Etkili Bronzlaşma Yöntemleriyle Muhteşem Bir Ten Rengine Ulaşın

Coral Travel

Yazın gelmesiyle, gardıroplarda cıvıl cıvıl renkler hakim olmaya başladı. Tam anlamıyla yazın ruhunu ve enerjisini yansıtan bu renkler, elbette birbirinden güzel, göz alıcı tatil destinasyonlarında, deniz ve güneşin tadını çıkarırken bronzlaşan tende daha cazip görünüyor. Hafifçe pembeleşmeye başlayan yanaklar, uçlarından rengi yavaş yavaş açılıp, sararmaya başlayan saçlar, yazın insanlara ayrı bir güzellik kattığının adeta bir göstergesi gibi. Eğer siz de yazı tüm bu avantajlarından ötürü seviyorsanız, bir sahil kenarına inip, hayalinizdeki bronzluğa kavuşmak için hayaller kuruyorsunuz demektir. Peki, etkili bronzlaşma yöntemleri hakkında bilginiz var mı?

Uzmanlar, güneş ışınlarının cilde doğrudan temas etmesinin, özellikle güneşin en tepede olduğu saatlerde güneşlenmenin sağlığa zararlı olduğunun altını çiziyorlar. Özellikle hassas ciltler ve beyaz tenli kişiler için, uzun süre güneşte kalmak ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, öncelikle dermatologların tavsiyelerine uymanızda fayda var. Bununla beraber, eğer cildinizde böyle bir hassasiyet ya da alerjik bir durum yoksa, gelin birlikte etkili bronzlaşma yöntemlerine bir göz atalım…

1- Kalıcı bronzluk için tatil öncesi cildinizi güneşe hazırlayın

Tatil planlarınızı yapıp, tarihi belirledikten sonra, cildinizi güneşlenme öncesine hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bunun için, cildinizi kendi belirleyeceğiniz aralıklarla, tahriş etmeden ölü derilerden arındırmanız gerekecek. Bu sayede, sorulma, leke gibi cilt sorunlarına karşı önlem alabilir, ayrıca bronzluğunuzun kalıcı olması için zemin hazırlayabilirsiniz.

2- Beta karoten içeren besinlerle cildinize destek olun

Tıpkı sağlıkla ilgili diğer konularda da olduğu gibi, bronzlaşma için de cildinize içeriden, yani yediklerinizle destek olabilirsiniz. Havuç, şeftali, kayısı gibi beta karoten içeren besinler, cildinizin hayalini kurduğunuz ideal bronzluğa erişmesine yardımcı olur.

3- Cildinizi özellikle güneşlenirken sık sık nemlendirin

Cilt, dört mevsim neme ihtiyaç duyar. Kış aylarında kuruyup, pul pul olan cildin, yazın da güneşin vücuttaki nemi azaltması nedeniyle yine nemlendirilmesi gerekir. Nemi azaldığı takdirde, güneşin etkisine doğrudan maruz kalan cilt, gerilmeye, kızarmaya başlar. Bu da ilerleyen safhalarda, soyulmaya, acımaya başlamasına yol açar. Bu nedenle, yanmak için kullandığınız koruyucu faktörlü kremler ya da kakao, havuç yağı gibi yağları, cildinizin kurumasına izin vermeden sık sık sürmeniz daha etkili olacaktır.

Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da kullanacağınız güneş kremlerinin koruma faktörleri. Elbette, uzmanların da öne sürdüğü gibi koruma faktörlü kremler, güneşin zararlı etkilerine karşı korur. Ancak, eğer bronzlaşmak istiyorsanız, ilk günlerde kullandığınız yüksek faktörü, ilerleyen günlerde biraz daha düşürerek, hem cildinizi korumuş hem de hedeflediğiniz bronzluk için doğru bir adım atmış olursunuz.

4- Altın rengi bronzluğu kim istemez?

Reklam çekimlerinde, dergilerde gördüğümüz altın rengi bronzluk, hayal gibi görünse de aslında mümkün. E vitamini içeren güneş kremlerini kullanarak siz de cildinizde altın rengi bir bronzluk sağlayabilirsiniz.

5- Uzun süre sabit yatmak yerine belli aralıklarla pozisyon değiştirin

Güneşlenirken genellikle vücudun ön ya da arka kısmının daha çok yanmasına neden olabiliyoruz. Ancak, aslında 15 - 20 dakika aralıklarla yön değiştirmekte fayda var. Buna karşılık, eğer uzun süre yatmak size göre değilse, kumsalda denize doğru bacaklarınızı uzatarak, hem ferahlayabilir hem de arada sahilde kısaca yürüyüp, dönerek hareket halindeyken vücudunuzun daha eşit yanmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, plaj voleybolu, frizbi gibi eğlenceli sahil aktiviteleriyle meşgul olursanız, bronzlaşmayı daha keyifli hale getirebilirsiniz. Elbette bu sırada, vücudunuzu sık sık nemlendirdiğinizden emin olun.

Muhteşem bronz ten renginizle, capcanlı renklerdeki kıyafetlerinizin içinde, çok daha şık görünmek sizin elinizde. CoralTatil ile en uygun ödeme koşullarıyla, Ege ve Akdeniz’in en güzel tatil destinasyonlarında, idealinizdeki bronzluğa kavuşabilirsiniz. Bu büyüleyici maviliklerin kıyısında, rüya gibi bir tatil sizleri bekliyor.