İlk Kez Çocukla Tatile Gidecekler İçin Hayat Kurtaran Bilgiler

Coral Travel

Eşinizle birlikte yalnız tatile çıkmaya alışkınsanız çocukla birlikte planladığınız ilk tatil için yeterince hazırlıklı olmayabilirsiniz. Kendi ihtiyaçlarının farkında olan bir yetişkini anlamak kolay olsa da çocuğunuzun tamamen size ihtiyacı var. Bu nedenle onlar ve sizin için keyifli bir tatil planlamak istiyorsanız bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Çocukla tatil ipuçlarını içerikte bulabilirsiniz.

Çocuklu Tatil Planlama İpuçları

Çocukla gidilecek tatil yerleri, hazırlanacak valiz ve yolculuğun nasıl olacağına dair birçok detayı önceden planlamak hayat kurtarıcı olur. Tatile giderken ya da tatil boyunca çocuğunuzun sıkılması demek sizin de keyif alamamanız anlamına gelir. Bu nedenle planlama her şeyden önce gelir. İpuçlarını kullanarak keyifli bir seyahati adım adım planlayabilirsiniz.

Aile tatil yerleri tavsiyeleri ve yorumları yer seçimi yaparken ilk planlama durağınız olmalı. Kullanıcı yorumlarını okuyarak çocuğunuzun da keyifli zaman geçirebileceği bir otel seçebilirsiniz. Çocuk havuzu, mini club, bakıcı gibi hizmet sunan işletmeler tatilin çocuk için rahat sizin için konforlu geçmesini sağlar.

Gideceğiniz işletmeyi seçmek kadar çevresel durumu araştırmanız da önemli. Sokaklarda keyifli bir gezinti yapmak ya da tarihi yerleri ziyaret etmek isterseniz güvenlik ve yol durumu canınızı sıkabilir. Çocukların güvende olacağı sığ plajlar, uçurum olmayan düzlük alanlar tercih edebilirsiniz. Araba ile dolaşmak istemiyorsanız yokuşlu yerlerde çocuğunuz yürümek istemediği için zorluk çıkarabilir.

Yaz, kış ya da bahar aylarında çocuğunuzla tatile çıkarken ihtiyacınız olanlar değişir. Uygun kıyafet seçimi yaparken çocuğun bedensel ihtiyaçlarını göz önüne almalısınız. Kalacağınız işletmeye, gittiğiniz yere ya da mevsime göre farklı eşyaları yanınıza almalısınız. Bolca kıyafet, eğlence için oyuncak ve aksesuarlar mutlaka olmalı. Küçük çocuklar için bebek çantasına her şeyi yedekleyerek koyun.

Tatili planlarken bekar arkadaşlarınızın sizinle olmasını isteyebilirsiniz. Fakat çocuklu ailelerle planlama yaparsanız daha rahat edersiniz. Özellikle çocuğunuz sosyalleşme konusunda zorlanıyorsa tanıdık bir arkadaşının yanında olması tatili daha bireysel geçirmesini sağlar. Bu sayede siz dinlenip stres atarken o arkadaşıyla tatilin tadını çıkarabilir. Üstelik bekar arkadaşlarınızın tatilde yapmak istedikleri sizin yapabileceklerinizle uyuşmayabilir.

Çocuğunuz tatilin heyecanı ile bir anda gözünüzün önünden kaybolabilir. Bu durumda panikle etrafta koşturmak istemiyorsanız öncesinde önlem alın. GPS cihazı, akıllı çocuk saati gibi ürünlerle çocuğunuzun yerini anında tespit etmeniz mümkün. Ayrıca çocuğun yanında taşıması için isim, numara ve açıklama bulunan bir kağıdı bant ile kaplayarak dayanıklı hale getirebilirsiniz.

Uçuş planlaması yaparken valiz hakkı, el bagajlarının içinde taşınanlar gibi durumlara dikkat etmelisiniz. Çocuğunuz özellikle küçükse yanınıza almak istedikleriniz uçakta sorun olabilir. Otobüs yolculuğu için de çocuğun oyalanmasını sağlayacak oyuncaklar ve şarjın bitme ihtimaline karşı powerbank taşımak mantıklı.

Ağrı kesici, ateş düşürücü, güneş kremi, şapka, güneş gözlüğü gibi çocukların bedensel sağlığı için elzem olan ihtiyaçları unutmayın. Çocuklar hassas olduğundan sizi etkilemeyen güneş ya da içilen su onun kötü olmasına neden olabilir. Bu sebeple her ihtimale karşı onu korumak için acil durum ve ihtiyaç çantası hazırlayın.

Çocuklar için En İyi Tatil Rotaları

Çocukla tatil yapılacak yerler listesi özellikle planlama yaparken size çok yardımcı olur. Çocuklar için önerilen tatil yerlerinin başında şunlar gelir:

  • Uzun ve sığ kumsalıyla yaz tatilinde Bodrum Ortakent işletmelerini tercih edebilirsiniz.
  • Muğla Marmaris farklı etkinlikler yapmaya olanak tanıdığı için aile otellerinde konaklamak için uygun.
  • Eşsiz doğal güzelliği ve dalgasız koylara sahip Datça otelleri de tatil listenizde mutlaka yer almalı.
  • Antalya denizleri genellikle dalgalı ve derin olsa da Belek ve Alanya tercih edilebilir.

Tatilde Çocuklarla Neler Yapılabilir?

Çocuklarla tatile çıktıysanız onların ve sizin bir arada eğleneceği güvenli aktiviteleri tercih edebilirsiniz. Çocuklarla birlikte tatilde şunları yapabilirsiniz:

  • Müze gezintisi çocuğunuzun hem keyifli vakit geçirmesi hem de bilinçlenmesi için iyi bir seçenek. Çocuklar için atölye ve aktiviteleri olan müzelerle aldığı keyfi artırabilirsiniz. Şehirdeki antik kentlerden birkaçına da mutlaka uğrayın.
  • Tekne turu hem siz hem çocuğunuz için yaz tatilinde en serinleten aktivitelerden biri olur. Bu sırada yüzme bilse dahi çocuğunuza can yeleği giydirmeniz tavsiye edilir.
  • Kayak özellikle kış tatilini çocuklar için unutulmaz kılan aktivitelerden biri. Kardan adam yapmaktan sıkıldıysanız başlangıç seviye kayak etkinliği yapabilir ya da teleferiğe binebilirsiniz.
  • Otel aktiviteleri seçtiğini işletmeye bağlı olarak değişir. Dans, oyunlar, eğlenceli etkinlikler çocuklar için düzenlenir.
  • Kültür sanat etkinlikleri olarak konser ve tiyatroya gidebilir ya da denk getirirseniz yöresel festivallere katılabilirsiniz.

Çocuklu Tatilde Bütçe Kontrolü Nasıl Yapılır?

Çocukla çıkılan tatillerde en büyük kabus onun her gördüğünü istemesi olabilir. Yetişkinler bütçe planlamasından haberdar olsa da bir çocuk için heyecanlı ve mutlu olduğu anda bunu anlamak zor. O yüzden bütçe planlamasını dikkate yaparken şunları uygulayabilirsiniz:

  • Tatil yeri ve tarihini belirlerken bütçede ayırdığınız miktara dikkat edin. Özellikle belli bir yaşın altındaki çocuklar için ücretsiz oteller sizi rahatlatır. Bir ya da iki çocuk ücretsiz oteller arasından seçim yapmaya çalışın.
  • Tatile gideceğiniz yerin uygun fiyatlı olması da dikkat edilmesi gerekenlerden. Seyahat ve ulaşım masraflarını azaltmak, ailecek yemek yediğinizde fahiş fiyatlar ödememek için tatil beldesinin fiyatlarını araştırın.
  • Tatile uçak, otobüs ya da özel araçla gidecekseniz hangisinin daha ekonomik olduğunu hesaplayın. Erken rezervasyonla bilet alırsanız uçak konforlu ve ucuz olabilir. Son dakikaya kaldıysanız otobüs tercih edebilirsiniz. Gideceğiniz mesafe yakınsa aracınızla yolculuk etmeyi seçebilirsiniz.
  • Her şey dahil tatil yapıyor olsanız bile tatil beldesini gezmek isteyeceksiniz. Bu nedenle yeme – içme, hediyelik alışverişi, temel gereksinimleri göz önüne alın. Kesinlikle lazım olacağını düşündüğünüz eşyaları evden getirirseniz yüksek bedel ödemeniz gerekmez.

Şimdi çocuğunuzla birlikte unutulmaz bir tatil planlamak için Coral Tatil ile bütçenize uygun oteller arasından rezervasyon yaptırıp avantajlı fiyatlardan yararlanabilirsiniz.