Sezon Sonu Geliyor: Eylül'de Tatile Nereye Gidilir?

Coral Travel

Yazın son günleri geçtiyse ve henüz tatilinizi planlamadıysanız, birçok tatil planlayıcısı gibi siz de eylül ayındaki birbirinden cazip seçeneklere bir göz atabilirsiniz. Üstelik sıcaklıkların hafifleyip turist yoğunluğunun azalmasıyla eylül ayı çok daha mantıklı bir seçenek olabilir. Ayrıca eylülde doğanın yavaşça renk değiştirmeye başlaması, tatilinizi daha keyifli kılabilir. Peki, eylülde tatile nereye gidilir? Sezonun son zamanlarında huzur dolu bir tatil için en güzel rotalar nelerdir? Gelin, bunları biraz inceleyelim.

1- Huzur ve Keyif Dolu: Bodrum

Türkiye'nin batısında bulunan Ege Denizi`nin kıyısında, cennetten bir köşe olarak bilinen Bodrum, eylülde tatil yapmak için doğru bir seçenek olabilir. Sıcak yaz günlerinde hemen hemen herkesin gözde yeri olan Bodrum oldukça kalabalıktır. Fakat sıcaklar dinince ve bahar gelince Bodrum yaz aylarına nazaran eylül ayında daha sakin ve keyifli bir atmosfere sahip olur.

eylül ayında Bodrum'da tatil yaparak temmuz, ağustosa nazaran sıcaklıkların çok daha ılıman seyrettiği bir zamana denk gelirsiniz. Hava bu zamanlarda daha serindir. Tatilciler rahatça gezip, denize girebilirler. Ayrıca deniz suyunun sıcaklığı da ne çok soğuk ne de çok sıcaktır. Bu ayda su oldukça keyiflidir. Böylece Akdeniz'in berrak suyunda dilediğiniz gibi serinleyebilir, isterseniz de yüzme ve su sporları yapabilirsiniz.

Bodrum'da tercih edebileceğiniz birçok farklı plaj bulunur. Gümüşlük, Türkbükü ve Yalıkavak gibi bölgeler, eylül ayında güneşin keyfini çıkarabileceğiniz sakin bir ortam sunar. Bu plajların kıyısındaki restoran ve kafelerde de Ege mutfağının birbirinden lezzetli yöresel yemeklerini deneyebilirsiniz.

Bodrum ayrıca tarihi ve kültürel zenginlikleriyle de popüler bir yerdir. Eski Bodrum Kalesi, antik tiyatrolar ve müzeler ile tarihe ilgisi olanlar için kaçırılmayacak bir destinasyondur. Anlayacağınız, gezmek için de bolca yer bulabilirsiniz.

2- Akdeniz'in Cennet Köşesi: Antalya

Akdeniz'in muhteşem kıyılarının yer aldığı, doğal zenginliklere sahip Antalya, göz alıcı bir tatil noktasıdır. Sadece yaz aylarında değil, eylül ayında da vazgeçilmez yerlerden biridir. Hatta yaz sıcaklarının hafiflemeye başladığı bu ayda güzel ve ılıman havanın hüküm sürdüğü anlarda çok daha keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

eylül ayında Antalya'da tatil yaparak yaz zamanı oluşan kalabalık turist döneminden sıyrılmış olursunuz. Yazın yoğunluğu geride kaldığı için plajlar ve turistik mekanlar daha sakin olur. Antalya’nın meşhur Konyaaltı ve Lara plajları, eylülde denize girilecek yerler arasında en gözde mekanlardır. Buralarda güneşlenerek kumsalın keyfini çıkarabilirsiniz. Buralar mavi bayraklı plajlar oldukları için denizi oldukça temizdir. Ayrıca sahillerdeki çeşitli aktiviteler tatilinizi renklendirebilir.

Plajlarının ve denizinin berraklığının yanı sıra kültürel açıdan da zengin olan Antalya, tarihi kalıntılarla doludur. Burada antik kentler, Roma dönemine ait tiyatrolar ve müzeler bulunur. Tüm özel yerleri keşfetmek için sokaklara kendinizi atabilirsiniz.

Doğal güzellikleriyle de göz kamaştıran Antalya’da Düden Şelalesi ve Kursunlu Şelalesi, sizlere huzur dolu doğal ortam sunar. Buralarda dinlenebilir ve eşsiz fotoğraflar çekebilirsiniz. Aynı zamanda, Termessos ve Olympos gibi doğa harikalarını da ziyaret edebilirsiniz.

3- Eşsiz Plajlarıyla: Fethiye

eylülde gidilecek tatil yerleri arasında bir diğeri de Muğla’nın incisi olan Fethiyedir. Yaz ayları için muhteşem bir tatil beldesi olsa da eylül ayında Fethiye'de tatil yaparak güneşin yaza nazaran yakmadığı günlerden ve turist bolluğundan kaçınabilirsiniz. Doğanın kendine has yeşil rengi, tarihi zenginliği ve eşsiz plajlarıyla Fethiye’nin her noktasında huzur ve keyif bulabilirsiniz.

Fethiye’deki Ölüdeniz, dünyanın en güzel plajlarından biri olarak bilinir. Masmavi görünümü ile bakanları adeta büyüler. Eylül ayında buradaki plajda güneşlenip denize girmek gerçekten de şahane bir deneyimdir. Ayrıca Belcekız Plajı ve Çalış Plajı`nda da huzur dolu zamanlar geçirebilirsiniz. Ayrıca, Fethiye'nin etrafında bulunan Sarsala, Kıdrak ve Butterfly Vadisi gibi koylara düzenlenen tekne turlarına da katılabilirsiniz.

Denizi ve plajlarının yanı sıra Fethiye doğal güzellikleriyle de doğa severler için vazgeçilmezdir. Babadağ'ın zirvesinden yamaç paraşütü yapmak, Fethiye'nin muhteşem manzarasını kuşbakışı izlemek için harika bir fırsattır. Ayrıca, Saklıkent Kanyonu'nda yürüyüş yapabilir, Soğuksu Koyu'nda serinlemek için berrak sulara atlayabilirsiniz.

4- Peri Bacalarının Sihirli Dokusu: Kapadokya

Kapadokya, peri bacaları, tüf kaya oluşumları ve tarihi yapılarıyla ünlüdür. Bu özel yerleri ziyaret etmek için eylül ayını tercih edebilirsiniz. Havanın ılımanlığı ve nispeten daha az turist yoğunluğunda; eşsiz manzaraları, kültürel zenginlikleri ve keyifli aktiviteleri keşfedebilirsiniz.

Kapadokya'ya özgü sıcak hava balonlarına binerek eylülde tatil planınızı daha unutulmaz bir hâle getirebilirsiniz.

Kaymaklı ve Derinkuyu yeraltı şehirlerindeki tarihi zenginlikler görülmeye değer yerlerdir. Ayrıca peribacalarının altında yer alıp binlerce yıl öncesine kadar uzanan tarihi kalıntılar da sizleri oldukça şaşırtabilir.

5- Ege'nin Saklı Cenneti: Datça

eylül ayı için tatil yerleri arasında en gözde isimlerden biri de Datça’dır. Ege Denizi'nin güneyinde yer alan Datça, doğal güzelliği, berrak denizi ve tarihi dokusuyla eylül ayı içerisinde tatil planı yapabileceğiniz yegâne noktadır. Özellikle Knidos Plajı, Kargı Plajı, Hayıtbükü ve Ovabükü gibi plajlar, mavi bayrak olmaları ve çevresindeki doğal güzellikleri ile çok sık tercih edilen noktalardır.

Datça, doğal güzellikleriyle de gözlerinizi kamaştırabilir. Datça Yarımadası`ndaki zeytin ağaçları, badem çiçekleri tüm şehre muazzam kokular yayar. Buranın bozulmamış doğası görülmeye değerdir. Ayrıca Knidos Antik Kenti, tarih severlerin uğrak yeridir.

Datça'nın diğer koyları ve vadilerinde ise doğa yürüyüşleri ve trekking yapabilir; tekne turları, yelken ve rüzgar sörfü, bisiklet turu, dalış gibi aktivitelerle Datça'nın keyfini çıkarabilirsiniz. Bunların yanı sıra Datça otelleri arasından size en uygun olanı seçerek konaklayabilir ve restoranlarında Ege mutfağının lezzetli yemeklerinin tadına bakabilirsiniz.

6- Doğanın Kucağında: Kaş

Kaş eylülde tatil için unutulmaz bir tatil destinasyonu olabilir. Doğanın kucağındaki bu yerde huzurlu bir kaçamak yaparak keyifli geziler gerçekleştirebilir ve eşsiz deneyimler yaşayabilirsiniz.

Büyük Çakıl Plajı ile Küçük Çakıl Plajı, turkuaz renkteki suyu sayesinde sizleri ferahlatabilir. Ayrıca çevrelerindeki doğal güzellikleriyle de unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.

Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle Kaştaki, Patara Antik Kenti, Kekova ve Xanthos gibi tarihi mekanları ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca, Likya Yolu doğal yürüyüş rotası olan doğa ile iç içe bir rotadır.

Kaş otelleri arasından tercihinize uygun olanını seçerek Kaş'ta unutulmaz bir eylül tatili geçirebilirsiniz.

7- Reçel ve Kurabiye Kokulu: Bozcaada

eylülde tatil için mavi renkli denizi, şirin sokakları, taş evleri ve üzüm bağlarıyla ünlü Bozcaada`yı düşünebilirsiniz. Sıcak yaz zamanının etkisi dinip insan trafiği azalınca Bozcaada'nın huzurlu atmosferi ve birbirinden lezzetli yemekleri sizleri büyüleyebilir.

Ayazma, Habbele ve Akvaryum plajlarında güneşlenip serinledikten sonra şirin kafe ve restoranlarda taze deniz ürünleriyle yöresel lezzetleri tadabilirsiniz. Dönüşünüzde yanınıza yöreye özel süt reçeli ve meşhur bademli kurabiyelerden alabilirsiniz.

Tüm bunların yanı sıra Bozcaada Kalesi, taş sokaklar, Rum evleri ve tarihi mekanları keşfedebilirsiniz. Aynı zamanda, Bozcaada'nın meşhur rüzgar değirmenleri, fotoğraf çekmeniz için mükemmel yerler olabilir.

8- Tarihe Yolculuk: Assos

Çanakkale'ye bağlı tatil beldesi Assos eylülde tatil için sizlere birçok farklı seçenek sunar. Yunan topraklarına kadar uzanan tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve muhteşem manzaralarıyla kalbinizi hızla çalabilir. Eylülde gidilecek tatil yerleri arasında belki de en gözde destinasyonlardandır.

Athena Tapınağı, Assos Antik Tiyatrosu ve Akropol kalıntıları, sizlere Antik atmosfer sağlarken; Behramkale Plajı ve Kadırga Koyu, masmavi denizi ve çevresindeki doğal güzellikleriyle keyifli bir tatil deneyimi yaratır.

Ayrıca Assos'ta doğa yürüyüşleri, trekking yapabilirsiniz. İsterseniz de sokaklarında kaybolarak taş ve eşsiz manzaraları keşfedebilirsiniz.

9-  Maviyle Yeşilin Buluştuğu Yer: Göcek

eylül ayı, Göcek'te tatil yapmayı düşünenler için şahane bir kıyı noktasıdır. Ege ve Akdeniz'in kucaklaştığı bu benzersiz yerde huzur dolu bir kaçamak yapabilirsiniz.

Göcek Koyları ve Saklıkent Plajı gibi yerlerde denizle kumsalın tadını çıkarabilir; yat turlarına katılabilirsiniz. Ayrıca eylülde tatil için Göcek doğayla iç içe yürüyüşler yapmak adına birebirdir. Çam ağaçlarıyla çevrili patikalarda yürürken, Göcek'in muazzam manzaralarını izleyebilirsiniz.

Göcek, lezzetli balık restoranları ve yerel meyhaneleriyle de ön plandadır. Buralarda deniz ürünleri ve zeytinyağlı yöresel lezzetleri tadabilirsiniz.

10- Rüzgarın Dans Ettiği Ege Rüyası: Alaçatı

Beyaz badanalı evleri, ünlü rüzgarları ve zarif butik otelleri ile Alaçatı, eylül ayı için tatil yerleri arasında vazgeçilmez bir bölgedir. Eylül ayında burada rüzgar daha fazla arttığı için rüzgar sörfü ve kitesurf tutkunlarına unutulmaz dakikalar yaşatır. Alaçatı'da deneyimli sporcuların yanı sıra yeni başlayanlar da Ege'nin dalgalarında rüzgarın eşliğinde eğlenceli saatler geçirebilirler.

Alaçatı, plajları ve beach clublarıyla da bilinir. Ildırı Plajı, Alaçatı Plajı ve Pazaryeri Plajı, berrak suya sahiptir. Eylül ayında buralar insan açısından daha sakin olacağı için güneşlenmek, yüzmek ve plaj partilerine katılmak eğlenceli seçenekler olabilir.

Türkiye'nin her yeri birbirinden güzel tatil lokasyonlarına sahiptir. Sizler de bunlardan dilediğinizi Coral Tatil ayrıcalığıyla seçerek eylülde tatil planınızı gerçekleştirebilirsiniz.