İstanbul Tema Parklar: İstanbul'un En Eğlenceli 25 Aktivite Merkezi

Coral Travel

İstanbul’un gözde eğlence merkezlerinde doyasıya eğlenmek, çocuklarınızla, arkadaşlarınızla veya sevdikleriniz ile keyifli bir hafta sonu geçirmek ister misiniz? Cevabınız evet ise heyecan verici ve eğlence dolu harika 25 farklı aktivite merkezi önerilerine göz atabilirsiniz.

  • Korsan Adası: ViaSea Temapark

İçinde yer alan 28 farklı eğlence aracı ile hem yetişkinlere hem çocuklara doyasıya eğlenme fırsatı sunar. Korsan Adası ViaSea Temapark, Avrupa’nın en büyük roller coaster’larından birini de barındırır. Red Fire ismini alan lunapark hızlı treni gençlerden yoğun olarak rağbet gören eğlence araçlarından biri. Temapark içerisinde yer alan Drop Tower ve Robocop da ziyaretçilerini heyecanlı bir maceraya davet eder.

Korsan Adası ViaSea Temapark, Tuzla’da yer alan Viaport Marina alışveriş ve eğlence kompleksinin içerisindedir. Deniz manzarası eşliğinde lunapark keyfi yaşamak isteyenler için iyi bir seçim olabilir.

Konum

  • ViaSea Akvaryum

İstanbul Tuzla’da yer alan ViaSea Akvaryum, Viaport Marina kompleksi içerisindedir. Binlerce deniz canlısını ve sürüngeni bir arada görme imkanı sunan ViaSea Akvaryum mavi dünyanın kapılarını her yaştan ziyaretçilerine açar. Yaklaşık 8 bin metrekarelik alana kurulan tema parkta köpek balıklarından asırlık kaplumbağa, timsahlardan rengarenk balıklara da pek çok canlıya ev sahipliği yapar.

Konum

  • Arcade Tigers Entertainment Center

İstanbul’daki video oyun severlerin uğrak noktalarından biri olan Arcade Tigers Entertainment Center eğlencenin en özel adreslerinden biri. Video oyunlarının yanı sıra bilardo, atış oyunları ve bowling gibi oyunların da yer aldığı bu keyifli mekanda ziyaretçiler aynı zamanda bir şeyler yiyip bir şeyler içebilirler. Arkadaşlarıyla veya sevdikleriyle keyifli vakit geçirmek isteyenler, küçük bir haftasonu kaçamağı yapmak isteyenler bu özel mekanı tercih edebilirler. Popüler eğlence merkezleri arasında yer alan Arcade Tigers Entertainment Center, İstanbul’un kalbi Taksim’de yer almaktadır.

Konum

  • Hupalupa

İstanbul eğlence merkezleri arasında bulunan Hupalupa, her yaştan ziyaretçisine eğlence dolu bir dünya sunar. Sanal gerçeklik oyunlarından trambolinlere, kaydıraklardan dev top havuzuna, tırmanma duvarlarından oyun parkurlarına daha birçok eğlenceli aktiviteyi barındırır. Özellikle çocuklar için eğlence merkezleri arayanlar söz konusu mekanı tercih edebilirler. Daha küçük yani 0 - 12 yaş aralığı için özel bir oyun alanı arayan aileler Hupalupa içerisinde ayrı bir alan olan Kidventure ile güvenli ve eğlenceli vakit geçirme fırsatı yakalayabilirler. Her aile üyesi için ya da her zevke göre farklı oyunların yer aldığı mekanda oyun alanlarına göre ücretlendirme yapılır. Hupalupa, İstanbul Ataşehir’de Metropol Alışveriş Merkezi içerisindedir.

Konum

  • Dreamflight Uçuş Merkezi

Gerçeğe en yakın uçuş deneyimi yaşamak isteyenler için eğlenceli imkanlar sunan Dreamflight Uçuş Merkezi hem profesyonel hem hobi amaçlı uçuş eğitimi almak isteyenler için pek çok özel fırsat sunar. İstanbul aktivite yerleri içinde olan ama daha farklı bir konsept ile ziyaretçilerinin karşısına çıkan uçuş merkezi pek çok kişinin hayallerini gerçekleştirip eğlendirirken bir yandan da eğitici görev üstlenir. Uçuş merkezinin eğitim alanında eğitmenli veya eğitmensiz Boeing 737-800 simülatörü kullanma imkanı bulabilmek mümkün. Bunun için pilotluk lisansı aranmaz. Tek yapılması gereken rezervasyon yaptırmaktır. Dreamflight Uçuş Merkezi, İstanbul Bakırköy’de bulunan Galleria Alışveriş Merkezi içerisindedir.

Konum

  • Olimpik Go Kart

Yarış ve hız tutkunları için tasarlanan Olimpik Go Kart, 85000 metrekare genişliğine sahip olması sebebiyle İstanbul’un en büyük eğlence merkezi olabilir. 1700 metrelik yarış pisti ve 15 virajı ile heyecan dolu motor sporu fırsatı veren Olimpik Go Kart ayrıca farklı aktiviteleri de barındırır. Playstation, bilardo, airsoft poligon, okçuluk, masa tenisi, iceboat gibi farklı zevklere göre farklı eğlence aktiviteleri vardır. Ziyaretçilerin mola ihtiyaçları için de alan içerisinde harika lezzetleriyle kafe yer alır.

Konum

  • Macera Adası Akbatı

İstanbul Akbatı Alışveriş Merkezi’nde hizmet veren Macer Adası her yaşa hitap eden eğlenceli alanlarıyla misafirlerinin keyifli ve eğlenceli vakit geçirmesini hedefler. Bowlingden kum havuzuna, sanal gerçeklik oyunlarından makineli oyunlara kadar pek çok alanda eğlenceli dakikalar sunar. Macera Adası ayrıca 2-6 yaş arası çocuklar için Macera Ormanı konseptiyle güvenilir oyun alanı imkanı sağlar. Macera Gezegeni konsepti ise daha büyük çocuklar için uygun bir alandır.

Konum

  • Captune World

İstanbul Altunizade’de bulunan Capitol Alışveriş Merkezi içerisinde yer alan Captune World sadece çocuklar için eğlence merkezleri olarak bilinir. Popüler eğlence merkezlerinden biri olan Captune World ayrıca çocuklara doğum günü organizasyonu için parti odaları hizmeti sağlar. Captune World sunduğu edutainment hizmetiyle de çocuklara eğitici aktiviteler sunar. Böylece çocuklar eğlenceli ve keyifli vakit geçirirken eğitici aktiviteler sayesinde gelişimleri desteklenir. Söz konusu mekan çocuklar için ağırlıklı aktiviteler içerse de her yaştan kişinin keyifli ve eğlenceli vakit geçirebilmesi için oyun makineleri bulunur.

Konum

  • Escape İstanbul

Özellikle gençler arasında sevilen oyun konseptleri içinde yer alan kaçış oyunları Escape İstanbul ile daha gerçekçi bir oyuna dönüşür. Video oyunu olarak bilinen ve en çok rağbet gören oyunlardan biri olan kaçış oyunları kurulan platformlarla gerçekçi bir oyuna dönüştürülür. Kaçış oyunları diğer bir deyişle korku evleri adrenalin tutkunları için oldukça iyi bir aktivite seçimi olabilir. En az 2 en fazla 6 kişilik gruplar halinde 60 dakika süre ile macera dolu bir oyun isteyenler Escape İstanbul’u tercih edebilirler. Escape İstanbul yetişkin eğlence merkezleri arasında anılan isimlerden biridir. Çocuklar için uygun olmadığı belirtilir.

Konum

  • VR House Eğlence Merkezi

Yeni nesil dijital oyun araçlarından biri olan sanal gerçeklik gözlükleri ile oyun keyfi yaşamak isteyenler VR House Eğlence Merkezi’nde kendileri için zaman ayırabilirler. 4 kişiye kadar gruplar halinde katılabilen eğlence merkezinde son teknolojik aletlerle pek çok farklı kategoride sanal oyun oynamak, VR gözlük deneyimi yaşamak mümkün. Sanal gerçeklik gözlükleri ile macera dolu oyunları deneyimlemek isteyenler rotayı Beşiktaş’ta yer alan bu eğlence dolu mekana çevirebilirler.

Konum

  • Aqua Club Dolphin

İstanbul’un en büyük su parklarından biri olan Aqua Club Dolphin köklü eğlence mekanlarından biridir. Bu sebeple popüler İstanbul aktivite yerleri listesinde ön sıralarda yer edinir. Yaz ayları için hizmet veren mekan ayrıca birçok eğlenceli etkinlik ve konser için ev sahipliği yapar. Hem çocuklara hem yetişkinlere hitap eden mekan içerisinde çocuklar için ayrı havuz yer alır. Su kaydırakları gibi su oyuncakları zorluk seviyesine göre tasarlanmıştır. Mekan içerisinde keyifli molalar verebilmek için birbirinden farklı lezzetler sunan yeme-içme alanları vardır. Özellikle yazın bunaltıcı sıcaklarında serinlemek ve keyifli vakit geçirmek isteyenler için idealdir.

Konum

  • Xtrem Aventures İstanbul

UNIQ Istanbul içerisinde bulunan Xtrem Aventures İstanbul adından da anlaşılacağı üzere ekstrem oyunları misafirlerinin deneyimine sunar. Sloganı “Yerden göğe kadar eğlence” olan eğlence mekanının konsepti farklı sürelere ve farklı zorluk derecelerine göre sınıflandırılan sportif faaliyetlerdir. Hem çocukların hem yetişkinlerin hizmetine sunulan alanda Gece Parkuru, İp Parkuru, Zipline, Ağ Parkuru ve Quick Jump gibi aktiviteleri yapmak mümkün. Enerjisini veya stresini atmak isteyenler için oldukça eğlenceli bir konsept. Mekan içerisinde ayrıca doğum günü organizasyonları ve kurumsal etkinlikler için alanlar vardır.

Konum

  • Bostancı Lunaparkı

Nostaljik eğlence merkezlerinden biri olan lunaparklar her yaştan insanın ilgisini çeken mekanlardan biridir. Bostancı Lunaparkı da bunlardan biri. Otuz yılı aşkın bir süredir hizmet veren Bostancı Lunaparkı eski tarz açıkhava eğlencelerini özleyenler ve sevenler için keyifli bir alternatif olabilir. Çarpışan arabalardan, atlı karıncaya, dönme dolaptan korku tüneline daha pek çok nostaljik eğlence araçlarının bulunduğu Bostancı Lunaparkı haftanın her günü ziyaretçilerini ağırlar.

Konum

  • Museum of Illusions İstanbul

Büyüleyici bir dünya sunan Museum of Illusions İstanbul, ilizyonlarla dolu farklı bir konsept sunar. Ziyaretçiler; ters duran eşyalar, karmaşık silindir ve sonsuzluk odası gibi farklı görsel şölenlerle eğlenceli dakikalar geçirebilir, hatıra fotoğraflar çekilme fırsatı yakalayabilir. Ayrıca mekan içerisinde bir oyun odası ve akıllı dükkan yer alır. Burada ziyaretçiler sevdiklerine hediye alabilirler.

Konum

  • KidZania

Hem İstanbul hem şehir dışından pek çok misafir ağırlayan Kidzania en bilinen çocuk eğlence mekanlarından biridir. 4 -14 yaş aralığındaki çocuklara hitap eden alan sınırsız eğlencenin kapılarını açar. Kidzania eğlencenin yanı sıra çocukların kendilerini geliştirebileceği eğitsel oyunları da bir arada sunar. Çocuklar istedikleri mesleğin kostümünü giyerek meslekler hakkında bilgi edinebilir ya da ekip çalışmalarına katılarak farklı alanlarda eğitim görebilmeleri mümkün.

Konum

  • Babalu Aktif Eğlence Parkı

Go kart pisti, boks torbaları, tırmanma platformları ve kaydırak gibi birbirinden eğlenceli aktiviteler sunan Babalu Aktif Eğlence Parkı çocukların doyasıya eğlenmesini amaçlar. Çocuklar için özel bir mekan arayan aileler için oldukça önemli bir yer tutabilir. Babalu Aktif Eğlence Parkı 1 - 12 yaş aralığı çocuklara yönelik eğlence platformları sağlar.

Konum

  • İstanbul Dolphinarium Yunus Gösteri Merkezi

Çocuklara unutulmaz bir an yaşatmak ve hayvan sevgisi aşılamak isteyen aileler İstanbul Dolphinarium Yunus Gösteri Merkezi’ni tercih edebilir. 7 ayrı havuz be 1000 kişilik izleyici kapasitesine sahip olan gösteri merkezinde mors,yunus balıkları, tüyü foklar ve beyaz balina gibi büyük deniz canlıları yer alır. Deniz canlılarının gösteri etkinliklerinin yanı sıra dileyenler için deniz canlılarıyla birlikte yüzme gibi imkanlar da sunulur. Çocukların yanı sıra yetişkinleri de kabul eden bu eşsiz aktivite merkezi için rezervasyon önerilir. Söz konusu su canlıları ile tanışmak isteyenler İstanbul Eyüp’te konumlanan İstanbul Dolphinarium Yunus Gösteri Merkezi’ni ziyaret edebilirler.

Konum

  • Moi Park Eğlence Merkezi

Yaklaşık 12 bin kilometrelik bir alana kurulan ve Avrupa’nın en büyük eğlence merkezi olan Moi Park, hem çocukların hem yetişkinlerin doyasıya eğlenebileceği heyecan dolu bir dünya sunar. Mekanın maskotları olan Taş Kafalar, ortamı daha da eğlenceli hale getirmeyi amaçlar. Eğlence merkezinin üst katı çocukların aktiviteleri için ayrılırken alt katı ise yetişkinlere yönelik birbirinden eğlenceli oyunlar yer alır. İnteraktif olarak sahne şovlarıyla öne çıkan Taş Kafalar dışında anneler günü gibi özel zamanlarda farklı etkinlikler yerini alır.

Konum 

  • LEGOLAND Discovery Centre İstanbul

Çocuklara ve ruhu çocuk kalanlara hitap eden LEGOLAND Discovery Centre İstanbul, Avrupa’nın en büyük eğlence merkezlerinden biri sayılabilir. Lego temasını işleyen Legoland, lego oyuncaklarına dair tüm etkinliklere sahip. Hem eğiten hem eğlendiren lego workshopları ve lego oyuncaklarıyla tasarlanmış ünlü yapılar çocukların ve yetişkinlerin ilgisini çekebilecek nitelikte. Legoland’de yer alan 4 boyutlu sinema gösterimi sayesinde The Lego Movie’nin maceraları izlenebilir.

Konum

  • İstanbul Sea Life Akvaryum

Turkuazoo olarak da isimlendirilen İstanbul Sea Life Akvaryum, dünyanın 5. büyük akvaryumu olarak ünvan almıştır. İstanbul’un Bayrampaşa ilçesinde konumlanır. 12 farklı tema ile kurulan akvaryum su altı dünyasının pek çok canlısını bir arada sunar. Özellikle tropikal su altı canlılarının ilgi gördüğü bu özel mekan yaklaşık 55 bin metrekarelik bir alan üzerine kuruludur. Dev su tanklarında ise yaklaşık olarak 15 bini aşkın canlı yer alır. Su altı dünyasının büyülü atmosferini yaşamak isteyen herkes İstanbul Sea Life Akvaryum’u ziyaret edebilir.

Konum

  • İstanbul Eğlence ve Yaşam Merkezi (Vialand)

Hem alışveriş merkezini hem tema parkı bir arada sunan Vialand eski adıyla bilinen İstanbul Eğlence ve Yaşam Merkezi sahip olduğu statü ile dünyada bir ilk. Avrupa’nın en önemli tema parklarından biri olan merkez oldukça geniş bir alana konumlanır. Her yaştan kişiye hitap eden birbirinden farklı aktivitelere ev sahipliği yapmasının yanı sıra konser ve gösteri gibi etkinlikler de yer alır. Keyifli bir alışverişin akabinde eğlenmek ve adrenalin yaşamak isteyenler İstanbul Eğlence ve Yaşam Merkezi’ni eski adıyla Vialand’i ziyaret edebilirler. Söz konusu merkez Eyüpsultan’da yer alır.

Konum

  • Feshane Çocuk Eğlence Parkı

Haliç manzarası ve çocuk eğlence eğlence merkezini bir arada sunan Feshane Çocuk Eğlence Parkı tüm yıl boyunca hizmet sağlar. Nostaljik bir hava sunan alan için lunapark adı da verilebilir. İçerisinde yer alan çay bahçesi ve çocukların eğlenceli vakit geçirebileceği oyuncaklar ile haftasonu keyfi yapmak isteyen aileler için en özel mekanlardan biri olabilir. Ayrıca çocukluğundaki eğlence mekanlarını yeniden hatırlamak ve eskiyi yaşamak isteyen yetişkinlerin de uğrak noktalarından biri sayılabilir. Siz de nostaljik bir etkinlik için burayı tercih edebilirsiniz.

Konum

  • Funloft Eğlence Merkezleri

İstanbul’da iki ayrı şube olarak hizmet veren Funloft, şehrin en bilindik eğlence merkezlerinden biridir. Bowling, çocuk diskosu, karaoke, lazer oyunları ve oyun makineleri ile eğlenceli zaman deneyimi sunan Funloft Eğlence Merkezleri hem Beykoz ve Beşiktaş’ta konumlanır. Böylece eğlence merkezi tercihi Funloft olan aileler hem Avrupa hem Anadolu yakası için keyifli alternatiflere sahip olabilirler.

Beykoz Konum 

Beşiktaş Konum

  • The Game For Big Kids

Oyun tutkunu yetişkinlere hizmet veren The Game For Kids birbirinden adrenalin ve eğlence dolu aktiviteler sunar. 1500 metrekarelik bir alana kurulan eğlence ve oyun merkezi ebeveyn olmadan 18 yaş altı çocukları kabul etmez. Oyun etkinliklerine ev sahipliği yapan VİP oyun salonu hizmetlerinin yanı sıra Guitar Hero, Playstation VR, WII Kulesi, Stadyum ve Dart gibi oyunlar ziyaretçiler tarafından keşfedilebilir.

Konum

  • Snowpark İstanbul

Kış sporlarının vazgeçilmez aktivitelerinden olan snowboard ve kayak yapmak için Snowpark İstanbul ziyaret edilebilir. Kış sporlarına ilgi duyan ve uzak şehirlere gitmeye fırsat bulamayanlar için tasarlanan bu özel mekanda snowboard ve kayak için her türlü ekipman mekan tarafından sağlanır. Ziyaretçilerin kendi kendilerine eğlenebilmesinin yanında ek olarak kayak için özel ders de alınabilir. Farklı konseptiyle ilgi çeken Snowpark İstanbul, kış sporları tutkunları için ulaşımı kolay ve konforludur. Siz de hafta sonu etkinliklerini kış sporlarıyla geçirmek istiyorsanız Snowpark İstanbul’u listenize ekleyebilirsiniz.

Konum

İstanbul’un farklı konumlarında yer alan birbirinden ilgi çekici konseptler ile ziyaretçilerini ağırlayan popüler 25 farklı tema parkı listeledik. Sizler de İstanbul dışında yaşıyor ve söz konusu eğlence merkezlerinin tadını doyasıya çıkarmak istiyorsanız, Coral Tatil ayrıcalıklarından faydalanarak İstanbul Otelleri için rezervasyon yaptırabilir. Kısa süreli bir tatille eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.