Sapanca'da Kış Tatili Yapmak İsteyenler İçin Öneriler (10 Öneri)

Coral Travel

Sapanca hem İstanbul, Bursa, Sakarya gibi önemli merkezlere yakın konumda yer alması hem de doğal güzellikleri, etkileyici manzaraları, alternatif lokasyonlarıyla doğa ile iç içe olmasından dolayı kış tatili yapmak için ideal bir yer.

Yemyeşil ormanları, temiz havası, şehirden uzak sakin ve huzurlu ortamı sayesinde Sapanca’da ailece keyifli, unutulmaz bir tatil yapma imkanı mevcut. Ayrıca, gelişmiş turizm olanakları sayesinde kış tatili yapmak isteyenler için pek çok alternatif mekana sahip. Peki Sapanca’da kış tatili yapmak için nereye gitmeli? Sapanca gezilecek yerler listesi hazırlarken hangi rotaları eklemeli? Sapanca’da kış tatili tavsiyeleri için alternatiflere gelin birlikte bakalım.

  • Kartepe

Kartepe, Sapanca’nın hemen yanı başında. Bir yol ayrımı ile Sapanca güzergahından ayrılarak Kartepe’ye ulaşım sağlanır. Kartepe, kış tatili için Sapanca çevresinde yer alan alternatiflerden biri. Kışın kar ile kaplanan zirvesindeki kayak merkezinde ailece keyifli bir tatil yapabilirsiniz. Kartepe Kayak Merkezi Sapanca’ya gelen turistlerin sıklıkla uğradığı bir yer. Kartepe Kayak Merkezi’nde farklı aktivite yapma imkanı da mevcut. Kartepe’de kayak ve snowboard gibi kış sporları da yapabilirsiniz.

Kartepe Kayak Merkezi’nde farklı zorluk seviyelerine göre kayak pistleri yer alır. Amatör veya profesyonel kayakçılar alternatif kayak pistleri arasında seçim yapabilir. Kartepe’de 42 kilometrelik pist uzunluğu kayak tutkunlarına hitap eder. Ayrıca merkezde 2 adet teleski, 14 doğal pist, 3 tane telesiyej sistemi mevcut. İstanbul, Ankara gibi merkezlere de yakın konumda olması ziyaretçiler için önemli bir avantaj. Kartepe İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na 80 km mesafede yer alır. İstanbul’dan yaklaşık 1,5 saatlik bir yolculuk ile bölgeye varabilirsiniz. Ankara’dan ise Kartepe’ye ulaşım yalnızca 4 saat.

Kartepe’de Kksım ayında başlayan kış tatili sezonu mart ayına kadar sürer. Bu zaman aralığında istediğiniz her zaman kış tatili için Kartepe Kayak Merkezi’ni tercih edebilirsiniz.

  • İstanbuldere

İstanbuldere Sapanca’da bir yerleşim. Şehir yaşamından uzaklaşarak tabiatla baş başa bir kış tatili yapmak isteyenler için birebir. İstanbul’a 2 saatlik mesafede. İçerisinde akan göl, turkuaz renkli çağlayanı ile bir doğa harikası. Sapanca’ya seyahat edenlerin ilk tercih ettiği rotalardan. Ailece keyifli vakit geçirmek için ideal.

İstanbuldere’de pek çok farklı etkinlik yapabilirsiniz. Göl kenarında trekking burada yapabileceğiniz etkinliklerden. Ayrıca, ATV gezisi, doğa sporları için de cazip bir bölge. Kamp veya piknik yapmak isterseniz göl kenarındaki manzaralı alanları da tercih edebilirsiniz. İstanbuldere’de ilgi çekici detaylarda biri de içerisinde yer alan şelale. İstanbuldere’de yemyeşil ormanlık alan içerisinde gürül gürül akan sulara sahip çağlayanı mutlaka yerinde görmelisiniz. İstanbuldere’de kış tatili yaparken yöresel köy kahvaltısı ve alabalık gibi farklı tatları deneyimleyebilirsiniz.

  • Kırkpınar

Kırkpınar Sapanca’daki popüler tatil bölgelerinden. Yerleşim tarihininse 1864’lü yıllara dayandığı bilinir. Doğası, iklimi ile kış tatili için ideal güzergahlardan biri. Kırkpınar Sapanca’ya sadece 4 km mesafede. Sapanca’nın batısında konumlanan Kırkpınar yeşil doğası, göl manzarası ile ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil vadeder.

Kırkpınar’da tatil yaparken pek çok farklı yeri gezebilirsiniz. Naturel Botanik Parkı Kırkpınar’da mutlaka gezmeniz gereken yerlerden. 2003 yılında açılan yeşil bahçeleri, farklı ağaç türleri, içerisindeki şelale ve dereleri ile ziyaretçilerini ağırlar. Kırkpınar’da farklı etkinlikler de yapmak isterseniz bölgeden kalkan Mahmudiye Mahallesi’ne bağlanan teleferikle yolculuk yapabilir, Sapanca’nın kuşbakışı silüetini izleyebilirsiniz.

  • Maşukiye

Maşukiye Sapanca Gölü kenarında bir belde. İstanbul’a yaklaşık 130 km uzaklıkta. İstanbul’dan yaklaşık 2 saatlik bir yolculuk ile bölgeye ulaşabilirsiniz. Maşukiye sevdiklerinizle keyifli vakit geçirmek için iyi bir seçenek. Sapanca Gölü çevresinde sıklıkla ziyaret edilen yerlerden. Sakinlik ve huzur arayanlar için birebir.

Aygır Deresi de Maşukiye’ye güzellik katar. Göl manzaralı ormanlık alan içerisinde piknik, trekking gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Ayrıca, Maşukiye doğa sporları içinde oldukça uygun bir yer. Bölgede ATV gezisi ile safari turu gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra, bölgede sevdiklerinizle ekip halinde paintball gibi etkinlikler yapma imkanı da mevcut. Keyifli bir kış tatili yaparken Aygır Deresi, Kırca Yaylası, Maşukiye Şelalesi, Çenedağ Şelalesi gibi birbirinden farklı rotaları gezebilirsiniz.

  • Soğucak Yaylası

Soğucak Yaylası, Sapanca’nın yüksek zirvelerinden. Tertemiz havası, rengarenk çiçekleri, yeşil doğası, huzurlu ortamı ile kış tatili için ideal. Hem kamp alanına hem de turistik tesislere sahip. Yaylaya Sapanca Muradiye güzergahından ulaşabilirsiniz.

Soğucak tipik bir Karadeniz Yaylası. Yemyeşil ormanlar sisle kaplandığında ziyaretçilerine etkileyici manzaralar sunar. Yayladaki ahşap yöresel evler de özgün mimarisi ile dikkat çeker. Ahşabın sıcaklığını yansıtan bu evlere yörede mazi adı verilir. Kış tatili için bungalov ahşap evlerde konaklayabilirsiniz.

  • Seka Kamp

Sapanca kış tatili için Seka’da kamp yapmaya ne dersiniz? Sapanca Gölü’nün hemen yanı başında. Sabahları Sapanca Gölü manzarasına karşı uyanmak güzel bir deneyim olabilir. Sapanca Gölü çevresindeki ekosistemi bölgede gözlemleyebilirsiniz. Kuş gözlemciliği gibi hobileriniz varsa bu alan sizin için biçilmiş kaftan. Yemyeşil bitki örtüsü, temiz havası da cabası.

Sapanca Gölü çevresine kurulmuş alanda spor tesisleri de mevcut. Seka Kamp’ta hem dinlenebilir hem form tutabilirsiniz. Sapanca Gölü üzerine kurulmuş iskelelerde göl manzarasını seyredebilir veya balık tutma gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Ayrıca teknelerle göl gezisi yapmanız da mümkün.

  • Kuzuyayla Tabiat Parkı

Kuzuyayla Tabiat Parkı Sapanca merkezine yaklaşık 25 km mesafede yer alır. Bölgedeki önemli turistik yerlerden. Yemyeşil doğası, el değmemiş güzelliği ile huzurlu bir tatil yapmak isteyenlere hitap eder. Tabiat parkının çevresinde konaklamak için tesisler de mevcut.

Kuzuyayla Tabiat Parkı akçaağaç, Macar meşesi, dişbudak, sakız ağacı, Karadeniz meşesi gibi farklı ağaç türlerinden oluşan ormanları ile ünlü. Ahşaptan inşa edilmiş yayla evleri de mevcut. Mesire yerleri, kamp alanları ile bölgede farklı aktiviteler yapma imkanı da var. Turistik açıdan gelişmiş olanaklara sahip bu bölgede keyifli bir kış tatili yapabilirsiniz.

  • Kuzuluk Kaplıcaları

Kuzuluk Kaplıcaları kış mevsiminde termal tatil yapmak isteyenler için cazip bir seçenek. Kaplıcanın şifalı sularının romatizma gibi hastalıklara iyi geldiği düşünülür. Soğuk kış mevsiminde sıcak kaplıcaları deneyimleyebilirsiniz.

Kuzuluk Kaplıcaları Sapanca’nın popüler yerlerinden. İstanbul’da yaşayanların termal turizm için sıklıkla tercih ettiği yerlerden biri. Sapanca’dan Kuzuluk istikametine dönerek kaplıcalara ulaşabilirsiniz.

  • Uzunkum

Uzunkum Sapanca’nın merkezi yerlerinden. Uzunkum sahili, tarihi eserleri ile ziyaretçilerini ağırlar. Uzunkum Sahili’nde kış tatili sırasında akşamüstü yürüyüşleri yapabilir, Sapanca Gölü’nün manzaralarını izleyebilirsiniz. Ayrıca sahilde bisiklet sürebilir, fotoğraf çekmeyi seviyorsanız etkileyici göl manzaraları yakalayabilirsiniz. Bölgede Sapanca Gölü, Uzunkum Park, Rahime Sultan Cami, Sakarya İl Orman Tabiat Parkı’nı gezebilirsiniz.

  • Çatalkaya Vadisi

Çatalkaya Vadisi dağ eteklerine konumlanmış, yemyeşil orman içerisinde akan deresi ile saklı cennet. Sapanca’nın Yanıkköy mevkinde konumlanır. İstanbul’a yaklaşık 120 km mesafede. Vadide piknik, kamp, ATV veya at ile safari, göl gezisi, doğa yürüyüşü gibi farklı aktiviteler yapma imkanı mevcut. Ayrıca, gelişmiş turistik imkanlara sahip.

Sapanca otelleri için Coral Tatil aracılığıyla rezervasyon yaptırabilir, size özel fırsatlardan yararlanabilirsiniz.