Sevgililer Gününde Nereye Gidilir? Romantik Bir 14 Şubat İçin Rota Önerileri!

Coral Travel

Sevgililer Günü'nde sevdiğiniz insanla birlikte keyifli bir tatil yolculuğuna çıkmak ister misiniz? Sevginizi dile getirirken romantik anlar yaşayabileceğiniz, doğal dokusuyla sizi kendisine hayran bırakacak birbirinden güzel Sevgililer Günü destiyonları ile aşkınızı tazeleyebilirsiniz. Ülkemizde romantik anlara aşk dolu manzaralarla eşlik edebilecek çok sayıda bölge olduğunu söyleyebiliriz. Sevgililer Günü’nde tatile gidilebilecek yerler arasında ülkemizin pek çok noktasını saymak mümkün.

Kayaktan tekne turuna, doğa yürüyüşünden kültürel geziye, 14 Şubat Sevgililer Günü için ülkemizde her isteğe hitap eden tatil lokasyonları bulunuyor. Siz de henüz 14 Şubat seyahat planınızı gerçekleştirmediyseniz Sevgililer Günü’nde gidilecek yerler listesine göz atarak kendinize en uygun tatili planlayabilirsiniz.

  • Uludağ

Sevdiğiniz insanla unutulmaz bir deneyim yaşamak istiyorsanız Uludağ'ın bembeyaz manzarası eşliğinde keyifli bir Sevgililer Günü tatili yapabilirsiniz. Her bütçeye uygun otel alternatifinin yer aldığı Uludağ'da kayak yaparak eğlenceli anlar yaşayabilir, akşam gün batımını izleyerek romantik anları geride bırakabilirsiniz. Telesiyeje binip muhteşem Uludağ manzarasının tadını çıkarırken spa merkezinde yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

 Bütçenize ve beklentinize uygun Uludağ otelleri arasından seçim yaparak bu keyifli tatili arşa çıkarabilirsiniz. Kaldığınız otelde mum ışığında aşkınızı tazeleyen bir akşam yemeği yiyebileceğiniz gibi Uludağ’ın tepesinde kar manzarasını izleyerek sucuk ekmek deneyimi de yaşayabilirsiniz. Uludağ’daki tatilinizi bitirdikten sonra gezmeye doyamazsanız hazır Bursa’ya gelmişken Cumalıkızık Köyü’nü de gezerek tatilinizi yeni bir deneyimle taçlandırabilirsiniz.

  • Safranbolu

Arnavut kaldırımına sahip dar ama tarihi dokuyu sonuna kadar yansıtan sokakları ile Safranbolu, Sevgililer Günü tatiliniz için keyifli bir lokasyon olabilir. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Safranbolu, hem İstanbul hem Ankara'ya yakın sayılacak bir mesafede bulunduğu için kendi aracıyla yola çıkacak olanlar için de iyi bir alternatif olarak öne çıkıyor.

Safranbolu'ya gittiğiniz zaman tarihe ışık tutan evleri inceleyebilir, Tarihi Çarşı'nın dar sokaklarındaki kafelerde keyifle kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Tokatlı Kanyonu’na gidip tertemiz havayı içinize çekerek doğa yürüyüşü yapabilir, kanyonun muhteşem manzarasını seyredebilirsiniz. Hıdırlık Tepesine çıktığınızda ise Safranbolu'nun muhteşem panoramik manzarasını izleme şansı bulabilirsiniz. Yörük Köyü'nde sevdiğiniz insanla at biniciliğini deneyimleyebilir ya da ATV'ye binerek bu güzide semtin sokaklarını turlayabilirsiniz. Safranbolu’ya gittiğinizde Bulak Mencilis Mağarası'nı gezmeyi de unutmayın!

  • Sapanca

Sevgililer Günü'nde nereye gidilir diye düşünenlerin imdadına yetişen lokasyonlardan birisi de Sapanca’dır. Sakarya’ya bağlı olan ve özellikle İstanbul’a çok yakın olduğu için kısa süreli tatillerde sıklıkla tercih edilen Sapanca, benzersiz doğasıyla romantik bir 14 Şubat tatili vadediyor. Sapanca'ya gittiğiniz zaman sevdiğiniz insanla göl turuna çıkmayı ihmal etmeyin.

Gölde tur atarken yemyeşil Sapanca'ya göz gezdirebilir, suyun verdiği huzur dolu ses ile ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Göl kenarındaki otellerden birinde konaklayarak şömineli romantik bir odada sevgiliniz ile keyifli vakit geçirme fırsatı bulabilirsiniz. Maşukiye'ye giderek alabalık restoranlarında güzel bir balık yemeği yiyebilir, ATV ile düzenlenen safari turlarına katılarak romantik tatilinize heyecan katabilirsiniz. Sapanca'da paintball, motorsiklet turu ve yamaç paraşütü gibi deneyimler yaşayabileceğinizi de unutmayın!

  • Büyükada

Sevgililer Günü’nde gidilecek yerler arasında İstanbul’da da var mı diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. İstanbul, şehirden çıkmak istemeyenler için keyifli bir tatil imkânı sunuyor. Şehir ile kara bağlantısını kopardığınız Büyükada'da eşsiz deniz manzarası ve huzur veren atmosferi deneyimleyebilir, unutulmaz bir Sevgililer Günü tatili geçirebilirsiniz. Beşiktaş, Kabataş, Eminönü, Bostancı ve Kadıköy üzerinden çok cazip fiyatlarla vapura binerek ulaşabileceğiniz Büyükada’da sevgilinizle birlikte bisiklet gezintisine çıkabilirsiniz. Adanın sakin ve huzur veren koylarında piknik yapabilir, akşam yemeği için ise adadaki manzaralı restoranlardan birinde romantik bir an yaşayabilirsiniz.

Bir kültür gezintisine çıkmak isterseniz adadaki tarihi Rum evlerini keşfedebilir, Prens Adaları Müzesi'ne giderek adalar tarihi hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Adanın en popüler tarihi eserlerinden biri olan Aya Yorgi Kilisesi, devasa ahşap yapısıyla dikkat çeken Rum Yetimhanes’ini ve Reşat Nuri Güntekin'in evini de gezebilirsiniz.

  • Abant

Hem İstanbul hem Ankara’da yaşayanlar için cazip tatil lokasyonlarından biri olan Abant, adını aldığı gölün etrafında bulunan bir yerleşim yeridir. Yılın bu mevsiminde gölü çevreleyen ormanlar ve dağların suyla buluşması, Abant Gölü'ne çok daha romantik ve huzurlu bir atmosfer kazandırıyor. Sevgililer Günü için romantik bir kaçamak yapmak isterseniz Abant Gölü'nün çevresinde yürüyüşe çıkabilir veya etrafı bisikletle turlayabilirsiniz. Abant Gölüne inerek sandal turu yapabileceğiniz gibi göl kenarındaki otellerde mum ışığında aşk dolu bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Başarılı SPA merkezlerine sahip olan Abant'ta rahatlatıcı bir masaj deneyimi yaşayabilir, ATV turuna katılarak etrafı keşfedebilirsiniz.

  • Ağva

Yeşilçay ve Göksu derelerinin arasında yer alan Ağva, İstanbul'dan uzaklaşmak istemeyenler için harika bir alternatif. Sevgililer Günü’nü kutlamak için de son derece uygun bir atmosfer sunan Ağva, doğal güzellikleri ve lezzetli yemekleriyle öne çıkan restoranlarıyla keyifli bir tatil vadediyor. Siz de bu güzide semte geldiğiniz zaman Ağva otelleri seçeneklerinden birinde konaklayabilir, kaldığınız otelde SPA keyfi yaptıktan sonra sevgilinizle aşkınızı tazeleyeceğiniz bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Ağva'ya geldiğiniz zaman Yeşilçay ve Göksu derelerinde tekne turu yapabilir, dere kenarında muhteşem manzarayı seyrederek bir şeyler içebilirsiniz. Semtte yer alan Antik Kent'i ziyaret ederek kültürel aktivite gerçekleştirebilir, etrafı keşfetmek için ATV turuna katılabilirsiniz. Ağva'daki kilim atölyelerini gezerek tatilinizi ölümsüzleştirmek için buradan bir kilim satın alabilirsiniz.

  • Şile

Şile; İstanbul sınırları içerisinde yer alması sebebiyle Sevgililer Günü’nde tatile gidilebilecek yerleri incelerken mesafeyi baz alanlar için önemli bir seçenek olarak öne çıkıyor. İstanbul'un kuzeyinde bulunan Şile, Karadeniz kıyısında yer alıyor. Kumsalları ve tarihi dokusuyla olduğu kadar lezzetli deniz yemekleriyle de dikkat çeken Şile’de romantik bir Sevgililer Günü tatili yaşamak için ihtiyacınız olan her şey mevcut. Doğa gezintisine çıkmak istiyorsanız deniz kenarında yürüyüş yapabilir, Şile Kalesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Şile otelleri arasından kendinize en uygun seçimi yaparak otelinizde mumlar ve güller eşliğinde romantik bir yemek yiyebilirsiniz. Şile tatili deneyiminizi unutulmaz kılmak için İncekum Macerapark’ı da ziyaret edebilirsiniz.

  • Marmaris

Ege Denizi’ne kıyısı olan Marmaris, ülkemizin güneybatısında yer alıyor. Marmaris; harika plajları, görenleri büyüleyen turkuaz suları ve yemyeşil çam ormanlarıyla Sevgililer Günü için keyifli bir tercih olabilir. Marmaris'e geldiğiniz zaman sevgilinizle tekne turuna çıkıp koyları keşfe çıkabilirsiniz. Sedir Adası'na giderek Kleopatra Plajı'nın altın kumlarına ayak basabilir, hava müsaitse güneşlenebilirsiniz. Şehri tepeden izlemek için Marmaris Kalesi'ne çıkabilir, alışveriş yapmak için ise Tarihi Marmaris Çarşısı'na gidebilirsiniz. Amos Antik Kentini de gezerek kültürel gezinizi tamamladıktan sonra otelinizde mum ışığında bir yemek yiyerek Sevgililer Günü tatilinizi taçlandırabilirsiniz.

  • Assos

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde bulunan Assos; tarihi dokusu, harika deniz ve orman manzarası, huzur veren atmosferiyle misafirlerini büyüleyen bir ortam sunuyor. Sevgililer Günü'nü kutlamak için tercih edebileceğiniz Assos'ta denizi ve ormanı gören bir restoranda harika yemekler yiyebilir, antik kenti gezerek kültürel bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Arnavut kaldırımlı sokaklarda sevdiğiniz insanla el ele yürüyebilir, Athena Tapınağı'nı inceledikten sonra burada sevgilinizle gün batımını izleyebilirsiniz. Zeytinyağı ve sabun atölyelerini gezerek alışveriş yapabilir, Assos kıyılarını keşfetmek için tekne turuna çıkabilirsiniz. Deniz kenarında romantik bir yürüyüşe çıktıktan sonra yorulduğunuz yerde tertemiz havayı içinize çekerek kahvenizi yudumlayabilirsiniz.