Seyahat Çantanızda Mutlaka Olması Gereken Eşyalar

Coral Travel

Sorunsuz ve planlı bir tatil için ihtiyaç duyacağınız eşyaları daha önceden belirlemek ve temin etmekte fayda vardır. Bu yüzden tatil sezonun gelmesiyle birlikte planlar yapıldıktan sonra seyahat çantası hazırlıklarına ağırlık verilir. Fakat seyahate çıkarken alınması gerekenler belirlenmeden önce nasıl bir tatil yapılacağına karar vermek daha yararlı olur. İlk olarak Coral Tatil üzerinden istediğiniz tur veya konaklama için rezervasyon yaptırabilir ve seyahat çantanızı hazırlamaya başlayabilirsiniz.


Kişisel Bakım Ürünleri

Seyahat çantasında kişisel bakım ürünlerine yer vermek tatil sırasında size artı avantaj sağlar. Kişisel bakım ürünleri pek çok malzemeyi kapsar. Örneğin yaz tatilleri için güneş kremi olmazsa olmazdır. Gün içinde güneş ışınlarından korunmak için cilt tipinize uygun bir güneş kremine seyahat çantanızda yer verebilirsiniz.

Bunun dışında cilt temizleme toniği, yüz yıkama jeli, göz altı kremi, gündüz ve gece için yüz bakım kremi, vücut bakım kremi, deodorant, parfüm, duş jeli  ve özel şampuan da seyahat çantanızda mutlaka bulunması gerekenlerdendir.

Elektronik Eşyalar

Seyahat çantanızda çok fazla yer kaplamayan, taşınabilir elektronik eşyalar, hayatınızı kolaylaştırmaya yardımcı olur. Kulaklık, powerbank, şarj aleti, fotoğraf makinesi, müzik çalar ve tablet bilgisayarlar seyahat çantasında olması gerekenler arasında ilk sıralarda yer alır. Telefonunuzun şarjı bittiğinde powerbanklar şarj etme konusunda pratiklik sağlayarak avantaj sunar. Seyahat otobüsünde, doğa yürüyüşlerinde veya şezlongda güneşlenirken müzik çalarınızı kullanabilirsiniz. Ayrıca tablet bilgisayarınızda film veya dizi izleyebilirsiniz. Gezdiğiniz yerlere ait anılar saklayabilmek için ise fotoğraf makinesi avantajını kullanabilirsiniz.

Tatil Yerine Uygun Kıyafetler

Seyahat çantanızı hazırlarken seçtiğiniz kıyafetlerin tatil konseptinize uygun olması gerekir. Söz konusu kış tatili ise kar botu, kayak montu, kar maskesi ve termal içlik gibi kıyafetlere yer vermeniz daha doğru olur. Yaz tatilleri için hazırlanan seyahat çantasında ise bikini, mayo, plaj terliği ve çantası, güneş gözlüğü ve ince yazlık kıyafetlere yer verilmelidir.

Yedek Ayakkabı ve Terlik

Yolculuğa çıkarken alınması gerekenler eşyalar arasında yedek parçalara da yer vermek önemlidir. Seyahat sırasında ayakkabız veya terliğiniz sizi yarı yolda bırakabilir. Olumsuz hava ve arazi şartları gibi pek çok etken ayakkabılarda hasara neden olabilir. Bunu göz önünde tutarak seyahat çantanıza yedek terlik veya ayakkabı ekleyebilirsiniz.  

İlk Yardım Çantası

İlk yardım çantası oldukça önemli bir detaydır. İlk yardım kitapçığı, ağrı kesici, mide ilacı, sargı bezi, el dezenfektanı, ateş ölçer, antibiyotik merhem, yara bandı, antiseptik losyon ve mendil gibi sağlık ürünlerine her an ihtiyacınız olabilir. Özellikle de tatil yaptığınız yerin yakınında bir sağlık ocağı veya hastane yoksa ilk yardım çantası sizin için büyük avantaj sağlayabilir.

Kozmetik Ürünleri

Kozmetik ürünleri daha çok kadınları ilgilendiren eşyalardır. Fakat gezi çantasında olması gerekenler arasında her zaman yer alır. Çünkü turlarda veya tatillerde pek çok etkinliğe dahil olabilirsiniz. Bunu baz alarak yanınızda birkaç parça kozmetik ürünlerine yer verebilirsiniz.

Kirli Çamaşır Torbası

Kirli çamaşır torbası en fazla ihtiyaç duyacağınız eşyalardan biridir. Kirli kıyafetlerini belli bir yerde toplamak daha hijyenik ve daha düzenli olmanızı sağlar. Eğer konaklayacağınız otelde çamaşır yıkama hizmeti bulunuyorsa kirli çamaşır torbası ile eşyalarını makinelerin bulunduğu alana kolaylıkla taşıyabilirsiniz. Bu sayede kıyafetlerinizin kaybolma olasılığını da en aza indirebilirsiniz. Öte yandan herhangi bir tatil turu planlıyorsanız, bavulunuzda uygun boyutta bir kirli çamaşır torbası bulundurmak avantaj sağlayabilir. Bu sayede bavul içerisinde temiz ve kirli çamaşır ayrımını yapabilirsiniz.

İhtiyaca Göre Belge ve Kimlikler

Tatil sırasında pek çok olasılıkla karşılaşabilir veya yeni deneyimler yaşamak isteyebilirsiniz. Öncelikle rezervasyon işlemleri için kimliğiniz daima seyahat çantanızda yer almalıdır. Eğer yurt dışı turu planlıyorsanız pasaportunuz da yanınızda olmalıdır. Öte yandan tatil bölgesinde araba kiralamak isteyebilirsiniz. Bu yüzden ehliyet de seyahat için gerekli eşyalar arasında yer alabilir. Bunun dışında müze kartına sahipseniz onu da yanınıza alabilirsiniz. Böylece farklı bölgelere ait tarihi izler taşıyan müzeleri rahatlıkla gezebilirsiniz.

Nakit Para

Tatil veya tur sırasın gittiğiniz her yerde banka veya kredi kartı geçmeyebilir. Özellikle de sokak satıcılarından, pazarlardan veya hediyelik eşya dükkanlarından alışveriş yapacaksanız yanınızda nakit para bulundurmanız gerekir. Şehirleri simgeleyen kapalı çarşılarda alışveriş yapmak için de nakite ihtiyacınız olabilir. Çünkü bu gibi yerlerdeki dükkarın pek çoğunda pos cihazı bulunmayabilir.

Seyahat Yastığı

Seyahat yastığı yolculuk sırasında konfor sağladığı için geziye giderken alınması gerekenler arasında yer alır. Uzun süreli uçak, araba veya otobüs yolculuklarında olası boyun ağrıları sizi rahatsız edebilir. Bu yüzden yanınızda boyun yastığına yer vermek daha sağlıklı olabilir. Ayrıca tur otobüsünde yolculuk yaparken daha rahat uyuyabilmek için seyahat yastığına ihtiyaç duyulur.

Atıştırmalık Yiyecek ve İçecek

Gidilen tatil yerlerinde karşılaşılan sorunlardan biri de, ilk etapta yiyecek ve içecek temin edilememesidir. Yakın çevrenizde restoran veya kafe bulunamayabilir. Yolculuk sırasında veya sonrasında da kolay acıkabilirsiniz. Açlığınızı bastırmak ve enerjinizi geri kazanmanız için  seyahat çantanızda atıştırmalıklara yer vermeniz önerilir.

Havlu

Seyahatinizde konaklayacağınız yerler havlu gibi banyo ürünleri yer alabilir fakat yine de siz yanınızda yedek bir tane bulundurarak önlem alabilirsiniz. Aynı zamanda hijyen konusunda tereddüt ederseniz kendi getirdiğiniz havluyu kullanabilirsiniz. Yedek banyo havlusunun dışında plaj havlusu da getirmek önemlidir. Eğer havuz veya plajı olan bir otelde konaklayacaksanız plaj havlusuna ihtiyaç duyabilirsiniz.

Kitap

Dinlenmek istediğinizde veya boş zamanlarınızı değerlendirmek istediğinizde kitap okuyabilirsiniz. Bu yüzden seyahat listesi oluştururken 2-3 adet kitap ekleyebilirsiniz. Ayrıca yeni başlamak istediğiniz kitaplara da seyahatiniz sırasında öncelik verebilirsiniz. Özellikle de tatil turlarında yolculuk yaparken kitap okumak faydalı olabilir. Uzun süreli yolculuklarda vakit geçirmek için de kitaplar en iyi alternatiflerden biridir.

Çantanızda yer vermeniz gerekenler belirlendiğine göre artık sizin için en iyi tatil rotasını oluşturabilirsiniz. Bu kapsamda kaliteli hizmetiyle ön plana çıkan Coral Tatil, farklı bölgeleri kapsayan tatil turları ile sizi buluşturur. İstediğiniz tatil turunu tercih edebilir ve tek tıkla rezervasyon yapabilirsiniz. İşlemlerini en zahmetsiz şekilde tamamlamanıza yardımcı olan Coral Tatil ile seyahatinizi kolayca planlayabilirsiniz.