Kefken Gezilecek Yerler: Deniz, Kumsal ve Ormanın Buluşma Noktası

Coral Travel

Kefken, Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlık Karadeniz’e kıyısı olan lokasyonlardan biridir. İstanbul’a birkaç saat uzaklıktaki Kefken, bu özelliği ile her yıl yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırlar. Doğal güzelliklerinin yanında doğası ile de hafta sonu gezintisi için oldukça uygundur. Kocaeli dendiğinde akla ilk gelen yerler arasındaki Kefken, geniş ve temiz kumsalları ile de yaz turizminin şehir içinde uğrak noktalarından biridir. Marmara bölgesinde olup bu kadar bakir ve sakin kalmış pek az yer vardır. Ancak Kefken cömertçe sunmuş olduğu güzellikleri korumaya devam eden huzurlu bir destinasyondur. Sakarya ve İstanbul’a yakınlığı ile yakın şehirlerden de gezi için pek çok kişiyi ağırlayan bu güzel mahalle, huzur veren ormanları ile de piknik yapmaya uygun lokasyonlara sahiptir.

Kocaeli Kefken gezilecek yerler dendiğinde akla ilk olarak mavi bayraklı sahilleri gelir. Günübirlik tatilcileri ağırladığı gibi şehir dışından özellikle Kefken’i görmek ve tertemiz doğa harikası bölgede vakit geçirmek için gelen pek çok ziyaretçi vardır. Bu sahil mahallesi, Kocaeli turizmine de katkı sağlar. Şehre gelenler için de Kefken gezi rehberi oluşturmak yeni bir deneyim yeni güzellikler keşfetmek demektir. Siz de hemen Kefken gezisi planlayarak bolca oksijen, doğal güzellikler ve denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Kefken’de Gezilecek Yerler

Kefken sahilleri özellikle dikkat çekici ve ilginç bir görüntüye sahiptir. Karadeniz’in sert sularının zaman içinde kayaları aşındırması aynı zamanda rüzgar ve yağmur sularının etkisiyle de şekillenen binlerce yıllık kaya oluşumları Kefken’e farklılık katan en önemli özelliklerdendir. Bu doğal oluşumlu kayalar Kefken’in dikkat çekmesinde etkili bir rol oynar. Zaten tertemiz suları ve kumsalları ile turizme katkısı oldukça büyük olan bölge, görülmeye değer devasa kayalıkları ile tam bir cazibe merkezidir. Kefken bir tarafı mavi bir tarafı yeşil çam ağaçlı büyüleyici manzaralara sahiptir. Tam anlamıyla mavi ile yeşili buluşturan bir yerdir. Tabiat parklarında doğanın tüm enerjisini soluyup sahilde masmavi manzara eşliğinde dolaşmak mümkündür. Kandıra ilçesinin bu güzide mahallesi, tekrar tekrar ziyaret etmek istenilecek yerlerdendir. Kefken’de gezilecek yerler listesi hazırlayarak Kefken ziyaretini güzel bir yolculuğa dönüştürmek mümkün.

  • Pembe Kayalıklar

Antik çağda taş ocağı olarak kullanılmış olan Pembe Kayalar, Kefken’in simgelerinden biridir. Tam anlamıyla doğa harikası olan bu kayalar, görenleri etkisi altına alan bir havaya sahiptir. Pembe rengi ile dikkat çeker. Pembe Kayalar’ın oldukça ilginç özellikleri vardır. Suyun altında yumuşak ancak suyun dışında sertleşen yapıları vardır. Bu ilginç yapıları bu taşların pek çok mimari eserde kullanılmasını sağlamıştır. Özellikle de Osmanlı dönemi mimari eserlerinde Kefken’deki pembe kayaçların kullanıldığı göze çarpar. İstanbul’un turistik sembollerinden olan Sultan Ahmet Camii ve Rumeli Hisarı mimarisinde pembe kayaların kullanıldığı bilinir. Dikkat çeken jeolojik yapısıyla görenleri büyüleyen pembe kayalar, özellikle gün batımında mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. Pembe renklerin gün batımı esnasında büründüğü benzersiz görüntü pek çok fotoğraf karesini de süsleyen detaylardandır. Kefken gezisinde Pembe Kayalar’a uğramak ve bu doğal atmosferi mutlaka görmek gerekir.

  • Kovanağzı Plajı

Kefken’in en ünlü ve en kalabalık plajı Kovanağzı Plajı’dır. İncecik ve sıcacık kumları ile rahat bir güneşlenme imkanı sağlayan bu plaj, yaz aylarında yerli ve yabancı pek çok kişiyi ağırlar. Tertemiz kumları ve denizi ile Kovanağzı Plajı, yapısı gereği dalganın pek olmadığı yerlerdendir. Bundan dolayı da pek çok kişi tarafından denize girmek için uygundur. Kovanağzı Plajı, Kefken merkezine 15 dakika uzaklıkta yer alır. Plaj etrafında büfe, kafe, restoran gibi yerlerin olması gün boyu plajda ve denizde vakit geçirenler tarafından önemli bir özelliktir. Buradaki mekanlarda oturup Kovanağzı Plajı’nın eşsiz manzarasını seyre dalmak da mümkündür. Yaz aylarında denize girmek oldukça keyifli olduğu gibi sandalyeleri atıp kumsalda gün batımı eşliğinde oturup dinlenmek ruha iyi gelecek aktivitelerden biridir. Huzur veren atmosferi ile Kovanağzı Plajı, Kefken gezi listesinde görülmesi gereken yerlerdendir.

  • Kefken Limanı

Kefken’in görülmeye değer şirin yerlerinden biri de limanıdır. Kefken Limanı, eski zamanlarda balıkçı barınakları olarak kullanılan bir yerdi. Günümüzde ise tekne turlarının yapıldığı canlı bir kasabadır. Birbirinden renkli büyüklü küçüklü tekneler ile hoş bir görüntüye sahip olan liman etrafında pek çok balık restoranı bulunur. Kefken’i gezerken limanda oturup bir çay molası vermek ve limanın canlılığını izlemek gün içinde yapılacak en huzurlu aktivitelerden biridir. Yalnızca restoranlar da değil Kefken Limanı etrafında konukları ağırlayan butik oteller de mevcuttur. Bölgenin balık ihtiyacı da bu limandan karşılanır. Balık tezgahları ve renkli görüntüsü ile Kefken Limanı görülmeye değer şirin ve hoş yerlerden biridir.

  • Kefken Adası

Kefken ile Kefken Adası birbirlerine sıkça karıştırılır. Oysa ki Kefken Adası, Cebeci sahili karşısında yer alan bir Karadeniz adasıdır. Kefken Adası’nın büyük çoğunluğunu kayalıklar oluşturur. Bir kısmında da kumsallar bulunur. Aynı zamanda bu ada tarihi önemi ile de dikkat çeken ziyaret edilmesi gereken yerlerdendir. Çünkü Kefken Adası’nda, Cenevizlilerden kalma tarihi surlar yer alır. Denizin ortasında dikkat çeken kayalıkları ve surları ile konukları ağırlayan Ada, içindeki su kuyuları ile de zamanında Cenevizlilerin su ihtiyacını karşılamış bir yerdir. Kefken Adası’nda defne ve incir ağacı bulunur. Ancak kendi kendine yetişen ve ismi yabani kavun olarak bilinen bir bitki vardır. Aynı zamanda anason da yine Kefken Adası’nda yetişen bitkiler arasındadır. Kefken Adası iskana elverişli bir adadır. Doğal güzellikleri, ormanı, kayalıkları, kumsalı ile Kefken gezilecek yerler dendiğinde Kefken Adası ilk akla gelenlerden ve mutlaka görülmesi gereken yerlendendir.

  • Kerpe

Kerpe de, tıpkı Kefken gibi Kocaeli’nde bulunan küçük ancak oldukça güzel lokasyonlardan biridir. Kefken’e yakın konumu ile görülmesi gereken yerlerdendir. Kerpe de tıpkı Kefken gibi mavi bayraklı sahillere sahiptir. Bölgenin de turist çeken adresleri arasında yer alır. Mavi ile yeşili buluşturan bir nokta olan Kerpe yürüyüş ve bisiklet kullanmak için elverişli alanlara sahiptir. Kerpe, yakın illerden hafta sonu gezisine çıkmış pek çok kişiyi konuk eder. Günübirlik turların yanı sıra tertemiz ve görülmeye değer plajları yaz aylarında fazlasıyla kalabalık olur. Halk plajları ve berrak suları ile hoş bir deniz aktivitesi sunan Kerpe, ilginç ve benzersiz devasa kayalıkları ile tam bir doğa harikasıdır. Kerpe kayalıkları bölgede görülmeye değer yerlerdendir. Buradaki kayalık manzaralar gün batımında etkileyici bir görüntü oluşturur. Kerpe kayalıklarını seyre dalarak günün geceye karışmasını izlemek oldukça keyif verici bir aktivitedir.

  • Sarısu Plajı

Kefken’in ünlü plajlarından birisi olan Sarısu Plajı, yaz turizminin canlılığını koruduğu yerlerden biridir. Bembeyaz kumları, berrak denizi ile yerli halkın da en sık gittiği plajlardandır. Kefken, özellikle plaj ve kumsalları ile ünlüdür. Her bir plajı birbirinden farklı güzellikte olsa da Sarısu doğa harikası alanlardan biridir. Sarısu Plajı’nın en dikkat çeken özelliklerinden birisi birbirinden farklı pek çok ağacı barındıran geniş ormanlara sahip olmasıdır. Mavi ile yeşilin buluştuğu bir noktada yer alan Sarısu Plaj, yaz aylarında oldukça kalabalık olur. Yakın illerden de plaja hafta sonu denize girmek için gelen pek çok ziyaretçi vardır. Sarısu Plajı’nda da gün batımını izlemek oldukça keyiflidir. Hafif dalgalar eşliğinde kızıl gün batımını sahilde oturup izlemek, dinlendirici bir durumdur.

  • Kapri Koyu

Kefken gezilecek yerler dendiğinde en çok ziyaret edilen ve sevilen yerlerin başında Kapri Koyu gelir. Kapri Koyu’nun en dikkat çekici özelliği doğal bir havuza benzemesidir. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak noktalarından da biridir. Kapri Koyu bölgenin bakir koylarından biridir ve kayalık yapısı ile dikkat çeker. Kefken’in benzersiz kayalıkları pek çok sahilinde olduğu gibi Kapri koyunda da göze çarpar. Kapri Koyu, denize girmeye müsait alanlarının yanında piknik yapmaya elverişli alanları ile de hafta sonu kaçamakları ile uğrak noktalar arasında yer alır. Burada ağaçların altında ailecek oturup piknik yapmak, bölgede hafta sonları yapılacak en iyi etkinliklerden biridir. Kapri Koyu, Kefken’in cennetten köşelerinden biridir.

  • Ömerağzı Koyu

Bölgenin en çok tercih edilen kamp alanlarından biri Ömerağzı Koyu’dur. Bu koy da diğer koy ve sahillerde olduğu gibi Kefken’in meşhur kayalık manzaralarına sahiptir. Ömerağzı Koyu’nda hafta sonları denize girmek, ağaçların altında piknik yapmak, yürüyüş yapmak, bisiklet kullanmak en çok tercih edilen aktivitelerdendir. Yakın illerden koya ziyarette bulunan pek çok insan vardır. Yerli halk tarafından da hafta sonu gezmek ya da dinlenmek için de tercih edilen yerlerdendir. Ömerağzı Koyu tam bir tabiat parkıdır. Bir tarafı masmavi engin deniz bir tarafı yemyeşil orman manzarası ile tam bir cennet köşesidir. Huzur veren atmosferinin yanında sakinliği ile de dikkat çeken Ömerağzı Koyu, Kefken’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alır.

  • Cebeci Plajı

Cebeci Plajı, deniz sezonu açıldığında diğer Kefken plajları gibi en kalabalık olan ve en çok tercih edilen plajlardan biridir. Kumsalları ve denizi ile İstanbulluların yaz aylarındaki gözdeleri arasında yer alan Kefken Cebeci Plajı, bölgenin mavi bayraklı plajları arasındadır. Karadenizin hırçın dalgalarının etkisindeki Cebeci Plajı, kumsalın ve denizin temizliği ile dikkat çeker. Plaj, gün batımında fotoğraf karelerini süsleyen ve izleyenlere büyük keyif veren eşsiz bir manzara sunar. Etrafında kafe ve restoranlar bulunan, çadır kampı için de uygun olan Cebeci Plajı yılın büyük bölümünde aktif bir yerdir. Gerek şehir içinden gerek şehir dışından misafirleri ağırlayan Cebeci Plajı, civarındaki ormanlık alanda genellikle meşe, gürgen, kavak, söğüt, defne gibi ağaçlar bulunur.

  • Babalı Köyü

Kefken gezilecek yerler dendiğinde akla ilk gelenlerden biri de Babalı Köyü’dür. Kandıra’ya bağlı Babalı Köyü, Kefken’e yakın doğayla iç içe bir konumdadır. Özellikle şehir kalabalığı ve gürültüsünden uzaklaşmak isteyenlerin rahatlıkla dinlenip keyif yapabilecekleri bir adres olan Babalı Köyü, bölgenin el değmemiş alanlarından biridir. Bölgenin genelinde olduğu gibi Babalı Köyü, tertemiz suları ile ünlüdür. Denize girmeye uygun deniz ve kumsalı ile sakinliği tercih eden tatilcilerin en sevdiği yerler arasında yer alır. Babalı Köyü, bölgenin diğer plaj ve koylarına nazaran daha sessiz ve sakindir. Bu özelliği ile de özellikle dinlenme odaklı bir gezi planlayanları mutlu edici bir detaydır. Babalı Köyü sahili, rüzgarlı havalarda sörf yapmak için uygundur. Babalı Köyü sınırları içerisindeki Babalı Mağarası, tarihi geçmişi ve doğal güzellikleri ile de her yıl sayısız ziyaretçileri ağırlar.

  • Baba Tepesi ve Akçakoca Bey Anıtı

Baba Tepesi, Kefken’in en yüksek noktasıdır. Deniz seviyesinden 400 metre yükseklikte yer alır. Kefken’i kuş bakışı izleme fırsatı sunan Baba Tepesi, halk arasında Babadağ olarak bilinir. Çam ağaçları ile kaplı olan Tepe, oksijen depolamak için huzur yayan adreslerden biridir. Akçakoca Bey Anıtı ise Kandıra ve çevresini fetheden Akçakoca Bey’in mezarının bulunduğu yerdir. Burası hem anıt mezarı ziyaret hem de Baba Tepesi üzerinden şehri izlemek için oldukça uygundur. Tepe’de tertemiz hava eşliğinde çay yudumlayarak manzarayı izlemek oldukça keyiflidir.

  • Midye Koyu

Bölgenin en tenha ve sakin denize girilecek yerlerinden birisi de Midye Koyu’dur. Midye Koyu, kayalık alanları ve dingin atmosferi ile dinlenme köşelerinden biridir. Kefken’in nefes kesen büyüleyici kayalıkları varlığını Midye Koyu’nda da sürdürür. Hafta sonu kaçamakları ve gün ortası vakit geçirmek için tercih edilen alanlardan biri olan Midye Koyu, şehrin gürültüsünden uzakta, oldukça sakin bir ambiyans sunar. Midye Koyu, farklı şekillerdeki ve oluşumlardaki kayaları, tertemiz berrak suları ile bulunmaktan keyif alacağınız lokasyonlar arasındadır. Midye Koyu’nda kamp yapmaya da uygun alanlar da mevcuttur. Sandalyenizde içeceklerinizi yudumladığınız Midye Koyu’nda gün batımı manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

  • Yeşil Koy

Gün batımının en güzel izlendiği noktalardan birisi de Yeşil Koy’dur. Çam ağaçları ile kaplı ormanları ile masmavi denizin birleştiği huzurlu bir koy olan Yeşil Koy, bölgenin meşhur Pembe Kayalar yolu üzerinde yer alır. Yine Kefken kayalıklarının da bir kısmına ev sahipliği yapar. Bu koy etrafı gibi deniz tabanı da yeşil renge sahip olan bir yerdir. Bu nedenle de Yeşil Koy adını almıştır. Kefken’de pek çok sakin huzurlu yer vardır. Yeşil Koy da bunlardan biridir. Burası özellikle şehrin stresinden kaçmak ve sakin birkaç gün geçirmek adına idealdir. Çam ağaçları ve kayalıkların deniz manzarasını tamamladığı Yeşil Koy, hafta sonu piknik yapmak isteyen ailelerin de öncelikli tercihlerinden biridir. Bunun yanında çadır kamp kurmak isteyenler için de oldukça uygun bir adrestir.

  • Miço Koyu

Kefken’deki en sevilen en özel koylardan bir diğeri de Miço Koyu’dur. Bölgenin cennet bahçesi diye adlandırılan yerleri arasındadır. Masmavi deniz ve doğanın yeşilinin uyumu ile eşsiz bir manzaraya ev sahipliği yapan Miço Koyu, incecik kumu ve berrak suları ile yerli ve yabancı misafirlerini ağırlar. Miço Koyu, İstanbul başta olmak üzere çevre yakın illerden sayısız ziyaretçiye keyifli bir gezi vadeder. Karadeniz’in dalgalarının desteğiyle kendini sürekli temizleyen bir koy olduğundan Miço Koyu, denize girmek için elverişlidir. Çocuklu ailelerden, kalabalık arkadaş gruplarına varıncaya kadar her birey ve topluluk için deniz keyfi sunar. Miço koyuna orman içindeki küçük patikalardan yaya olarak ya da karayolundan araç ile ulaşım sağlanabilir. Rahat, sakin, huzurlu ve hoş atmosferi ile bölgedeki plajlar arasında en çok tercih edilenlerden biri de Miço koyudur.

Karadeniz’in kendi özgü doğası ve denizi, mavi bayraklı plajları, berrak suları, nefes kesen kaya manzaraları sunan Kandıra, Kefken bölgesi yemyeşil ormanları ile sizlere kucak açıyor. Coral Travel güvencesi ile Kefken gezilerinizi daha zengin hale getirebilirsiniz.