Çok İşinize Yarayacak 25 Adet Kolay Valiz Hazırlama Tekniği

Coral Travel

Stresli bir iş hayatı ve yoğun bir günlük koşuşturmanın içerisinde tatile çıkmaya herkesin  ihtiyacı var. Tatilde nereye gidileceğine karar vermek her ne kadar keyifli bir süreç olsa da bu sürecin önemli bir parçası olan valiz hazırlama bir o kadar zor ve yorucu olabiliyor.

Valizlere bir türlü sığdırılamayan eşyalar çoğu zaman başlı başına bir stres kaynağı oluşturuyor. İşte size tam da bu noktada uygulayabileceğiniz ve işinizi bir hayli kolaylaştıracak valiz hazırlama tekniklerine göz atmanız faydalı olabilir.

  • Alınacaklar Listesi Yapın

Tatile çıkmadan önce alınması gerekenlerin listesini yapmak önemsizmiş gibi görünse de işin doğrusu unutmaların önüne geçmenin en etkili yoludur. Çoğu kişi valiz yerleştirme esnasında gereksiz de olsa neredeyse tüm eşyalarını yanına almak istiyor. Hal böyle olunca da transfer esnasında ağır yükler taşınmak zorunda kalınıyor.

Bu durumun önüne geçmek için nelerin gerekli nelerin gereksiz olduğuna karar vererek alınması gerekenlerin bir listesini yaparak boş yere yük taşımaktan kurtulabilirsiniz.

  • Kabin Boyu Valizler

Bavul hazırlama işine başlamadan önce yapılması gereken ilk iş tatilde kalınacak süreye karar vermektir. Uzun süreli çıkılan seyahatlerde büyük boy valizlerin tercih edilmesinde fayda var. Ancak kısa süreli seyahatlerde kabin boy valizler pekâlâ işinizi görür. Böylelikle elinizde ağır yükler taşımaz, otogar ve havalimanı gibi yerlerde çok daha rahat hareket etme imkânına kavuşmuş olursunuz.

  • Küçük Gözler

Seyahate çıkarken ayakkabı ve elbise gibi eşyaların yanında içerisinde sıvı madde içeren kozmetik ürünlerine de ihtiyacınız bulunuyor. Dolayısıyla söz konusu kozmetik ürünlerinin dökülmeden ve kırılmadan taşınması son derece önemli.  

Özellikle cam şişeler içerisinde muhafaza edilen kozmetik ürünlerinin kırılıp diğer eşyalarınızın üzerine dökülme ihtimaline karşılık bu tür ürünleri koyabileceğiniz küçük gözleri olan bir valiz kullanmalısınız.

  • Parfümlerinizi Çorapların İçerisine Yerleştirin

Cam şişe içerisinde bulunan kozmetik ürünlerinin kırılıp dökülmesini önlemek için bu tür ürünleri çoraplarınızın içerisine de yerleştirebilirsiniz. Çoraplar olası darbelere karşı şişelerin kırılmasını önleyen etkili bir güvenlik yöntemidir.  

  • Kilitli Poşetler

Sıvı malzemelerin taşıma esnasında dökülmesi veya şişelerinin kırılma ihtimaline karşı kilitli poşetler de satın alabilirsiniz. Diğer eşyalarınızı korumak için dilerseniz bu poşetlerden de satın alabilirsiniz.  

  • Şampuanları Streç Film ile Sarın

Bavulların içerisine yerleştirilen şampuanların seyahat esnasında akarak diğer eşyalarınızı berbat etmesi maalesef ki en çok karşılaşılan durumlar arasında yer alıyor. Bunun önüne geçmek ise çok basit. Şampuanın ağız kısmını streç film ile sararak ağzını kapatırsanız akma gibi bir sorunla karşılaşmazsınız.

  • Takılarınızı da Streçleyin

Otelinize yerleşip bavulunuzu açtığınızda içerisine yerleştirdiğiniz takılarınızın birbirine dolandığını görmek son derece olağan bir durumdur. Bu durumu önlemek için her birini tek tek streçlemeyi deneyebilirsiniz. Yorucu ve sıkıcı bir iş gibi görünse de sonuçtan memnun kalacaksınız.

  • Ayakkabı İçlerini Değerlendirin

Valiz nasıl yerleştirilir konusunda bazı pratik bilgiler edinmek size alandan tasarruf etmek konusunda büyük kolaylık sağlar. Örneğin valizinize koyacağınız ayakkabılarınızın içlerini küçük eşya gözü olarak kullanarak diğer eşyalarınıza daha fazla yer açabilirsiniz.

  • Kıyafetlerinizi Rulo Şeklinde Sarın

Bavul yerleştirme konusunda en sık yapılan hatalardan biri de kıyafetleri katlayarak üst üste yerleştirmektir. Bu şekilde katlayarak yerleştirilen kıyafetler kolayca kırışır. Her otelde ütü bulamayacağınız ihtimaline karşı kıyafetlerinizi rulo şeklinde sararak bavulunuza yerleştirmeyi öğrenmelisiniz. Kıyafetlerinize rulo şeklinde sarmak hem kırışmalarını önler hem de bavulda daha az yer kaplamalarını sağlar.

  • Kıyafet Yerleştirme Teknikleri

Valiz nasıl hazırlanır konusunda bilinmesi gereken püf noktalardan biri de kıyafetlerin nasıl yerleştirilmesi gerektiği ile ilgilidir. Az kıyafet almak kadar bu kıyafetlerin bavul içerisine nasıl yerleştirildiği de önemli bir husus. Peki, kıyafetler nasıl yerleştirilmeli?

  1. Çorap ve iç çamaşırlarınızı yumak şeklinde bavulunuzun içerisine yerleştirin. Bunun için ayakkabı içlerini kullanabilirsiniz.
  2. Şapkaların ezilmemesi için içerisine rulo şeklinde sardığınız kıyafetlerinizi yerleştirebilirsiniz.
  3. Kişisel bakım ürünlerinizi ve şarj aleti, kulaklık gibi elektronik eşya aparatlarını bavul üzerindeki küçük eşya gözlerine yerleştirin.

  • Önce Ayakkabılar

Bavul hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler arasında ayakkabıların yerleştirilmesi önemli bir konu. Ayakkabılar şekilleri nedeniyle valize zor yerleştirilen ürünler arasındadır. Bu nedenle valizinizi hazırlarken öncelikle işe ayakkabılarınızı yerleştirmekle başlayın. Böylece hem ezilmelerini önler hem de bavulunuzdaki boş yerleri daha iyi değerlendirmiş olursunuz.

  • En Sık Kullanılanlar En Üste

Valizinizi en iyi şekilde hazırlayabilmek için eşyalarınızı belirli bir düzene göre bavulunuza yerleştirmeniz gerekiyor. Bunun için öncelikle tatiliniz esnasında en sık kullanacağınızı düşündüklerinizi tespit edin. Sonrasında bunları valizinizde en üste gelecek şekilde sıralayın. Bu şekilde yaparsanız her açtığınızda bavulunuzu tamamen boşaltmak zorunda kalmazsınız.

  • Vakumlanabilir Poşetler Kullanın

Vakumlanabilir poşetler mont, kazak, kaban gibi birçok tekstil ürününü içerisine sığdırabileceğiniz pratik ürünlerdir. Bu tür poşetler aynı zamanda alandan tasarruf etme konusunda size büyük kolaylık sağlar. Vakumlama işlemi için evinizdeki elektrik süpürgesini kullanabilirsiniz.

  • Yanınızda Şemsiye Götürmeyin

Şemsiye gibi eşyalar bavul içerisinde çok fazla yer kaplar. Bu nedenle valiz hazırlama esnasında şemsiye gibi çok fazla yer kaplayan ancak alternatifi olan eşyaları yanınıza almamanız gerekir. Örneğin, şemsiye yerine gideceğiniz yerden satın alabileceğiniz tek kullanımlık yağmurlukları tercih edebilirsiniz.

  • Gözlük Kaplarının İçi

Bavulunuzda bulunan küçük eşya gözlerini tıka basa doldurdunuz. Ancak halen bu tür küçük gözlere ihtiyacınız var. O zaman gözlük kaplarının içini bu iş için kullanabilirsiniz. Kablolar ve makyaj malzemeleri gibi eşyalar gözlük kaplarının içine rahatlıkla sığabilirler.

  • Lens Kutuları

Gözlük kaplarının haricinde lens kutularını da eşya gözü olarak kullanabilirsiniz. Lens kutularını krem ile doldurabilir ya da küpe gibi küçük aksesuarlarınızı bu kutulara yerleştirebilirsiniz.  

  • Seyahat Boy Ürünler

Kadınların çoğu büyük boy bir makyaj çantası ile seyahate çıkmayı tercih ediyor. Hal böyle olunca da valiz hazırlama esnasında fazladan yer kalmıyor. Eğer kısa süreli bir seyahate çıkacaksanız kişisel bakım ve kozmetik ürünlerinin seyahat için üretilen küçük boylarından satın alabilirsiniz. Böylelikle hem yer kazanır hem de taşıyacağınız ağırlığı hafifletmiş olursunuz.

  • Birbiriyle Uyumlu Kıyafetler

Tatil bavulunuzu hazırlarken birbiriyle uyumlu ve rahatlıkla kombinleyebileceğiniz kıyafetleri seçmek bilinmesi gereken valiz hazırlama tüyoları arasındadır. Birbirinin yerine giyebileceğiniz kıyafetlerinizi yanınızda götürürseniz fazladan kıyafet alma zahmetinden de kurtulmuş olursunuz. Örneğin, beyaz tişörtler, kot pantolonlar, düz spor ayakkabılar ve siyah babetler her kıyafetle kolaylıkla uyum sağlarlar. Seçmiş olduğunuz kıyafetlerinizi değişik aksesuarlarla birlikte geceye de taşıyabilirsiniz.

  • El Çantaları

Tatile giderken yanınıza almanız gerekenleri tek bir bavula sığdırmaya çalışırsanız bavulunuzun kaybolması halinde problem yaşayabilirsiniz. Özellikle uçak seyahatlerinde bagajların kaybolması oldukça sık rastlanılan bir durumdur. Bu tür aksiliklere karşı bazı eşyalarınızı fazladan bir el çantasına yerleştirmek sizin için hayat kurtarıcı olabilir. El çantasının içerisine maddi değeri yüksek takılarınızı, ilaçlarınızı, seyahat evraklarınızı ve elektronik aletlerinizi yerleştirebilirsiniz.

  • Elbiseleriniz Parfümsüz de Güzel Kokabilir

Bavul hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili olarak küçük tüyoları bilmek bazen çok işe yarayabiliyor. Örneğin, eğer bavulunuz çok fazla doluysa ve parfümlerinizi koyacak yer kalmadıysa üzülmeyin. Küçük kâğıt parçalarına sevdiğiniz parfümden sıkarak bunları elbiseleriniz arasına yerleştirebilirsiniz. Bu sayede parfüm getirmeseniz bile kıyafetlerinizin güzel kokmasını sağlayabilirsiniz.

  • Sert Dokulu Eşyalarınızı Yerleştirirken Dikkat

Havalimanına veya terminale götürülürken bavullar genellikle bir yerlere çarpar ve hasar görür. Bu gibi durumlarda içlerindeki eşyaların zarar görmemesi için valiz hazırlama esnasında hangi eşyanın nereye konulması gerektiğinin bilinmesi gerekir.

Örneğin, hasar görme riski daha az olan sert dokulu eşyalarınızı bavulunuzun tekerlek kısmına yerleştirerek hassas eşyalarınızın zarar görmesini önleyebilirsiniz. Yine aynı şekilde ağırlığı fazla olan eşyalarınızı da tekerlek kısımlarına yerleştirebilirsiniz.  

  • Gömlek Yakaları

Gömlek yakaları da bavul hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alıyor. Yakaların buruşmadan ve ezilmeden bavulda saklanabilmesi için kemerlerinizden faydalanabilirsiniz. Kemerlerinizi rulo şeklinde sarın ve gömlek yakasının içine yerleştirin. Böylece yaka kısımlarının ezilmesini önlemiş olursunuz.

  • Yanınızda Götürebileceğiniz Sıvı Miktarlarını Öğrenin

Güvenlik önlemleri nedeniyle belirli bir miktarın üzerindeki sıvıları uçaklarda yanınızda getiremezsiniz. Bu durumda parfüm, şampuan gibi eşyalarınızın sıvı miktarına dikkat etmeniz gerekiyor. El bagajlarında 100 ml’den daha fazla olan sıvıların taşınması yasak olduğundan bu konuda azami ölçüde hassasiyet göstermeniz gerekiyor.

  • Para ve Önemli Bilgilerinizi Saklayın

Tatil yapmak için evinizden uzaklaşıyorsanız her türlü acil durum ve tatsız sürprizlere karşı da hazırlı olmanız gerekiyor. Bu nedenle paranızı, şifrelerinizi, önemli telefon numaralarınızı ve kişisel bilgilerinizi dikkat çekmeyen yerlerde saklamanız güvenliğiniz açıdan iyi olacaktır. Mesela bunun için biten kozmetik ürünlerinin kaplarından faydalanabilirsiniz.

  • Hazırlıklarınızı Son Güne Bırakmayın

Bavul hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler içinde en önemli hususlardan biri de hazırlıkları önceden tamamlamaktır. Son güne bırakılan işlerde eksik bırakılan ve unutulan bir şeyler mutlaka olur. Böyle bir durumla karşılaşmamak ve huzurlu bir şekilde tatilinizi geçirmek için bavulunuzu önceden hazırlamaya dikkat etmelisiniz.