Otel Rezervasyonu Nasıl Yapılır? Kapsamlı Rezervasyon Rehberi

Coral Travel

Senenin yorgunluğunu atmak ve sevdiklerinizle keyifli vakitler geçirmek için tatil rotanızı belirlediyeseniz, artık tatil yapacağınız lokasyondaki otellere kolaylıkla rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. Bu noktada rezervasyonunuzu farklı yöntemleri tercih ederek gerçekleştirmeniz mümkün.

Otel rezervasyonu yapma için tercih edebileceğiniz yöntemlerden ilki ilgili otelin internet sitesidir. Gideceğiniz otelin internet sitesine girdikten sonra müsaitlik durumunu sorgulayarak rezervasyon işlemini tamamlayabilirsiniz. İnternet sitesi üzerinden rezervasyon yapma işlemi genellikle birtakım büyük zincir oteller ve 5 yıldızlı oteller için geçerlidir. Site üzerinden rezervasyon imkânı sunmayan otellere rezervasyon yaptırmak için farklı çözüm önerileri mevcut. Bu gibi durumlarda otelin anlaşmış olduğu bir otel arama motorundan yararlanarak otel rezervasyonunuzu gerçekleştirmeniz mümkün. Otel arama motoru aracılığıyla gerçekleştirdiğiniz rezervasyon işlemlerinde taksitli ödeme seçeneklerinden ve kampanyalı otel fiyatlarından yararlanabiliyorsunuz.

Eğer bu yöntemi tercih etmek istemiyorsanız belirlediğiniz otelin iletişim bilgilerine ulaşarak telefon vasıtasıyla rezervasyon işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Telefon bilgisini edindikten sonra ilgili otelin rezervasyon birimi ile iletişim sağlamanız gerekir. Rezervasyon birimine ulaştıktan sonra; otelin müsaitlik durumu, konaklama alternatifleri, ek opsiyonlar gibi temel konular hakkında bilgi sahibi olabilmeniz mümkün. Hizmet konusunda mutabık olduğunuz takdirde rezervasyonunuz teyit edilir ve ödeme için gerekli olan işlemlere geçilir.

Otel rezervasyonu yapmak için tercih edebileceğiniz yöntemler bu şekildedir. Siz de tercihleriniz doğrultusunda dilediğiniz yöntemi belirleyerek otel rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Rezervasyon Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Keyifli bir tatil deneyimi yaşamak için rezervasyon işleminin bilinçli ve dikkatli bir şekilde yapılması gerekir. Otel rezervasyonu yapmadan önce bilmeniz gerekenler ise şunlardır:

  • Tatil rezervasyonunu gerçekleştirmeden önce bilmeniz gerekenlerden biri otelin konumu olur. Tatil için yapılan planlamalarda da otel konumu önem arz eder. Dilerseniz Google Haritalar’dan yararlanarak otelin konumunu teyit edebilir, sokak görünümüne bakarak ilgili bölgenin güvenilirliğini kontrol edebilirsiniz.
  • Yurt içi otel rezervasyonu öncesi ilgili otelin fiyatları hakkında kapsamlı bir şekilde bilgi sahibi olmanız gerekir. Otel fiyatları ile otel konumunun birbirine paralel olduğundan rahatlıkla söz edilebilir. Dolayısıyla otelin konumundan önce otel fiyatlarını ele almanız daha isabetli bir tercihtir. Ödeme koşulları da bu noktada önemlidir. Bazı oteller güvenlik politikaları nedeniyle ödeme seçeneği olarak kredi kartını tercih edebilir. Banka kartını kabul etmeyen oteller de mevcuttur. Bu noktada ödeme alışkanlıklarınızı göz önünde bulundurarak rezervasyonunuzu gerçekleştirmenizde fayda var.
  • Belirli web siteleri üzerinde rezervasyon yapmak istediğiniz otel ile ilgili müşteri yorumları mevcut olabilir. Otelde daha önce konaklayan müşterilerin yorumlarını okumak, kararınızın şekillenmesinde belirleyici etkiye sahiptir. Yorum yapan müşterilerle iletişime geçmeniz de mümkün. Bu şekilde ilgili otel hakkında daha kapsamlı bilgilere ulaşabilirsiniz.
  • Otelin sunduğu imkânlar, oda türleri, sosyal alanlar ve yemek hizmeti dikkat etmeniz gereken faktörler arasında. Rezervasyon işlemini gerçekleştirmeden önce otelin sunduğu hizmetlere göz atmalısınız.
  • Bazı tanıtım sayfalarında yer alan otel resimleri gerçeği yansıtmıyor olabilir. Gerçekçi ve doğru fotoğraflar, otelin şahsi internet sitesinde yer alır. Aynı zamanda müşteri yorumlarında da otel resimleri bulunabilir. Gerçek fotoğrafları inceledikten sonra rezervasyonunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
  • Dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de otel sunduğu ulaşım imkânlarıdır. Her otelin ulaşım hizmeti bulunmayabilir. Bu noktada havaalanı, otogar gibi alanlardan otele ulaşım durumunu araştırmanız gerekir. Eğer şahsi aracınız ile otele ulaşım sağlayacaksanız ilgili otelin otopark maliyetlerine göz atmanızda fayda var.
  • Otellerin kendine özel iade ve iptal politikaları mevcuttur. Tatil planınızın değişme ihtimali varsa ilgili politikalar sayesinde hayal kırıklığı yaşama ihtimali önlenebilir. Bu durumlarda ücretsiz iptal hakkı sunan otellerden birini tercih etmeniz bütçe açısından da kolaylık sağlar.

Online Otel Rezervasyonu

Turizm sektörünün dijital ortama yansıması ile birlikte online otel rezervasyonuna olan ilgi her geçen gün artış gösteriyor. Online otel rezervasyonu yapmak için ilk olarak tatil ya da seyahat gibi farklı amaçlarınız için ilgili lokasyonu belirlemeniz gerekiyor. Lokasyonu belirledikten sonra internet sitesi aracılığıyla konaklayacağınız gün aralığını seçebiliyorsunuz. Ardından karşınıza pek çok farklı otel listeleniyor. 5 yıldızlı otellerden butik otellere kadar uzanan geniş bir otel yelpazesi hizmetinize sunuluyor.

Gerekli filtreleme işlemlerini gerçekleştirdikten sonra ihtiyaçlarınıza karşılık veren otel seçenekleri tekrardan sıralanıyor. Otelin sunduğu hizmetleri, fiyatları ve konaklama birimlerini inceledikten sonra geriye yalnızca online otel rezervasyonunu gerçekleştirme işlemi kalıyor. İlgili oteli, oda seçimini, yemek tercihini ve ek hizmetleri belirledikten sonra rezervasyon işlemini oldukça kısa bir süre içerisinde yapabiliyorsunuz.

Otel rezervasyon siteleri aracılığıyla gerçekleştireceğiniz online otel rezervasyonu, pek çok farklı avantajı beraberinde getiriyor. Online rezervasyon sayesinde konaklamak istediğiniz otelin tüm konaklama birimlerini ayrıntılı bir şekilde incelemeniz mümkün hale geliyor. Oda içerisindeki yatak sayısına, eşyalara, tahsis edilen özel eşyalara kadar pek çok farklı opsiyona erişebiliyorsunuz. Aynı zamanda yemek konusundaki tercihlerinizi de doğrudan ihtiyaçlarınız dahilinde belirlemeniz mümkün.

Online otel rezervasyonu ödeme konusunda da çeşitli avantajlar sunuyor. Online ödeme sayesinde rezervasyon kaydınız otel sistemine direkt olarak düşüyor. Böylelikle otele geldiğinizde odanıza hiç vakit kaybetmeden yerleşme imkânına sahip oluyorsunuz.

10 Adımda Otel Rezervasyonu Yapın

Otel rezervasyonunuzu online olarak oldukça pratik bir şekilde gerçekleştirmeniz mümkün. 10 adımda otel rezervasyonu yapmak için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde:

  1. İlk olarak ilgili sitede yer alan filtreleme motorunu kullanarak konaklama tipini belirlemeniz gerekiyor. Her şey dahil, oda kahvaltı, sadece oda, tam pansiyon, yarım pansiyon, ultra her şey dahil gibi konaklama tipleri arasından seçiminizi yapabilirsiniz.
  2. Ardından tatil yapmak istediğiniz bölgeyi ve otel sınıfını seçebilirsiniz.
  1. Otel konseptini de belirledikten sonra “ücretsiz çocuk” seçeneklerini işaretledikten sonra filtreleme işlemini tamamlayabilirsiniz.
  2. Filtreleme işlemlerinin ardından ilgili sayfada tercihlerinize uygun pek çok farklı otel seçeneği listelenir. İlgili otelleri ayrı bir sayfada inceleyerek; otel özellikleri, konaklama birimleri, merkezî bölgelere olan uzaklığı, plaj bilgileri, ek hizmetler ve yiyecek/içecek imkânları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
  3. Bu aşamaya geldikten sonra belirlediğiniz otel için rezervasyon işlemini tamamlamaya hazırsınız. İlk olarak ilgili butona yönelerek otele giriş - çıkış tarihlerini girmelisiniz.
  4. Ardından oda konaklama ile ilgili detayları belirtmeniz gerekir. Detayları belirlerken oda, yetişkin ve çocuk sayısını doğru bir şekilde girmelisiniz.
  5. Ardından “Fiyat Hesapla” botonuna tıklayarak rezervasyon fiyatına ulaşabilirsiniz.
  6. Tercihleriniz sonucu belirlenen fiyata ulaştıktan sonra “Satın Al” butonuna tıklayabilirsiniz.
  7. Satın alma işlemini gerçekleştirirken şahsınıza ait bilgileri detaylı bir şekilde ilgili alana girmeniz gerekir.
  8. Ardından ödeme aşamasına geçebilir, online ödeme yöntemlerinden yararlanabilirsiniz. Bu noktada taksit seçeneklerinden yararlanmanız da mümkün.

Coral Tatil’de tercih edebileceğiniz pek çok farklı tatil fırsatı yer alır. Yurt dışı otel rezervasyonu gibi farklı tatil isteklerini karşılayan Coral Tatil internet üzerinden kolaylıkla rezervasyon işlemini gerçekleştirmenize olanak sunuyor. Aynı zamanda web sitesi üzerinden birçok farklı bölgedeki otellere ve konaklama imkânlarına ulaşabilmeniz de mümkün. Size kalan tek şey tatil kriterlerinizi belirledikten sonra yüzlerce tatil seçeneği arasından seçim yapmak! Siz de yukarıda yer alan aşamaları takip ederek, Coral Tatil üzerinden online otel rezervasyonunuzu gerçekleştirebilirsiniz.