Türk Lirasının Değerli Olduğu Ülkeler Nelerdir?

Coral Travel

Yurt dışı tatil planlarınız son yıllarda döviz kurlarının hızlı yükselişi ile sekteye uğramış olabilir. Fakat dünyanın dört bir yanında rotanızı yöneltebileceğiniz, Türk lirasının değerli olduğu ülkeler de mevcut. TL'nin değerli olduğu ülkeler hakkında en kapsamlı bilgileri yazının devamında bulabilirsiniz. 

Türk Lirasının Değerli Olduğu Avrupa Ülkeleri

Gerek kültürü gerek doğası açısından Türk kültürüne yakınlığı ile bilinen Balkan ülkeleri arasında Türk lirasının değerli olduğu ülke sayısı bir hayli yüksektir. Osmanlı kültürünün izlerini taşıyan, Türk kültürüne ait geleneklerin kalıntılarını bulabileceğiniz Balkan ülkeleri keyifli bir tatil için tercih edilebilir.

Arnavutluk

Vize zorunluluğunun olmadığı Arnavutluk, bu yönü ile kolayca seyahat planınıza dahil edebileceğiniz bir ülkedir. Arnavutluk para biriminin adı “lek”tir. Bir Türk lirası karşısında 5,75 lek değerinde bir tutara sahiptir.

Başkent Tiran, turistler tarafından yoğunlukla gezilen ve beğenilen bir yapıya sahiptir. Bunun yanında Ulusal Tarih Müzesi, Ulusal Sanat Galerisi, Saat Kulesi ve İskender Bey Meydanı şehrin tarihsel dokusunu keşfetmenize aracı olabilecek kültürel güzelliklerdir.

Yaz aylarında TL’nin değerli olduğu ülkeler arasında sayılabilecek Arnavutluk’ta bir tatil planı yapıyorsanız başkente en yakın plajı Durres’te bulabilirsiniz. Çok kalabalık olmayan yerlerde vakit geçirmek isterseniz Dhermi, Ksamil, Saranda veya Vlore bölgelerine yönelebilirsiniz.

Çek Cumhuriyeti

Çek Cumhuriyeti’nde Koruna isimli para birimi kullanılır. Bir Türk lirası, 1,22 Çek korunası değerindedir. Avrupa tarihinin izlerini taşıyan Çek Cumhuriyeti’nin en gözde destinasyonlarından biri başkent Prag’tır.

Gotik mimarisiyle ünlü, romantik bir yurt dışı tatili için akla ilk gelebilecek ülkelerden biri olan Çek Cumhuriyeti, Türk parasının değerli olduğu ülkeler arasındadır. Buna rağmen Çek Cumhuriyeti’nin Orta Avrupa’nın en pahalı ülkelerinden biri olduğunu aklınızda bulundurmanızda fayda var.

Makedonya

Büyük İskender’in memleketi olan, tarihi ve kültürel yapısı ile ilgi çeken Makedonya vizesiz olarak gidebileceğiniz Avrupa ülkerinden biridir. Türk lirasının değerli olduğu ülkeler arasında yer alan ülkenin başkenti Üsküp, mimari ve Türk kültürünün izlerini taşıyan yapısı ile eşsiz bir tatil deneyimini size sunabilir. Makedonya Dinarı, Türk lirası karşısında 3,11 değerine sahiptir. Makedonya’da tatil planlayacaksanız, ünlü Ohrid Gölü ile rüya gibi bir manzaraya sahip Ohrid şehrini rotanıza ekleyebilirsiniz.

Türk Lirasının Değerli olduğu Asya Ülkeleri

Kültürü ve gelenekleri ile Türk kültüründen bir hayli farklılaşan Asya kıtasında da Türk parasının değerli olduğu ülkeler bulunur. Coral Tatil’in paket tur programlarında da bulabileceğiniz Kamboçya ve Vietnam ülkelerinde farklı tatlar ve doğal güzellikler ile farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Kamboçya

Dünyanın yedi harikasından biri olan Angkor Vat tapınak şehrinin bulunduğu Kamboçya, tarihi dokusu ile gerçeküstü bir tatil deneyimi yaşayabileceğiniz bir ülkedir. Üstelik Türk lirasının en değerli olduğu ülke olarak da öne çıkan destinasyonlardan biridir. Kamboçya para birimi riel, Türk lirası karşısında 220,46 riel değerine sahiptir.

Tayland

Asya tatil destinasyonları içerisinde doğal güzellikleri, plajları, gece hayatı ve kültürel özellikleri ile öne çıkan Tayland da TL'nin en değerli olduğu ülkeler arasında yer alır. Coral Tatil’in kapsamlı rotaları ile birlikte bir uçtan diğer uca tropikal iklimin tadını çıkarabileceğiniz Tayland, vize zorunluluğu olmayan ülkeler arasındadır. Üstelik Tayland’ın para birimi Baht, Türk lirası karşısında 1,86 TBH değerindedir.

Vietnam

Dünya tarihinde önemli bir yere sahip olan Vietnam, Türk parasının değerli olduğu Asya ülkeleri arasında öne çıkan bölgelerden biridir. Coral Tatil’in uzmanlıkla hazırlamış olduğu tur rotaları aracılığı ile Savaş Müzesi, Opera Binası, Tarihi Posta Binası, Notre-Dame Katedrali ve Ben Thanh Pazarı’nı gezebilir, şehrin tarihi ve doğal dokusunu deneyimleyebilirsiniz. Vietnam para birimi olan Dong, Türk lirası karşısında 1263,55 dong değerindedir.

Türk Lirasının Değerli olduğu Kuzey Ülkeleri

Son zamanlarda Ukrayna ve Rusya savaşı sebebi ile pek tercih edilmeyen tatil bölgeleri arasında Türk lirasının değerli olduğu ülkeler bulunur. Kültürel olarak farklılaşan ve Sovyet mimarisi ile öne çıkan Moldova, Ukrayna ve Rusya şartlar olgunlaştığı takdirde tatil planı yapılabilecek ülkeler olarak sayılabilir.

Moldova

Yüz ölçümü neredeyse Konya’ya denk olan Moldova, yeme içme kültürü ve doğal güzellikleri ile öne çıkan ülkelerden biridir. Geleneksel ve kültürel yapısını karşılaştığı tüm savaşlara rağmen koruyabilen ülke, mimari güzelliklerinin yanında renkli gece hayatıyla da dikkat çeker.

Tatil planlarınıza vizesiz olarak ekleyebileceğiniz Moldova, para biriminin değeri açısından da Türk tatilcilere hitap eder. Çünkü bir Türk lirası karşılığında 1,03 Moldova leyi uzun süreli yurt dışı tatil planlarınız için ideal bir çözümdür. Üstelik alım gücünün de yüksek olduğu Moldova, doğal ve mimari güzellikleri ile ülke halkının yaşamını derinlemesine deneyimleyebileceğiniz rotalardan biridir.

Rusya

Rusya, sayısız müzesi ve şehrin parlayan yüzü Kızıl Meydan ile turistik açıdan çok sık tercih edilen ülkelerden biridir. Özellikle kış aylarında kar festivali ile öne çıkan Rusya’nın para birimi, bir Türk lirası karşısında 3,72 Rus rublesi şeklindedir.

Gece hayatı ve Sovyet zamanlarından miras kalan mimarisi ile göz dolduran Rusya’yı rahatlıkla yurt dışı tatil planlarınıza ekleyebilirsiniz. Lenin Mozolesi, Puşkin Müzesi ve Kremlin Sarayı, Rusya’nın kültürel ve mimari güzelliklerini deneyimlemek adına rotanıza eklenecek eşsiz durak noktaları olabilir.

Ukrayna

2022 yılında gerçekleşen savaş ülkeyi gündeme olumsuz haberlerle getirmiş olsa da Ukrayna aslında doğal ve mimari yapısı ile dikkat çeken ülkeler arasındadır. Vizesiz gidilebilen ve  TL'nin değerli olduğu ülkeler arasında yer alan Ukrayna’da Türk lirası 1,98 Ukrayna grivnasına karşılık gelir.

BONUS: Bir Güney Amerika Ülkesi Arjantin!

Güney Amerika’nın renkli ve eğlenceli ülkelerinden biri olan Arjantin’den de Türk lirasının değerli olduğu ülkeler arasında bahsetmek gerekir. Mesafe olarak çok uzak olmasından dolayı ulaşım giderleri biraz yüksek olsa da Türk lirası karşısındaki değeri 9,32 olan Arjantin pesosu ile ülkenin kültürel, doğal ve mimari güzelliklerinin tadını çıkarmanız mümkün.

Arjantin’in TL'nin en değerli olduğu ülkeler arasında yer alması, Latin kültürünü deneyimlemek isteyen turistler için uygun fiyatlı bir yurt dışı tatil imkanı sunar. Futbol meraklılarının kalbini çelen Arjantin, Akdeniz kültürüne yakın geleneksel yapısı ile dikkat çeker. Latin mutfağının tadını çıkarabileceğiniz tapas barları, Arjantin tangosuyla şenlenen sokaklar ve İspanyol ezgilerinin hiç dinmediği gece hayatı ile deneyimlemeye değer ülkeler arasında yer alır.

Dünyanın dört bir yanında yüksek döviz kurlarına rağmen gidip görebileceğiniz Türk lirasının değerli olduğu ülkeler tatil planınızı renklendirmek için sizleri bekliyor. Döviz kurlarının yükselişi ile yurt dışı tatil planlarınızı ertelemek ya da kısıtlamak zorunda değilsiniz. Coral Tatil, uzman rehber kadrosu ile birlikte hazırladığı rotalar sayesinde uygun tatil imkanlarını parmaklarınızın ucuna getiriyor. “Türk lirası nerede değerli?” sorunuzun yanıtını yazımızda bularak tatil yapacağınız yere karar verdiyseniz Coral Tatil yurt dışı tur seçeneklerine göz atabilirsiniz. Türk lirasının değerli olduğu ülkeler ile oluşturacağınız seyahat rotanız rüya gibi bir tatil deneyiminin kapısını sizlere aralayabilir. Vakit kaybetmeden seyahat planınızı yaparak yola çıkabilir, erken rezervasyon fırsatlarından faydalanabilirsiniz.