Napoli Hakkında Bilmeniz Gerekenler: Coral Travel Önerileri

Coral Travel

Geziye çıkmak herkese iyi gelir. Bir de gidilen yer hayalleri süsleyen bir ülke ya da şehir ise etkisinden uzunca bir süre çıkılmaz. Dünya üzerinde her yıl milyonlarca turisti ağırlayan İtalya’nın en özel şehirlerinden biri olan Napoli işte tam böyle yer.  Peki Napoli’yi bu kadar özel kılan nedir? Napoli hakkında bilmeniz gereken her şeyi içeriğimizde bulabilirsiniz.

Napoli, İtalya’nın üçüncü büyük şehridir. Tarihsel, kültürel, sanat, mimari, turizm açısından ülkeye büyük bir katkısı bulunan şehir, 720 hektarlık eski tarihsel şehir merkezi Unesco Dünya Mirasları listesinde yer alır. Napoli şehri, 2.800 yıllık geçmişiyle ziyaretçilerini adeta tarihsel bir yolculuğa çıkarır. Orta Çağ’dan kalma tarihsel kalıntıları, bina ve anıtları ile turistlerin fazlasıyla ilgisini çeken Napoli, bulunmaktan zevk alınacak İtalya’nın ünlü şehirleri arasında yer alır.

Napoli Nerededir?

Napoli, İtalya’nın Campania bölgesinde yer alır. Roma ve Milano’dan sonra ülkenin en büyük üçüncü şehridir. Napoli Körfezi ve güney İtalya’nın batı kısmında yer alan şehir Roma’nın da 250 km güneyinde bulunur.

Napoli’yi Ziyaret İçin Uygun Zamanlar

Her mevsim ayrı güzel denilen yerlerden birisi olan İtalya Napoli, Akdeniz iklimine sahiptir. Yazlar şehirde oldukça sıcak ve tabi kurak geçer. Kışlar da pek fazla üşütmeyen ılıman bir havaya sahiptir. Hal böyle olunca kışın da şehri gezmekten zevk almak mümkündür. Şehir tarihsel ve kültürel yapıları sayesinde dikkat çeker ancak turistler için şehri rahat gezmek de oldukça önemlidir. Bunun için Napoli’ye gidilecek en doğru zaman ilkbahar ve sonbahar aylarıdır.

Özellikle yaz sıcağı sevmeyen, gezilerinde sıcağın kendilerini bunaltmasını istemeyen ziyaretçiler şehri en çok sonbahar aylarında ziyaret eder. Ancak eğer şehrin deniz turizmi dikkatinizi çekiyor ve eşsiz plajlarında güneşlenmek istiyorsanız yaz mevsiminde şehre gitmek daha yerinde bir tercih olur. Aynı zamanda Napoli’yi bahar aylarında ziyaret etmenin en önemli nedenlerinden birisi de bu mevsimlerde şehirde pek çok festivalin gerçekleşiyor olmasıdır. Şehir gezmenin yanı sıra şehri yansıtan eğlenceli festivallere yakından şahit olmak, şehir turunda unutulmaz bir anı yaratır. Festivaller genel olarak İtalya mutfağının sevilen lezzetlerinden olan pizza, şarap ve deniz ürünleri ile ilgilidir. Yeni lezzetler tatmayı sevenler İtalyan mutfağına özgü bu festivallere mutlaka katılmalıdır.

Napoli’ye Nasıl Gidilir?

Her yıl milyonlarca ziyaretçi ağırlayan Napoli’ye nasıl gidilir sorusu en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer alır. Şehre gitmek istiyor, planlarınızı yapıyorsunuz. Peki rahat bir yolculuk için Napoli’ye nasıl gidilmesi hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz?

Napoli’ye Türkiye’den direkt uçuşlar vardır. Bu da yaklaşık 2,5 saat süren bir yolculuktur. Şehre gerek turlarla gerek kişiler kendi imkanlarıyla rahatlıkla gidebilir. Aynı zamanda Roma üzerinden kısa bir yolculuk ile şehre ulaşmak da mümkündür. İtalya turları ülkemizde sayıca fazladır. Dünyanın en sevilen ve dikkat çeken ülkelerinden olduğu için İtalya’ya yılın her mevsiminde tur düzenlenir. Ancak yolculuğa çıkmanın en önemli aşamalarından birisi olan tur katılımı için ince eleyip sık dokumak gerekir. Heyecanla beklenen yolculuğun sorunsuz geçmesi istenir. Bu gerek yolculuk esnasında gerek şehri gezerken en fazla ihtiyaç duyulan konudur. Napoli gezi rehberi şehri en rahat şekilde yaşamanıza imkan tanıyan olanaklara sahip olmalıdır. Bunun için de katılım sağlanacak tur firması iyi araştırılmalı ve gezi detayları hakkında en iyi şekilde fikir sahibi olmak gerekir. Aksi takdirde yapacağınız seyahatten tam anlamıyla keyif alamazsınız.

Napoli’de Konaklama

Napoli bulunduğu Campania bölgesinin aynı zamanda başkentidir. Aynı zamanda da İtalya’nın üçüncü büyük şehri. Tarihi ve kültürel yapısı dikkate alındığında şehir her yıl binlerce hatta milyonlarca ziyaretçiyi ağırlar. İtalya’da konaklama için pek çok seçenek bulur. Elbette bu durum Napoli için de geçerlidir. Napoli otelleri oldukça fazladır. Büyüklü küçüklü pek çok otele sahip olan şehirde aynı zamanda pansiyon, apart gibi konaklama alternatiflerini de rahatça bulmak mümkündür. Her bütçeye uygun konaklama alternatifleri içerisinde dileyenler için ev kiralama seçeneğini de bulunur. Turistik bir şehir olduğunda dolayı Napoli’deki pek çok yaşayan, evlerinin bir odasını ya da direkt evlerini misafirlere tahsis eder. Bu seçenek de yine Napoli’de konaklama konusunda oldukça dikkat çekenler arasında yer alır.

Napoli’de Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

Şehrin dikkat çeken tarihi anıtları, binaları, kültürel yapısına eşlik eden mimari yapıları pek çok kişinin ilgisini çeker. Bundan dolayı Napoli’ye ziyaret edenler dolu dolu bir seyahat geçirmiş olur. Eğer sizler de tatillerinizi kültürel bir gezi olarak yapmak istiyorsanız Napoli en doğru adreslerden biridir. Napoli rehberi dendiğinde akla ilk olarak şehirde gidilecek yerler gelir. Gitmeden önce minik bir araştırma yapmak ve gidilecek yerler hakkında bilgi almak isteyenler minik tüyolar hazırladık.

  • Palazzo Reale: Şehrin en dikkat çeken ve en eski yerlerden birisi hiç kuşkusuz Palazzo Reale’dir. Napoli krallarının kullandıkları saraylardan biridir. Barok mimariye sahip olan Palazzo Reale günümüzde müze olarak kullanılır.
  • Pompei Antik Kenti: Pompei efsanesi günümüzde hala pek çok kişi tarafından bilinir. Batık şehir olan Pompei, Napoli’de en çok ziyaretçi çeken yerler arasındadır. Tarihi atmosferi ve hala kısmen gömülü olan kısımları ile Pompei kalıntıları arasında gezerken fazlasıyla etkilenmek mümkün.
  • Sansavero Şapeli: Mimari bakımdan oldukça büyük ilgi toplayan Sansavero Şapeli, şehrin dini ve kültürel yapısını da yansıtan en önemli eserler arasında yer alır. İçeride birbirinden dikkat çekici heykellerin konukları karşıladığı şapel, müzeyi andırması bakımından da önemli bir adrestir.
  • Catacombe di San Gennaro: Napoli’de bulunan en eski yer altı mezarıdır. İlk Napoli Hristiyanlarının ve şehrin önde gelen piskoposlarının mezarlarının yer aldığı Catacombe di San Gannaro, üç farklı mezar tipini bünyesinde barındırması açısından da önemlidir.
  • Quartieri Spagnoli: Şehrin en eski mahallelerinden birisi olarak kabul edilen Quartieri Spagnoli,  rengarenk evleri, dar sokakları ve tarih kokan yapısı ile Napoli’nin ruhu diye adlandırılır.
  • Napoli Limanı: En eski limanlardan birisi olan Napoli limanı adeta şehrin kalbinin attığı yerlerden biridir. Limanda yer alan alışveriş yerleri, kafeler, restoranlar hem yerli halk hem de turistler tarafından sıkça ziyaret edilir.

Napoli’ye Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Pek çok ülke ve şehirde olduğu gibi Napoli’ye gitmeden önce de bilinmesi gereken belirli durumlar vardır. Öncelikle herhangi bir turdan bağımsız kendiniz şehre gidiyorsanız Napoli rehberi oluşturmak gerekir. Bu rehber çerçevesinde geziler daha rahat yapılır. Bunun yanında Napoli’de elbette İtalyan mutfağı görülür. Şehirde yerel lezzetlerden mutlaka tatmalı, sokak lezzetleri de es geçilmemelidir. Bunun yanında şehir milyonlarca insanı ağırladığı için şehre gidilecek tarihlerdeki otel durumları hakkında fikir sahibi olmak gerekir. Rezervasyon yaptırmak ve bu konuda garantici davranmak gerekir. Aksi halde yoğunluktan dolayı bölgede konaklama sıkıntısı yaşar ve istemediğiniz yerlerde kalma ihtimaliniz doğar.

İtalya Napoli, mutlaka gidilmesi görülmesi gereken yerlerden biridir. Coral Tatil ile siz de hayalinizdeki Napoli seyahatini rahatlıkla tamamlayın.