Sevgililer Gününde Ne Yapılır? En Romantik Aktivite Önerileri!

Coral Travel

Sevgililer Günü yaklaşıyor ama siz henüz o gün ne yapacağınızı bilmiyorsanız birkaç romantik önerimiz var. Sevgililer Günü aktiviteleri arasından sizin için en ideal olanı seçip şimdiden plan yapmaya başlayın!

Romantik Yemek ve Tatili Birleştirin

Çiftler için en romantik aktivitelerin başında şık bir restoranda yenilen romantik akşam yemekleri geliyor. Özellikle kadınlar için bu atmosferde yemek yemek oldukça keyifli. Sevgilinizi mutlu etmek istiyorsanız bu planı biraz daha kapsamlı hâle getirebilirsiniz.

Sevgililer Günü etkinlikleri düzenlenen bir otelde yerinizi ayırtabilirsiniz. Otelin restoranında romantik bir akşam yemeği yedikten sonra etkinliklere katılın ve tatili renklendirebilirsiniz. Romantik akşam yemeğini otelde yiyerek tatil, yemek, eğlence unsurlarının tamamını bir araya getirebilirsiniz.

Lunaparka Gidip Çocuklar Gibi Eğlenin

Saf, masum ve aşık… Sevgilinizle birlikte eğlenirken çocukluğunuzun güzel günlerine dönmek istiyorsanız bu aktivite size göre. Sevgililer Gününde ne yapılır diye soranlar için lunapar eğlencesi harika bir alternatif olabilir. Şehrinizde bulunan en büyük lunaparka gidip birçok oyuncağa binebilir, hediyeli oyunlara katılarak birlikte eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Lunaparklar insana çocukluğunu hatırlatan rengârenk alanların başında geliyor. Belki de çocukken binmeye korktuğunuz dönme dolap, roller coaster gibi oyuncaklara sevgilinizden güç alarak bugün binebilirsiniz. Adrenalin ve eğlence dolu bir gün geçirirken birbirinize olan tutkunuzu da artırabilirsiniz.

Tematik Parkları Ziyaret Edin

Şehrinizde ya da yakın şehirlerde tematik parklar varsa ziyaret etmek için mükemmel bir gün! Türkiye’de birçok farklı tematik park ve görülesi yer var. Botanik bahçeleri, heykeller, özel peyzaj düzenlemeleri, karakterler gibi aklınıza gelen birçok unsuru bu parklarda bulabilirsiniz.

Sevgilinizle birlikte keyifli ve güzel bir gün geçirirken klişelerden uzak kalmak istiyorsanız tematik parklar tam size göre. Birlikte parkta dolaşırken aynı zamanda farklı etkinliklere de katılabilirsiniz.

Birlikte Yemek ve Kokteyl Hazırlayın

Mutfakta sevgiliniz ya da eşinizle birlikte vakit geçirmeyi seviyorsanız Sevgililer Günü bunun için harika bir fırsat olabilir. Sevgililer Günü yemeğinde dışarıda yemek yerine mutfakta ellerinizle hazırlayabilirsiniz. İtalyan mutfağından makarna tarifleri deneyebilir, hafif ve lezzetli atıştırmalıkları birlikte hazırlayabilirsiniz.

Sevgili ile yapılacak aktiviteler arasına kendi içkinizi hazırlamayı da ekleyebilirsiniz. Yemekten sonra sohbet ve film eşliğinde içeceğinizi yudumlayabilir, mum ışığı ile ortamı daha da güzelleştirebilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri Sevgililer Günü’nde deneyerek sevgilinizle unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Hafif, lezzetli ve şık sunumlu kokteylleri kendiniz için hazırlamanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Açık Havada Sinema Gecesi Yapın

Sevgililer Günü’nde yapılacak aktiviteler arasında yer alan film izlemek artık klasikleşmiş bir gelenek. Özellikle dijital platformlar bu özel günde birçok yeni yapımı piyasaya çıkardığından izleyecek film bulmak zor değil, ama karar vermek zaman alabilir. Bu yüzden filme erkenden karar vermekte fayda var. Ne izlerseniz izleyin, alacağınız keyfi artırmanın en etkili yolu açık hava sinemasını tercih etmek.

Açık havada kullanılan taşınabilir projektörler ile çatıda, doğada, sahilde dilediğiniz filmi izleyebilirsiniz. Şubat ayının soğuğuna karşı yanınıza yünlü bir battaniye alıp sevgilinizle birlikte ısınmayı unutmayın. Ateş yakılması mümkün yerlerde de marshmallow kızartarak film atıştırmalığı hazırlayabilirsiniz.

Doğada Piknik Yaparken Av Oyunu Oynayın

Sevgililer Günü’nde hava güneşliyse doğada huzurlu bir piknik yaparak bu özel günü daha eğlenceli hâle getirebilirsiniz. Şehrin karmaşasından kaçmak için bugünü partnerinizle birlikte fırsat olarak değerlendirebilirsiniz. Piknikte yemek için hazırlıkları birlikte yapmak da bu keyfi ikiye katlayabilir. Ayrıca Sevgililer Günü hediyelerinizi oyunlarla birbirinize vererek günü biraz daha eğlenceli hâl getirebilirsiniz. Piknik yaptığınız alan uygun şartlara sahipse sırayla gözlerinizi kapatıp hediyeleri saklayabilir, sevgilinizle birlikte hediye avına çıkabilirsiniz. Hediyeyi ilk bulanın ödül kazanacağı bir av oyunu doğada eğlenceli vakit geçirmek için iyi bir fikir.

Konsere Katılıp Sokak Lezzetleri Deneyin

Tüm dünyada Sevgililer Günü öncesi işletmeler ve sokaklar süslenir, etkinlikler ve konserler için duyurular yapılır. Bu özel günde birlikte yapacak aktivite arayan çiftler için birçok farklı seçenek sunulur. Şehrinizde kolaylıkla konser ya da canlı müzik dinleyecek etkinlik bulabilirsiniz. Biraz araştırma yaparak kolayca organize olabilirsiniz.

Sevgililer Günü konser etkinliklerine katılıp romantik, hareketli belki de çok duygusal şarkıları partnerinizle birlikte bağıra bağıra söyleyebilirsiniz. Dans ederken ve doyasıya müziğin tadını çıkarırken acıkabilirsiniz. Konser alanında birbirinizin en sevdiği sokak lezzetlerini deneyerek bir farklılık yapabilirsiniz. Belki de daha önce hiç denemediğiniz bir lezzeti birlikte keşfedebilirsiniz.

Spa ya da Kaplıcaya Gidin

Sevgililer Günü’nde farklı bir aktivite yapmak isteyenler toksinlerden arınmak ve rahatlamak için spa ya da kaplıcayı tercih edebilir. Birlikte masaj yaptırmak, buhar odalarında vakit geçirmek, şifalı termal sulara girmek size iyi gelebilir. Hayatın stresi ikinizi de yorduysa 14 Şubat Sevgililer Günü olumsuzlukları geride bırakacağınız harika bir zaman dilimi olabilir.

Spa otelleri, kaplıca otelleri, termal oteller arasından size yakın olana karar verip bir gecelik tatil kaçamağı yapabilirsiniz. Günün her saatini stres ve sıkıntılardan arınıp rahatladığınız bir zaman dilimi olarak değerlendirebilirsiniz.  Akşam birlikte romantik bir yemek yiyip Sevgililer Günü’ne romantik bir dokunuş yapabilirsiniz.

İlk Randevunuzu Tekrarlayın

Yıllardır birlikte olan çiftler bazen birbirine neden aşık olduğunu unutabilir. İlk zamanları hatırlamak profesyoneller tarafından da çiftlere tavsiye edilen bir durum. Siz de romantik bir jest yaparken ilişkinizi bir üst seviyeye taşımak için bu yöntemi tercih edebilirsiniz. Sevgililer Günü ilk randevunuzu yeniden hatırlayıp birlikte olmaya başlama nedenlerinizi anımsadığınız gün olsun.

İlk kez buluştuğunuz ya da tanıştığınız yerde benzer giysilerle bir randevuya çıkın. O gün hakkında birbirinize sorular sormak hem eğlenceli hem duygusal olabilir. İlk randevunuzdan bugüne kadar ilişkinizin geçirdiği süreç hakkında konuşarak duygusal anları geride bırakabilirsiniz.

Kapadokya’da Balon Turu Yapın

Birlikte tatile çıkma planınız varsa ilk durak Kapadokya! Türkiye’nin masalsı görüntüler sunan, çiftlerin romantik zaman geçirmek ve balayı yapmak için en çok tercih ettiği yer burası. Kapadokya’nın masalsı atmosferinde kendinizi kaybedebilir, güneşin doğuşunu izlerken yükselen rengârenk balon manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Tatil için Kapadokya turları arasından seçim yapabilir, erken rezervasyon avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Hazır Sezonuyken Kayak Yapmaya Gidin

Sevgililer Günü kış aylarına denk geldiği için Türkiye’de kayak yapmanın tam zamanı. Sevgilinizle birlikte eğlenceli, doğanın içinde ve her zaman hatırlanacak bir tatil planlıyorsanız siz de kayak yapabilirsiniz. Kayak otelleri arasından seçim yaparak 1-2 günlük mini bir tatil planlayabilirsiniz. Kayak yapmayı öğrenmek ya da zorlu parkurları denemek size ayrı bir haz verebilir.

Kayak yapmaya gitmeden önce birlikte otelde geçireceğiniz zamanları hayal edin. Çoğu otelde şöminelerde her zaman yanan bir ateş olur. Bu ateşin başında sohbet edip ısınırken günü değerlendirebilir, kahkahalar eşliğinde akşamı noktalayabilirsiniz.

2-3 Günlük Romantik Yurtdışı Turlarına Katılın

Sevgilinizle birlikte yurt dışını keşfe çıkmak yapabileceğiniz en güzel aktiviteler arasında. Gezgin ruhunuzu aşkla birleştirmek size güzel anılar bırakır. Batum, Tiflis, Prag, Sofya gibi birçok şehre birkaç günlük turlarla gidebilirsiniz.

Yurt içi ve yurt dışı tatil planlıyorsanız Coral Tatil her zaman yanınızda! Sevgililer Günü otelleri arasından kararınızı verin, partnerinizle birlikte romantik anlar yaşayacağınız şık tesislerden avantajlı fiyata rezervasyon yaptırın.