Dünyanın En Kalabalık Şehirlerinin Listesi!

Coral Travel

Dünya üzerinde 208 adet ülke vardır. Avrupa’dan Asya’ya, Kuzey Amerika’dan Avustralya’ya kadar henüz adını bile bilmediğimiz pek çok ülke bulunur. 7 milyar 924 milyon kişilik bu dünyanın en kalabalık şehirleri hangileridir dersiniz? Oldukça kalabalık bir şehirde yaşamak ve şehrin bir de turizm açısından ünlü bir yer olması sezonluk olarak nüfusu artıran etkenlerdir. Ancak dünyanın en kalabalık şehirleri, zamanlık artışlardan ziyade tam anlamıyla kalabalıklığın fazlasıyla hissedildiği yerlerdir. Nüfusun az olduğu kırsal bir bölgeden kalabalık nüfuslu şehre gidildiğinde hissedilen o yoğunluğun daha da fazlasını bünyesinde barındıran şehirleri sizler için derledik.

  • Tokyo – Japonya

Japonya’nın başkenti Tokyo, yapılan son araştırmalar ile dünyanın en kalabalık şehri ünvanını elinde taşır. Aynı zamanda Japonya, dünyanın en kalabalık ülkeleri arasında yer alır. Tokyo, 37,7 milyon kişi ile dünya nüfusunun büyük bir kısmına sahiptir. Ülkemiz ve dünyanın pek çok yerinden de göç alan Tokyo, aynı zamanda Uzak Doğu’nun dikkat çeken şehirlerinden biridir. Japonya turu yapmak isteyenlerin en çok görmek istediği şehirler arasında da yer alır.

  • Cakarta – Endonezya

2023 yılı itibariyle dünyanın en kalabalık ikinci şehri Cakarta olarak belirlenmiştir. Endonezya başkenti olan Cakarta, 33,8 milyonluk nüfusuyla en kalabalık şehirler arasında yer alır. Cakarta aynı zamanda dünyanın en büyük şehirlerinden de biridir. Dünyanın en kalabalık şehirleri genel olarak Asya kıtasında yoğunlaşmış durumdadır.

  • Delhi – Hindistan

Hindistan’ın başkenti Delhi, 2023 sayımlarından sonra dünya nüfusunun en yoğun olduğu üçüncü şehir olarak kayıtlara geçti. Daha önce en kalabalık şehirler sıralamasında ikinci sırada yer alan Delhi, günümüz itibariyle 32,2 milyon kişilik bir nüfusa sahiptir. En kalabalık şehirler dendiğinde hala pek çok insanın aklına ilk olarak Delhi gelir. Delhi aynı zamanda Hindistan’ın da en büyük şehirleri arasında yer alır.

  • Guangzhou – Çin

Dünyanın en kalabalık şehirli ülkeleri Asya kıtasında yer alır ve Çin şehirleri listenin başındadır. 26,9 milyon nüfusluk Foshan, gelişen bir sanayiye sahip olduğu için ülkenin diğer şehirlerden fazlasıyla göç alması sonucunda nüfusu şuan ki rakamlara ulaştı.

  • Mumbai – Hindistan

Başkent Delhi’den sonra Hindistan’ın en kalabalık şehri Mumbai’dir. 25 milyon nüfusu bulunan Mumbai, aynı zamanda Hindistan’ın en büyük şehridir. Hindistan’ın ticaret, kültür ve sanayi merkezi olan şehir, Hint sinema endüstrisinin de kalbinin attığı yerdir. Bu özelliği ile de şehir fazlasıyla göç alır.

  • Manila – Filipinler

Yine Asya ülkelerinden birisi olan Filipinler, kalabalık bir şehri bünyesinde barındırır. Aynı zamanda başkent olan Manila, 24,9 milyonluk bir nüfusa sahiptir. Manila aynı zamanda Filipinler’in en saygın ve meşhur şehirleri arasında yer alır. Ve yine ülkenin en çok turist çeken yerlerinden de biridir.

  • Şanghay – Çin

En yüksek nüfuslu şehirler listesinde yine bir Çin şehri olan Şanghay var. 24,1 milyonluk bir nüfusa sahip olan Şanghay, dünyaca ünlü bir liman kentidir. Çin’in en yüksek nüfuslu ikinci şehri olan Şanghay, aynı zamanda Çin’in en çok turist ağırlayan şehirleri arasında yer alır.

  • Sao Paulo – Brezilya

Brezilya’nın en önemli ve kalabalık nüfuslu şehirleri arasında yer alan Sao Paulo’nun nüfusu 23,1 milyondur. Brezilya’nın olduğu kadar Güney Amerika’nın da en önemli finans ve ticaret merkezi olan şehir, dünyanın pek çok yerinden göç alır.

  • Seul – Güney Kore

Güney Kore’nin en büyük şehri aynı zamanda başkenti olan Seul, 23 milyonluk bir nüfusa sahiptir. Kore turlarında en çok görülmek istenilen şehir olan Seul, Güney Kore nüfusunun da yarısından fazlasını bünyesinde barındırır. Seul, dünyanın önemli holdinglerine de sahip olduğu için fazlasıyla göçmen çeken şehirler arasında yer alır.

  • Meksiko – Meksika

Dünya üzerinde en çok ziyaret edilen ve görülmesi gereken ülkeler listesinde Meksika da yer alır. Başkenti Meksiko, 21,8 milyonluk bir nüfus ile en yüksek nüfuslu ülkeler listesinde onuncu sırada yer alır. Meksiko, aynı zamanda Meksika’nın en gelişmiş şehirlerden biridir.

11 – New York – ABD

Dünyanın düşler şehri dendiğinde akla ilk gelen şehirlerinden birisi olan New York, 21,5 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık şehirleri listesinde 13. sırada yer alır. New York aynı zamanda dünyanın da en kalabalık metropolitan alanıdır. Aynı zamanda dünyanın en büyük doğal limanlarının üstüne kurulduğu için önemi de büyük olan şehir, ülkemizden de olmak üzere pek çok kişinin de göç ettiği yerlerdendir.

  • Kahire – Mısır

Mısır’ın başkenti olan Kahire’nin nüfusu 20,3 milyondur. Kahire aynı zamanda Afrika ve Arap dünyasının da en büyük şehri olma özelliğini gösterir. Şehir Mısır’ın kültürel, ekonomik ve politik merkezidir.

  • Dakka – Bangladeş

Bangladeş’in başkenti olan Dakka’da 18,6 milyon kişi yaşar. Dakka, megakent olarak adlandırılır. Çünkü Güney Asya’da yer alan en büyük şehirlerden biridir. Aynı zamanda Bangladeş’in de en büyük şehri olma özelliği gösterir.

  • Pekin – Çin

Çin’in başkenti olan Pekin, 2023 yılı itibariyle 18,5 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık 14. şehri apoletini taşır. Pekin, Çin’in aynı zamanda en gelişmiş şehirlerinden biridir. Dünyanın en önde gelen şehirleri sıralamasında da ilk sıralarda yer alan Pekin, diplomasi, kültür, siyaset, ekonomi, finans anlamında fazlasıyla gelişmiş şehirlerdendir.

  • Kalküta – Hindistan

Hindistan’ın en büyük şehirleri arasında da yer alan Kalküta’nın nüfusu 18,5 milyondur. Aynı zamanda Hindistan’ın en önemli limanı olan şehir, 20. Yüzyıl’da Hindistan’ın başkenti olmuştur.

  • Bangkok – Tayland

Tayland’ın en büyük şehri ve başkenti olan Bangkok, 18 milyonluk bir nüfusa sahiptir. Güney Doğu Asya denilince ilk akla gelen şehirlerden birisi olan Bangkok, hızla gelişen ekonomisi sayesinde ülkenin çeşitli şehirlerinden de buraya göç edenler vardır.

  • Shenzhen – Çin

Dünyanın en yüksek nüfuslu şehirlerini içinde barındıran Çin, listedeki üçüncü şehri Shenzhen ile kalabalık şehir listesinin çoğuna sahiptir. Shenzhen’in nüfusu 17,6 milyondur. Şehir 1979 yılında kurulmasına rağmen, en kalabalık nüfusa sahip olan şehirlerdendir.

  • Moskova – Rusya

Rusya denilince ilk akla gelen şehirlerden olan başkent Moskova’nın nüfusu 2023 yılında 17,3 milyon olarak açıklanmıştır. Moskova, Rusya’nın en kalabalık şehridir. Doğu Avrupa’nın bilim ve kültürel merkezi kabul edilen şehir, Avrupa’nın en büyük ikinci şehri olma özelliği de gösterir.

  • Buenos Aires – Arjantin

Buenos Aires, Arjantin’in başkenti ve aynı zamanda en gelişmiş en büyük şehirlerinden biridir. Şehrin nüfusu 16,7 milyondur. Şehir Güney Amerika kıtasının Paris’i olarak adlandırılır.

  • Lagos - Nijerya

Afrika ülkelerinden Nijerya’nın en büyük eski başkenti olan Lagos, yaklaşık 16,7 insana ev sahipliği yapmaktadır.

Dünyanın en kalabalık 20 şehri arasında ziyaret etmek istedikleriniz için tatil planınız Coral Tatil ile hemen şimdi planlayabilirsiniz.