İzmir'in En Güzel Aquaparkları: Eğlence ve Serinlik Dolu Anlar

Coral Travel

Tatil coşkusunu eğlenceyle buluşturan İzmir aquaparkları, şehrin kültürel ve sosyal havasını eşsiz bir atmosfere dönüştürür. Uzun ve sıcak yaz aylarının vazgeçilmez aktiviteleri arasında yer alan aquaparklar, başta çocuklar olmak üzere genç, yetişkin her yaş grubundan ilgi görür. Görkemli liman şehri, ticaretin ve alışverişin önemli lokasyonu, gelişmiş sanayisi ve birçok medeniyetin ortak destinasyonu gibi sayısız özelliğiyle öne çıkan İzmir, yılın her mevsimi ziyaretçi akınına uğrar. Özellikle yaz aylarında hem yerli hem de yabancı turist yoğunluğu artan şehir, bölge halkıyla birlikte tüm konuklarını da mükemmel şekilde ağırlar.

Yaz aylarında oldukça hareketli olan İzmir halkının yanı sıra şehre gelen konuklar, yakıcı ve bunaltıcı sıcağın etkisinden kurtulma arzusunu fırsata çevirmek için sulu park alanlarına yönelir. Hizmet ve aktivite merkezleri tarafından sunulan çeşitli imkânlar ise tatilcilerin hem günübirlik olarak hem de hafta sonunda planlarına dahil edebilecekleri mükemmel bir kaçış fırsatına dönüşür. Gezi rotanıza dahil etmek istediğiniz liste başı olmaya aday mekanlardan hazırladığımız İzmir aquaparkları hakkındaki tüm detaylara içeriğin devamından ulaşabilirsiniz.  

Tatilseverlerin, eğlence ve aktivite beklentilerini en iyi şekilde karşılayan İzmir aquapark alanları, sundukları birbirinden ayrıcalıklı hizmetler ve gelişmiş olanakları ile dikkat çeker. Keyifli vakit geçirme anlayışınıza taze bir soluk getiren aktivite merkezleri sayesinde kendinizi serin sulara atabilir, ailenizle ya da sevdiklerinizle birlikte unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Uzun süreli gezi, planlı şehir turu, ya da günübirlik İzmir tatili gerçekleştirmek üzere yola koyulanlar, İzmir aquaparkları sayesinde adrenalin dolu bir gün geçirebilir. Birbirinden özel hizmetleri ile ziyaretçilerine ev sahipliği yapan İzmir aquapark alternatifleri, aynı zamanda tatil heyecanını doruklara çıkaran maceralara atılmak isteyenler için de eşsiz bir seçimdir.

Siz de Coral Tatil’in ayrıcalıklarından ve rehberliğinden yararlanarak gönlünüzce eğlenerek keyifli anların tadını çıkarmak isteyenlerdenseniz hemen beklentilerinize hitap eden konaklama tesisinden yerinizi ayırtabilirsiniz.  

  • Aqua Toy City

İzmir’in Çeşme ilçesinde bulunan Aqua Toy City, turistik önemi oldukça büyük olan sahil ilçesi Çeşme’de tatilcileri karşılar. İzmir aquapark alternatifleri arasında öne çıkan Aqua Toy City, şehir merkezine yaklaşık 80 km mesafede yer alır. Çeşme’nin ünlü konaklama tesisi Ilıca Otel’e ise yalnızca 13 km uzaklıktadır. 13 dönümlük geniş bir arazi üzerine kurulan ihtişamlı aktivite merkezi, çocuklu ailelerin öncelikli tercihini oluşturur. Çocukların yüksek güvenlik ihtiyacına uygun standartlarda tasarlanan dev oyuncaklar ve fıskiyeli su oyunları, miniklerin eğlenceye doyması için birebir. Ayrıca renkli ışık efektleri ve müzik eşliğinde hazırlanan su gösterileri, sulu parkı adeta bir şölen alanına dönüştürür.

Yetişkinlere özel toplam 1500 m2 genişliğindeki 3 ayrı kaydıraklı 3 büyük havuz bölümü, yüzmek ve eğlenmek isteyenler için ideal bir ortam yaratır. Açık ve kapalı kaydıraklardan kendisini bırakanlar, havuza hızlı bir giriş yaparak coşkulu anlar yaşar. Aqua Toy City, sunulan rafting aktiviteleriyle de adrenalin tutkunlarının favorisi olmaya adaydır. Ayrıca tüm konukların emniyetini sağlayan cankurtaranlar ve profesyonel eğitmenler de kesintisiz hizmet verir.

Açık olduğu saatler: 10.00-18.00 (Haftanın 7 günü)

Kaydırak hizmetleri: 11.00-18.00 (Haftanın 7 günü)

  • Alder Aquapark

İzmir aquapark listesinde tatilseverleri ağırlayan Alder Aquapark, şehrin merkezine 153 km mesafedeki Dikili ilçesinde hizmet verir. Eğlence dolu kaydırakları, bebek ve çocuk havuzları, yetişkinlere özel yüzme havuzu ile öne çıkan aquapark İzmir civarında yoğun ilgi gören sulu parklar arasındadır. Modern donanımı ile dikkat çeken aktivite merkezinde yamaç kaydırağı yapabilir, kapalı boru kaydıraklar arasından heyecanla havuzun serin sularına süzülebilirsiniz. Heyecan tutkunlarına hitap eden Turnedo ve kamikaze deneyimi ise adrenalin seviyesini yükseltmek isteyenlere önerilir. Özel güneşlenme ve dinlenme alanlarında ister güneş banyosu yapabilir isterseniz mola vererek kendinizi şımartabilirsiniz.

Gençlerin ve çocuklu ailelerin yoğun ilgi gösterdiği Alder Aquapark, yaz sıcaklarında eşsiz bir tatil fırsatı sunar. Birbirinden eğlenceli 5 farklı kaydıraklı 5 yüzme havuzu yetişkinlerin keyifli zamanlar geçirmesine olanak tanır. Çocuklara doyasıya eğlence yaşatan küçük havuzlar hem su kaydırakları hem de havuz oyuncakları ile rüya gibi bir ortama dönüşür. “Aqua Baby” özel alanıyla bebeklere ve küçük çocuklara ayrılan güvenli bölüm, farklı yaş gruplarının eğlenmesine olanak tanır. Havuz oyuncaklarının yanı sıra, korsan gemiler, sevilen çizgi kahramanlar ve yunuslar ile donatılan bölüm, çocuklara tarifsiz bir eğlence deneyimi sunar.

         Açık olduğu saatler: 10.00-19.00 (Haftanın 7 günü)

  • Gümüldür Yalı Castle Aquapark

İzmir’e 55 km uzaklıkta bulunan Yalı Castle Aquapark, 19 dönümlük geniş arazisi ile Gümüldür ilçesinde hizmet verir. Birbirinden muhteşem 18 farklı kaydırak çeşidine sahip aktivite tesisi, İzmir su parkları arasında gelişmiş konseptiyle öne çıkar. Tatil macerasını eksiksiz hale getiren dalga havuzunda keyifli vakitler geçirebilir, animasyon şovlar eşliğinde dilediğiniz gibi eğlenebilirsiniz. Mavi Bayrak Ödüllü sahilin hemen yanı başında kurulan muhteşem komplekste birçok spor etkinliğine katılmanız mümkündür.  

Her yerden erişilebilir lokasyonu sayesinde ziyaretçilerin uğrak noktası olmayı başaran Yalı Castle Gümüldür Aquapark, İzmir Adnan Menderes Havaalanı’na 35 km’lik mesafede yer alır. Damak zevklerine özel yiyecek ve içecek alternatifleri ile eğlenceyi doyumsuz hale getiren denize sıfır tesisin içerisinde denizin ve kumsalın keyfini ayrıca çıkarabilirsiniz. Tatil yaparken sakin bir atmosfer deneyimlemek isteyenler için de eşsiz fırsatlar sunan sulu parkın jakuzili havuzuna girerek rahatlayabilirsiniz.

Açık olduğu saatler: 10.00-18.00 (Haftanın 7 günü)

  • Çeşme Oasis Aquapark

İzmir’de aquapark denilince hafızalarda yer eden tesislerden biri de İzmir Alaçatı’daki Quasis Aquapark tesisidir. Şehir merkezine 70 km mesafedeki havuzlu, kaydıraklı, sulu parkın büyüleyici şelaleleri altında unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Nefes nefese bir eğlence atmosferi sunan dalga havuzunun yanı sıra birbirinden farklı 10 ayrı su kaydırağında soluksuz bir maceraya atılabilirsiniz. Tatilseverleri büyüleyen İzmir su parkları, Çeşme Oasis Aquapark ile heyecanı, korkuyu ve macerayı bir araya getirir. Bebekler, küçük çocuklar ve yetişkinler için her yaş grubuna özel havuzlar, kaydıraklar, doyasıya eğlenmek isteyenler için sıra dışı bir atmosfer sunar.

Çocuklara unutulmaz bir tatil yaşatmayı arzu eden ebeveynler, bu özel mekânı günübirlik aktivite lokasyonu olarak tercih edebilir. Hem ailenizle hem de arkadaşlarınızla mükemmel zamanlar geçirebileceğiniz Quasis Aquapark, kavurucu yaz sıcaklarında eğlenerek serinlemenize imkân sunan eşsiz bir mekandır. Aktivite çeşitliliğinde sınır tanımayan seçkin tesiste canlı langırt oynayabilir köpük partisine katılarak keyifli bir deneyim yaşayabilirsiniz. Yarış heyecanına katılmak isteyenler virajlı ve sert dönüşlü kulvarı ile “King Kobra” faaliyetinde yerini alabilir ve nefes kesen bir yarış heyecanına ortak olabilir.

Açık olduğu saatler: 10.00-17.45 (Haftanın 7 günü)

  • Selçuk Aqua Fantasy Aquapark

İzmir’in en eğlenceli su parkları sıralamasında yükselen Aqua Fantasy, İzmir’e 75 km uzaklıktaki Selçuk ilçesinde hizmet verir. Tatilin benzersiz konforunu deneyimleyebileceğiniz tesis, Türkiye’nin temalı ilk parkı olarak öne çıkar. Yaz mevsiminin değişmez adreslerinden biri olan eğlence ve aktivite merkezi, İzmir aquaparkları arasında özel bir yere sahiptir. Sulu park; kaydıraklı havuzlardan su oyuncaklarına, korsan gemisinden denizaltına, çocuk havuzlarından yetişkin aksiyon alanlarına kadar sayısız faaliyetin merkezini oluşturur. Adrenalin tutkunlarının favorisi olmaya aday Super Combo isimli kaydırak, heyecan dolu bir gün geçirmek isteyenlere büyük memnuniyet verir.

Tasarlanan gelişmiş özellikli kaydırakları ile Avrupa’nın en iyileri listesine giren Selçuk Aqua Fantasy İzmir aquapark merkezini mutlaka denemeniz tavsiye edilir. Çocukların gözünden bakıldığında rüyalar alemini andıran sulu eğlence dünyası, miniklerin soluksuz maceralara yelken açmasına imkân sunar. Adrenalin dozunun sınırına ulaşanların molasına enfes lezzetiyle hazırlanan yiyecek ve içecek menüleri eşlik eder. Dilerseniz şemsiyeli dilerseniz güneş altındaki şezlonglarda güneşin keyfini çıkarabilir ya da mola verip dinlenebilirsiniz. Gençlerin ve yetişkinlerin aksiyon sevdasına öncülük eden aquaparka, günün erken saatlerinde gelerek uzun soluklu ve keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.  

Açık olduğu saatler: 10.00-17.00 (Eylül-Ekim Dönemi) / 10.00-18.00 (Yaz Dönemi)

  • Aquapolis Aquapark Life

İzmir’in Torbalı ilçesinde keyifli zamanlar geçirebileceğiniz Aquapolis Aquapark Life, uzun süren yaz mevsimini eğlence ve serinlikle buluşturan İzmir aquapark merkezleri arasında öne çıkar. Torbalı ilçesindeki olimpik yüzme havuzlu tesis hem ailelerin hem de amatör ve profesyonel sporcuların gözdesi olmayı başarır. Birbirinden farklı kaydırak konseptiyle donatılan çocuk ve yetişkin havuzları, tüm yaş gruplarını eğlencenin merkezine davet eder. Özellikle miniklerin rüyasını süsleyen renkli, oyuncaklı ve sulu oyun şöleni, unutulmaz bir tatil ortamı yaratır.  

Ailece keyifli vakit geçirmeyi arzu edenlerin öncelikli tercihleri arasında yer alan aquapark İzmir Torbalı lokasyonu, macera ve adrenalin sevdalılarına müthiş bir tatil vadeder. Cankurtaranlar eşliğinde güvenli bir yüzme, eğlence ve aktivite ortamına dönüşen kompleks, kavurucu sıcaklardan kaçışın adresini işaret ederken kaliteli zaman geçirmek isteyenlerin de seçimi olmaya adaydır.  

Açık olduğu saatler: 10.00-17.45 (Hafta içi)

Açık olduğu saatler: 19.00-18.00 (Hafta Sonu)

  • Adaland Aqua Park

Modern tasarımıyla öne çıkan Adaland Aqua Park, İzmir il sınırına oldukça yakın destinasyonu ile bilinir. Yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ziyaretçi alan tesis, Aydın iline bağlı Kuşadası ilçesinin Çamlimanı mevkiinde hizmet verir. Derya deniz eğlence dünyasının imkânlarını tatilseverlere sunan aktivite merkezi, her yaştan ziyaretçiye eşsiz deneyimler yaşatır. Avrupa’nın da en büyükleri arasında kabul edilen Türkiye’nin en büyük su parkı tesisi, İzmir’e ortalama 90 km’lik mesafede yer alır. Çocuklu ailelerin, arkadaş gruplarının, balayı çiftlerinin ve Ege’nin incisi İzmir’e gelenlerin önemli tatil mekânı, donanımı, geniş arazisi ve sunduğu birbirinden eğlenceli aktivite olanaklarına sahiptir.

İzmir’e yaklaşık 1 saatlik mesafesi ve ulaşılabilir konumuyla dikkat çeken Adaland Aqua Park, İzmir su parkları arasında ayrı bir öneme sahiptir. Rafting tutkunlarını en iyi şekilde ağırlayan tesisin havuzlarında dilediğiniz gibi yüzebilirsiniz. Birbirinden farklı kaydırakları deneyerek, adrenalin seviyesini yükselten aktiviteler eşliğinde dolu dolu bir gün geçirebilirsiniz. 406 metreyi bulan dünyanın en uzun kaydırağı, soluksuz macera tutkunlarının adrenalin sınırlarını zorlamaya adaydır. Aynı anda minimum 2 ya da maksimum 6 kişinin kaymasına olanak tanıyan Slide and Fly oyuncak deneyimi unutamayacağınız anlar yaşatır. Özel tasarımdan hızla kayarken bir anda kendinizi yukarıya fırlatan bir uçuş makinesine binmiş gibi hissedebilirsiniz. Heyecanı zirveye çıkaran eğlence merkezi, çocukların hiç ayrılmak istemeyeceği bir atmosfer sunar.  

Açık olduğu saatler: 10:00-18:00 (Haftanın 7 günü)

  • Balçova Termal Aquacity

İzmir'in ilk aquaparkı ünvanına sahip Aquacity Balçova, 4000 kişilik ziyaretçi ağırlama potansiyeli ile 40 bin metrekarelik alanıyla, tatilseverlere eksiksiz bir hizmet sunar. Şehrin merkez ilçelerinden Balçova’nın kolay ulaşılabilir lokasyonu ise tesisin en önemli tercih nedenleri arasındadır. Üç ayrı yarı olimpik havuzun yer aldığı aktivite merkezinde yüzme, dalış, atlama gibi su faaliyetlerini keyifle yapabilirsiniz. Sayıları 22’yi bulan kaydırak türleri ise serin sulara süzülüş heyecanınıza eşlik eder. Çocukların unutulmaz anlar yaşamasına olanak tanıyan eğlenceli kaydırakların yanı sıra uzay kasesi gibi yetişkinlere özel tasarlanan ve adrenalin yükselten kaydıraklar da mevcuttur. Aynı zamanda tesisin aktivite ekibi tarafından düzenlenen etkinlikler de tatilseverlerin coşkusunu artırır.

Zengin alternatifler sunan faaliyetlerin başında havuz oyunları gelir. Mini golf sahasında hedefe odaklanma çalışmaları yapabilir, okçuluk deneyimi ile hedefi 12’den vurmayı başarabilirsiniz. Foot pool, foot dart ve foot bowling aktivitelerinde odaklanarak zafere koşabilirsiniz. Animasyon aktivitelerinin yanı sıra dans şovlarına katılarak İzmir aquapark anılarını unutulmaz bir coşkuya dönüştürebilirsiniz. Ayrıca su voleybolunun çekim gücüne karşı direnebilir, pool parti ve boccia oyunlarıyla doyasıya eğlenebilirsiniz. Yoğun efor eşliğinde harcadığınız enerjiyi geri kazanmak içinse Balçova Termal Aquacity ile İzmir aquaparkları şölenini deneyimlemeniz önerilir. Zengin alternatifli ve uygun fiyatlı menü seçenekleri sunan fastfood restoranda, yeme ve içme ihtiyaçlarının karşılanması kolaylaşır.

Açık olduğu saatler: 10:00-18:00 (Haftanın 7 günü)

  • Ulucak Aquapark Kemalpaşa İzmir

İzmir’in turistik köyleri arasında yer alan Bornova’ya bağlı Çiçekliköy’ü ziyaret edenler, Ulucak Aquapark’ın serin sularına ve eğlence dolu atmosferine yaklaşmanın heyecanını yaşayabilir. Çiçekliköy’ün hemen ardından gelen Yakaköy’ü de 2 km geçtikten sonra, Ulucak inişindeki Ulucak İzmir Aquapark bölgesine ulaşabilirsiniz. Tatilseverleri 20 dönümlük arazisiyle ve üzerinde kurulan modern tesisiyle karşılayan geniş alan, sıcak havalardan bunalanlar için mükemmel bir seçimdir. Çocuklu ailelerin, gençlerin, yeni evli çiftlerin sıklıkla tercih ettiği mekân her yaş grubundan ziyaretçinin vazgeçemeyeceği bir aktivite merkezi olmayı başarır. İzmir halkının yanı sıra şehre gelen yerli ya da yabancı turistlerden de yoğun ilgi gören aquaparkta sunulan pek çok hizmetten yararlanabilirsiniz. Serinleme ihtiyacının arttığı kavurucu İzmir sıcaklarında bir nebze olsun rahatlamak isteyenler Ulucak Aquapark Kemalpaşa İzmir sayesinde rahatlama fırsatı bulabilir.

Tam donanımlı hizmet sahası ile beğeni kazanan sulu park tesisinde su kaydıraklarının bulunduğu yarı olimpik yüzme havuzunda hem yüzebilir hem de kaydırakların keyfini çıkarabilirsiniz. Mola zamanlarında açık büfe kahvaltı veya özel menülerden oluşan restoran ayrıcalıklarından yararlanan ziyaretçiler, aletli ya da aletsiz birçok spor ve jimnastik aktivitesine katılabilir. Sauna ve duş imkânlarının da yer aldığı aquapark İzmir tesisinde yürüyüş parkuru, açık hava piknik alanı ve düğün salonu gibi olanaklar da mevcuttur. Hafta sonlarının aile günü olarak düzenlenmesi ise ebeveynlerin çocuklarıyla beraber coşku dolu bir zamanlar geçirmesine imkân sunar.      

Açık olduğu saatler: 10:00-18:00 (Haftanın 7 günü)

Hafta Sonu: Aile Günü

  • Karabağlar Uzundere Aquapark

Karabağlar Uzundere Aquapark İzmir, şehrin merkezindeki Uzundere Rekreasyon Alanı içerisinde yer alır. Karabağlar ilçesinde eğlencenin ve aktivitenin odağı haline gelen merkez, tatilseverleri unutulmaz bir yolculuğa çıkarır. Modern tesisleri ile her yaştan ziyaretçiye eşsiz bir deneyim yaşatan tesis, dinlenme ve piknik alanlarıyla da keyif tutkunlarına hizmet verir. Güvenli oyun alanları ile çocukları cezbeden mekânın su kaydırakları ise minikleri büyülemeyi başarır.

Şezlong ve güneş şemsiyesi tercihiyle sıcak günleri doyasıya değerlendirebileceğiniz aktivite merkezi, İzmir’de aquapark keyfini tam kapasite yaşanmasına olanak tanır. Eğlence ve adrenalin dolu bir tatil keyfi sunan Aqua Yaşam Uzundere’nin kafeterya hizmetlerinden damak tadınıza uygun menüleri tercih ederek yararlanabilirsiniz. Ayrıca tesis gazilerin yanı sıra gazi ve şehit ailelerinin birinci derece yakınlarına da %50 indirim avantajı sunar. Bayram, hafta sonları ve resmî tatiller için özel rezervasyon yaptırabileceğiniz Karabağlar Uzundere Aquapark aktivite merkezinde ailenizle ya da sevdiklerinizle hoşca vakit geçirebilirsiniz.

Açık olduğu saatler: 10:00-18:00 (Haftanın 7 günü)

İzmir aquapark listesinde sıralanan zengin alternatifleri değerlendirirken Coral Tatil’in rehberliğinden ve ayrıcalıklarından yararlanarak eğlenceli ve keyifli bir tatil olanağı yakalamanız mümkündür. Coral Tatil’in sunduğu erken dönem rezervasyon fırsatları sayesinde seyahat planınızı gönlünüzce yapabilir, yazın keyfini erkenden yakalayarak eşsiz bir tatil dönemi geçirebilirsiniz.