Kış Aylarında Yapmak İsteyeceğiniz Eğlenceli Kış Aktiviteleri!

Coral Travel

Kış mevsimi hava koşulları açısından her ne kadar diğer mevsimlere göre daha az hareketli bir dönem olarak düşünülse de aslında yoğun hayat temposundan dolayı belki de en fazla tatil veya aktivite yapma ihtiyacının ortaya çıktığı zaman dilimi olabilir. Karın tadını çıkarmak, sevdiklerinizle kayak gibi eğlenceli aktiviteler yapmak, eşsiz manzaraları seyretmek için kış mevsimi bulunmaz bir fırsattır. Kış mevsimini daha keyifli geçirmek, ailece unutulmaz anılar biriktirmek için bu zaman diliminde yapabileceğiniz pek çok eğlenceli aktivite vardır. Peki kış aylarında yapılabilecek eğlenceli aktiviteler nelerdir? Bu konu hakkında merak ettiklerinize gelin birlikte bakalım.

  • Buz Pateni

Kışın yoğun iş temposuna ara vermek, sevdiklerinize vakit ayırmak için yapabileceğiniz pek çok farklı aktivite mevcut. Kış sporları bu mevsimde yapabileceğiniz en iyi etkinliklerden biri. Buz pateni, kızak, snowboard kış mevsiminde yapabileceğiniz sporlardan bazıları. Buz pateni genellikle buz pisti üzerinde gerçekleştirilen bir spor etkinliği olabilir. Ancak, kış mevsiminde soğuk havanın etkisinde buz bağlayan göl üzerinde de buz pateni yapabilirsiniz. Özellikle Çıldır Gölü bu aktivite için biçilmiş kaftan. Türkiye’nin buzul göllerinde açık havada buz pateni gibi kış sporları yaparak hem ailenizle keyifli vakit geçirebilir hem de form tutabilirsiniz.

  • Doğu Ekspresi

Kış mevsiminde yapılacak eğlenceli aktiviteler denildiğinde akla ilk gelen etkinliklerden birinin şüphesiz Doğu Ekspresi olduğu söylenebilir. Kar manzaraları eşliğinde nostaljik tren yolculuğu yapmak aynı zamanda Türkiye’nin farklı şehirlerini keşfetmek isterseniz hemen Doğu Ekspresi’ne bir bilet almalısınız. Doğu Ekspresi Ankara-Kars-Ankara hattında işlemekte olan nostaljik bir tren yolculuğudur. Kış mevsiminde kar manzaraları seyretmek isteyenlerin özellikle tercih ettiği bu seyahat gezmeyi ve fotoğraf çekmeyi sevenler için de eğlenceli bir aktivitedir. Doğu Ekspresi’nde Ankara Kars arasında yapacağınız tren yolculuğu ise yaklaşık 26 saat sürer.

  • Kayak

Kış mevsiminin vazgeçilmez aktivitelerinden biri ise kayak yapmaktır. Türkiye’de birbirinden güzel, gelişmiş turizm olanaklarına sahip kayak merkezlerinden birini tercih edebilirsiniz. Kayak yapmak için tercih edebileceğiniz öne çıkan merkezler şu şekildedir:

  • Uludağ kayak yapmak için Marmara Bölgesi’ndeki en ideal mekanlardandır. Türkiye’nin ilk kayak merkezi olmasıyla ünlüdür. Amatör, profesyonel olmak üzere farklı kayak pisti seçeneklerini ziyaretçilerine sunar. Ayrıca, turistik imkanlar açısından Uludağ tatili oldukça caziptir.
  • Kartalkaya Karadeniz Bölgesi’nde yer alan önemli kayak merkezlerindendir. Mekan Bolu şehir merkezine 38 km mesafede yer alır. Ankara, İstanbul, Bursa gibi şehirlerden kısa süren bir yolculuk ile bölgeye ulaşabilirsiniz.
  • Kayak denildiğinde Türkiye’de akla ilk gelen merkezlerden biri de Palandöken’dir. Erzurum il sınırları içerisinde yer alan Palandöken Kayak Merkezi kış mevsiminde Doğu Anadolu Bölgesi’nin önemli turistik yerleri arasındadır.
  • Erciyes İç Anadolu Bölgesi’nde turistler tarafından sıklıkla tercih edilen kayak merkezlerindendir. Kayseri’de yer alan Erciyes Kayak Merkezi konaklama açısından da gelişmiş imkanlarıyla öne çıkar. Konaklamak için Erciyes’in dağ veya şehir otellerini tercih edebilirsiniz.
  • Davraz Türkiye’nin popüler kayak merkezlerinden biridir. Davraz Kayak Merkezi İç Anadolu Bölgesi’nde Isparta il sınırları içerisinde bulunur. Farklı uzunluklarda, zorluk seviyesi değişen 14 farklı kayak pistine sahiptir.
  • Trekking

Trekking hem spor yapmayı sevenler hem de farklı mekanları keşfetmek isteyenler için kışın yapılacak aktivitelerin başında gelir. Farklı mevsimlerde tabiatın doğal güzelliklerine şahitlik etmek isterseniz doğa yürüyüşü tam size göre. Kış mevsiminde trekking için mevsim koşullarını dikkate alarak nispeten daha kolay parkurları tercih edebilirsiniz.

 

Sapanca, Akdeniz Likya Yolu, Polonezköy gibi farklı güzergahları trekking için tercih edebilirsiniz. Ayrıca, trekking için gerekli ekipmanları da mutlaka yanınıza almalısınız. Kış mevsiminde trekking için gerekli ekipmanlar termal içlik, mont, bot, atkı, eldiven, bere, GPS, el feneri, çakı, çakmak, baton, yağmurluk, düdük, pusula, ilk yardım çantası, su, ek gıda, mevsime uygun giysiler olarak sıralanabilir.

  • Doğa Kampı

Kış mevsiminde doğada vakit geçirmeyi sevenler için cazip seçeneklerden biri de kamp yapmaktır. Kış aktivitelerinin başında gelen doğa kampı özellikle kar manzaralarına uyanmayı sevenler, sakinlik ve huzur arayanlar için birebir. Şişme çadır, kamp sobası eşliğinde gerekli teçhizatı hazırlayarak soğuk kış mevsiminde içinizi ısıtan bir aktivite yapabilirsiniz. Kış mevsiminde doğa kampının en güzel yanı sabah uyandığınızda karla kaplı doğayı seyretmek, günlük yaşamın telaşından uzaklaşmaktır. Doğa kampı arkadaşlarla kışın yapılacak aktiviteler açısından iyi bir seçenektir.

  • İstanbul Turu

İstanbul’da kışın yapılacak aktiviteler denildiğinde akla ilk gelen seçenek günübirlik geziler olabilir. Şehirde keşfedilmeyi bekleyen pek çok tarihi alan, doğal güzellik mevcuttur. İstanbul’un tarihi mekanlarını veya doğal güzelliklerini keşfetmek için sevdiklerinizle günübirlik şehir turları yapabilirsiniz.

İstanbul turuna tarihi yarımada bölgesinden başlayabilirsiniz. İstanbul Tarihi Yarımada’da Gülhane Parkı, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya Cami, Sultanahmet Cami, Kapalıçarşı gibi tarihi yapıları gezebilirsiniz. İstanbul turu yaparken Ihlamur Kasrı, Sepetçiler Kasrı, Yıldız Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Pierre Loti, Emirgan Korusu, Çamlıca Tepesi gibi birbirinden farklı mekanları ziyaret edebilirsiniz.

  • Göl Gezileri

Kış tatili aktiviteleri için ideal seçeneklerden biri de göl gezileridir. Kış mevsiminde buz tutan göllerde balık avlama, etkileyici manzaraları fotoğraflama, kamp için göl gezileri kaçırılmaz bir fırsattır. Sıcak havalarda yüzebileceğiniz bu sulak alanlar kışın buz tuttuğundan üzerinde yürüyerek bu alanları gezmeniz mümkündür. Türkiye’de kışın buz tutan Çıldır Gölü, Borabay Gölü, Karagöl, Uzungöl gibi sulak alanlarda geziler yaparak etkileyici kış manzaralarına şahitlik edebilirsiniz.

  • Doğa Fotoğrafçılığı

Tabiat her mevsim birbirinden güzel etkileyici manzaralara bürünür. Sonbaharda yeşilin bin bir tonuna dönüşen doğa kış mevsiminde de insanlara etkileyici kar manzaraları sunar. Doğa fotoğrafçılığını seviyorsanız kış mevsimi eşsiz kar manzaraları yakalamak için kaçırılmaz bir fırsat olabilir. Karla kaplanan dağları, buzul gölleri, dallarına kıraç vuran ağaçların doğa gezileri yaparak fotoğraflarını çekebilir, yaşadığınız anı unutulmaz hale getirebilirsiniz.

  • Termal Turizm ile Kaplıca Ziyareti

Termal turizm özellikle kış aylarının popüler aktiviteleri arasında yer alır. Soğuk havalarda sıcak suda yüzmek hem vücudunuzu dinlendirir hem de bazı rahatsızlıklara iyi gelebilir. Kaplıca veya ılıca merkezlerine giderek şifalı suların faydalarını deneyimleyebilirsiniz. Termal turizm açısından Türkiye’de pek çok farklı seçenek mevcuttur. Yalova, Afyon, Bursa, Ankara, Kütahya, Bolu, Muğla gibi şehirler termal turizm açısından gelişmiş tesislere, turizm olanaklarına sahiptir. Farklı seçenekler arasından birini tercih ederek kaplıca tatili yapabilirsiniz.

  • Kapadokya’da Kış Turu

Kapadokya Türkiye’nin önemli turistik merkezlerindendir. İç Anadolu Bölgesi’nde Nevşehir’de yer alan Kapadokya genellikle yaz, ilkbahar aylarında ziyaret edilir. Kapadokya gezisi kışın sevgiliyle yapılacak aktiviteler açısından da idealdir. Bölgenin ikliminin kışın bile ılıman olduğu düşünülürse Kapadokya’da bir kış turu yapabilirsiniz. Üstelik yaz mevsiminde göre daha az yoğun olacağından sakinlik, huzur arayanlar için ideal bir tatil olabilir. Kapadokya’da uçan balonu deneyimleyerek bölgenin kar altındaki manzaralarını seyredebilirsiniz.

Kış mevsiminde farklı aktiviteler ile sevdiklerinizle eğlenceli vakit geçirebilir, günlük hayatın yorgunluklarına kısa bir mola verebilirsiniz. Kış tatili için Coral Tatil aracılığıyla farklı seçenekleri inceleyebilir, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilirsiniz.