Kışın Gidilecek Ülkeler: Kışın Gidebileceğiniz 10 Sıcak Ülke!

Coral Travel

Kış mevsiminde yaz tatili yapmanın keyfini yaşamak için güney yarımküredeki ülkelere gidebilirsiniz. Deniz, kum ve güneş tatilinden vazgeçemeyenlerdenseniz ve soğuktan sıkıldıysanız, ekvatora yakın ülkeleri ziyaret ederek sıcağın tadını çıkarabilirsiniz. Kışın hangi ülkeye gidilir diye merak ediyorsanız, hayallerinizdeki tatili yapabilmeniz için 10 sıcak ülke önerisine göz atabilirsiniz!

1- Şeyseller

Şeyseller, kışın gidilecek ülkeler listesinde yer alan ve en sık tercih edilen yerlerden biridir. Resmi adıyla Şeyseller Cumhuriyeti olan bu ülkeyi, daha önce hiç duymamış olmanız muhtemel. Ancak mükemmel iklimi ve doğası ile Şeyseller’de, harika bir deniz tatili yapabileceğinizden emin olabilirsiniz. Lüks tatil seçeneklerinin yoğun olduğu bu ülkede, beyaz kumlu plajlar sizleri bekliyor.

Hint Okyanusu’nda bulunan konumu ile tropikal bir tatil deneyimi sunan Şeyseller, unutamayacağınız güzellikte tatil köylerine sahip. Ayrıca dalış sporlarını seviyorsanız, ülkenin plajları tam size göre. Caretta carettaların yumurta bıraktığı nadir sahillere sahip bu ülkede, konaklamak için bulabileceğiniz pek çok seçenek de mevcut. Doğa ile iç içe, tüm lüks olanaklara ulaşabileceğiniz, sakin bir tatil hayal ediyorsanız, kışın Şeyseller’e gitmeyi düşünebilirsiniz.

2- Maldivler

Hint Okyanusu’nun tatil cenneti olarak bilinen Maldivler, Türkiye’de uzun yıllardır popülaritesini koruyor. Kışın tatile gidilebilecek ülkeler denince akla ilk gelen ülkelerden biri olmasının nedeni ise Maldivler’in Türkiye vatandaşlarından vize istememesi. Bir ada ülkesi olarak öne çıkan Maldivler, lüks tatil köyleriyle ünlü. Ayrıca tertemiz sahilleri ve berrak turkuaz suları ile de tatilinizi zirveye çıkarır.

Su sporları, dalış, gece balık tutma gibi pek çok aktiviteyi sizlere sunan Maldivler, her anınızı unutulmaz kılacak pek çok detaya sahip. Ayrıca balayı ülkesi olarak da öne çıkar. Lüks ve konforlu otellere sahip ülkede yazın sıcağını hissederek deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

3- Küba

Küba, sadece kışın tatil yapmak için gidebileceğiniz sıcak bir ülke olarak değil, kültürel zenginliğiyle sizi tatmin edecek bir yer olarak da öne çıkar. Modern dünyadan tamamen uzak atmosferi ile ülkenin korunmuş görünümü karşısında şaşırıp kalacaksınız. Her sokakta bir müzisyen görebilir ve eğlenebilirsiniz.

Ekim-Nisan ayları arası yağışlı geçse bile Küba’da her mevsim oldukça sıcak. Aynı zamanda orijinalliğini korumuş bu ülke, çok pahalı da değil. Kültür turizmi için adeta bir cennet olan Küba’da hem lüks oteller hem de şehrin küçük otellerini bulabilirsiniz. Renkli bir başkente sahip olan Küba’ya giderseniz, mutlaka Havana’yı ziyaret etmelisiniz.

4- Dubai

Lüks ve ihtişam denince son dönemlerde akla ilk gelen ülkelerden biri olan Dubai, kışın gidilecek sıcak ülkeler arasında yer alır. Birleşik Arap Emirlikleri’nin en popüler yerlerinden Dubai, büyüleyici modern mimari eserlere sahip. Lüks şehir hayatının yanı sıra Dubai’de çölde safari yapmanız, dünyaca ünlü mutfakların yemeklerini tadabilmeniz ve ünlü markalardan alışveriş yapmanız mümkün.

Dubai’nin Türkiye’den vize istememesi, bu ülkeyi çok daha cazip kılar. Hem oldukça basit bir şekilde ülkeye girebilir hem de deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Türkiye’den yaklaşık 4 saatlik bir uçuşla ülkeye ulaşmanız mümkün. Kışın yaz tatili yapmak için lüks olanakları ile Dubai, tatil severlerin ilk tercihleri arasında.

5- Mauritius

Eğer su altına ve dalışa meraklıysanız, Mauritius mutlaka görmeniz gereken bir ülke. Güney Afrika’nın doğusunda bulunan bu ülke, her zaman sıcak olduğu için Türkiye’de kış ayları yaşanıyorken soğuktan uzaklaşmak istediğinizde gidebileceğiniz bir yer. Bir ada ülkesi olan Mauritius, yoğun bir nüfusa sahip olsa da büyülü manzaraları ve eşsiz doğası ile deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmanızı sağlar.

Tropik havası ile egzotik meyveleri tadabileceğiniz Mauritius’un mutfağı da oldukça karmaşık. Burada Çin, Hint ve Avrupa mutfaklarının birleşimini bulabilir ve yepyeni lezzetler tadabilirsiniz. Kışın yaz tatili yapmak için tercih edebileceğiniz en güzel ülkelerden olan Mauritius, her bütçeye hitap eden konaklama seçenekleriyle de tatilinizi güzelleştirecek.

6- Hawaii

Sıcak tatil sevenlerin mutlaka görmesi gereken bir ülke olan Hawai, unutulmaz deneyimler sunarak yaz tatiline doymanızı sağlar. Pasifik adalar zinciri olan Hawai’de, bembeyaz kumsallar, berrak mavi sular ve eşsiz bir doğa ile karşılaşmanız mümkündür. Volkanik dağları ile ünlü Hawai’de, kültürel bir tatil yapabilirsiniz. Kauai, Maui, Oahu, Big Island gibi adaları ziyaret ederek hem deniz tatili yapabilir hem de bölgelerin kültürlerini yakından tanıyabilirsiniz.

Hawai’de doğanın tadını çıkarmak için şelaleleri ziyaret edebilir, sıcaklığı hissederek güneşin altında dinlenebilir ve yerel kültürü öğrenmek için farklı noktaları görebilirsiniz. Ayrıca Hawai, tropikal esintili mutfak kültürüyle de size unutamayacağınız bir deneyim yaşatır.

7- Dominik Cumhuriyeti

Karayipler’de bir ada ülkesi olan Dominik Cumhuriyeti; bakir koyları, bembeyaz sahilleri ve zengin hayvan çeşitliliği ile turistler için bir cazibe noktası. Türkiye vatandaşlarından vize istemeyen bir ülke olduğu için kışın sıcak bir yerde tatil yapmak istediğinizde Dominik’e kolayca gidebilirsiniz.

Bu ülkede konforu üst düzeyde hissederek konaklayabileceğiniz gibi çeşitli aktiviteler de yapabilirsiniz. Örneğin; dalış ve av sporları için Dominik adeta bir cennet. Ülkenin başkenti olan Santo Domingo’da hem lüks hem de uygun fiyatlı oteller bulabilirsiniz. Yaz kış sıcak olan Dominik, tropikal ambiyansı ile bambaşka ve unutulmaz bir tatil deneyimi yaşamanızı sağlar.

8- İspanya

Kuzeybatı Akdeniz ülkesi olan İspanya, sıcak ve samimi ortamı ile kış aylarında pek çok turisti kendine çeker. Kışın Avrupa’da sıcak olan yerler arasında bulunan ülkede, hem deniz tatili hem de kültür seyahati yapabilirsiniz. Eşsiz doğal güzellikleri ve sahilleri ile öne çıkan İspanya’da mutlaka Madrid’i ve Barcelona'yı ziyaret etmelisiniz. Ayrıca köklü ve zengin bir geçmişe sahip olduğu için kültürel olarak da İspanya’da pek çok merkez bulabilirsiniz.

Kışın Türkiye’nin soğuklarından kaçmak istediğinizde bu sıcak Akdeniz ülkesine giderek renkli ve unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz. Bohem bir havaya sahip İspanya’da ister kendi başınıza, ister eşiniz/sevgilinizle, ister ailenizle birlikte tatil yapabilirsiniz. Geniş bir kitleye hitap eden ülkede, kendinize uygun konaklama yerini kolayca bulabilirsiniz.

9- Meksika

Tatil severlerin uğrak noktası olan Meksika; deniz, kum ve güneş üçlüsünü bir arada bulabileceğiniz en güzel ülkelerden biri. Kışın sıcak olan ülkeler listesinin en sevilenlerinden biri olan Meksika, zengin kültürüyle de öne çıkar. Mayalardan kalan piramitlere ev sahipliği yapan ülkede tarihi eserleri ziyaret ederek Meksika hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca Meksika, renkli festivalleri ve lezzetli yemeklerle dolu mutfağıyla da turistleri kendine çeker. Burada taco, nachos, burrito, empanadas gibi eşsiz lezzetleri tadabilirsiniz.

Dünyanın yedi harikasından biri olan Chichen Itza’yı da Meksika’ya gitmişken ziyaret etmeden dönmemelisiniz. Ayrıca road trip tutkunuysanız, Quintana Roo eyaletinin rotasını izleyebilirsiniz. Muhteşem adaları ziyaret ederek deniz ve güneşin tadını çıkarırken unutulmaz tatil anıları biriktirebilirsiniz.

10- Tayland

Son dönemlerde oldukça popüler hale gelen Tayland, kışın sıcak olan ülkelerin en sevilenlerinden biri. Özellikle balayı çiftleri için çok iyi bir tatil merkezi olan ülke, Phuket Adası ile öne çıkar. Eşsiz plajlara sahip Tayland adalarında, güneşin tadını çıkarabilir, berrak sularda yüzebilir ve inci kum taneli plajlarda dinlenebilirsiniz.

Tarihi tapınakları ile de ünlü olan Tayland’a gitmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak 30 güne kadar vizesiz izniniz var. Böylece ülkeye oldukça kolay girebilirsiniz; tek yapmanız gereken uçak bileti almak. Ayrıca Tayland’da bütçenize uygun konaklama seçenekleri de bulmanız mümkün. Tayland otelleri arasından ister lüks, ister bütçe dostu, ister merkezde, ister şehre uzak noktalarda bulunanlardan kendinize uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Kış mevsiminde soğuktan uzaklaşıp keyifli bir yaz tatili yapmak için pek çok güney ülkesini tercih edebilirsiniz. Tatilinizi planlarken Coral Tatil’in avantajlarını seçeneklerini inceleyebilir, hem bütçenize hem de zevklerinize uygun fırsatları değerlendirebilirsiniz.