Köln'de Keşe Çıkın: Köln'de Gezilecek En Güzel 10+ Yer!

Coral Travel

Köln, Ren Nehri kıyısında yer alan büyüleyici bir şehir. 2000 yıl öncesine dayanan tarihi ve modern dokusuyla öne çıkıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan muazzam Köln Katedrali, Roma kalıntıları ve Barok saraylarıyla tarihle iç içe bir deneyim sunuyor.İkinci Dünya Savaşı'nda zarar görmüş olsa da on iki Romanesk kilise ve sanat dolu müzelerle hâlâ zengin bir mirasa sahip. Ren Nehri manzaralı kafelerde otantik bir atmosferde dolaşabilir, dünya mutfağından lezzetler tadabilirsiniz. Yıl boyunca düzenlenen renkli festivallere katılarak farklı deneyimlere konuk olabilirsiniz. Siz de tarih dolu bu şehri keşfetmek istiyorsanız Köln gezilecek yerler hakkında detaylı bilgiler içeren yazımıza göz atabilirsiniz.

  • Köln Katedrali

Köln’de gezilecek yerler arasında görkemli mimariye sahip olan ve şehrin simgesi kabul edilen Köln Katedrali işk sırada yer alıyor. Dünyanın en yüksek gotik katedrallerinden biri olan bu muazzam yapı, 157 metreye yükselen ikiz kuleleri ile her noktadan görülebiliyor. 1248'de başlayan inşası, 632 yıl sonra tamamlandı ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdi. İçerisinde 12.000'den fazla oyma ve 11.000'den fazla vitray pencere bulunuyor. Katedralin en çarpıcı noktalarından biri, Üç Kral Tapınağı olarak bilinen alan. Üç Kral Tapınağı'nın yanı sıra döner merdivenin 530 basamağından tırmandığınızda şehrin panoramik manzarası sizi bekliyor.

  • Hohenzollern Köprüsü

Ren Nehri’nin üzerinde yer alan Hohenzollern Köprüsü, 1907-1911 arasında inşa edildi ve Köln'ün sembol yapılarından biri hâline geldi. Hem tren hem araç trafiğine hizmet veren bu köprü, II. Dünya Savaşı'nda hasar gördükten sonra 1945'te yaya yolu olarak yeniden inşa edildi. 410 metre uzunluğundaki bu neoklasik tarzdaki köprü, günümüzde Almanya'nın en yoğun demiryolu köprüsü olarak biliniyor. Panoramik manzarası ve binlerce kilitle süslenmiş yapısıyla dikkat çeken Hohenzollern Köprüsü, aşkı simgeleyen asma kilitlerle dolu. Köln'ün büyüleyici manzarasını keşfetmek isteyenler için bu köprü harika bir durak noktası.

  • Ludwig Müzesi

Köln'ün önde gelen modern sanat mekânlarından Ludwig Müzesi, 1976'da Ludwig ailesinin 350 eseri bağışlamasıyla kuruldu. 20. yüzyıla odaklanan geniş koleksiyonuyla müze, 5 katlı ve 11.000 metrekarelik alanda 5 kata yayılmış durumda. Ren Nehri kıyısındaki etkileyici binasıyla göz dolduran müze; Pablo Picasso'nun "Guernica" ve Andy Warhol'un "Campbell's Soup Cans" gibi dünya çapında ünlü eserlerine ev sahipliği yapıyor. Ludwig Müzesi yıl boyunca, modern ve çağdaş sanatın evrimini görmek isteyen milyonlarca sanatseveri ağırlıyor.

  • Köln Belediye Binası

Köln Belediye Binası, Altstadt'ın merkezinde yer alan etkileyici bir yapı. Orta Çağ'dan beri şehrin yönetim merkezi olan bu binada hâlâ Lord Mayor'ın ofisi bulunuyor. Rathaus, Almanya'nın şimdilerde kullanımda olan en eski belediye binasıdır. Rönesans tarzındaki sundurma ve gotik tarzdaki kulesi binaya sonradan eklendi. Binayı çevreleyen 130 detaylı heykel, şehrin tarihi figürlerini tasvir ediyor.

  • Aziz Gereon Bazilikası

St. Gereon Bazilikası, Köln'ün önemli simgelerinden biri. M.Ö. 4. yüzyılda başlayan ancak 12. yüzyılda tamamlanan yapı, Roma İmparatorluğu döneminde tapınak olarak kullanılmış. Romanesk mimariye sahip olan bazilika, dairesel plan ve yarım daire şeklindeki apsisi ile dikkat çekiyor. İç mekânındai çarpıcı mozaikler ve Roma İmparatorluğu döneminden kalma hamam kalıntıları bulunuyor. Hristiyan törenleri için hâlâ kullanılan St. Gereon Bazilikası, turistler için ziyarete açık bir alan.

  • Köln Çikolata Fabrikası

1993 yılında kurulan ve Köln Eski Şehir Bölgesi'ne oldukça yakın konumda bulunan Çikolata Müzesi, nehir kıyısındaki muhteşem manzarasıyla dikkat çekiyor. Kakao çekirdeğinden çikolata yapımına kadar uzanan interaktif sergisiyle bilgi dolu bir deneyim sunan müzede, hediyelik ürünler bulabileceğiniz bir dükkân ve keyifli bir kafe mevcut. Çikolata çeşmeleriyle görsel bir şölen yaşayabilir ve tarihi hakkında bilgi edinebilirsiniz. Gastronomi ve çikolata sevenler için eşsiz bir destinasyon olan Köln Çikolata Müzesi, 4.000 metrekarelik geniş alanı ve dünyanın en büyük çikolata müzelerinden biri olma özelliğiyle öne çıkıyor. Canlı gösteriler, çikolata yapımı kursları ve lezzetli çikolatalarla dolu bu müze, unutulmaz bir deneyim sunuyor.

  • Köln Teleferiği

Ren Nehri'nin doğu ile batısını birleştiren teleferik, yerden 243 metre yükseklikte konumlanıyor. Avrupa'nın ilk nehir aşan teleferiği unvanını taşıyan tesis, 1967 yılında inşa edildi. Eski şehri ve Köln Katedrali manzarasını kuş bakışı görmek isterseniz teleferiği tercih edebilirsiniz . Tek yönlü bilet alarak karşı taraftaki parka geçebilir ve burada keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Teleferik, nisan ayından ekime kadar hizmet veriyor ve son seferini 17:45'te gerçekleştiriyor. Ancak hava koşullarına bağlı olarak kısa veya uzun süreli kapanmalar yaşanabiliyor.

  • Köln Müzeleri

Köln'deki zengin kültürel mirası keşfetmek isterseniz müzelerini gezebilirsiniz. Roma-Germen Müzesi, 2000 yıllık bir tarihi kapsayan sergileriyle, Wallraff-Richartz Müzesi ise ortaçağdan 19. yüzyıla kadar uzanan sanat eserleriyle dikkat çekiyor. Wallraffplatz'daki uygulamalı sanat müzesi ve etnolojik Rautenstrauch-Joest Müzesi de bu zengin mirası tamamlayan önemli duraklar arasında bulunuyor. Ayrıca 2007'de açılan ve St. Kolumba Kilisesi üzerine inşa edilen Kolumba Müzesi, modern mimarisi ve tarihi eserleriyle şehrin belleğine benzersiz katkı sunuyor.

  • Schildergasse

Köln'ün merkezinde bulunan Schildergasse, tarihi ve canlı atmosferiyle öne çıkan en eski alışveriş caddelerinden biri. Neumarkt ile Hohe Strabe arasında uzanan bu cadde; 12. yüzyılda planlanmış olup dünyaca ünlü markaların yer aldığı mağazalar butikler, kaliteli restoranlar ve kafelere ev sahipliği yapıyor. Milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan Schildergasse, alışveriş tutkunları ve keyifli yürüyüş sevenler için vazgeçilmez bir yer. Cadde boyunca yer alan kafelerde kahvenizi yudumlayabilir, renkli atmosferin tadını çıkarabilir ve restoranlarda dünya mutfaklarından lezzetleri keşfedebilirsiniz. Köln'ün en canlı alışveriş deneyimini sunan Schildergasse, tarihi ve modern yapıyı bir araya sunmayı başarıyor.

  • Köln Koelner Hayvanat Bahçesi

Köln Hayvanat Bahçesi, çocuklu ailelerin vazgeçilmez destinasyonlarından ve 1860 yılından beri ziyaretçilerine hizmet veriyor. Almanya'nın en büyük üçüncü hayvanat bahçesi olan Koelner’de 850'den fazla türde hayvan bulunuyor. Aslanlardan fillere, gorillerden zürafalara, penguenlerden timsahlara kadar birçok nadir hayvanı görebileceğiniz bahçede  ilginç alanları da keşfedebilirsiniz. Köln Hayvanat Bahçesi’nde ayrıca eğitim programları ve etkinlikler düzenleniyor. Köln gezilecek yerler listesi arasında bulunan hayvanat bahçesi, ailelerin unutulmaz bir gün geçirmeleri için ideal seçeneklerin başında geliyor.

  • Flora ve Botanik Bahçesi

Doğa ve fotoğraf tutkunları için Köln’de gezilecek yerler arasında Flora ve Botanik Bahçesi yer alıyor. 5.5 hektarlık bir alana sahip bahçe içerisinde İngiliz, İtalyan Rönesans ve Fransız Barok bahçelerini içeren farklı bölümlere sahip. Ayrıca burada sera, kış ve Japon bahçesi

seçenekleri de bulunuyor. Dünyanın dört bir yanından getirilen 12.000'den fazla bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Nadir bitki türlerinden tıbbi bitkilere kadar pek çok çeşidi görebilir, festivallere ve eğlenceli etkinliklere katılabilirsiniz. Burada bitki yetiştirme üzerine verilen eğitimlere de girebilirsiniz.

  • Phantasialand

Almanya'nın en popüler tema parklarından biri olan Phantasialand, Brühl yakınlarında keyifli bir kaçış imkânı sunuyor. Yılda iki milyonun üzerinde ziyaretçi çeken park, beş temalı alanda 35'ten fazla etkinlik ve gösteri düzenleniyor. Ailelerin favorisi olan Phantasialand'da eğlenceli geziler, hız trenleri ve oyunlar herkesin ilgisini çekiyor. 1967'deki açılışından bu yana genişleyen park, altı temalı dünya sunarak her ziyaretçiye benzersiz bir deneyim vadediyor. Uzun kuyrukların olmaması, kaliteli yemek ve eğlence seçenekleriyle öne çıkan Phantasialand, dünyadaki en iyi tema parkları arasında yer alıyor.

Köln ve çevresinde gezilecek yerler arasında bulunan birçok güzel noktayı keşfetmek için Coral Tatil’in yurtdışı turlarına göz atabilirsiniz. Ayrıca Almanya otelleri fırsatlarını inceleyerek şimdiden tatilinizi planlayabilir ve konaklama seçeneklerine göz atabilirsiniz.