Rize'de Gezilecek Yerler: En Güzel 55+ Rotayı Keşfet!

Coral Travel

Tabiatın doğal örtüsünü, yeşilin binbir tonuyla buluşturan Rize, Türkiye’nin yıllık metrekareye düşen yağış oranı en yüksek sahil şehri olarak bilinir. Rize gezilecek yerler; geniş ve kalabalık orman örtülerinden yükseklikleri kaplayan serin yaylalara, metrelerce yüksekten dökülerek yürek hoplatan şelalelerden şırıl şırıl akan derelere, etkileyici köprülerden hayranlık uyandıran göllere kadar doyumsuz bir manzara sunar. Piknik ve mesire alanlarından kaplıcalara, köylerden mağaralara, tarihi kalelerden konaklara kadar uzanan zengin yelpaze, Rize gezi listesi hazırlayan konuklarına eşsiz bir seyahat deneyimi vadeder.

Doğal güzelliklerinin zenginliğiyle ziyaretçilerine kucak açan Rize, yüksekliği 4000 m’ye ulaşan efsanevi atmosferin temsilcisi Kaçkar Dağları’nın eteğinde konuklarını ağırlar. Karadeniz turları, bireysel seyahatler ve gurbetçilerin sezonluk tatilleri gibi fırsatlarla ziyaretçi yoğunluğu artar. Özellikle de dünya çapında doğaseverleri, Rize’de gezilecek yerler rotasında bir araya getiren eşsiz şehir, yabancı turistlerin de hafızalarına kazınan bir seyahat vadeder.

Her mevsim bol yağış alan ve hüküm süren ılıman iklimin sağladığı elverişli şartlarda yer alan yemyeşil coğrafya, kültürel ve tarihi mirasın günümüze kadar ayakta kalabilen izlerini sergiler. Yörenin kendine has kültürü, gelenekleri, yaşam biçimi ve mutfak lezzetleri ise rotasını Rize’ye çeviren keşif, macera ve aktivite tutkunu tüm gezginleri cezbeder. Siz de Rize’nin eşsiz atmosferine tanıklık etmek için Coral Tatil rehberliğinde, Karadeniz turu fırsatlarını avantaja çevirebilir, keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

  • Ayder Yaylası

Doğal florası ve etkileyici manzarası ile görenleri kendine hayran bırakan Ayder Yaylası, Rize gezilecek yerler listesi başında gelir. Çamlıhemşin ilçe sınırlarında yer alan dünyaca ünlü yayla, bölge turizminin bel kemiğini oluşturur. Eşsiz güzellikteki doğası ile Fırtına Vadisi başta olmak üzere birçok Kaçkar Dağı Milli Parkı’na, birçok tarihi köprüye, şelale ve kaplıcalara ev sahipliği yapar. Şifalı kabul edilen yayla balı, tadına doyum olmayan yöreye has tereyağı ve peynir çeşitlerini tatmadan bölgeden ayrılmamanız önerilir.

  • Fırtına Deresi

Fırtına Vadisi’nin eşsiz güzellikleri arasında gürül gürül akan Fırtına Deresi, Rize’ye geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken bir manzaraya sahiptir. Nisan ve Eylül aylarında sıklıkla tercih edilen 23 km uzunluğundaki rafting parkuru, adrenalin tutkunlarını adeta büyüler. Outdoor sporları ile aktivite tutkunları için oldukça cezbedici görünüme sahip mekânda, rafting su sporlarına katılabilir, eşsiz bir gezi deneyimi yaşayabilirsiniz.

  • Zil Kale

Deniz manzaralı konumu ile yeşilin maviyle buluştuğu geniş bir alanı gözler önüne seren Zil Kale, şehrin tarihi öneme sahip mekânları arasında yer alır. Kale ve çevresindeki tarihi kalıntılar, keşif tutkunlarını etkileyecek kadar ilginçtir. Rize’nin tarihi destinasyonlarından biri olan Zil Kale ile geçmişe dönük tarihi bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

  • Palovit Şelalesi

Ander Yaylası’na yakın konumuyla gezi rotasyonuna ekleyebileceğiniz Palovit Şelalesi, etkileyici manzarasıyla öne çıkan ve doğal güzelliklerini koruyan bir ortamdır. Kaçkar Dağları Milli Parkı sınırlarındaki Palovit Şelalesi’nde yüksekten inen yoğun su akışını hayranlıkla izleyebilirsiniz.

  • Gito Yaylası

Çamlıhemşin ilçesinde macera ve keşif gezginlerine kucak açan Gito Yaylası, 2070 m yüksekliğe sahip büyüleyici bir manzaranın ortasında yer alır. Outdoor aktivitelere alışkın olanlar için heyecan veren bu zorlu tırmanışla birlikte unutulmaz bir serüven yaşayabilirsiniz.

  • Rize Kalesi

Rize Kalesi, kentin tarihi öneme sahip yapılarının başında gelir. Merkeze yakın konumdaki bir tepeye inşa edilen kaleye geldiğinizde, şehrin tüm güzellikleri ayaklarınızın altına serilir. Deniz kenarında yükselen tarihi yapı, panoramik görünüme merak duyanları cezbeder.

  • Kaçkar Dağları Milli Parkı

Rize gezilecek yerler sıralamasında öne çıkan Kaçkar Dağları ziyaretçilerini doğayla buluşturur. Yürüyüş parkurları, tırmanış platformları, kamp alanları, dağcılık aktiviteleri ve helikopter kaya imkânlarıyla önemli bir faaliyet merkezi olmayı başarır. Mayıs ayında Rize’ye yolunuz düşerse Kaçkar Fest ismiyle düzenlenen gençlik festivaline Kaçkar Dağları Milli Parkı lokasyonunda katılabilirsiniz.

  • Huser Yaylası

Rize’nin büyüleyici manzaralarından birini gözler önüne seren Huser Yaylası, yerin ve göğün renklerini eşsiz bir ambiyansa dönüştürür. Denizden yüksekliği 2700 metreleri bulan görkemli doğa güzelliği, yer yer maviye çalan yer yer griye boyanan sisli bulutları ile ölümsüz fotoğraf karelerine eşlik eder.

  • Badara Yaylası

Badara Yaylası, Hemşin ilçesinin Bahar Mahallesi’nde yaklaşık 20 haneli bir köyün kurulduğu yerdir. Kendine özgü mimarisiyle tarihi ve kültürü yansıtan doğal ortam, gezginlerin keyfini çıkarabileceği önemli bir uğrak noktasıdır.

  • Pokut Yaylası

Görkemli manzarasıyla doğa kaşiflerini çekmeyi başaran Pokut Yaylası, yemyeşil doğası ve yöresel lezzetlerin sunulduğu kahvaltı mekânları eşliğinde mükemmel bir atmosfer oluşturur. Yüksek rakımlı bölgenin havası, yazın bile serin olmakla birlikte bulutlarla ve sisle kaplandığında soğuk bir kış iklimine dönüşebilir.

  • Ağaran Şelalesi

Çayeli ilçesine yaklaşık 13 km mesafede bulunan Ağaran Şelalesi hem yerli hem de yabancı turistleri büyüleyen bir atmosfer sunar. Şelaleden inen suyun 70 m’ye kadar ulaşan ihtişamı ise görülmeye değer. Piknik ve dinlenme alanları ile zenginleştirilen şelalenin ortamı, serinlemek isteyen macera tutkunları için de keyifli bir aktivite seçeneği olmayı başarır.

  • Çat Vadisi

Doğa sporları açısından özel öneme sahip lokasyonlardan biri olan Çat Vadisi, Rize gezilecek yerler sıralamasında başta gelir. Doğa, macera ve aksiyon tutkunları için karşı konulmaz seçenekler arasında yer alan Çat Vadisi, yeşilin binbir tonuna bürünen orman örtüsüyle, keşif tutkunlarına hitap eder.

  • Sal Yaylası

Yaylalar cennetini andıran Rize’ye yolunuz düştüğünde, mutlaka görmeniz gereken noktalardan biri de Sal Yaylası’nın eşsiz manzarasıdır. Çam ormanları arasında, doğanın cezbedici güzelliğini saklayan bölge, kamp tutkunları için de ideal bir alandır. Ayrıca yaylaya gelen ziyaretçiler için ahşap evlerin yanı sıra bungalovlarda konaklama imkânı da mevcuttur.

  • Haremtepe (Çeçeva Köyü)

Tarihi dokuyu doğal güzelliklerle harmanlayan Haremtepe, diğer namıyla Çeçeva Köyü, Rize’de gezilecek yerler arasında keşfedilmeyi bekler. Denizden yüksekliği yalnızca 60 m olan ancak dik bir yamaca kurulan yerleşim yeri, yemyeşil çay bahçeleri ve kivi yetiştirmeye elverişli zengin toprakları ile konuklarını karşılar. Çeçeva Köyü’nde doğadan fışkırırcasına her yeri kaplayan yeşillikler ve efsanevi manzara, gökyüzünün eşsiz güzelliğiyle birleşir.

  • Amlakit Yaylası

Çamlıhemşin ilçesinde yer alan Amlakit Yaylası, bulutlara yakın görünümü, yoğun sis oluşumlarının eşlik ettiği büyüleyici manzarası ve şirin yayla evleri ile bilinir. Kamp ve yürüyüş alanları sayesinde farklı aktiviteler deneyimleyebileceğiniz eşsiz mekânda, birbirinden nefis Karadeniz yemeklerini tadabilirsiniz.

  • Elevit Yaylası

Yılın her mevsimi görülmeye değer atmosferiyle konuklarına kucak açan Elevit Yaylası, özellikle yaz aylarında gurbetçilerin yoğun ziyaretiyle karşılaşır. Ağustos aylarında düzenlenen yayla şenlikleri ile eğlence keyfini doruklara çıkarabilirsiniz.

  • Çat Köyü

Köy yaşamının eşsiz örnekleri ile dolu Rize gezilecek yerler arasında, Çat Yaylası’nın çok yakınında bir yerleşim yeri olan Çat Köyü’nün büyüleyici atmosferine tanıklık edebilirsiniz. Yalnızca beş hanelik yaşam alanında oluşan minik köy yeri, herkes tarafından sevilen bir gezi lokasyonudur.

  • Gelintülü Şelalesi

Tabiat harikası olarak adlandırılan Gelintülü Şelalesi, Rize sınırlarını aşarak tüm Karadeniz Bölgesi’ne nam salmayı başarır. Sık ağaçlıklarla kaplı ormanlık alanın 15 m yüksekliğinden dökülen şelale, bembeyaz köpüklerin eşlik ettiği örtüsünü, her mevsim canlı tutar.

  • Avusor Yaylası

Avusor Yaylası, heybetli bir dağın tepesinde, yerden yaklaşık 2700 m yükseklikte ve muhteşem bir doğa harikası olarak öne çıkar. Masmavi buzul gölü oluşumu olan Avusor Gölü ile zirve noktasında buluşan yayla macera ve gezi sevdalıları için oldukça değerli bir adrestir.

  • Kavrun Yaylası

Rize’nin en büyük yaylalarından biri olan Kavrun Yaylası, ziyaretçi yönünden nerdeyse yılın her mevsimi yoğundur. Aşağı ve yukarı Kavrun olmak üzere ikiye ayrılan yayladan akan Kavrun Deresi ise seyrine doyum olmaz bir atmosfer sunar. 250 hanelik yaylanın yaz şenliklerinde gönlünüzce eğlenebilir, misafirperver yöre halkının yaşayış ve kültür değerleri ile iç içe bir tatil yapabilirsiniz.

  • Galer Düzü

Rize’de gezilecek yerler, temiz havayı, renk cümbüşü doğal güzellikleri ve sıra dışı atmosferin tüm güzelliklerini bir araya getirir. Galer Düzü’ne geldiğinizde ise her sene düzenlenen boğa güreşlerinin yanı sıra doğa sporlarını da deneyimleme şansına kavuşursunuz.

  • Şenyuva Köprüsü

Fırtına Vadisi civarında görebileceğiniz Şenyuva Köprüsü, taş işçiliği ve kemerli mimarisi ile görülmeye değer. Tarihinin 18. yüzyıla kadar uzandığı tahmin edilen eser, ziyaretçilerini geçmişin derinliklerine doğru derin bir yolculuğa çıkarır.

  • Anzer Yaylası

Rize merkezde gezilecek yerler hem ilçe hem de köy içlerine kadar uzanan geniş bir yelpazeye yayılır. Şehrin 87 km uzağındaki İkizdere ilçesine 35 km mesafede bulunan Anzer Yaylası, dünyaya nam salan değerleri ile tanınır. Şehrin merkezine yakın konumuyla hem yerli hem de yabancı turistleri ağırlayan Anzer Yaylası dünyaca ünlü balıyla meşhurdur. Dağcılık, kampçılık, zirve tırmanışı, trekking turları ve fotoğrafçılık gezileri ile önemli bir gezi rotasyonu oluşturan bölge, Anzer Yaylası şenlikleri ile de keyfinize keyif katar.

  • Arapdüzü Mesire Alanı

Rize gezilecek yerler arasında sessiz, bol oksijenli ve huzur veren ortam arayışındaysanız, Arapdüzü Mesire Alanı’nda keyifli bir mola verebilirsiniz. Piknik alanları, yürüyüşe uygun patika yolları, ahşap köprüleri ve ahenkle akan şelaleleri ile muhteşem atmosferi, deklanşör eşliğinde ölümsüz karelere dönüştürebilirsiniz.

  • Kale-i Bala

Çamlıhemşin ilçesinin Hisarcık Köyü sınırları içerisinde yer alan Kale-i Bala, Fırtına Deresi’ni gören bir konumda yer alır. Dikdörtgen planı ile muntazam bir görünüm yansıtan kale, etkileyici duvar işçiliğiyle de Zil Kalesi ile benzer özellikler gösterir. Sarp kayalıklar üzerindeki heybetli yapı, büyüleyici manzarasıyla ziyaretçilerine özel bir atmosfer sunar.

  • Samistal Yaylası

Rize gezilecek yerler listesi, Çamlıhemşin ilçesindeki ve yaklaşık 2500 m yükseklikteki Samistal Yaylası ile zenginleşir. Şekil bakımından sal gibi görünen büyük taş kütleleri ile dikkat çeken yaylanın mimari özellikleri ise konuklarını tarihin derinliklerine götürür.

  • Bulut Şelalesi

Rize turistik yerler denizden 2451 m yükseklerde akan Bulut Şelalesi ile heybetli manzara sevenlere hitap eder. Çam ormanlarının arasında hızla akan ve her detayıyla görülmeye değer şelale, 250 m yükseklikten dökülerek 4 aşamalı bir iniş yolu izler. Gürül gürül suların meydana getirdiği büyüleyici atmosfer, doğa tutkunlarını cezbeder. Türkiye’nin en büyük şelalesi olarak kayıtlara geçen Bulut Şelalesi, fotoğraf safarilerine etkileyici manzaralar sunar.

  • Handüzü Yaylası

Handüzü Yaylası, yerli ve yabancı turistler tarafından yılın her mevsimi ziyaret edilen cezbedici bir bölgedir. Doğa yürüyüşü sırasında yabani dağ keçilerinin yanı sıra pek çok hayvan türüne rastlayabilir, kuş cıvıltıları eşliğinde gezinizi tamamlayabilirsiniz.

  • Petran Yaylası

Rize gezilecek yerler içerisinde dikkat çeken Petran, diğer adıyla Meşeköy Yaylası, doğa harikası bir başka mekândır. Bölge keyif veren gezilerin, kar yürüyüşlerinin ve keşiflerin odak noktası olmayı başarır. Ayrıca efsanevi doğası, geniş yeşillikleri, yer yer ağaçlıklı ve ormanlık bölgeleri ile gezi tutkunlarının heyecanına ortak olur.

  • Çağrankaya Yaylası

Rize’de bulutlara ulaşan farklı noktalardan biri olan Çağrankaya Yaylası, trekking, dağ bisikleti turları, tırmanma ve yürüyüş tutkunlarının öncelikli gezi rotasında yer alır. Çağrankaya Yaylası’nda günbatımını izlemenin doyumsuz tecrübesini, yöresel türkülerin ve dansların eşliğinde gece eğlencelerine katılarak keyifli bir deneyime çevirebilirsiniz.

  • Kale Yaylası

Kale Yaylası, Rize gezisi sırasında, Çamlıhemşin sınırında rastlayacağınız en son yayladır. Keşif meraklıları için eşsiz bir atmosfer sunan yaylanın 2800 m yükseklikteki manzarası, ziyaretçileri büyüler. Ahşap yayla evlerinin sanat eserini andıran mimarisinin yanı sıra endemik bitki türleriyle de görülmeye ve resmedilmeye değerdir.

  • Hazindağ Yaylası

Rize turistik yerler ile keşfe çıkabileceğiniz Hazindağ Yaylası’na ulaştığınızda, 1920 m yükseklikteki bölgenin 20 haneye ev sahipliği yaptığını da görebilirsiniz. Yayla turlarının önemli gezi lokasyonunda yer alan Hazindağ, çoğu zaman dağların eteklerine kadar süzülen bulut örtüsü ile misafirlerini karşılar. Ermenilere ait olduğu bilinen taş evlerin ustalığını minimalist yapılarda inceleyebilir, manzaranın büyüleyici görüntüsüne şahitlik edebilirsiniz.

  • Hemşin Deresi

Doğal güzellikleri sayesinde neredeyse sınırsız bir gezi rotası oluşturan Rize’de gezilecek yerler, Hemşin Deresi ile eşsiz bir boyuta ulaşır. Bölgenin muhteşem görselliği ile ziyaretçileri cezbeden manzarası, buz gibi suları ve yemyeşil doğasıyla öne çıkar. Zengin balık çeşitlerini avlayabileceğiniz deresiyle de keyifli bir ortam sunar. Ayrıca Sanat ve Tulum Festivali kapsamında düzenlenen yelken yarışları ve uzmanlar eşliğinde rafting sporları yaparak adrenalin heyecanını ileri seviyeye taşıyabilirsiniz.

  • Sırt Yayla

Rize’nin meşhur yerleri arasında en kalabalık yerleşim alanı bulunan yerlerden biri de Sırt Yayla bölgesidir. Gün doğumu ile günbatımının bir başka güzellikte izlendiği yayla, adeta bulutların üzerinde kurulan görünümüyle benzersiz bir atmosferde bulunduğunuz hissini verir.

  • Kıble Dağı Camii

Osmanlı dönemine ait ahşap mimarisinin eşsiz örneklerinden birini sergileyen Kıble Dağı Camii, Karadeniz halkının kültürünü yansıtan tarihi bir yapıdır. Ustalıkla inşa edilen ibadethanenin hem coğrafi hem de çevresel faktörlere karşı dimdik ayakta kalabilmesi ise konuklar üzerinde hayranlık uyandıran bir etki bırakır.

  • Verçenik Yaylası

Verçenik Yaylası gündüz vakti bulutların eteğinde, geceleyin ise yıldızlara oldukça yakın bir lokasyon görünümü verir. 2600 m’yi aşan doğa harikası bölge, çevresini kaplayan buzul gölleri ile Rize gezilecek yerler listesinde yer alır. Ayrıca yüksekliği ile Türkiye’de zirvelerin en yükseği sıralamasına 12. olarak giren Verçenik Yaylası, dünyaca meşhurdur ve yabancı ziyaretçilerin de gezi güzergâhında önemli bir bölgedir.

  • Ziraat Botanik Çay Bahçesi

Rize merkezde gezilecek yerler içerisinde olan Ziraat Botanik Çay Bahçesi’ne, şehrin merkezinden kolayca ulaşmanız mümkündür. Panoramik manzara tutkunlarına hitap eden muhteşem manzaralı çay bahçesi, gürültüden ve kalabalıktan uzak ortamıyla huzur verir. Bitki, çiçek ve ağaç çeşitleri bakımından zengin alanda keyifli zamanlar geçirmek üzere, bu özel mekânı ziyaret edebilirsiniz.

  • Çeymakçur Yaylası

Rize turistik yerler kervanına dahil olan Çeymakçur Yaylası, popüler bir keşif alanı olarak öne çıkar. Gezginlerin rotasyonuna mutlaka eklemesi tavsiye edilen yayla, aşağı ve yukarı olacak şekilde iki bölüme ayrılır. Keyifli doğa gezilerine elverişli yapısı, tertemiz havası, rengarenk yayla çiçekleri ve ağaçlık arazileri ile panoramik karelerde yer almaya adaydır. Yaz dönemlerinde, dere kenarında kurulan kamp ve mesire alanları ile oldukça keyifli bir bölgeye dönüşür.

  • Akyamaç Şelalesi Tabiat Parkı

Rize gezilecek yerler listesi, merkeze yaklaşık 3 km’lik yakınlığıyla önemli bir gezi lokasyonu olan Akyamaç şelalesi Tabiat Parkı ile öne çıkar. Huzur veren atmosferi ve etkileyici manzarası ile ziyaretçilerine unutulmaz anılar yaşatan tabiat parkı, şehrin doğa kaşiflerini en iyi şekilde ağırlar.

  • Yıldız Gölü

Haçivanak Yaylası’nın güneydoğu tarafında bulunan Yıldız Gölü, Mezovit adıyla da bilinir. Sakin ve huzur veren duruşuyla, büyüleyici bir manzaranın ortasında yer alan göl, keşfetme tutkunuza rehberlik eder.

  • Büyükdeniz Gölü

Yukarı Kavron Yayalası’nın solundaki vadiyi takip eden gezginler, yaklaşık 5-6 saatlik bir yolculuğun ardından Büyükdeniz Gölü’ne ulaşabilir. Bölgedeki sıra göllerin en büyüğü olduğu için herkesin dikkatini çeker. Gün boyu süren bir yürüyüşe hazırsanız, yanınıza yeterli yiyecek alarak Büyükdeniz Gölü çevresini keşfe başlayabilirsiniz. Endemik bitki türleri eşliğinde, kendine hayran bırakan maceranın keyfini çıkarabilirsiniz.

  • Çinçiva Köyü

Rize gezilecek yerler, Çamlıhemşin ilçesinin 1 km kadar uzağındaki Çinçiva Köyü ile ziyaretçilerine ev sahipliği yapar. Günümüzdeki adıyla Şenyuva Köyü, bozulmamış doğası ve huzur veren atmosferiyle, ziyaretçilerini manzarasına hayran bırakır. Sıra sıra dizilen ahşap mimarili evleri, yöreye has kültürü ve yaşam biçimini yansıtır, aynı zamanda film ve dizi sahnelerinde kullanılmak üzere de sıklıkla ziyaret edilir.

  • Pileki Mağarası

Rize’de gezilecek yerler şehrin oldukça etkileyici mağaralarından biri olan Pileki Mağarası ile farklı bir boyuta taşınır. Her mevsim ziyaretçi akınına uğrayan gizemli mağara, gizemli atmosferi sayesinde görenleri etkilemeyi başarır. Mağaranın çevresinde ziyaretçileri eksiksiz şekilde ağırlamak üzere konumlanan lezzet mekânları arasında kafeler ve restoranlar vardır. Hamsi buğulama, hamsi pilavı ve hamsi çorbası gibi yöresel lezzetlerin de aralarında bulunduğu ziyafet şölenini Pileki Mağarası’nı görmeye geldiğinizde yaşayabilirsiniz.

  • Andon Kaplıcaları

Kaplıcalar yönünden zengin olanaklar sunan Rize gezilecek yerler listesi, Andon Kaplıcaları sayesinde sağlık turizmine ilgi duyanları da ağırlar. Şehrin merkezine 25 km ulaşım mesafesinde bulunan tesise gitmek isteyenler için Rize Otogarı’ndan saat başı hareket eden minibüsler bulunur. Doğal güzellikleri, bol oksijenli havası ve mükemmel atmosferi ile ziyaretçileri ağırlayan şifalı sular, rahatlatıcı faydasına inananlar tarafından sıklıkla ziyaret edilir.

  • Seslidere

Rize’nin meşhur yerleri sıralamasına Çayeli ilçesinden katılan Seslidere, ilçeye yalnızca 14 km uzaklıkta yer alır. Sarp dağ yamaçları ile kaşiflerin uğrak noktası olan bölge, ahşap mimari örneklerinden oluşan tarihi yapılarıyla da dikkat çeker. Tablolara tema oluşturan yayla evleri, organik ürün kültürü, geleneksel yaşam biçimi ile konukların hayranlığını kazanan bölgeyi gezi rotasyonuna almanız özellikle tavsiye edilir.

  • Ovit Yedigöller

Bölgeye gelen ziyaretçileri, Ovit yaylasının çok yakınındaki Ovit Yedigöller oluşumu karşılar. Adından da anlaşılacağı gibi irili ufaklı yedi adet gölden meydana gelen su birikintileri, macera ve sakinlik arayanlar için doğa harikası bir atmosfer yaratır. Ovit Yedigöller civarında yürüyüş, kampçılık ve dağcılık gibi aktivitelerden dilediğinizi yapabilirsiniz.

  • Mikron Köprüsü

Rize’nin meşhur yerleri arasında ünlü olan taş mimarili geçitlerden biri de Mikro Köprüsü olarak bilinir. Ayder Yaylası’nın yolunda ziyaretçileri karşılayan 41 m uzunluğunda, 3.5 m genişliğinde ve dere yatağından 11 m yükseklikteki Mikron Köprüsü, seyrine doyum olmaz bir manzaranın ortasında yer alır. Gezginlerin, tarih kaşiflerinin ve turistlerin uğrak noktasında bulunan büyüleyici yapı, eşsiz manzarasıyla fotoğraf karelerine girer.    

  • Ciha Kalesi

Hemşin Deresi’nin doğu tarafında yer alan Ciha Kalesi, dairesel planlı mimarisiyle farklı bir duruş sergiler. Taş duvarlar ile örülen surlar, muntazam görünüme sahip olmamakla beraber, gözetleme ve haberleşme için kullanıldığı tahmin edilir.

  • Ayder Kaplıcaları

Yüzyıllardır şifa dağıtan Ayder Kaplıcaları da Rize’de gezilecek yerler listesinde yerini alır. Sağlık turizmine elverişli konaklama mekânları ile öne çıkan kaynak suyunun 50 dereceye ulaşan sıcaklığı ise kalsiyum, magnezyum, demir, sülfür ve sodyum değerleri yönünden zengin bileşenlere sahiptir.

  • Hemşin Evleri

Taş ve ahşap karışımı Hemşin evleri, coğrafya ve iklim koşullarına elverişli mimarisiyle öne çıkar. Yüzlerce yıllık tarihin izlerini günümüze ulaştıran iki ya da üç katlı konakların zemin ve alt bölümlerinde taş, katların yapımında ise ahşap ağırlıklı bir mimari göze çarpar. Çivi kullanılmadan birbirine geçirilen bindirme ahşap stili ile etkileyici görünüme kavuşan Hemşin evleri, çam ormanlarının arasında eşsiz bir atmosfer yaratır.

  • Rize Müzesi

Rize merkezde gezilecek yerler, tarihi ve kültürel mirasa ev sahipliği yapan Rize Müzesi sayesinde zengin değerleri bir araya getirir. Sarı Ev olarak da nitelendirilen Tuzcuoğlu Konağı, müze olarak hizmet verir. Konak, yörenin geçmiş kültür örneklerini ve tarihi zenginliklerini inceleyebileceğiniz benzersiz bir mekândır.

  • Pileki Park

Merkeze minibüsle 20 dakikalık ulaşım mesafesinde bulunan Pileki Park, muhteşem doğasıyla ziyaretçilerini ağırlar. Dere kenarına kurulan parkta çam ormanları arasında yürüyüş yolları, mesire alanları, çocuk oyun alanları, ziyaretçilerin oldukça keyifli zamanlar geçirmesine olanak tanır.

  • At Gölü

Şehrin, neredeyse en kolay erişilebilen konumlarından birinde yer alan At Gölü, Rize gezilecek yerler listesi arasındadır. Yürüyüş yaylacılığına elverişli lokasyonu, patika yolu takip ederek gezip görebilirsiniz. Gezi sırasında heybetli duruşuyla her an görüş sahasında kalan Verçenik Dağı’nın benzersiz manzarasını seyre dalıp efsanevi görünümlü manzaraları, fotoğraf arşivlerine taşıyabilirsiniz.

  • Limanköy Plaj

Deniz ve sahil heyecanını deneyimlemek isteyen turistler için önerilen Limanköy Plajı, Rize gezilecek yerler listesinde ayrı bir öneme sahiptir. Merkeze yaklaşık 16 km mesafede yer alan ve toplu taşıma imkânlarıyla kolayca ulaşılabilen plaj, yeşilin maviyle buluştuğu lokasyonda, ziyaretçilerini karşılar. Serinleyerek keyifli vakitler geçirebileceğiniz tertemiz ve huzurlu atmosferde yelken, kano gibi aktivitelere katılabilirsiniz. Ayrıca butik otel imkânlarından yararlanarak konaklayabilir, birbirinden nezih kafelerde yeme içme ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz.

  • Rize Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi

Rize merkezde gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz tarihi konak, 20. yüzyıl mimarisinin klasik bir örneğidir. Kültürel değere sahip sivil mimari, bahçe içerisinde konumlandırılan ve bodrum katı üzerine inşa edilen üç katlı planıyla ziyaretçilerine ev sahipliği yapar. Rize İl Özel İdaresine bağışlanan ev restore edildikten sonra müze halini alarak ziyarete açılır.

  • Rize Kız Kalesi

Pazar ilçesinde küçük bir yarımadaya inşa edilen Rize Kız Kalesi, kayalık bir zemin üzerinde yer alır. Rize’de gezilecek yerler listesinde tarihi öneme sahip kalenin 14. yüzyıla ait olduğu düşünülür. Mimari tasarımıyla görenleri etkileyen tarihi yapının yüzyıllardan beri ayakta kalışı, görenleri fazlasıyla cezbeder. Coral Tatil rehberliğinde çıkacağınız Rize gezilecek yerler yolculuğunda keyif dolu anlar yaşayabilir, unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.