Coral Travel İncelemesi: Kaplıca Tatili İçin En Güzel Şehirler ve Öneriler

Coral Travel

Kaplıca tatili, yoğun ve yorucu bir şekilde geçen dönemlerin ardından hem dinlenmek hem de zihinsel ve bedensel olarak yenilenmek için son derece önemlidir. Kaplıca tatilini planlarken ulaşım ve konaklama başta olmak üzere bütün adımların doğru atılması hem tatilin verimliliğini hem de uygun fiyatlarla kaplıca tatilinden yararlanma imkanını kolaylaştırır.

Türkiye’de yaşayan veya ülkemizi ziyaret eden kişiler için bu bağlamda pek çok fırsat mevcut. Zira Türkiye, sahip olduğu yeraltı su kaynakları sayesinde sağlık turizmi için güçlü alternatifler sunar. Türkiye’nin dört bir yanında bulunan kaplıca tatil yerleri, seyahatinizi planlarken çok sayıda lokasyon ve otel arasından tercih yapma imkanı da tanır.

Eğer siz de kaplıca tatili hakkında temel bilgileri öğrenmek ve Türkiye’deki kaplıca otelleri hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz gelin konuyu yakından inceleyelim.

Kaplıca Tatili ve Sağlık Turizmi

Kaplıca tatili, tatil yapılan bölgedeki doğal güzelliklerin ve şifalı suların tadına vararak zihinsel ve fiziksel olarak rahatlama amacı taşıyan bir tatil türüdür. Kaplıcalardaki suların çeşitli rahatsızlıkları önlediği veya tedavilerinde etkili olduğu düşünülür. Kaplıca sularındaki çeşitli mineral ve gazların bu anlamda faydalı olduğu bilinir. Tabii kaplıca tedavisi öncesinde mutlaka doktora danışılması ve bilimsel yönlendirmelere göre hareket edilmesi gerekir.

Bu bağlamda özellikle yoğun iş temposunun veya stresli dönemlerin ardından rahatlamak isteyen pek çok insan kaplıca tatil köyleri ve otellerinin yolunu tutar. Kaplıca tatillerinde kaplıca sularının yanı sıra çeşitli aktivitelere katılmak da mümkündür.

Sağlık hizmetleri almak isteyen kişiler, yurt içinde veya yurt dışında sağlık hizmeti almak için seyahat ederlerse bu durum, “sağlık turizmi” olarak adlandırılan kategoriye girer. Medikal turizm ve termal turizm gibi farklı dalları bulunan sağlık turizminde kaplıcalar da termal turizm kapsamında değerlendirilir. Türkiye bu anlamda termal turizm için eşsiz bir ülkedir.

Coral Travel Kaplıca Turları ve Hizmetleri

Coral Travel, kaplıca tatili yapmak isteyen kişiler için uygun fiyatlı ve zengin alternatifli çözümler sunar. Türkiye’deki termal oteller ve kaplıca hizmetleri konusunda kampanyalı tatil paketleri ile ayrıcalıklı bir seyahat deneyimi sağlayan Coral Travel, sağlık seyahatinde dört mevsim hizmet sunar. Eğer kaplıca tatili fiyatları ve hizmetleri konusunda memnun kalmak istiyorsanız siz de hemen Coral Travel’in tur ve hizmet sunduğu kaplıca tatil köyleri seçeneklerini yakından inceleyebilirsiniz. Coral Travel’i tercih ederek beklentilerinize ve bütçenize göre en kaliteli oteller hakkında bilgi sahibi olabilir; uzman seyahat danışmanlığı hizmetlerinden yararlanarak tatil paketinizi hemen satın alabilirsiniz.

En İyi Kaplıca Şehirleri ve Termal Oteller

Türkiye’de kaplıca konusunda ön plana çıkan şehirler ve bölgeler; Pamukkale, Yalova, Edremit, Abant, Afyonkarahisar ve Sapanca gibi yerlerdir. Bu bölgeler başta olmak üzere pek çok şehirde pek çok termal otel, yerli ve yabancı misafirlerini ağırlar. Türkiye’deki termal oteller özellikle sonbahar ve kış aylarında çok popülerdir. Türkiye’nin farklı şehirlerinde kaliteli hizmet anlayışı ve misafirlerine sunduğu zengin alternatifler ile ön plana çıkan termal oteller şunlardır:

  • Richmond Pamukkale Thermal Hotel: Denizli Pamukkale’de yer alan Richmond Pamukkale Thermal Hotel, bölgedeki en iyi termal otellerden biri olarak sağlık seyahati için idealdir. Özellikle sonbahar ve kış aylarında yoğun ilgi gören otel, Pamukkale Travertenleri’ne yalnızca 3 km mesafededir. Richmond Pamukkale Thermal Hotel spor imkanlarından tam donanımlı spa hizmetlerine, ücretsiz otoparktan ücretsiz kahvaltı servisine kadar pek çok nitelikli hizmet ile ön plana çıkar.
  • Black Bird Thermal Hotel & Spa: Türkiye’nin önde gelen kaplıca şehirlerinden Yalova’da yer alan otel, şehir merkezine yalnızca 13 km uzaklıktadır. İstanbul’a yakınlığı nedeniyle şehir hayatından kısa süreli kaçış imkânı için son derece ideal olan otel, kış aylarında ve sömestr dönemlerinde yoğun ilgi görür. Sauna, hamam, spa, jakuzi ve masaj gibi hizmetleri ile ön plana çıkan Black Bird Thermal Hotel & Spa’da çocuklar için oyun alanı bulunur.
  • Hattuşa Vacation Termal Club Kazdağları: Marmara ve Ege bölgesinin kesişimi olarak önemli bir tatil bölgesi olan Balıkesir’in Edremit ilçesinde yer alan otel, üst düzey hizmetleriyle ön plana çıkar. Çeşitli yeme içme servisleri ve havuz olanakları ile müşterilerine çok yönlü hizmet sunan otel, şehir merkezine yalnızca 10 km uzakta olup Körfez-EDO havaalanına da 15 km mesafededir. Kazdağları’nın muhteşem doğası ve temiz havası ile iç içe olan otel, sağlık turizmi için ideal alternatifler arasında.
  • Büyük Abant Oteli: Türkiye’nin doğal güzellikleri ile ünlü kaplıca bölgeleri arasındaki Bolu, Abant’ta yer alan Büyük Abant Oteli, hem kaliteli hizmet almak hem de doğal güzelliklerin tadını çıkarmak isteyen kişiler için ideal alternatiflerden biri. Geniş spor olanakları, çeşitli sosyal servisleri ve otel imkanları ile müşterilerine nitelikli bir sağlık turizmi deneyimi vadeden Büyük Abant Oteli, kaplıca tatili için tercih edebileceğiniz kaliteli adreslerden biri.
  • İkbal Thermal Hotel & Spa: Türkiye’nin kaplıca cennetlerinden Afyonkarahisar’da bulunan İkbal Thermal Hotel & Spa, geniş servisleri ve otel imkanları ile ön plana çıkar. Spor yapmak isteyenler için sunduğu alternatifler ve çocuklara yönelik alanları ile Afyonkarahisar’ı ziyaret eden kişilerin öncelikli tercihleri arasında yer alan otel; kuaför salonundan çamaşırhaneye, ücretsiz internet ve otoparktan buhar odası ve hamama kadar pek çok servisi bir arada sunar.
  • Ng Sapanca Wellness & Convention: Sakarya Sapanca’da yer alan otel, yeşillikler arasında huzurlu ve keyifli bir kaplıca deneyimi yaşamak isteyen ziyaretçiler için ideal. İstanbul ve Ankara’ya yakın sağlık turizmi rotalarından birinde yer alan otel, Sapanca’nın merkezine yalnızca 2 kilometre uzaklıkta. Kahvaltı ve iki öğün yemek servisi ile birlikte çocuklara hitap eden sosyal alanları ile ailelerin tercih ettiği bir otel olan Ng Sapanca Wellness & Convention, Marmara bölgesinde sağlık turizmi için tercih edilebilecek alternatifler arasında yer alır.

Kaplıca Tatilinde Aktiviteler ve Gezilecek Yerler

Kaplıca tatili söz konusu olduğunda insanların aklında yalnızca kaplıca suyunda yüzmek gelse de aslında çok daha fazla fiziksel ve sosyal aktiviteden söz etmek mümkündür. Kaplıca tatili sırasında şifalı kaplıca suyunun keyfini çıkararak cilt, kas ve eklem sağlığını iyileştirme imkânının yanı sıra şu aktiviteler yapılabilir:

  • Cilt sağlığı için son derece faydalı olan çamur banyosu yapmak
  • Kas ve eklem ağrılarının yanı sıra stresin azaltılması ve rahatlık hissi için masaj yaptırmak
  • Zinde kalmak ve esnek bir vücuda sahip olmak için yoga, pilates vs. gibi egzersizler yapmak

Kaplıca suyuna girmeden önce temiz bir cilde sahip olmakla birlikte öncesinde ve sonrasında bol su tüketilmesinde yarar vardır. Kaplıca suyunda vakit geçirme süresi ve sıklığı konusunda mutlaka doktorunuzun tavsiyesine uymalısınız.

Kaplıcalarda fiziksel aktivitelerin yanı sıra tatil için tercih edilen coğrafyanın tadını çıkarmakta yarar var. Özellikle Türkiye’deki kaplıca bölgeleri aynı zamanda doğal ve tarihi güzellikleri ile ön plana çıktığı için bu bölgelerdeki özel yerleri ziyaret ederek keyifli vakit geçirmek ve stresi azaltmak mümkündür.