Sabiha Gökçen Havalimanı'na Nasıl Gidilir? Pratik Ulaşım Bilgileri

Coral Travel

Her yıl milyonlarca yolcunun seyahat yapmak için kullandığı Sabiha Gökçen Havalimanı, hem iç hem de dış hatlarının işlevselliği ile kalitesini gözler önüne seriyor. İstanbul’a seyahat etmek isteyenler ya da İstanbul üzerinden bir başka şehre gitmek isteyenlerin sık kullandığı havalimanı, bölgenin en uğrak yerlerinden biridir.

Yurt içinin yanı sıra yurt dışı seyahatleri için de özellikle tercih edilen Sabiha Gökçen Havalimanı, sahip olduğu rotalar sayesinde 51 ülkede 154 destinasyonun birbirine bağlanmasını sağlar. Bu sebeple bir çok kez uçuş ve yolcu rakamları ile rekorlara imza atmıştır. Aynı zamanda en yoğun hava trafiğine sahip havalimanları arasında yer alır.

Sabiha Gökçen Havalimanı, aktif havalimanları arasında sahip olduğu ileri özellikler ile öne çıkar. Yoğun bir havalimanı olduğu için de ulaşım konusunda yolculara çeşitlilik sunar. Bu sebeple yolculuk öncesi Sabiha Gökçen’e nasıl gidilir öğrenmekte fayda vardır. Hatta bu yönde Sabiha Gökçen’e giden güzergahlardaki trafiği de dikkate alarak tam vaktinde havalimanında olabilirsiniz.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın Konumu ve Özellikleri

Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan Pendik ilçesinin Kurtköy Mahallesi’nde yer alır. İsmini Türkiye'nin ilk kadın savaş pilotu olan Sabiha Gökçen’den alan havalimanı, İstanbul’un ikinci havalimanıdır. Uluslararası yolculuklara hizmet verdiği için de Türkiye’nin en işlek ikinci havalimanı olarak dikkat çeker.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uluslararası terminal, kargo terminali, havacılık bakım onarım ve modifikasyon bölgesi, uçuş pisti ve park alanları, güvenlik ve itfaiye sistemi gibi çeşitli alanlar bulunur. Kargo terminalinde kapalı alan ve soğuk hava deposu bulunur. Havacılık bakım onarım ve modifikasyon bölgesinde ise uçakların düzenli bakımı yapılır.

Bunun yanı sıra uluslararası terminalde çoklu uçak park ettirme sistemi, otopark, otel, konferans salonu, self check in kontuarı, duty free mağazalar, CIP bölümleri, restoran ve cafe alanı gibi imkanlar mevcuttur. Uçuş pisti ve park alanlarında ise hem uçaklar için park alanı bulunur hem de borularla akaryakıt deposundan yakıt takviyesi yapılır.

Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşmak için taksi tercih edilebilir, özel araçla gidilebilir, araç kiralanabilir, havalimanı servisi kullanılabilir veya özel halk otobüsü gibi toplu taşıma araçlarından faydalanılabilir. Fakat her türlü ulaşım yöntemi için Sabiha Gökçen yol tarifi almak gerekir. Böylelikle ilk kez Sabiha Gökçen’i kullansanız dahi rahat ve kolay şekilde havalimanına ulaşabilirsiniz.

Havalimanına Toplu Taşıma ile Ulaşım

Sabiha Gökçen Havalimanı’na toplu taşıma ile gitmek için metro, toplu ulaşım ve Havabüs/Havaist hatları kullanılabilir. Ayrıca İstanbul içi ve dışı için hizmet veren toplu ulaşım hatları da tercih edilebilir. Bu kapsamda havalimanından Kadıköy, Kozyatağı, Bostancı ve Levent’e belediye otobüsleriyle gidilebilir. Aynı şekilde bu semtlerden havalimanına belediye otobüsleriyle ulaşım mümkündür.

Öte yandan Kadıköy, İzmit, Taksim ve Kozyatağı’na hem giden hem de gelen giden yolcu servisleri vardır. Kocaeli'den havalimanına ulaşım sağlamak için ise düzenli olarak sefer düzenleyen 250 numaralı belediye otobüsü hattı tercih edilebilir. Yine aynı şekilde Gebze Terminali’nden havalimanına giden 250G numaralı hat da kullanılabilir.

Kocaeli’nin yanı sıra Bursa’dan da Sabiha Gökçen Havalimanı’na gidilebilir. Bu yönde, BBBUS kodlu ulaşım hattı Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali‘nden havalimanına ulaşım sağlar. İstanbul içi ulaşım için ise 16S, 130H, 122H, UM73, E-10, 132H, E-11, E-9, E-3 ve MR60 numaralı toplu ulaşım hatları kullanılabilir.

16S numaralı hat, Uzunçayır Metrobüs-Harem duraklarından havalimanına giderken, 122H Yenişehir-4. Levent Metro duraklarından kalkar. Bunun beraberinde 130H Deniz Harp Okulu’ndan, UM73 Sultanbeyli-Necip Fazıl Metro’dan, 132H Pendik YHT’den, E-10 Kurtköy-Kadıköy’den, E-11 Kadıköy’den, E-3 4. Levent Metro’dan, E-9 Bostancı’dan, MR60 ise        Pendik YHT’den Sabiha Gökçen Havalimanı’na gider.

İstanbul içi ulaşım konusunda sık sorulanlardan biri de “Sabiha Gökçen'e metro ile nasıl gidilir?” sorusudur. Sabiha Gökçen Havalimanı’na metro ile gitmek için M4 Kadıköy-Tavşantepe Hattı kullanılabilir. Yolculara kolaylık sağlayan M4 Kadıköy-Tavşantepe Hattı; terminal, airport hotel, otopark ve iç hatlar CIP salonu olmak üzere üç giriş noktası ile ulaşım hizmeti verir.

Toplu ulaşımda kullanılan Havabüs/Havaist hatları ise Sabiha Gökçen Havalimanı’na 3 farklı şekilde sefer düzenler. Bu kapsamda SG-1 numaralı hat Kadıköy/Kozyatağı durağından havalimanına gider. SG-2 numaralı hat da Taksim durağından havalimanına gitmek için kullanılır. İST-8 numaralı hat ise Pendik ve İstanbul Havalimanı’ndan Sabiha Gökçen’e gider.

Taksi ve Özel Araç Seçenekleri

Sabiha Gökçen Havalimanı Pendik'e 12 km, Kadıköy'e 40 km, Taksim'e de 50 km mesafede olduğu için taksi veya özel araçla rahatlıkla gidilebilir. Bulunduğu konum dolayısıyla ulaşımı kolay havalimanlarından biridir. Bu sebeple yol trafik durumuna ya da tercihe göre TEM Otoyolu, E5 veya sahil yolu kullanılabilir.

Özel araçla gidilmesi halinde park yeri aramakla vakit kaybetmek yerine Sabiha Gökçen Havalimanı’nın belli bir ücret karşılığında sunduğu vale hizmetinden faydalanılabilir. Araç, giden yolcu katında bulunan vale teslim noktalarına bırakabilir. Böylelikle seyahat konforu üst seviyeye çıkarılır. Bunun beraberinde araç kiralama hizmeti de değerlendirilebilir. Bu doğrultuda günlük veya saatlik araç kiralanabilir.

Havalimanına Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Havalimanına zamanında gitmek ve işlemlerinizi kısa sürede tamamlamak için çeşitli tüyolardan destek alabilirsiniz. Çünkü havalimanına gitmeden önce bilmeniz gereken pek çok detay vardır. Bu detaylar ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Uçak biletini uçuştan saatler önce almanız gerekir. Bu yönde, internet üzerinden veya yakın konumdaki bir seyahat acentesinden uçak bileti satın alabilirsiniz.
  • Check-in işlemini havalimanında veya online olarak yapabilirsiniz. Havalimanında yaptırmak için ise kimlik kartınızı yanınızda bulundurmanız gerekir.
  • Uçağa binerken kontrol edileceği için kimlik ve biniş kartınızı yanınızda ya da çantanızın içinde kolay ulaşılabilir bir yerde bulundurmanız gerekir.
  • Uçuş öncesi bagaj hazırlığı yaparken 15-20 kg ağırlığı geçmemeye dikkat etmenizde fayda vardır. Çünkü yolcu bagaj ağırlığı 15-20 kg’ye kadar ücretsiz olur. Daha fazlasında ise ilave ücret ödemeniz gerekir.
  • Uçak içinde uymanız gereken kuralları, kalkış ve varış saatini, gideceğiniz yerdeki hava durumu ve buna benzer tüm bilgileri uçuş öncesi öğrenmeniz önemlidir.
  • Keskin nesneler, kişisel savunma malzemeleri, spor malzemeleri, yanıcı maddeler, alkollü içecekler, patlayıcı maddeler ve kimyasal maddeler gibi eşyalar uçağa alınmayacağı için çantanıza veya bavulunuza koymamaya özen göstermeniz gerekir.
  • Uçuştan en az 30 dakika önce biniş kapısında bulunmanız gerektiği için ulaşım planınızı daha önceden yapmanız gerekir.
  • Check-in işlemleri de yapılacaksa eğer iç hat uçuşlarından 1,5 saat, dış hat uçuşlarından ise 2 saat önce havalimanında olmanız gerekir.

Seyahat Planınıza Uygun Ulaşım Stratejileri

Seyahat planınıza uygun ulaşım stratejisi yaparken bulunduğunuz konumu dikkate almanız gerekir. Örneğin, Avrupa Yakası’ndan Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek isteyen pek çok kişi Marmaray ile Sabiha Gökçen’e nasıl gidilir öğrenmek ister. Bu yönde ilk olarak en yakın Marmaray durağını kullanarak Marmaray'a binmeniz gerekir. Daha sonra Marmaray Ayrılık Çeşmesi durağında inmelisiniz.

Marmaray Ayrılık Çeşmesi durağında indikten sonra ise metroya binmek ve Kartal durağına kadar gitmeniz gerekir. Ardından Kartal durağında inerek KM22 numaralı belediye otobüsü hattı binmelisiniz. KM22 numaralı belediye otobüsü hattı sizi direkt Sabiha Gökçen’e ulaştırır. Bu şekilde “Avrupa Yakası’ndan Sabiha Gökçen’e nasıl gidilir?” sorusu da cevaplanmış olur.

Kaliteli bir tatil için Sabiha Gökçen Havalima’nını kalkış noktası olarak belirleyen uçaklı kültür turları değerlendirebilir. Bu yönde Sabiha Gökçen’e en hızlı nasıl ulaşılır belirleyerek tatil keyfinizi katlayabilirsiniz. Örneğin önceliğiniz Pendik Köprüsü’ne gitmek olabilir. Pendik Köprüsü üzerinden E10’na binerek kısa sürede havalimanında olabilirsiniz. Ayrıca taksiye binmek de iyi bir tercih olabilir.

Dilerseniz Sabiha Gökçen Havalimanı’na kolay ulaşım için Coral Tatil ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz. Uçak bileti alma konusunda müşterilerine her türlü desteği sağlayan Coral Tatil, havalimanı transfer hizmetleriyle de kalitesini gözler önüne serer. Siz de, farklı seçenekleri ile her bütçeye hitap eden Coral Tatil ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na kolay ve güvenilir şekilde ulaşabilirsiniz.