Kaş Beach ve Plajları: Denize Girebileceğiniz En Güzel 20 Yer!

Coral Travel

Antalya’nın en keyifli ilçelerinden biri olan Kaş, çarpıcı doğası ve birbirinden kaliteli plajlarıyla büyük ilgi görüyor. Denizin tadını çıkarmak isteyenlerin vazgeçilmez noktalarından biri olan Kaş, her tarza ve her zevke hitap eden doğal plaj seçenekleriyle de son derece geniş bir kitleye hitap ediyor. Peki, Antalya Kaş plajları ve koyları hangileridir; Kaş plajları ulaşım açısından nasıldır, biliyor musunuz? İşte, bu birbirinden ünlü plajlar hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar…

Kaş’ta Nerelerde Denize Girilir

Kaş plajları, deniz ve doğa tutkunlarına benzersiz bir tatil deneyimi yaşatacak kadar zengin çeşitliliğe sahip. Sakin ve bakir koylarda yüzmek isteyenler için de denize girerken en popüler müziklerle eğlenmek isteyenler için de alternatifler sunan Kaş, bu sayede dünya genelinde çok sayıda turistin ilgisini çekiyor. Kaş’ta denize girilebilecek yerlerin sayısı ise çok fazla. Kaş merkez, Kalkan, Andifi, Yeniköy, Ufakdere gibi pek çok noktada denize girilebiliyor.

Kaş’ın Popüler Plajları ve Konumları

  • Kaş Belediyesi Halk Plajı: Kaş’ın en popüler plajlarından olan halk plajı, ilçenin hemen merkezinde yer alıyor. Kaş ücretsiz plajlar konusunda son derece zengin. Belediyeye ait halk plajına da ücretsiz olarak girilebiliyor. Plaj, temiz denizi ve geniş sosyal imkânlarıyla büyük ilgi görüyor.
  • Büyük Çakıl Plajı: Kaş’ın Andifi Mahallesi’nde yer alan plaja Andifi dolmuşlarıyla ya da özel araçlarınızla ulaşmanız mümkün. Kaş’ın en gözde sahillerinden biri olan plaj, misafirlerine masmavi bir deniz sunuyor. Plajın sahili ise isminden de anlaşılacağı üzere çakıllı.
  • Küçük Çakıl Plajı: Kaş’ın en keyifli noktalarından olan plaj, yine çakıllı sahile sahip noktalardan biri. Büyük Çakıl Plajına yaklaşık 500 metre mesafede bulunan plaj, Andifi Mahallesi’ne bağlı.
  • Seyrek Çakıl Plajı: Kaş merkezinden Fethiye yönüne giderken yaklaşık 10. kilometrede bulunan plaj, adeta bir saklı cennet. Doğal güzelliklerden ve sakin plajlardan hoşlananlar için kaçırılmaz bir nokta olan plajda herhangi bir tesis bulunmuyor.

  • Asmaaltı Plajı: İlçe merkezindeki yat limanının etrafında bulunan Asmaaltı Plajı, Kaş’a ulaştıktan sonra yürüyerek ulaşılabilir mesafede. Ücretsiz girilebilen plajda yiyecek ve içecek temin edebileceğiniz bir tesis de bulunuyor.
  • Kaputaş Plajı: Kalkan - Kaş karayolu üzerindeki Kaputaş Plajı, Kaş’ın batı kısmında, ilçe merkezinden yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta. Tertemiz ve dalgasız bir denize sahip olan plaj, çevresindeki kanyonla da ziyaretçilerine bir yeryüzü cenneti sunuyor.
  • Limanağzı Plajı: İlçe merkezinden kalkan teknelerle ulaşılabilen Limanağzı Plajı, son derece sakin ve etkileyici. Bölgenin caretta carettaların evlerinden biri olması ise Limanağzı Plajını Kaş’ın en özel noktalarından biri haline getiriyor.
  • Kışla Koyu Plajı: Kalkan koyunun karşısında yer alan Kışla Koyu Plajı, Patara evleri ve berrak deniziyle göz kamaştırıcı bir görünüm sergiliyor. Doğal plajlardan hoşlananlar için ideal olan plaj, çeşitli işletme ve restoranlara da ev sahipliği yapıyor.
  • Kamalar Koyu Plajı: Kamalar koyunda yer alan plaj, ücretsiz olarak girebileceğiniz bir doğal cennet. Plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, yiyecek ve içecek temin edebileceğiniz işletmeler de yer alıyor.

  • Kalkan Halk Plajı: Kalkan bölgesinin merkezinde yer alan halk plajı, yeraltı sularının denizle karıştığı ve doğal güzelliğiyle baş döndüren harika bir rota. Ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz plaj, sıcak ve korunaklı deniziyle de yüz güldürüyor.
  • Fırnaz Koyu: Kara yoluyla ulaşımı zahmetli olan Fırnaz Koyu, tekne seferlerinin vazgeçilmez duraklarından biri. Bakir doğası ve berrak deniziyle dikkatleri üzerine çeken plajda bulabileceğiniz çamurun ise içerdiği minerallerle şifalı olduğu söyleniyor.
  • Fakdere (Ufakdere) Plajı: Kaş ilçe merkezinin 13 kilometre kadar güneyinde yer alan Fakdere Koyu, ücretsiz plajı ve kumlu sahiliyle bölgenin incilerinden. Sığ bir denize sahip olan plaj, aileler için de uygun bir rota.
  • Patara Plajı: İlçe merkezinden yaklaşık 42 kilometre mesafedeki Gelemiş Mahallesi’nde yer alan Patara Plajı, hem göz alıcı bir deniz deneyimi yaşamak hem de Patara Antik Kentini keşfetmek isteyenlerin uğrak noktası olarak öne çıkıyor.
  • Akçagerme Plajı: İlçe merkezinden 4 kilometre uzakta bulunan Akçagerme Plajı, Yeniköy minibüsleriyle kolayca ulaşılabilecek bir konumda. Mavi Bayrak sahibi olan plaj, denizinin temizliği ve çevresindeki doğal faunayla tatilseverlere eşsiz bir deneyim sunuyor.
  • İnceboğaz Plajı: Andifli Mahallesi’nden yürüyerek ulaşılabilen İnceboğaz Plajı, bölgenin en rüzgarlı ve dalgalı noktalarından biri. Bu sebeple özellikle su sporlarıyla ilgilenenlerin rağbet gösterdiği plaj, denizinin sığ olması sayesinde ziyaretçilerine güvenli bir deneyim sunuyor.
  • Hidayetin Koyu Plajı: Andifli Mahallesi’ndeki bir diğer ünlü plaj olan Hidayetin Koyu Plajı, yine yürüyerek gidilebilecek noktalardan biri. Sahili taşlık olan plajda mutlaka deniz ayakkabısı giyilmesi öneriliyor.

  • Kalkan Beach Club: En ünlü Kaş Kalkan plajları arasında yer alan özel işletme, yaklaşık bir kilometrelik bir sahile ve zengin eğlence imkânlarına sahip. Kaş merkezinden Kalkan minibüsleriyle ulaşabileceğiniz işletmeye girişler ise ücretli.
  • Palm Beach Club: Kalkan’daki ücretli beachlerden biri olan Palm Beach Club, kusursuz denizinin yanı sıra voleybol, masa tenisi gibi oyun alanları ve zengin etkinlikleriyle ziyaretçilerine sınırsız eğlence vadediyor.
  • Kalamar Beach Club: İlçe merkezinden yaklaşık 29 kilometre mesafede bulunan Kalamar Beach Club, bölgenin en sevilen ücretli işletmelerinden biri. Tesiste, deniz aktivitelerinin ve eğlenceli animasyonların yanı sıra birbirinden zengin lezzetleri tadabileceğiniz bir restoran da bulunuyor.
  • Mahal Beach Club: Kalkan’da yer alan Mahal Beach Club, listedeki en farklı işletmelerden biri. Tesiste herhangi bir plaj bulunmuyor ve işletme, ahşap iskeleler üzerinde hizmet veriyor. Etrafı zeytin ağaçlarıyla çevrili olan beachte ayrıca bir restoran da mevcut.

Plajlardaki Aktiviteler ve Hizmetler

Kaş ünlü plajları ile olduğu kadar plajlarındaki aktivite ve hizmet seçenekleriyle de adından söz ettiren bir bölge. Ücretli beach işletmeleri, konuklarına deniz sporları, müzik yayınları, dans aktiviteleri ve animasyonlar gibi çeşitli eğlence seçenekleri sunuyor. İlçedeki plajların büyük bölümünde şezlong, şemsiye, yiyecek ve içecek temin edilebiliyor. Seyrek Çakıl Plajı gibi bakir alanlarda ise herhangi bir işletme bulunmuyor. Plajların tamamında soyunma kabini, duş ve tuvalet bulabilirsiniz.

Deniz ve Kum Kalitesi

Kaş’ta bulunan plajların bir kısmı yumuşak kumlu bir sahile sahip. Bazı noktalarda ise çakıl ve taşlı plajlar bulunuyor. Kumsal olan plajlar, son derece temiz ve güvenli bir kuma sahipken çakıllı ve taşlı plajlarda deniz terliği ya da ayakkabısı kullanmanızda yarar bulunuyor. Bölgenin deniz kalitesi ise son derece yüksek. Büyük kısmı Mavi Bayrak sahibi olan Kaş sahillerinde denize nereden girerseniz girin sizi berrak, tertemiz, sığ ve sıcak bir su karşılıyor. İlçe içinde su sporlarından hoşlananların tercih edebileceği dalgalı koylar da yer alıyor.

Plajların Yakınındaki Restoran ve Kafeler

Kaş’a gidenlerin görmesi gereken yerler arasında, plajların yakınlarında yer alan restoran ve kafeler de bulunuyor. Kaş merkez, Kalkan ve Andifli gibi bölgelerde plaja giderseniz ziyaret edebileceğiniz bazı işletmeler ve adresleri ise şu şekilde:

  • O’lala Kafe: Andifli’nin gözde mekanları arasında yer alan O’lala Kafe, fast food ve tatlı seçenekleriyle öne çıkıyor.
  • Biiisstt Coffee & Sandwiches: Biiisstt Coffee & Sandwiches, kahve ve sandviç tutkunlarının uğrak yeri.
  • Hüseyin’in Yeri White Cafe: Zengin mutfağıyla dikkat çeken Hüseyin’in Yeri White Cafe, bölgenin en sevilen kafelerinden.
  • Mia Dolce Vita: Mia Dolce Vita, özellikle tatlı ve kahve çeşitleriyle öne çıkan mekânlardan biri.
  • Del Mare Restaurant: Del Mare Restaurant, hem Akdeniz mutfağından yemekleri hem de zengin içecekleriyle misafirlerine eşsiz bir deneyim sunuyor.
  • Aqua Bistro Restaurant: Fast food çeşitleriyle beğeni toplayan Aqua Bistro Restaurant, hem açık hem kapalı bölümlere sahip.
  • Marina Restaurant: Deniz ürünleri bulabileceğiniz Marina Restaurant, zengin balık seçenekleriyle dikkat çekiyor.
  • Rose Restaurant: Rose Restaurant, Akdeniz başta olmak üzere pek çok seçkin mutfağın benzersiz lezzetlerini bir araya getiriyor.

Eğer siz de tatilinizi kusursuz bir Akdeniz beldesinde geçirmek, denizin ve doğanın keyfini sürmek isterseniz, Kaş’ı tercih edebilirsiniz. Birbirinden kaliteli Kaş otelleri ve kusursuz bir tatil deneyimi için ise Coral Tatil’le hemen iletişim kurabilirsiniz!