Dağ Evi Tatili İçin Gidilecebilecek Şehirler

Coral Travel

Günlük hayat telaşı, iş hayatının yoğunluğu arasında keyifli bir tatil yapmak için ilk tercih edilen rotalardan biri doğa ile iç içe destinasyonlardır. Özellikle şehir yaşamından uzaklaşarak sakin ve huzurlu bir ortamda dağ evi tatili yapmak oldukça iyi bir seçenek olabilir. Ayrıca doğa tatili sırasında trekking, hiking gibi farklı aktiviteler de gerçekleştirebilirsiniz. Peki dağ evi tatili yapmak hangi şehirlerde mümkün? Tabiat ile iç içe bir tatil için gidebileceğiniz şehir alternatiflerine gelin birlikte bakalım.

  • Sakarya

Yemyeşil yaylaları, doğa ile iç içe mesire yerleri, doğal güzellikleri ile dağ evi tatili için ilk duraklardan biri Sakarya. Tabiat içerisinde aktivite yapma imkanına da sahip pek çok alan mevcut. Sakarya’da dağ evi tatili yaparken şehirde pek çok farklı yeri de gezerek keşfedebilirsiniz.

Sakarya’da Taraklı, Serdivan, Sapanca, Gerze ve Karasu gibi alternatif yerleri gezip görebilirsiniz. Sapanca, Sakarya’nın en meşhur turistik yerlerindendir. Etkileyici göl manzaraları ile öne çıkan Sapanca tabiat fotoğrafı çekmek, tekne turu yapmak isteyenler için de cazip bir seçenek. Ayrıca göl çevresindeki yeşil alanlarda piknik, doğa yürüyüşü gibi eğlenceli aktiviteler yapabilirsiniz.

Taraklı ise Sakarya’da tarihi dokusu ile bilinen bir yerleşim. Safranbolu gibi caddeleri süsleyen cumbalı balkonlara sahip iki katlı veya üç katlı tarihi ahşap evleri, arnavut kaldırımlı sokakları ile geleneksel dokusunu koruyan nadide yerlerden. Dağ tatiliniz sırasında geçmişe yolculuk yapmak isterseniz Sakarya Taraklı’yı da gezebilirsiniz.

  • Çanakkale

Çanakkale denize nazır konumu, Kaz Dağları gibi el değmemiş milli parkları ile dağ evinde tatil için ideal şehirlerden. Gelibolu, Ayvacık, Gökçeada, Bozcaada gibi turistik beldeleriyle de ünlü. Çanakkale’de Kaz Dağları’na yakın konumda dağ evi tatili yapmanız mümkün. Şehirde konaklarken Ayvacık gibi turistik açıdan ünlü, ilgi çekici yerleri de gezebilirsiniz. Eğer mevsimlerden yaz ise Ayvacık’taki kumsallarda deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Doğa tatilinde Kaz Dağları Milli Park’ında tabiatla iç içe vakit geçirebilirsiniz. Kaz Dağları yemyeşil bitki örtüsü, yürüyüş parkurları ve temiz havası ile doğada vakit geçirmek isteyenler için birebir.

Çanakkale’de tatil sırasında gezebileceğiniz bir diğer belde ise Gelibolu Yarımadası. Tarihi ve kadim geçmişi ile şehirde mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerdendir. Türkiye’nin tarihinde önemli bir yere sahip Gelibolu Yarımadası’nda şehitlikleri ve Çanakkale Anıtı’nı ziyaret edebilirsiniz.

  • Bolu

Yemyeşil doğası, doğal güzellikleri ile dağ evinde tatil için cazip seçeneklerden biri de Bolu. Abant, Yedigöller gibi doğal güzellikleri; Mudurnu, Göynük gibi geleneksel dokusunu koruyan yerleşimleri; el değmemiş doğası ile Bolu’da keyifli bir dağ evi tatili yapabilirsiniz. Tatiliniz sırasında Bolu’yu keşfetmek için etkileyici güzelliğe sahip yaylaları da gezebilirsiniz.

Kışın karlara bürünen, baharda rengarenk çiçeklerle bezenen Bolu yaylaları, dağ evi tatili için de cazip bir seçenek. Sarıalan Yaylası, Bolu’nun öne çıkan turistik yaylalarındandır. Temiz havası, Karadeniz iklimi ile doğa turları için ideal bir alandır. Karadeniz iklimi gereği, yaylalarda aynı gün içerisinde dört mevsimi bir arada yaşamanız mümkün. Özellikle bahar aylarında aniden çöken sis, yağmurun ardından aralanan bulutların ardından çıkan güneş ile yaylalar ziyaretçilerini hem ısıtır hem üşütür. Yaylalarda doğa sporları gibi farklı aktiviteleri de gerçekleştirebilirsiniz.

Şehirde gezebileceğiniz doğal güzellikler ise Abant, Yedigöller ve Çubuk Gölü. Yeşil doğa içerisinde yürüyüş parkurları, göl manzaraları ile ziyaretçilerine keyifli bir gezi imkanı sunan yerler… Ayrıca, Abant gibi Bolu’nun turistik açıdan öne çıkan beldeleri dağ evi tatili için de gelişmiş turizm olanaklarına sahip. Tatil için dağ evleri konseptine uygun tasarlanan Abant otelleri iyi bir seçenek olabilir.

  • Antalya

Antalya her ne kadar yaz tatili için ideal olarak görülse de aslında dağ evinde konaklama açısından da cazip rotalardan. Özellikle kış tatilinde keyifli bir dağ evi programı yapmak isterseniz Saklıkent tam size göre. Akdeniz’de, Toroslarda konumlanan Beydağları eteğindeki Saklıkent kayak, snowboard gibi etkinlikler için de iyi bir seçenek.

Eğer Antalya’ya bahar veya yaz mevsiminde yolunuz düşerse dağ evi tatili için Belek beldesini tercih edebilirsiniz. Belek mavi ile yeşilin iç içe geçtiği bir belde… Manavgat, Düden Şelalesi gibi sulak alanları, Kızılçam ormanları, Akdeniz’e açılan sahilleri ile Belek’te turistik açıdan pek çok alternatifi bir arada bulmanız mümkün. Belek’in ahşap dağ evlerini konaklamak için tercih edebilirsiniz. Ailece keyifli bir tatil yaparken Manavgat ve Düden Şelalesi gibi şehrin ünlü turistik yerlerini de gezebilirsiniz.

  • Trabzon

Birbirinden güzel yaylaları ile Karadeniz’in gözde şehirlerinden biri olan Trabzon’da hayal ettiğiniz dağ evi tatilini yapabilirsiniz. Karadeniz’in ünlü yaylaları arasında olan Sultan Murat, Kadırga, Hıdırnebi, Sis Dağı, Kayabaşı gibi farklı yaylalarda bulunan dağ evlerini konaklamak için tercih edebilirsiniz.

İster yaz ister kış mevsiminde Trabzon yaylalarında konaklayabilirsiniz. Kış mevsiminde Trabzon yaylaları etkileyici kar manzaralarına bürünür. Bahar aylarında yeşilin farklı tonlarına bezenen yaylalar yazın ise etkileyici sıcak havalardan korunmak için birebir. Yazın sisle kaplanan yaylalarda bulutların üstündeymiş hissine kapılabilirsiniz.

Trabzon’da dağ evi tatil yerleri açısından en cazip seçeneklerden biri Uzungöl. Etkileyici göl manzarasına bakan dağ evi tesisleri Çaykara’da konaklamayı değerli kılan etkenlerden. Trabzon Uzungöl’de konaklarken Sümela Manastırı gibi tarihi ve turistik değeri yüksek anıtsal mimari eserleri gezebilirsiniz. Altındere Vadisi Milli Parkı’nda doğa ile iç içe vakit geçirebilirsiniz.

  • Van

Dağ evi tatili için Türkiye’nin güneydoğusuna gitmeye ne dersiniz? Türkiye’nin turistik açıdan popüler şehirlerinden biri olan Van, dağ evinde tatil yapmak isteyenler için de oldukça cazip. Gölünden kalesine, tarihi eserlerinden doğal güzelliklerine kadar Van, Türkiye’de mutlaka gezilip görülmesi gereken şehirlerden.

Şehirde dağ evi tatili yaparken Van Gölü gibi doğa harikası yerleri de günübirlik olarak ziyaret edebilirsiniz. Van Gölü, Türkiye’nin en büyük doğal gölü olma özelliğine sahip. Van Gölü’nde tekne turu gibi eğlenceli aktiviteler yapmanız da mümkün.

Van’da gezebileceğiniz bir diğer rota ise Akdamar Adası. Van Gölü üzerinde yer alan 4 adadan yüzölçüm bakımından ikincisi olan Akdamar, bünyesinde yer alan tarihi kilisesiyle de oldukça ünlüdür. Adada Akdamar Kilisesi gibi tarihi yapıları da gezebilirsiniz.

Van Kalesi de şehirde gezebileceğiniz bir başka mekan. Şehrin silüetini izleyebileceğiniz kale, tarihi geçmişiyle de öne çıkar. Şehrin gözde tarihi yapılarından biri olan Van Kalesi’nde keyifli bir gezi yapabilirsiniz.

  • Bursa

Bursa, İstanbul’a yakın konumuyla hafta sonu dağ evinde tatil yapmak isteyenler için gözde alternatif şehirlerden. Uludağ’ın eteklerinde bulunan dağ evleri, konaklamak için cazip bir seçenek. Bölge doğa otelleri ile de oldukça öne çıkar. Ayrıca, konaklama açısından gelişmiş turizm olanaklarına da sahip bir bölgedir. Bursa’da Uludağ’ın eteklerinde yer alan dağ evlerinde ister yaz ister kış keyifli bir tatil yapabilirsiniz.

Tatiliniz sırasında Bursa’da Koza Han, Ulu Cami, Cumalıkızık Köyü, Muradiye Külliyesi, İznik Kalesi gibi tarihi yerleri gezebilirsiniz. Eğer doğa içerisinde keyifli bir gezi tercihiniz ise Gölyazı, İznik Gölü, Suuçtu Şelalesi, Longoz Ormanları Ayvaini Mağarası gibi doğal alanları ziyaret edebilirsiniz.

Dağ evi tatiliniz için birbirinden farklı seçenekleri Coral Tatil aracılığıyla inceleyebilir, gitmek istediğiniz yeri belirleyerek erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilirsiniz.