Coral Travel ile İspanya Hakkında Bilinmeyenler: Şaşırtıcı Gerçekler

Coral Travel

İspanya, Batı Avrupa’daki en büyük ikinci ülkedir. Turistlerin ve farklı yerleri gezmeyi sevenlerin gözde ülkelerinden olan İspanya kültürel, mimari ve tarihi dokusu ile geçmişle bugünü harmanlayan ülkelerden biridir. Akdeniz ve Atlantik Okyanusu’na kıyıları olan ülkede yaz turizmi de fazlasıyla aktiftir. Ülkemizde İspanya turları pek çok kişi tarafından tercih edilen gezi alternatifleridir. Birbirinden ihtişamlı yapıları, sıcacık atmosferi, renkli caddeleri ile İspanya mutlaka görülmesi gereken ülkeler arasında ciddi bir şekilde yer alır. İspanya hakkında bilgi almak isteyenlerin karşısına sürekli olarak İspanya hakkında ilginç bilgiler çıkar. Peki neden? A’dan Z’ye tam bir kültür harmanı olan ülke şaşırtıcı gerçekleri ile de insanlar tarafından ilgi uyandırır. İspanya’ya gitmek isteyenler için bu ilginç bilgiler fazlasıyla işe yarayacak içeriklere sahiptir. Gelin hep birlikte duyanları hayrete düşüren o ihtişamlı ülke İspanya’daki ilginç gerçekleri öğrenelim.

Siesta Denilen Mutluluk İspanya’da Aktif Olarak Yapılır

İspanyollar hakkında rahatlarına düşkündür denilir. Zora gelmeyip keyiflerinden ödün vermemek onlar için tam anlamıyla bir ideolojidir. Bu kadar rahatına düşkün insanların da gün içinde siesta yapmak en doğal hakları öyle değil mi? Siesta, öğle arası uykusudur. Peki bu insanlar siesta yapmak için zamanı nasıl bulur? Yoksa iş yerlerinde siesta için özel bir zaman dilimi mi var? Şöyle söyleyelim sırf ufak bir siesta yapmak için dükkanlarını, iş yerlerini kapatan insanlar var. İspanya’da yaşamak siesta yapmayı gerektirir desek yanılmış olmayız.

Eyfel Kulesi’nin Esas Anavatanı İspanya

Paris’in dünyaca ünlü, turistlerin akın akın ziyaret ettiği, ihtişamı ile göz kamaştıran, romantikliği ile dillere pelesenk olan Eyfel Kulesi, aslında Barcelona için düşünülmüştü. İspanya’nın en önemli ve canlı şehirlerinden olan Barcelona için düşünülen ancak hükümet tarafından onay görmeyen şehre Eyfel Kulesi, Paris'e kısmet oldu. Paris’in en önemli turizm noktalarından olan, mevsim farkı gözetmeksizin her dönem oldukça kalabalık grupları ağırlayan Eyfel Kulesi’ni kabul etmeyen İspanya, pişman mıdır dersiniz?

Her Bütçeye Göre İspanya Tatili

İspanya hakkında belki de en şaşırtıcı bilgilerden biri ucuz olmasıdır. Çünkü çoğu Avrupa ülkesi, cep yakan fiyatlara sahiptir. Oysaki İspanya, Madrid ve Barcelona dışındaki şehirlerinde konaklamadan yeme içmeye kadar oldukça uygun fiyatları ile ziyaretçileri mutlu eden bir ülkedir. Her bütçeye uygun eğlence, mutfak, konaklama seçenekleri ile İspanya maddi olarak çok zorlanmadan rahatlıkla tatil yapılabilecek bir ülke. Eğer İspanya nasıl bir ülke sorusu ile karşılaşırsanız vereceğiniz cevap ‘oldukça ucuz’ olsun.

Bir Festival İçin 150 Ton Domates Kullanmak

İspanya denilince akla ilk gelen festivallerden domates festivali için 150 ton domatesin kullanıldığını biliyor muydunuz? İspanya ile ilgili bilgiler konusunda en dikkat çekeni ülkede La Tomatina Festival olarak bilinen domates festivali olması değil kullanılan domates miktarındaki dudak uçuklatan rakamdır. Neyse ki bu domatesler belediye tarafından temin edilir ve kamyonlar ile festival yapılacak sokaklara dökülür. Festivalin yapıldığı Bunol şehri, insanların festival esnasında birbirlerine attıkları domatesler ile kırmızıya bürünür. Bu festival için kırmızı bir eğlence demek doğru bir kullanım olur.

İspanyolca Dünyada En Çok Kullanılan İkinci Dil

İspanyolcanın yalnızca İspanya’da kullanıldığını düşünüyorsanız ciddi anlamda yanılıyorsunuz demektir. Zira İngilizceden sonra dünyada en çok kullanılan ikinci dil İspanyolcadır. Özellikle Güney Amerika’da zamanında yapılan sömürgecilik nedeniyle İspanyolca konuşulur. Bunun yanı sıra İspanyolca Arjantin, Kolombiya, Şili, Paraguay, Porto Riko, Uruguay, Venezuela, Dominik Cumhuriyeti’nin de resmi dilidir.

Sıcağı İle Yakan Kavuran Bir Ülke

İspanya için sıcak dersek yanılmış oluruz. Çünkü çok sıcak. Akdeniz iklimine sahip olan ülkenin yazları kavurucu derecelere çıkar. Bu özellik yaz turizmi için önemli bir özellik olsa da 40 dereceyi aşan sıcaklar oldukça zorlayıcı olur. İspanya’da neden siesta meşhur diye düşünüyorsanız sıcağın insanları uyuşuklaştırdığı ve enerjilerini düşürdüğü gerçeği merakı fazlasıyla dindirir. Ancak bronzlaşmayı seven insanlar için bu sıcaklık pek bir sorun teşkil etmez tam tersi mutlu edici bir detaydır.

İspanya’da Akşam Restoranları Meşhurdur

İspanyolların keyiflerine, rahatlarına düşkün oldukları bilinen bir gerçektir. Bu rahatlıktan ödün vermemek adına ülkede pek çok restoran akşamüzeri açılır. Sanmayın ki İspanya’ya gittiğinizde kallavi bir kahvaltı yapma imkanınız olur. Zaten Türkiye dışında pek çok ülkede zengin bir kahvaltı kültürü yok. Ancak İspanya’da neredeyse hiç yok. Sokak lezzetlerini gün ortasında atıştırmak mümkün. Elbette ülkede sayısız restoran var ama hepsi geç açılma özelliğine sahiptir. İspanya ile ilgili bilgiler öğrenirken ve ülkeyi ziyaret ederken bu gerçeği de bilmek gerek.

La Sagrada Familia İhtişamın Şaşırtıcı Örneği  

İspanya’nın simgelerinden olan, ihtişamı ile görenleri hayrete düşüren, her turistin fotoğraf karelerini süsleyen, milyonlarca ziyaretçi çekerek ülke ekonomisine katkıda bulunan La Sagrada Familia ihtişamı ile göz kamaştırıcı yapılardan biridir. Hatta o kadar ünlüdür ki, neredeyse dünyanın her yerinden sırf burayı görmek için ülkeye turlar gerçekleşir. Barcelona’nın gözbebeği, Gaudi’nin başyapıtı bu eser, insan emeği ihtişamının en gösterişli yapılarından biridir.

Teleferik İle Ülkeler Arası Yolculuk

Evet yanlış okumadınız. İspanya’dan Portekiz’e teleferik ile birkaç dakika içinde geçmek mümkün. İspanya hakkında ilginç bilgiler denildiğinde akla ilk gelecek olanlardan biri teleferik ile ülkeler arası yolculuk etmektir. İspanya’nın Endülüs bölgesindeki Sanlucar de Guadiana bölgesinden Portekiz’in Alcoutim bölgesine çelik halatla geçilebiliyor. Manzara eşliğinde ayakları yerden baya kesen bu yolculuk deneyimi için elbette cesareti toplamak gerekir. Onun dışında herhangi bir sorun yok gibi duruyor.

İspanya’da 47 Katlı Gökdelenin Asansörü Yok

Ülke hakkındaki en şaşırtıcı bilgilerden birisi de gökdelene asansör koymayı unutmaktır. İspanya’nın Benidorm kentindeki 47 katlı gökdelenin yalnızca 20. katına kadar asansör bulunuyor. Sonrasında merdivenler var elbette ama 27 kat çıkmayı göze alabilirseniz. Bazı rivayetlere göre gökdeleni yapan müteahhit iflas etmiş ve maddi sıkıntılara düşmüş. Bunun için de asansör için masraf yapmak istememiştir. Diğer bir söylenti de müteahhitin binaya asansör koymayı unutmasıdır. Sizce hangisi daha akla yatkın?

İsimle Cümleyi Karıştırmamak Gerekir

Neden mi? Çünkü İspanyolcada öyle isimler var ki cümle sanabilirsiniz. İspanya, uzun isimler ile bilinir. Hani o oku oku bitmez denilenlerden. Uzun bir ismi ilk kez görenlerin bunun bir isim değil cümle olduğunu düşünmesi çok normal. Tıpkı Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso gibi. Oysaki burada yazan dünyaca ünlü ressam Picasso’nun adıdır.

İspanya Festivaller Ülkesi

Dünya ülkeleri arasında en çok festivale sahip olan adres İspanya’dır. Hemen hemen her konu ya da olay için ülkede bir festivale rastlamak mümkün. Yalnızca belirli dönemlerde de değil. Yaz kış demeden insanlar neredeyse festivalden festivale koşar. Hatta bazı insanlar ülkeye sırf festival için bile gider. Canlı müzik festivalinden tutun yazın gelmesi festivaline, yemek festivalinden tutun boğa güreşlerine kadar ülkede sayısız festival ile tanışmak mümkündür.

Dünyanın en renkli ülkelerinden biri olan İspanya, kendine has özellikleri ile dikkat çeken yerlerden biridir. Oldukça ilginç ve bir o kadar da şaşırtıcı gerçekleri bire bir ülkede deneyimlemek için Coral Tatil ile unutulmaz bir İspanya macerasına atılmaya ne dersiniz?