ücretli olarak şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Genellikle rüzgârlı bir denizi olan Patara Plajı rüzgar sörfçülerinin de uğrak noktasıdır.  

Antalya deniz, doğa, tarih ve mavinin her tonuna şahit olabileceğiniz plajları ile eşine az rastlanır bir bölge. Siz de bu muhteşem coğrafyayı keşfetmek için Coral Tatil konaklama fırsatlarını inceleyebilirsiniz.