Arjantin Gezilecek Yerler: En Güzel 10+ Yeri Coral Travel ile Keşfedin!

Coral Travel

Arjantin denildiğinde akla ilk başta futbol, diziler ve tango geliyor olabilir. Ama Arjantin gezilecek yerler ve cazibe merkezleri ile de popüler. And Dağları ve Atlas Okyanusu arasındaki mimarisi, doğası, plajları ile ünlü ülkeye seyahat etmeyi planlıyorsanız okumaya devam edin.

Gezi rotalarına geçmeden önce “Güney Amerika’nın en büyük ülkelerinden biri olan Arjantin’e ne zaman gidilir?” sorusuna yanıt verelim. Farklı yarım kürelerde oldukları için Türkiye’de kış yaşanırken Arjantin’de yaz. Aralık, ocak, şubat ayları bu nedenle ülkeyi gezmek için en ideal zamanlar. Kayak yapmak istiyorsanız haziran – ağustos arasını tercih edebilirsiniz.

  • Iguazû Şelaleleri

Şelaleler 1320 kilometre uzunluğundaki Büyük Su anlamına gelen Cataratas del Iguazú nehrinin kollarının birleşmesiyle oluşur. Şelalenin en dikkat çekici özelliği ise birkaç kilometre uzaktaki Şeytan Boğazı. Şelaleler Dünya’nın 7 Harikası Geçici Listesi’nde de yer alır. Nefes kesici olarak tanımlanan doğal güzelliği ile Arjantin’in ilk görülmesi gereken yeri kabul edilir.

Arjantin gezi rotalarının başında gelen yerlerden biri Iguazû Şelaleleri. Arjantin’in Brezilya sınırında yer alan şelaleler UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alır. En iyi manzarayı seyretmek için Şeytan Boğazı’na gidebilirsiniz. Özellikle trekking seviyorsanız hayatınızın en güzel manzaralı yürüyüşlerini burada yapabilirsiniz.

  • Buenos Aires

Arjantin’in başkenti ve özerk yönetime sahip olan şehir 16. yüzyılda Rio de Plata nehrinin yanında kurulur. Dünyanın en romantik şehirlerinden biri olarak kabul edildiği için sevgilinizle tatil için tercih edebilirsiniz. “Güney Yarımküre’nin Paris’i” olarak anılan şehrin her köşesinde tango yapan çiftlerle karşılaşabilir, onlara katılabilirsiniz.

Filmlerde, dizilerde hatta şarkılarda duyup görebileceğiniz bir şehir. Güney Amerika’nın en popüler yerlerinden olmasını mimarisine, kültür ve sanat etkinliklerine borçlu. Müzeleri ve sanat galerileri ile olduğu kadar düzenlenen festivalleriyle de ünlü. Ayrıca şehirde irili ufaklı birçok dükkan, alışveriş severlerin uğrak noktası. Arjantin’de gezilecek yerler arıyorsanız bu şehirde konaklamayı da seçebilirsiniz.

  • Perito Moreno Buzulu

Patagonia’nın Los Glaciares Milli Parkı olarak da bilinen buzul, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde. 30 kilometrelik devasa buz kütlesinin dünyanın dört bir yanından ziyaretçisi var. Buranın dikkat çekici yönlerinden biri de dünyanın en büyük 3. tatlı su rezervi olması. Milli parktaki Monte Fitz Roy Dağı’na tırmanmanın Everest’ten daha zor olduğu söylenir.

Arjantin’in simgelerinden biri olan buzul, deniz seviyesinden 1500 metre yüksekte. Her gün 1 metre sürüklendiği için 2. kez aynı yerde göremezsiniz. Tekne turu ile buzula ulaşıp yakından görmek mümkün. En yakınındaki yerleşim yeri olan El Calafate bile 80 kilometre uzakta. Bu nedenle ulaşım için bir turla anlaşmanızda fayda var.

  • Ushuaia

Arjantin gezi rehberi listesindeki Ushuaia, dünyanın sonu! Çünkü dünyanın en güneyindeki Patagonya’nın güneyinde. Hatta bu özelliğinden dolayı 20. yüzyılda sürgüne gönderilenlerin cezasını çektiği yer. Antarktika ve Cape Horn’a da buradan geçerek gidilir. Dünyanın Sonu Feneri, Dünyanın Sonu Müzesi’ni gezerek aborjinler ve geçmiş askeri yaşam hakkında bilgi alabilirsiniz.

Ushuaia’nın bir diğer adı, “Ateş Toprakları” bittikten sonra daha güneyde olan yerler sivil halka yasak. Bu nedenle dünyanın en güneyinde ziyaret edebileceğiniz tek yer. Adının anlamı, “Yüzünü güneş batımına dönen koy” olan bu bölgeyi mutlaka görmelisiniz.

  • Tierra del Fuego Ulusal Parkı

Tierra del Fuego Ulusal Parkı; buzul, nehir, göl ve tepeleri ile sizi kesinlikle kendine hayran bırakır. Ülkenin en eski kıyı ulusal parkı olma özelliğine sahip, 156 dönümü kapsayan devasa bir park. Trekking ve dağcılıkla uğraşan maceracılar için birçok zorlu parkuru olan parkta yaban hayatı çok yakında olacağı için dikkatli olmalısınız.

Parkın içinde yaban hayatını yakından görebilmeniz için dolaşan turistik trenler var. Geçmişte cezaevinde kalan suçluların her gün trenlerle buraya gelip dondurucu havada ağaç kesmek zorunda kaldığı bilinir. Bugün turistik amaçla kullanılan trenlerin aslında geçmişi çok da masum değil. Cezaevi Müzesi’ni gezerek geçmişte burada yaşanan acıları daha iyi anlayabilirsiniz.

  • Mar del Plata

Arjantin turistik yerler arasında Mar del Plata plajları ile ünlü. 8 kilometrelik kıyıda birçok farklı plaj var. Oyun alanları, tatil beldeleri, parklar gibi birçok farklı aktivite imkanı sunan kıyı mahallesi. Ayrıca merkezdeki Mar del Plata Akvaryumu’nda deniz canlılarını yakından görebilirsiniz. Şehir merkezine geçmişken Manul Fangie Müzesi’ne de uğrayın.

Mar del Plata Akvaryumu içerisinde sadece balık türleri değil farklı su canlıları da var. Fok balıkları, deniz ayıları, penguenler gibi birçok suda yaşayabilen kara canlısını da görebilirsiniz. Farklı kuş türleri ve çeşitli bitkilerden oluşan habitatı ile akvaryum adeta bir cennet.

7. Puerto Madryn

Rüzgar sörfçülerinin en sevdiği yerlerden biri Puerto Madryn. Patagonya şehrinin korunaklı Golfo Nuevo kıyılarında yer alan sahiller, güçlü rüzgarlarıyla tanınır. 1886 yılında Galli yerleşimcilerin kurduğu kent derin su limanı, doğası ile gemilerin uğrak noktası. Ayrıca ziyaret etmeniz gereken Doğa Bilimleri Müzesi’nde deniz canlılarıyla ilgili ilginç çalışmalarıyla dikkat çeker.

  • Mendoza

Her mevsim turistlerin uğrak noktası olan doğası ile ünlü şehir. Yazın dağcılar, kışın kayakçılar burada etkinlik düzenler. Rafting gibi aktivitelere merakınız varsa kesinlikle buraya uğramalısınız. Arjantin’in şarap endüstrisi en gelişmiş şehri olduğundan farklı tatlar denemek ve alışveriş için de ideal. Yazın siesta nedeniyle öğle civarı işletmelerin kapalı olabileceğini unutmayın.

  • Recoleta Mezarlığı

Turistik bir mezarlık hayal edince aklınızda örnek canlanmıyorsa Recoleta Mezarlığı’na uğrayın. 200 yıldır ülkenin en ünlü kişilerinin mezar yeri olarak hizmet veren Recoleta, mozoleleriyle popüler. Burada yer alan 90’dan fazla mozole, Ulusal Tarihi Anıt kabul edildiği için mezarlık olduğu kadar müze. Ulusun ruhani lideri Eva Peron’un mezarı da burada.

  • Bariloche Gölü

Doğa manzaralarından hoşlanıyor ve kayak için iddialı bir yer arıyorsanız Bariloche’yi ziyaret edin. Çünkü Güney Amerika’nın en büyük kayak merkezlerinden olan Cerro Catedral burada. Göl çevresi ise Nahuel Huapi Milli Parkı. Arjantin’in doğal güzelliklerini keşfe çıkmak için en çok önerilen yerlerden.

  • Côrdoba

Ünlü Côrdoba Katedrali’ni görmeden Arjantin’den dönmeyin! Arjantin Cordoba kenti “Çanlar Şehri” olarak da bilinir. Birçok kilise, sinagog ve caminin yer aldığı şehirde birçok inanç ve kültürün izi var. Şehirdeki Evanjelik kiliseleri de görülmeye değer. UNESCO Dünya Mirası Alanı ilan edilen Cizvit Bloğu, birçok tarihi mimariyi bir arada keşfedeceğiniz yer.

  • El Ateneo Grand Splendid

Her yıl 1 milyondan fazla insanın ziyaret ettiği 1919 yılında inşa edilen El Ateneo Grand Splendid kitabevi, mimarisi ile olduğu kadar koleksiyonu ile de ünlü. Eski bir tiyatrodan dönüştürülürken mimarisi korunduğu için tarihi atmosferin içinde film sahnelerinde hissedebilirsiniz. Pero ve Torres Armengol’ün tasarladığı binanın freskleri ise dünyaca ünlü kiliseleri aratmaz.

Mimarisi, freskleri, sütunları ile zaten görenlerin hayran kaldığı bina 2000 yılında kitabevi olunca turistler kadar yerli halkın da sürekli vakit geçirdiği bir yer olur. Arjantin seyahatiniz sırasında kitap okumak, sosyalleşmek ve mimariyi yakından görmek için ziyaret edebilirsiniz.

Sıcak kanlı insanları, ateşli tangosu, lezzetli mutfağı ve siestaları ile olduğu kadar doğası ile de ünlü, Arjantin! Güney Amerika’nın görülesi bölgelerini keşfe çıkmak istiyorsanız Coral Tatil Arjantin Turu seçeneklerine göz atın, hayatınızın tatilini yaşayın.