Dubai'de Gezilecek Yerler: Dubai'de Görülmesi Gereken Ünlü Yerler

Coral Travel

Dubai Orta Doğu’da turistik önemi yüksek şehirler arasındadır. Her yıl birçok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen bölge lüks ve modernitenin simgesi haline gelmiş durumdadır. Yüksek gökdelenleri ile hızlı bir dönüşüm geçiren bölge tatil için en çok tercih edilen destinasyonlardan birisidir. Keyifli bir Dubai tatili için bölgede gezilecek yerler listenizi seyahate çıkmadan hazırlamanızı öneririz. Dubai’de mutlaka gezilmesi gereken mekanlar listenizi hazırlamadan bölgenin ünlü yerlerine gelin birlikte göz atalım.

1. Hatta

Hatta, Dubai’nin güneydoğusunda yer alır. Destinasyon Dubai’ye 134 km mesafededir. Bölgenin doğusu ve güneyinde Umman bulunmakla birlikte Birleşik Arap Emirlikleri`ne bağlıdır. Hatta, Dubai’nin turistik açıdan önemli merkezlerindendir. Şehirden uzaklaşmak ve doğa ile baş başa kalmak isteyenler için ideal bir yerdir. Özellikle günübirlik geziler için iyi bir seçenek olan Hatta’nın bir dağ kasabası olduğu söylenebilir. Daha çok  küçük çiftlikleri ve tarihi kalesi ile bilinen alan son yıllarda çok ziyaret edilen bölgelerdendir. Özellikle doğal güzellikleri ile öne çıkar. Güzel bir manzara sahip olan Hatta BAE (Birleşik Arap Emirlikleri)’de koruma altına alınan sit alanlarındandır. Bölgede doğa yürüyüşü, Hatta Barajı’nda tekne gezisi, piknik gibi aktiviteler yapabilirsiniz.

2. Al Fahidi Mahallesi

Al Fahidi mahallesi, Dubai’nin geleneksel evlerini ve yaşamını yansıtan bir bölgedir. Destinasyonun kültürünü, tarihini ve mimarisi hakkında bilgi edinmek isteyenlerin en çok uğradığı mekanlar arasındadır. Mahallede sandal ağacı ve palmiye ahşabı, alçıtaşı ve kumtaşından yapılan rüzgar kuleleri bölgenin yöresel mimarisini yansıtan yapılardır. Labirent tipi sokaklara sahip mahallede kültürel aktiviteler, özel etkinliklere katılabilirsiniz, sanat galerileri gibi mekanları ziyaret edebilirsiniz.

3. Gelecek Müzesi

Gelecek Müzesi Dubai’de Sheikh Zayed yolu üzerinde yer alır. 2022 yılında açılan müze bölgenin modern mimari örnekleri arasındadır. Yaşayan bir müze olarak nitelendirilen yapıda çeşitli sanatsal ve kültürel faaliyetler düzenlenir. Çelik ve cam malzeme ile inşa edilen yapı mimarisi itibariyle dünyanın en iyi 14 müzesi arasında gösterilmiştir. Dubai’nin önemli mekanları arasında yapıyı tatilinizde ziyaret edebilirsiniz.

4. Kite Plajı

Kite Plajı, denizin tadını çıkarmak isteyenler tarafından en çok tercih edilen yerlerdendir. Su sporları açısından da birçok aktiviteyi gerçekleştirebileceğiniz mekanda su kayağı, kürek sörfü, uçurtma sörfü gibi etkinlikler yapabilirsiniz. Dubai’de ücretli ve ücretsiz plajlar olmak üzere farklı kumsallar mevcuttur. Kite plajı Dubai’de yer alan en iyi ücretsiz plaj seçenekleri arasındadır.

5. Dubai Müzesi

Dubai müzesi, El Fahidi Hisarı’nın içerisinde yer alır. Müze 1971 yılında açıldı. Müzenin tarihi ve kültürel değeri bölge açısından yüksektir. Yapıda tarihsel süreçlerin farklı dönemlerine ait eserler yer alır. Müze cumartesiden perşembeye kadar her gün açıktır. Belirli saatler arasında müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

6. Burj Khalifa

Burh Khalifa, Dubai’nin en yüksek binasıdır. Gökdelen 828 metre uzunluğu ve mimarisi ile dikkat çeker. 2004 yılında yapımına başlanan bina 2010 yılında tamamlanarak hizmete açılır. Çelik konstrüksiyon ve betonarme sistem ile inşa edilen yapı 160 katlıdır. Uzay roketine benzeyen görünümü ile Dubai’nin en popüler yapıları arasındadır. Binada yer alan seyir terasından Dubai’nin silüetini izleyebilirsiniz.

7. The Dubai Fountain

Dubai’de yer alan bir çeşme olmakla birlikte aynı zamanda bir su parkıdır. AVM önünde inşa edilen Dubai Fountain Burj Gölü içerisinde yer alır. Mekanda çeşitli su gösterileri yapılır. Yarım saat aralıklarla yapılan gösteriler 275 metre yüksekliğe kadar su yükseltebilen çeşmelerle gerçekleştirilir. Çeşme konum olarak Dubai AVM (Mall) önünde yer alır.

8. Palm Jumeirah

Palm Jumeirah, yapay bir adadır. 2001 yılında başlanan proje 2011 yılında tamamlanarak hizmete açılır. Turistlerin en çok ziyaret ettiği mekanlar arasında yer alan bölge su üzerinde bir ada olarak hem manzarası hem de mekanları ile popülerdir. Palmiye Takımadaları projesi içerisinde planlanarak tamamlanan Palm Jumeirah kıyı şeridinde inşa edilmiştir. 2 yanda 8 ana kol halinde bir palmiye ağacını andıran plana sahiptir. Özgün mimarisi ile dikkat çeken yapay adayı yerinde ziyaret etmenizi öneririz.

9. Sheikh Zayed Caddesi

Sheikh Zayed caddesinin Dubai’nin en işlek ve uzun caddesi olduğu söylenebilir. Şehrin lüksünü temsil eden güzergahın iki cephesinde yüksek gökdelen yapıları yer alır. İş merkezi, konut ve otellerin büyük çoğunluğu bu yol üzerindedir. Konaklamalı bir tatil planlıyorsanız, şehir merkezine yakın konumu tercih ediyorsanız buradaki tesisler arasından seçim yapabilirsiniz.

10. Dubai Kanalı

Deira ve Bur Dubai arasında yer alan Dubai Kanalı şehirde mutlaka gezilmesi gereken yerlerdendir. Tekne, bot, abra gibi birçok farklı deniz taşıtının yer aldığı kanal rıhtımı ve köprüleri ile nostaljik bir görüntüye sahiptir. Manzarası ile öne çıkan kanalda deniz taşıtları ile gezinti yapmanız da mümkündür.

11. Bluewaters Dubai

Bluewaters Dubai, içerisinde oteller, eğlence merkezleri, plajlar ve konutların yer aldığı yapay bir adadır. Dubai’nin önemli cazibe merkezleri arasında yer alan ada çeşitli konaklama ve yeme içme tesislerine de sahiptir. Sheikh Zayed yolundan adaya ait çıkış ile mekana ulaşabilirsiniz. Ada Sheikh Zayed güzergahı üzerindedir.

12. Madame Tussauds Dubai

Uluslararası ünü ile dikkat çeken bir balmumu müzesidir. Ünlülerin ve tanınmış kişilerin heykelinin yapıldığı müze Bluewaters Dubai’de yer alır. Balmumu heykelleri ile sanatsal çalışmaları tarafından sıklıkla ziyaret edilir. Futbolculardan oyunculara kadar birçok ünlünün heykelinin yer aldığı müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

13. Ain Dubai

Ain Dubai, Dubai’nin önemli eğlence merkezleri arasındadır. Keyifli vakit geçirmek isteyenlerin en çok tercih ettiği mekanlar arasındadır. Eğlence merkezi konum olarak Bluewater adasında yer alır. Dünyanın en yüksek dönme dolabı da Ain Dubai eğlence merkezindedir. Çocuklarınızla birlikte Ain Dubai’de keyifli vakit geçirebilirsiniz.

14. Dubai Çöl Safarisi

ATV gezisi veya Off-Road sporu seviyorsanız Dubai turları içerisinde yer alan çöl safarisi gezilerine katılabilirsiniz. Sabah erken saatlerde ve akşamüstü olmak üzere günde iki kere düzenlenen turlar ile safariye katılabilirsiniz.

15. Burj El Arap Kulesi

Burj El Arap Kulesi Dubai’nin en önemli gökdelen yapılarındandır. Dünyanın en lüks binaları arasındaki kule özgün mimarisi ile bir yelkenliyi andırır. 52 katlı yapı bir adacık gibi deniz üzerine inşa edilmiştir.

16. Deep Dive Dubai

2021 yılında açılan havuz dünyanın bilinen en derin havuzudur. Bu nedenle, Guinness Rekorlar kitabına alınan havuz dalgıçlık sevenler için, dalış faaliyetleri yapmak için idealdir. 60 metre derinliğe sahip Deep Dive Dubai tecrübeye göre dalış etkinlikleri için tercih edilebilir.

17. Madinat Jumeirah

Madinat Jumeirah Cumeyra şehri olarak ifade edilen bir yapı kompleksidir. Arap mimari tarzını yansıtan yapı içerisinde villa, restoran, su kanalları, alışveriş yapılabilecek mağazalara sahiptir. Madinat Jumeirah 2 km uzunluğundaki plajı ile su sporları ve tekne gezileri için de uygundur.

18. Dubai Marina

Basra Körfezi kıyısında inşa edilen Dubai kanalı etrafındaki bir yerleşim alanıdır. Gökdelen, konut ve villalardan oluşan yapıları ile dikkat çeker. Şehrin en popüler bölgelerinden birisi olarak öne çıkan Dubai Marina yelkenli gezisine katılabilir, alışveriş yapabilirsiniz.

19. Jumeirah Cami

Jumeirah Cami, mimarisi ile bölgenin en çok ziyaret edilen yapıları arasındadır. Kubbeli olarak inşa edilen binada Mısır ve Suriye mimarisinden esintiler görülür. Beyaz renkli cephe görünümü, 2 minaresi, özgün tasarımı ile öne çıkar. Camiye üç kemerli bir revaktan giriş yapılır.

20. Wafi AVM

Wafi AVM şehir merkezinde yer alan önemli alışveriş mekanlarındandır. İçerisinde bulunan lüks mağaza, ünlü markaları ile alışveriş yapmak isteyenlerin uğrak noktasıdır. Bur Dubai bölgesinde yer alan AVM Mısır Piramitlerine benzer mimarisi ile dikkat çeker. İç mekan ise renkli vitray cam sanatı ve heykeller ile tasarlanmıştır.

21. Minyatür Köyler

Minyatür köyler (Heritage and Diving Village) BAE’nin geleneksel yaşamını yansıtması amacıyla 1997’de kurulmuştur. Köy yaşantısının esintilerini yansıtan palmiye lifli evlerde kafeler ve hediyelik eşya satan mağazalar yer alır.

22. Mucize Bahçesi

Mucize bahçesi rengarenk çiçekler ve peyzaj ile tasarlanan bir parktır. 6.690 metrekare alan inşa edilen bahçe kasımdan mayısa kadar her renkten ve farklı kokulardan çiçeklerle bezenir. Yaz boyunca yenileme için kapanan bahçe kasım mayıs ayları arasında ziyarete açıktır.

23. Baharat Çarşısı

İstanbul’daki Mısır Çarşısı`na benzer. Baharat Çarşısı dar bir sokak etrafında dizilen 200’den fazla dükkandan meydana gelir. Her çeşit baharatın bulunduğu çarşı nostaljik bir görünüme sahiptir.

24. La Mer Kumsalı

La Mer deniz kıyısında kafeleri, alışveriş ve eğlence mekanları ile öne çıkar. Kumsalda denizin keyfini çıkarmak mümkündür. La Mer kumsalında hem Basra Körfezi’nin manzarasını izleyebilir hem de şehrin silüetini seyredebilirsiniz.

25.Motiongate Dubai

Bir şato veya kale yapısını andıran Motiongate Dubai bir tema parktır. Hollywood esintili olarak açılan tema parka çocuklarınızla giderek eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz.

26.Dubai AVM

Dubai’nin en fazla tercih edilen ve en popüler olan alışveriş merkezidir. Lüks restoran ve mağazaları ile öne çıkar. Birbirinden farklı birçok markanın yer aldığı AVM’yi özellikle kapalı havalarda gezebilirsiniz.

27. Sheikh Saeed Al Maktoum House

Eski Dubai Emirine ait tarihi bir yapı olan Sheikh Saeed Al Maktoum House bölgenin önemli bir kültürel yapısıdır. 1896 yılında inşa edilen yapı Al Shindagha’da yer alır. Tarihi yapı 1912-1958 yıllarında yönetim merkezi olarak kullanılmıştır. Arap mimarisinin özgün örneklerindendir. 30 odası ve bölgenin iklimi yansıtan rüzgar kulesi ile günümüzde müze işlevindedir.

28. Global Village

Kış aylarına özel düzenlenen alışveriş ve eğlence merkezidir. Farklı ülkelerin temsil edildiği 27 birim merkez içerisinde yer alır. Birimlerde ise temsil edilen ülkelere ait el sanatları, ticari ürünler, mutfak lezzetleri sergilenir.

29. Emirates AVM

AVM içerisinde sinema, tiyatro, 300’den fazla mağaza, kayak pisti yer alır. Aileler için tercih edilebilir eğlence merkezleri arasındadır.

30. Jumeirah Beach Residence

Basra Körfezi kıyısında yer alır. 1,7 km uzunluğa sahip gökdelen yapılarının bulunduğu bir sahil alanıdır. 40 gökdelen kulesi ile ABD’deki Manhattan bölgesine benzetilebilir. Lüks gökdelen konutlarının yer aldığı sahil şerididir.

Dubai tatili için Coraltatil aracılığıyla incelemeler yapabilir, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilirsiniz.