Viyana Gezilecek Yerler Listesi: Coral Travel'dan Öneriler!

Coral Travel

Avusturya’nın başkenti aynı zamanda en büyük ve en kalabalık şehri olan Viyana, her yıl dünyanın dört bir yanından milyonlarca turist ağırlar. Gerek kültürel gerek mimari yapılar açısından oldukça zengin olan şehir, ülkemizden de pek çok gezi sever tarafından ziyaret edilir. Viyana gezilecek yerler konusunda misafirlerine oldukça cömert davranır. Şehre gittiğinizde görmeniz gereken pek çok yer sizi seve seve karşılar. Viyana turu yapmak isteyenlere özel olarak hazırladığımız içeriğimizde şehirde gezilecek görülecek yerleri bulabilirsiniz.

Viyana’da Gezilecek Yerler

Müzeleri, sarayları, katedrallerindeki mimari yapının dikkat çekici görüntülerine ek olarak şehri simgeleyen yapılar Viyana’da görülmesi gereken yerler arasında yer alır. Gelin hep birlikte Viyana şehir turuna çıkalım ve kendi gezi listemizi hazırlayalım.

  • Graben Caddesi

Viyana’nın en ünlü caddesi olarak dikkat çeken Graben Caddesi, birbirinden şık ve farklı alışveriş alternatifleri ile turistlerin uğrak noktalarından biridir. Hediyelik eşyadan butiklere, kafelerden şık restoranlara kadar cadde boyu pek çok mekana rastlamak mümkün. Graben Caddesi aynı zamanda dünyanın da en ünlü şehirleri arasında yer alır. Ve dünyaca ünlü lüks markaları bu caddede bir arada bulabilirsiniz. Kahvesi ile de oldukça ünlü bir cadde olan Graben, Viyana’nın simgelerinden biridir.

  • Hofburg Sarayı

Viyana için saraylar ve müzeler şehri desek yeridir. Şehri turlarken birbirinden farklı mimari örnekler ile sıkça karşılaşmak mümkün. Hofburg Sarayı da bunlardan biridir. Avusturya Viyana’da gezilecek yerler dendiğinde akla ilk gelen mimari yapılardan biri olan saray, büyüklüğü ile ihtişamını cömertçe sergiler. İçinde 2.600 adet oda bulunan sarayda aynı zamanda şapel, kilise, avlu gibi yapılar da bulunur. Ancak Hofburg Sarayı’nın en dikkat çeken özelliklerinin başında Unesco Dünya Mirasları listesinde yer alması gelir.

  • Ringstrasse

Ringstrasse, Viyana’nın en bilindik ve büyük bulvarıdır. Bir daire şeklinde oluşturulmuş olan bulvarda pek çok restoran, kafe, mağaza, görkemli yapı ve binalar bulunur. Ringstrasse’de yürürken her adımda heybeti ile göz kamaştıran bir bina görmek mümkün. Şehir gezmek ve şehrin en dikkat çeken noktalarında bulunarak şehir hakkında fikir sahibi olmak isteyenler için Ringstrass en çok uğranılması gereken yerlerden biridir. Bulvar aynı zamanda Avrupa’nın da en güzel caddelerinden birisi olarak kabul edilir.

  • Aziz Stephen Katedrali

Viyana’nın en tanınmış ve bilinen simgelerinden biri nedir diye sorulsa hiç kuşkusuz verilecek ilk cevap Aziz Stephen Katedrali olur. Heybeti ile dikkat çeken katedral, Viyana tarihine de yakından tanıklık etmiştir. Şehrin en önemli dini merkezlerinden kabul edilen katedralde değerli taşlar ile bezeli pek çok kalıntı yer alır. Gerek yerli halk gerekse turistler tarafından sıkça ziyaret edilen Aziz Stephen Katedrali’nde oldukça zengin bir miras bulunur. Katedral şehrin en dikkat çeken yapıları arasında yer alır. Özellikle de çatısı. Viyana turu yaptığınızda şehirde mutlaka görülmesi gereken yerlerden olan katedrali büyük bir ilgiyle ziyaret edeceğinize emin olabilirsiniz.

  • Mozart’ın Evi Müzesi

1784 – 1787 tarihleri arasında dünyanın en ünlü müzisyenlerinden olan Mozart ve ailesinin ikamet ettiği ev günümüzde müze olarak ziyaret edilen yerlerdendir. Mozart en önemli eserlerinden bazıları bu evde kaleme aldı. Mozart bu evde kısa süre içinde yaşadığından dolayı eşyalar fazla değildir. Viyana’nın simgelerinden birisi olan Mozart’ın Evi Müzesi, tarihsel dokusu ile ziyaret edilmesi gereken adreslerden biridir.

  • Heldenplatz

Kahramanlar Meydanı olarak bilinen Heldenplatz, Hofburg Sarayı önünde yer alır. Tarihi bir meydan olarak dikkat çeken Heldenplatz, içindeki heykeller ile oldukça etkileyici bir görünüme sahiptir. Meydanın bu kadar ziyaret edilmesinin arkasındaki en önemli nedenlerden biri Hitler’in 1938 yılında burada bir konuşma yapmış olmasıdır. Bu özelliği ile tarihin yoğun olarak hissedildiği Heldenplatz’da günümüzde festivaller, eğlenceler düzenlenir.

  • Belvedere Sarayı

Asil duruşu, sade ancak şık tasarımı ile dikkat çeken Belvedere Sarayı, barok mimarinin en güzel örneklerinden biridir. Havuzlu ve sade avluyu ihtişamı ile süsleyen saray, aşağı ve yukarı Belvedere Sarayı olarak iki parçadan oluşur. Tarihi açıdan oldukça önemli bir olay Yukarı Belvedere Sarayı kısmında gerçekleşti. O da Avusturya’nın 2. Dünya Savaşı’ndan sonra özgürlüğüne kavuştuğu anlaşmanın burada imzalanmış olmasıdır.

  • Innere Stadt

Innere Stadt, Unesco Dünya Mirasları listesinde yer alan Viyana’nın önemli noktalarından biridir. Viyana’da görülmesi gereken yerler listesinin adeta olmazsa olmazlarından olan meydanın tam merkezinde şehrin önemli simgelerinden birisi olan Aziz Stephen Katedrali yer alır. Aynı zamanda şehrin yine en çok ziyaret edilen caddelerinden Graben ve Kartner Strasse de Innere Stadt içindedir. Bu da meydanın turistler ve yerli halk tarafından en çok geçilen ve uğranılan yer olmasını sağlayan önemli bir özelliktir.

  • Schönbrunn Sarayı  

Viyana tam anlamıyla saraylar şehridir. Tarihin pek çok simgesel sarayını bünyesinde barındıran şehir, bu özelliği ile de Viyana gezilecek yerler listesini çoğaltır. Schönbrunn Sarayı’nın yıllık ziyaretçi sayısı 8 ile 9 milyon civarındadır. Bu özelliği ile de Viyana’nın en çok ziyaret edilen yapısı olarak dikkat çeker. Sarayın öneminin bir kez daha vurgulandığı diğer bir özelliği ise Unesco Kültür Mirasları arasında yer almasıdır. Sarayın avlusu önünde yer alan heykeller de yine dikkat çeken yapılar arasında göz kamaştırıcı bir özelliğe sahiptir.

  • Michaelerplatz

At arabaları ile ünlü bir meydan olan Michaelerplatz, şehrin en çok ziyaret edilen saraylarından Hofburg önünde yer alır. Küçük ancak gösterişli ve şık bir meydan olması turistler tarafından merak edilen özelliklerinden biridir. Meydanın etkileyici taraflarından biri de birbirinden etkileyici heykellere ev sahipliği yapmasıdır. Michaelerplatz meydanı Roma ve Orta Çağ kalıntılarının olduğu bir alandır.

  • Doğa Tarihi Müzesi

Viyana’nın en dikkat çeken müzelerinden biri olan Doğa Tarihi Müzesi, oldukça geniş bir koleksiyonu içinde barındırır. Değerli göktaşları koleksiyonu ile fazlasıyla uğrak noktalardan biri olan müze, dinazordan böceklere kadar fazlasıyla geniş sergilere de ev sahipliği yapmakta. Görkemli bir mimari ve Viyana’nın pek çok noktasının ortak özelliği olan heykeller ile de Doğa Tarihi Müzesi Viyana’da görülmesi gereken yerler arasında yer alır.  

  • Viyana Opera Binası

Viyana’da görkemli ve etkileyici yapı denilince ilk akla gelen örneklerden birisi olan Viyana Opera Binası, dünyanın en önde gelen opera binaları arasında yer alır. Yıl içinde 60’dan fazla opera, bale ve daha çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan bina, Rönesans tarzı mimarisi ile dikkat çeken yapılardandır. Oldukça ihtişamlı olması da binanın önünde fotoğraf çekme isteği uyandırır.

  • Seegrotte

Avrupa’nın en büyük yeraltı gölü olan Seegrotte, doğal oluşum bir göl olması ile de turistlerin şehirde en çok ziyaret ettikleri yerler arasında yer alır. Göl yerin 60 metre altındadır. Her yıl 3 ila 4 milyon arası turist ağırlayan Seegrotte gölünde tekne kiralamak ve büyüleyici bir yolculuğa çıkmak mümkün.

Cora Tatil ile hayallerinizi süsleyen Viyana turu için kendinize yer ayırtabilir, adeta bir görsel şölen olan şehre yakından tanıklık edebilirsiniz.