Tükiye'de Evcil Hayvan Kabul Eden Oteller

Coral Travel

Tatile çıkmadan önce “oteller evcil hayvan kabul ediyor mu?” şeklinde endişeleriniz olabilir. Misafirlerinin tatile köpeklerini, kedilerini ve diğer evcil hayvanlarını getirmelerine izin veren konaklama tesisleri "evcil hayvan dostu" olarak adlandırılır ve ülkemizde de hayvan dostu oteller bulabilmek mümkündür.

Bu oteller, ziyaretçilerinin önemli bir kısmının hayatında sevimli ev arkadaşlarının önemli bir rol oynadığının bilincinde oldukları için hem tüylü dostlarınızın hem de siz onların insanlarının işletmelerinde keyifli ve dinlendirici bir konaklama geçirmesi için her türlü çabayı gösterirler.

Pati dostu oteller, seyahat arkadaşınızın her zaman yanınızda olmasının güvenini sizlere sunarak tatilinizde aklınızın patili arkadaşınızda kalmamasını sağlar. Evcil dostlarınıza sağlayabileceğiniz en üst düzeyde ilgiyi gördüğünün rahatlığı ile seyahatinizin keyfini sonuna kadar çıkarabileceksiniz.

Evcil Hayvan Dostu Otellerin Avantajları

Evcil hayvanınızı evde bırakmak yerine yanınızda tatile getirme fikri; sadece sizin için değil, evcil hayvanınız için de daha uygun olabilir. Yalnızlık, beslenme, hijyen, egzersiz ve oyun ihtiyaçları ile sağlık ve güvenlik gereksinimleri noktasında sizlerle seyahate çıkmalarını tercih edebilirsiniz. Buna olanak tanıyacak olan hayvan dostu oteller, tatile sevimli dostunuzla birlikte çıkmanıza olanak verir. Evcil hayvan dostu otellerin siz ve hayvanlarınız için bazı avantajları şunlardır:

  • Evde yalnız kaldığında sevimli dostunuz bir süre sonra sıkılır ve strese girer. Pati dostu oteller sayesinde evcil dostunuzun sosyal ihtiyaçları giderilir ve yalnızlık hissetmemesi sağlanmış olur.
  • Evde yalnız kalan sevimli dostunuzun zararlı davranışlar göstermesinin önüne geçmiş olursunuz. Yalnızlık, eşyalara zarar verme ve tuvalet eğitiminde geriye gitme olarak kendini gösterebilir ve istenmeyen sonuçlara davetiye çıkarabilir.
  • Evcil dostlarınızın sağlıklı bir hayat sürmesi için düzenli olarak dengeli beslenmeleri ve su tüketimi çok önemlidir. Evcil hayvanınız evde yalnız kalmadığı için düzenli beslenip beslenmediği ve içme suyuna erişip erişemediği hakkında endişe etmeniz gerekmez.
  • Evcil hayvanınızın tuvalet hijyeni aklınıza takılmamış olur. Evde tek başına olduğunda kumunun ya da petinin düzenli olarak değiştirilmesi zor olacağından sizinle birlikte seyahatte yer alması bu ihtiyaçları için de iyi olacaktır.
  • Egzersiz ve oyun ihtiyacı içinde olan evcil hayvan dostunuzun, evde yalnız kalması onu hareketsizliğe maruz bırakabilir. Evcil hayvan kabul eden butik oteller, patili arkadaşınızın sahilde oyun ve denizde serinleme olanağına sahip olmasını sağlar.
  • Evde kalan hayvan dostlarınızı ara sıra uğrayarak gözetecek biri olsa bile geliş-gidiş saatleri ve açık bırakılma ihtimali olan kapı ve pencere gibi tehlikeli unsurlar ve evcil hayvanınızın evden kaçma riski için endişe etmeniz gerekmez.

Evcil dostunuzu seyahate çıkarken bir barınak ya da bakım merkezine bırakmanın da çeşitli sonuçları olacaktır. Hayvanlarınız için duygusal yük, stres, hastalık riski gibi olumsuz durumlar görülebileceği gibi sizler de bakım şartları konusunda endişelenebilirsiniz. Evcil dostunuzu yanınıza alarak hayvan dostu otellerde konakladığınızda onlardan ayrılmanıza gerek kalmaz.

Neden Evcil Hayvanlarınızı Tatilde Yanınıza Almalısınız?

Evcil hayvan sahiplerinin bildiği gibi sevimli dostlarımızın uzun süreli seyahatlerinizde ayrılık anksiyetesi yaşamaları çok olasıdır. Özellikle köpeklerde bu duruma çok sık rastlanılır. Fazla kaygı yükü ise duygusal ve psikolojik sorunlara yol açabilmektedir. Böyle durumların önüne geçebilmek için tatilinizde köpek dostu oteller tercih ederek birlikte bir tatilin tadına varabilirsiniz.

Buna ek olarak kediler, kendi alanını benimseyen canlılar olduğu için sizden ayrı olarak geldikleri bu yeni ortam, onların kendilerini rahatsız ve savunmasız hissetmesine neden olacaktır. Bunun önüne geçmek adına sizlerle birlikte çıkacakları bir seyahatte daha rahat ve stressiz olduklarını görebilirsiniz.

Bir bakım merkezinde bırakılan hayvan dostlarınız, çok fazla hayvan popülasyonu ile karşılaşacağı için strese maruz kalabilir. Daha da önemlisi toplu yaşam alanlarında hastalıkların da daha çabuk yayılma ihtimali yüksektir. Bu da sevimli dostunuzun sağlık sorunları yaşamasına neden olabilir.

Evcil hayvanlarınız, ihtiyaçlarına uygun şekilde bakım alamazlarsa çeşitli sağlık sorunları yaşayabilirler. Bu nedenle evcil hayvanların uzun süre sizlerden ayrı bırakılmaması ve onların ihtiyaçlarına uygun bakım verilmesi önemlidir. Buna olanak sağlayacak pati dostu oteller tercih etmek size avantaj kazandıracaktır. Ayrıca bu sayede evcil dostunuza da rahatlık ve güvenlik duygusu sağlamış olabileceksiniz.

Hayvan Dostu Otel Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Patili dostunuzla yapacağınız seyahatler için bir otel ararken yalnızca sizin gereksinimlerinizi değil, aynı zamanda evcil arkadaşınızın ihtiyaçlarını da karşılayan bir otel bulmak için biraz araştırma yapmak isteyebilirsiniz. Aşağıdaki hususlara dikkat ederek aradığınız oteli bulabilirsiniz:

  • Hayvanlarla seyahat eden ziyaretçileri ağırlamak için bazı oteller yalnızca belirli cins veya büyüklükteki köpeklere izin verebilir. Bu nedenle tercih edeceğiniz otelin ağırlık limitleri ve tür gereklilikleri ile ilgili düzenlemeler konusunda bilgi sahibi olmalısınız.
  • Evcil hayvan bakıcılığı hizmetleri, özel evcil hayvan otelleri, veteriner hekimlik hizmeti gibi evcil hayvanlar için olanaklar sağlayan mekân alternatifleriniz bulunmaktadır.
  • Yakınında köpek parkları, yürüyüş yaptırmak için açık hava patikaları, serinleyebileceği ve oynayabileceği sahil alanları olan yerler evcil dostunuzu mutlu edecektir.
  • Can dostunuz için güvenlik en önemlisidir. Kapı, balkon ve pencerelerin güvenli olduğundan emin olun. Duman dedektörleri ve klima olup olmadığını kontrol edin.

Evcil Hayvan Kabul Eden Oteller Hangileridir?

Tatilinizi bir butik otelde geçirmeyi düşünüyorsunuz ve “Evcil hayvan kabul eden butik oteller hangileridir?” diye mi düşünüyorsunuz? Ya da evcil hayvan kabul eden termal otellerden birinde konaklamak mı istiyorsunuz?  Coral Tatil ile Türkiye genelinde evcil hayvanınız ile seyahat etmek istediğinizde sizleri ağırlamak için hazırlanmış konaklama yerlerini bulabilirsiniz.

Evcil hayvan sahipleri için hayvanlara karşı hoşgörülü işletmeler bulmak son derece önem taşır. Bu nedenle işletme sahipleri ve çalışanlar, evcil hayvanları ile tatillerini hayvan dostu otellerde geçirmek isteyen misafirlerinin huzurlu ve keyifli bir tatil geçirebilmesini sağlamak için titizlik ile çalışırlar.

Pati dostu otellerdeki profesyonel ekiplerin patili dostlarınızın konforu ve sağlığı için spa, hayvan kar botu, hayvan tulumu, baby cam, veteriner hekimlik gibi çeşitli hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Türkiye’nin pek çok bölgesinde her mevsim hayvan dostu butik otellerde konaklayabilirsiniz. Ülkemizin hayvan dostu otellerinde patili dostlarınız ve size özel plaj deneyimi yaşayabilir, ilkbahar ve yaz aylarınızı evcil dostunuz ile birlikte geçirebilirsiniz. Hayvan dostu termal otellerde konaklamak isterseniz de özellikle sonbahar ve kış aylarında patili dostunuzla seyahat planlayabilirsiniz.

Plaja yakın konumlanmış pati dostu otellerde plaj ve otel arasındaki yürüyüş yolunda hayvan dostlarınız ile birlikte yürüyüşler yaparak deniz seyahatinin tadını çıkarırken aynı zamanda evcil hayvanınızın egzersiz yapmasını sağlayabilirsiniz.

Köpek dostu otellerde konaklamak isterseniz köpeğinizin boyut, ırk, cins bilgilerini işletme personeli ile paylaşırsanız işletmelerin hayvan politikaları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bazı köpek dostu oteller 35 kg altı köpekleri, bazıları ise sadece küçük ırk köpekleri ağırlayabildiği için iletişimde olmak her zaman size yarar sağlar. Bazı işletmeler evcil dostlarınızla otel odanızda vakit geçirebilmenize olanak sağlarken bazı işletmelerin de evcil hayvanlarınızın için otel ana binası yanına konumlandırılmış bağımsız özel hayvan otelleri bulunur.

Coral tatil aracılığı ile hayvan dostu oteller arasında keyifli bir tatil geçirmek için pek çok alternatif bulabilirsiniz.