Uçaklı Tura Çıkmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Coral Travel

Uçaklı tur, temel ulaşım aracının uçak olduğu turlar olarak düşünülebilir. Uçaklı turda, birden fazla durak bulunur ve bu duraklara ulaşım uçakla sağlanır. Özellikle zamanı kısıtlı olanlar veya var olan vaktini ziyaret ettikleri noktalarda dolu dolu geçirmek isteyenler için uçaklı tur ideal bir seyahat seçeneği olabilir.

Uçaklı turların da avantajları olduğu gibi dezavantajları olabilir. Sizin de aklınızda uçaklı bir tur yapmak varsa yazımızın devamında bu seçeneğe dair tüm bilgileri edinebilir, yolculuğunuzdan önce ihtiyacınız olabilecek tüm hazırlıkları tamamlayarak olabilecek en ideal uçaklı turu gerçekleştirebilirsiniz.

Uçaklı Tur Planlama İpuçları

Uçaklı turunuzu olabilecek en ideal ve konforlu şekliyle ayarlamak için göz önünde bulundurabileceğiniz faktörlerden bazıları şöyle:

  • Uçak biletleri seyahat tarihine göre olabildiğince erken alındığında oldukça uygun fiyatlı olabilir. Ayrıca ayarlamalarınızı erken yapıyor olmanız, uçuşta yer bulamama veya tercih ettiğiniz koltuğu satın alamama gibi sorunların da önüne geçer. Dolayısıyla aklınızda bir seyahat planı varsa mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde harekete geçmenizde yarar var. Araştırmalarınıza ne kadar erken başlarsanız, tercihlerinizi hayata geçirme olasılığınız o kadar yüksek olacaktır.
  • Uçaklı tur ayarlaması yaparken satın alınacak biletlerin tarihi ve saati birden fazla kez kontrol edilmeli, uçuşun gerçekleşeceği havalimanı ile bulunulan noktadan havalimanına varma süresi göz önünde bulundurulmalıdır. Bu planlama esnasında yapılabilecek olası bir hata, uçuşunuzu kaçırmanıza veya seyahat ettiğiniz noktalardan birinde arzuladığınızdan daha az zaman geçirmek zorunda kalmanıza neden olabilir.
  • Uçaklı tur ile çok sayıda şehri veya ülkeyi seyahat edeceğiniz durumlarda, gideceğiniz yerler hakkında biletlerinizi satın almadan önce araştırma yapmanız faydalı olur. Bu sayede hangi noktalarda daha az veya daha fazla zaman geçirmek istediğinize karar verebilir ve rotanızı ona göre oluşturabilirsiniz. Örneğin, uçakla Balkan turu yapma düşüncesinde iseniz yaptığınız araştırmalara göre bir Balkan ülkesinde 3 gün, bir başka ülkede ise 2 gün kalmak sizin için yeterli gelebilir.

Uçaklı Turda Nelere Dikkat Edilmeli?

Tur ile birden fazla şehir gezmek isteyenle, uçaklı tur ile zamandan tasarruf edebilir ve konforlu bir seyahat deneyimi yaşayabilir. Hayatında ilk defa uçak yolculuğu yapacakların bilmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Seyahatinizin en önemli unsuru olan uçuşlarınızı ve varsa uçuşlarınızın bağlı olduğu transferleri güvenilir bir tur şirketi ile ayarlamak, hem zihninizi rahatlatır hem de yolculuğunuzun olabildiğince sorunsuz ilerlemesine yardımcı olur. Bu nedenle tercihinizi deneyimli tur firmalarından yana kullanmanızda fayda var.
  • Uçak yolculuğunuzu daha konforlu bir hale getirebilecek boyun yastığı veya küçük bir örtü gibi kişisel eşyalar tercih edebilirsiniz. Aynı şekilde düzenli kullandığınız bir ilaç varsa onu da mutlaka yanınızda bulundurmalısınız.
  • Tercih ettiğiniz uçaklı tura uygun olarak yanınızda taşımanız gereken resmi belgelerinizi önceden hazırlayarak olası pek çok problemin önüne geçebilirsiniz. Örneğin yurt dışı turlarında pasaport ve seyahat sağlık sigortası gerekli iken uçaklı yurt içi turlar için kimliğiniz yeterli olabilir.

Uçaklı Turda Konforlu Olmak İçin Yapılması Gerekenler

Uçak yolculuğunun diğer ulaşım araçlarına kıyasla seyahat süresini daha kısa tutması, seyahati daha konforlu hale getiren bir etken olarak düşünülebilir. Ancak uçaklı turda pek çok kez uçak yolculuğu yapılacağı için çeşitli sorunlar yaşanabilir. Basınca ve yüksekliğe bağlı olarak baş ağrısı, mide ve bağırsak sorunları deneyimlenebilir. Bu nedenle uçak yolculuklarında ve tur boyunca mümkün olduğu kadar konforlu olmak için bazı önlemler alınabilir. Bu önlemlerin başında bol sıvı tüketmek gelir. Uçuşlar esnasında vücut, kendini değişen koşullara adapte etmek için zorlanabilir. Hafif yiyecekler ve bol sıvı ile bünyenize yardımcı olabilir, oluşabilecek ödemin önüne geçebilirsiniz.

Uçaklı turlarda uçuşlar farklı koşullarda ve farklı sürelerde gerçekleşebilir. Rahat bir şekilde hareket edebilmek için mümkün olduğu kadar sert ve kalın kumaşlardan uzak durmalı, pamuklu ve esnek giysileri tercih etmelisiniz. Uçakların ve varılan destinasyonların sıcaklıkları değişken olabilir. Örneğin uçakla GAP turu yapılırken gündüz saatleri çok sıcak olabileceği gibi akşam saatleri de oldukça serin olabilir. İnce ve kat kat giyinerek her koşula uyum sağlayabilir, gerektiğinde giysilerinizi çıkarıp tekrar giyebilirsiniz.

Uçuşlarınızın daha rahat geçmesi için yanınızda bazı kişisel malzemeler de bulundurabilirsiniz. Bunlardan bazıları göz bandı, kulak tıkacı, terlik ve boyun yastığı olabilir. Uçuşlarınız günün farklı saatlerinde olabilir ve dinlenme, zaman zaman uyku ihtiyacı hissedebilirsiniz. Rahat bir uyku ve dinlenme deneyimi için bu kişisel malzemelerinizden yardım alabilirsiniz. Boyun yastığı hem uyurken hem de otururken boynunuzun kasılmasını önleyerek başınıza ihtiyaç duyduğu desteği sağlayabilir. Bu nedenle boyun yastığınızla oturmayı da tercih edebilirsiniz.

 

Uçaklı Tur Sırasında Yapılacak Aktiviteler

Uçaklı yapılan turlarda seyahatler, diğer ulaşım araçlarına göre daha kısa süreli olsa da bu vakti de iyi değerlendirmek mümkündür. Gerek kendi imkanlarınız ile, gerekse uçuş firmasının sunduğu imkanlar ile uçaklı tur esnasında pek çok aktivite gerçekleştirmeniz mümkündür. Uçak seyahati esnasında film veya dizi izlemek, en çok tercih edilen aktiviteler arasındadır. Film veya dizi izlemek, seyahatinizin süresinin olduğundan çok daha kısa algılanmasına yardımcı olur. Aynı şekilde müzik dinlemek de seyahat süresini daha keyifli ve rahat geçirmeye katkıda bulunabilir. Hem tek başınızayken hem de yanınızda sevdikleriniz varken yapabileceğiniz bir başka aktivite de oyun oynamak olabilir. Bu noktada varsa uçuş firmasının sunduğu oyunlardan, yoksa kendi sahip olduğunuz imkanlardan faydalanabilirsiniz. Ayrıca uçaklı tur ile sayısız şehir gezmek mümkün olduğundan, sizin de uçaklı turunuz yoğun bir programa sahipse, yolculuk süresini gözlerinizi dinlendirmeye veya güzel bir uykuya ayırabilirsiniz.

Aklınızda uçaklı bir tur gerçekleştirmek ve tatilinizi en verimli şekilde kullanmak varsa Coral Tatil güvencesi ile hayalinizdeki seyahati gerçekleştirebilirsiniz. Coral Tatil aracılığıyla satın alacağınız uçaklı turlarda ulaşım, konaklama ve kültürel turların hepsine aynı anda sahip olabilirsiniz. Size sadece tatilinizin tadını çıkarmak ve unutulmaz anlara şahit olmak kalır! Dilediğiniz uçaklı turu hızlıca satın alarak tatilinizi planlamaya hemen başlayabilirsiniz.