Belek Beach ve Plajları: Denize Girebileceğiniz En Güzel Plajlar!

Coral Travel

Antalya’nın en özel ve en sevilen tatil beldelerinden biri olan Belek, kusursuz doğası ve muhteşem deniziyle tatilseverlerin büyük beğenisini kazanıyor. Akdeniz seyahatlerinin vazgeçilmez duraklarından biri olan Belek, dünyaca ünlü plajlarıyla da adından sıklıkla söz ettiriyor. Sımsıcak denizi, yumuşak kumları ve upuzun sahil şeritleriyle dünyanın dört bir yanından sayısız turist ağırlayan Belek plajları, denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarmak isteyenler için son derece ideal. Peki, Belek halk plajları hangileri; Belek’te hangi beach ve plaj işletmeleri bulunuyor, biliyor musunuz? İşte Belek’te bulunan plajlar hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar…

Belek Sahilinin Genel Özellikleri

Belek, Antalya’nın en güzel sahillerinden birine sahip. Beldenin dünya çapındaki ünü de sahilinin ve denizinin adeta kusursuz olmasından kaynaklanıyor. Turkuaza çalan berrak deniziyle konuklarını adeta büyüleyen Belek sahili, denizinin sığ ve dalgasız olmasıyla da büyük ilgi görüyor. Özellikle çocuklu aileler için ideal olan Belek kıyıları, denizde aniden derinleşme ya da beklenmedik anlarda patlak veren dalgalar gibi sürprizler yaşatmıyor ve hem size hem de çocuğunuza son derece güvenli bir yüzme deneyimi sunuyor.

Belek’in en beğenilen özelliklerinden biri de yumuşak ince kumlu plajları… Deniz kenarında geçirdiğiniz zamanı eşsiz bir deneyime dönüştüren kum plajlar hem belediye hem de özel işletmeler tarafından düzenli olarak temizleniyor. Bu sayede her daim hijyenik olan plajlar, temizlik konusunda endişe etmeden vakit geçirebileceğiniz noktalar arasında bulunuyor. Denize sıfır bir ilçe olan Belek’in en önemli avantajlarından biri de sahile ulaşmak için herhangi bir çaba gerektirmemesi. Antalya’da kalınacak yerler arasında öne çıkan Belek otellerin neredeyse tamamı, misafirlerine kendi plajını sunuyor. Otel dışı konaklamalarınızın tamamında da size yakın bir plaj ya da beach’e yalnızca yürüyerek ulaşma imkânınız bulunuyor.

Belek’in Popüler Plajları ve Özellikleri

Tam anlamıyla bir deniz turizmi ilçesi olan Belek, ziyaretçilerin tadını çıkarabileceği çok sayıda plaja ve beach işletmesine ev sahipliği yapıyor. Bu plajlardan en ünlülerini aşağıda bulabilirsiniz.

Belek Halk Plajı

Bölgedeki en ünlü plaj, şüphesiz ki Antalya Belek halk plajı. Peki, Belek halk plajı nerede ve buraya nasıl gidiliyor? Belek halk plajı yol tarifi aslında çok kolay. Serik merkezinden plaj yönüne giden dolmuşlara binerek bu bölgeye kolayca ulaşabilirsiniz. Buraya aracınızla ulaşmak için ise Antalya’nın herhangi bir yerinden Serik tabelasını takip edebilirsiniz.

Kadriye Halk Plajı

Serik’in Kadriye Mahallesi’nde yer alan Kadriye Plajı, ilçenin en güzel noktalarından biri. Yaklaşık 300 metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde olan plaj, berrak denizi ve kum sahiliyle tatilseverleri adeta büyülüyor. Deniz suyunun temizliği ise Mavi Bayrak ödülüyle tescilli. Ücretsiz olarak girilebilen plajın etrafında ise piknik ve kamp alanları bulunuyor.

Boğazkent Kadınlar Plajı

Yalnızca kadınların girebildiği plaj, ilçe merkezinin 10 kilometre uzağında, Boğazkent köyünde bulunuyor. Çakıl ve kum karışımı bir sahile sahip olan plaja girişler ücretsiz. Plaj içerisinde ayrıca tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz çok sayıda büfe ve restoran yer alıyor. Sessiz ve sakin olmasıyla ünlenen plaj, özellikle tatilde dinlenmek isteyenlerin gözde kaçış noktalarından biri.

Belek Beach Park

Mavi Bayrak ödüllü bir diğer nokta olan Belek Beach Park, beldenin en popüler beach işletmeleri arasında bulunuyor. Girişlerin ücretli olduğu beach’te ziyaretçileri son derece yumuşak kumdan oluşan uzun bir sahil ve berrak bir deniz bekliyor. İşletmecilerin her gün çeşitli aktiviteler düzenlediği beach, deniz keyfini animasyon ve eğlenceyle zenginleştirmek isteyenler için ideal.

Titanic Beach

Belek’te bulunan en popüler ücretli beach’ler arasında yer alan işletme, eğlenceye doyamayanların ve yaz tatilini kusursuz bir deneyime dönüştürmek isteyenlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Belek’in en geniş ve en temiz plajlarından birine sahip olan Titanic Beach, Güzeloba dolmuşlarıyla kolaylıkla ulaşılabilen bir konumda bulunuyor. Plaj içerisinde ve çevresinde ise şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, yiyecek ve içecek satın alabileceğiniz çeşitli işletmeler sizi bekliyor.

Plajlarda Sunulan Aktiviteler ve Hizmetler

Temizliği ve güzelliğiyle dünya çapında ün kazanan Belek plajları, gelişmiş hizmet anlayışıyla da ziyaretçilerini memnun ediyor. Belek bölgesinde çok sayıda dünya standartlarında otel ve işletme bulunuyor. Bu otel ve işletmeler tarafından size sunulan hizmetler ve aktivitelerin bir kısmı ise şu şekilde:

  • Ücretli beach’lerin büyük bölümünde düzenli müzik yayını yapılıyor, dans yarışmaları ve etkinlikleri düzenleniyor.
  • Otellere ait plajlarda ve beach’lerde gün boyunca eğlenceli interaktif animasyonlar düzenleniyor.
  • Hem ücretli hem ücretsiz plajların tamamında restoran, büfe ve çeşitli ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz sosyal alanlar bulunuyor.
  • Belek plajlarının tamamında tuvalet, soyunma kabini ve duş alanları bulunuyor ve bu alanların tamamı düzenli olarak temizleniyor.
  • Plajların çevresinde bölgeyi aracıyla ziyaret eden konuklar için ücretli ve ücretsiz otopark alanları yer alıyor.
  • Belek’in doğal dokusundan güç alan plajların tamamının etrafında yürüyüş parkurları, piknik alanları ve kamp bölgeleri bulunuyor.
  • Plaj ve beach’lerin tamamında şezlong ve şemsiye kiralanabiliyor. Bazı dönemlerde halk plajlarında şezlonglar ücretsiz olarak halkın kullanımına sunuluyor.
  • Beach işletmelerinde alkollü ve alkolsüz içecek servisleri mevcut. Sezon ve yoğunluk durumuna göre içecekler, giriş ücretine dahil olarak da servis edilebiliyor.
  • Plajların büyük bölümünde aynı zamanda arkadaşlarınızla, ailenizle ve sevdiklerinizle keyifli bir şekilde vakit geçirebileceğiniz plaj voleybolu sahaları ve oyun parkurları yer alıyor.
  • Ücretli işletmelerde ve otel beach’lerinde ziyaretçiler için deniz motoru, deniz bisikleti, muz, jetski, deniz paraşütü etkinlikleri de düzenleniyor.

Plajların Temizlik ve Güvenlik Durumu

Belek plajlarını ziyaret etmeyi düşünen pek çok seyahatsever, bu bölgeyi temizlik bakımından da araştırıyor. Temizlik; Belek halkının, yönetiminin ve bu noktada faaliyet gösteren işletmelerinin en titiz olduğu konuların başında geliyor. Kumsallar, şezlonglar, işletmeler ve sosyal alanlar, düzenli olarak sterilize ediliyor. Bölgenin doğal güzelliği ve denizinin temizliği sebebiyle Mavi Bayrak kazanmış olması da Belek’i, Akdeniz’in en temiz noktalarından biri yapan detaylar arasında. Belek plajlarını ziyaret ettiğinizde yürüdüğünüz kumsaldan girdiğiniz denize, oturduğunuz şezlongdan yediğiniz yemeğe kadar her yerin son derece temiz olduğundan emin olabilirsiniz. Bu sebeple, Belek plajlarını aileniz ve çocuklarınızla birlikte gönül rahatlığıyla ziyaret edebilirsiniz.

Bölgeyi ilk kez ziyaret edecek kişilerin en çok merak ettiği konulardan biri de güvenlik. Özellikle tek başına tatil yapmayı tercih edenler ya da çocuklu aileler, güvenlik konusunda çok sayıda soru işareti taşıyabiliyor. Belek plajları, güvenlik açısından da gelişmiş bir durumda. Özellikle otellere ya da özel işletmelere ait olan beach’lerin tamamı, güvenlik görevlileri tarafından kesintisiz olarak denetleniyor. Plaj ziyaretçilerinin huzurlu bir deneyim yaşaması amacıyla tercih edilen bu uygulama sayesinde hırsızlık, diğer ziyaretçileri rahatsız etme gibi sorunlar yaşanması engelleniyor. Belek plajlarının tamamında ise denizi sürekli olarak denetleyen cankurtaranlar görev alıyor. Acil durumlarda müdahale etme yeterliliğine ve yetkisine sahip olan cankurtaranlar, bölgeyi son derece iyi bilmeleri sayesinde ziyaretçileri tehlikeli olabilecek davranışları konusunda da uyarıyor ve yaşanabilecek tehlikelerin önüne geçiyor.

Eğer siz de denizin, güneşin, doğanın ve benzersiz Akdeniz ikliminin tadını özgürce çıkarabileceğiniz kusursuz bir tatil planlıyorsanız Belek’i ziyaret edebilirsiniz. Birbirinden etkileyici plajları ve doğal güzellikleriyle baş döndüren Belek’te kusursuz bir tatil deneyimi yaşamak için Coral Tatil ile hemen iletişime geçebilirsiniz!