Deniz Yolculuklarında Deniz Tutmasını Önlemenin 4 Yolu

Coral Travel

Uzun zamandır gemi turlarını inceliyordunuz. Sonunda hem bütçenize uygun hem de gitmeyi düşlediğiniz rotalara yolculuk yapan rüya gemiyi buldunuz. Ancak, deniz yolculuklarınız sadece 10 dakikalık vapur seyahatleri olduğundan, bir gemi seyahatinde vücudunuzun nasıl tepki vereceğini bilmiyor ve endişeleniyorsunuz. Deniz yolculuklarında, bazen vücudumuz mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı, mide kasılmaları ve kusma gibi belirtiler gösterebilir. Deniz tutması olarak adlandırılan bu belirtiler ilk defa deniz yolculuğu yapan tatilcilerde görüldüğü gibi, hayatını denizden kazanan denizcilerde dahi gözlenebilir. Dolayısıyla denizde ilk midesi bulanan kişi siz olmayabilirsiniz. Ancak, şimdi vereceğimiz küçük tüyolarla deniz tutmasını önlemeniz oldukça kolay. Gelin, uçsuz bucaksız maviliklere yapacağınız seyahatinizin kusursuz geçmesi için deniz tutmasını önleyecek ipuçlarına birlikte bakalım…

1. Yediklerinize dikkat edin

Tatil, kalorilere dikkat etmeden geçireceğiniz keyifli bir zaman dilimi anlamına gelir. Ancak yapacağınız gemi yolculuğunun sorunsuz geçmesi için yediklerinize ve içtiklerinize dikkat etmenizde fayda var. Daha önce yemediğiniz tropikal meyveler, hayatınızda hiç görmediğiniz deniz canlıları, ağır ve baharatlı yiyeceklerle midenizin daha çok bulanmasına neden olabilirsiniz. Bu nedenle, yediklerinize dikkat edin ve yine mideyi bulandırabileceği için aşırı alkol tüketiminden uzak durun.

2. İleriye doğru umutla bakın

Gemi hareket halindeyken dikkatinizi dağıtmak, farklı bir şeylerle uğraşmak deniz tutmasını engelleyebilir. Ancak, gemi hareket ederken kafanızı önünüze eğip, kitap okumanız ya da telefonla ilgilenmeniz mide bulantısı ve baş dönmesine sebep olabilir. Siz iyisi mi ileriye doğru umutla bakın, odaklanmayı gerektiren aktiviteleri karaya ayak bastığınız zaman gerçekleştirmeye çalışın. 

3. Koltuğunuzu geminin hareket yönünde seçin

Şehir içi otobüs yolculuklarında bile ters oturduğunuz zaman mideniz bulanıyorsa, uzun deniz yolculuklarında işinizi şansa bırakmayın. Geminin hareket yönüyle aynı istikamette olan bir koltuk seçmeniz deniz tutmasını engelleyebilir. Ayrıca, oturduğunuz koltuğun etrafında deniz tutması belirtileri gösteren yolcular varsa onlar da sizi olumsuz etkileyebilir. Yerinizi değiştirmeniz ya da kabininize dönüp biraz dinlenmeniz size daha iyi gelebilir.

4. Uyku her şeyin ilacı

Uykunun denizde bile çözmeyeceği sorun yok. Mideniz bulanmaya, başınız dönmeye başladığında kabininize dönerek uyumanız söz konusu belirtileri azaltabilir. Ayrıca bitki çayları içmeniz uykuya dalmanızı kolaylaştırabilir ve midenizin sakinleşmesini de sağlayabilir. Deniz yolculuklarında alacağınız küçük önlemlerle kusursuz bir tatil geçirebilirsiniz. Eğer, siz de daha önce görmediğiniz destinasyonlar için engin maviliklerde yol almak istiyorsanız, CoralTatil ayrıcalıklarıyla birbirinden cazip gemi turları seçeneklerine göz atabilirsiniz.