İstanbul'a Yakın Gezilecek En Güzel 20+ Yer

Coral Travel

İstanbul’a yakın çevrede hafta sonu kaçabileceğiniz, günlük koşuşturmalar arasında dinlenebileceğiniz birçok mekan vardır. Doğal güzellikleri, sakin ortamı ile size iyi gelecek, İstanbul çevresi günübirlik gezilecek yerlere gelin birlikte göz atalım.

Kerpe

İstanbul’a yakın konumda yer alan Kerpe Kocaeli Kandıra’ya bağlıdır. İstanbul’dan yaklaşık 1,5-2 saatlik bir yolculukla gidebileceğiniz mekan özellikle ilkbahar ve yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrar. İstanbul çevresi tatil yerleri arasında oldukça ünlü bir beldedir. Hem orman alanları hem de denizi ile birçok doğal güzelliğe sahiptir. Kerpe sahilinde yer alan kayalık ve mağaralar turistik açıdan ziyaretçilerin ilgisini çeker. Tarihsel dönem içerisinde de önemli bir liman kenti olan Kerpe günümüzde de Kocaeli’nin öne çıkan yerleşimleri arasındadır. Balıkçılık faaliyetleri açısından da popüler bir mekan olan bölgede tatil yaparken mutlaka balık lokantalarını denemenizi öneririz. Eğer balık tutma gibi hobileriniz varsa oltanızı alarak denize açılabilirsiniz.

Mudanya

Mudanya Bursa’nın en güzel ilçelerinden birisidir. Hem tarihi önemi hem de turistik değeri yüksektir. İstanbul’a yaklaşık 165 km mesafede yer alan güzergah Bursa’nın Marmara Denizi’ne açılan kapısı olarak tanımlanabilir. Beldenin batısında Karacabey güneyinde Osmangazi ve Nilüfer doğusunda ise Gemlik yer alır. Mudanya oldukça merkezi bir konumda yer alır. Bölgede Mütareke Evi ve Müzesi, Tahir Paşa Konağı gibi tarihi yapıları ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca geleneksel mimari yapıları ile ünlenen Tirilye’yi Mudanya’ya kadar gelmişken gezmenizi öneririz. Osmanlı-Rum mimarisinin sivil yapı örnekleri olan ahşap evler hala cumbaları ile sokakları gölgeler. Deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmayı sevenlerdenseniz Mudanya’ya yaz mevsiminde gitmelisiniz. Bölgenin tarih ve kültür kokan sokaklarında keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

Ballıkayalar

Ballıkayalar, Kocaeli’de yer alan bir tabiat parkıdır. Bir vadi içerisinde akan dere, çevresindeki orman ve kayalık alan koruma altına alınmıştır. İstanbul İzmit istikametinde D-100 üzerinden Tavşanlı’dan sonra Ballıkayalar’a kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca bölgeye günübirlik turlar veya kamplı turlar ile gitmeniz de mümkündür. Ballıkayalar doğa sporları için de ideal bir yerdir. Trekking, hiking, dağcılık gibi sporlar burada gerçekleştirilir. Ayrıca, geziniz sırasında piknik veya kamp gibi aktiviteler de yapabilirsiniz. Yeşil doğası, temiz havası ve sakin ortamı ile Ballıkayalar kafa dinlemek için iyi bir seçenektir. İstanbul’a oldukça yakın olması nedeniyle bölgeye kısa sürede ulaşabilirsiniz. Özel aracınızla İstanbul il sınırından yaklaşık 30-45 dakika arasında Ballıkayalar’a gidebilirsiniz.

Cumalıkızık

Cumalıkızık, Bursa’da yer alır. Uludağ eteklerinde bir köy olarak kurulan yerleşim geleneksel yapısını günümüzde de sürdürmesi ile öne çıkar. Türkiye’nin tarihi ve kültürel dokusu ile 2014 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi`ne alınan Cumalıkızık Bursa’nın en çok turist çeken bölgeleri arasındadır. İstanbul’dan 2-2,5 saatlik bir yolculuk ile Cumalıkızık’a ulaşabilirsiniz. İstanbul’dan fazla uzaklaşmak istemeyen ve günübirlik geziler yapmak isteyenler için ideal seçeneklerden birisi olan bölgede tarihi ahşap ve taş evleri gezebilirsiniz. Geleneksel mimarisi ile öne çıkan evler tarihi ve kültürel değerleri ile özgün yapılardır. Otantik dokusu ve tarihi atmosferi ile Cumalıkızık’ı mutlaka gezip görmelisiniz.

Kumbağ

Kumbağ, Tekirdağ’ın gözde tatil yerlerindendir. Hafta sonu keyifli bir tatil yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği yerlerden olan bölge  İstanbul’a 145 km mesafededir. Ayrıca, destinasyon gelişmiş turizm olanaklarına sahiptir. Kumbağ’da kalmayı düşünüyorsanız yerel konaklama tesislerini tercih edebilirsiniz. Güzergah; otel, bungalov evler, pansiyonlar gibi alternatif konaklama tesislerine sahiptir. Özellikle yaz aylarında yoğun talep gören Kumbağ’ın nüfusu bu mevsimlerde artış gösterir. Plajları ve kumsalları ile denizin tadını çıkarmak isteyenler için de farklı alternatifler sunar.

İznik

İznik, tarihsel dönemlerden beri Marmara’nın en ünlü yerleri arasındadır. İstanbul’a yakın olmasından dolayı turistlerin de sıklıkla ziyaret ettiği yerlerdendir. Çinicilik, halıcılık gibi el sanatları ve geleneksel mimarisi ile de öne çıkan yerleşimde birçok gezilecek mekan vardır. İznik Antik Tiyatrosu, surları, tümülüs, kaya mezarları ve anıtları, tarihi eserleri ile öne çıkar. Hacı Özbek Cami Osmanlı tarafından inşa edilen ilk cami yapısıdır. 1333 yılında inşa edilen yapı günümüzde hala ayaktadır. İznik’in önemli tarihi eserleri arasındadır. Tarihi değeri yüksek bir başka yapı Yeşil Cami`dir. İznik’in sembolü konumunda olan tarihi eser kubbeli olarak inşa edilmiştir. Çandarlı Hayreddin Paşa tarafından 1378 yılında yapılan cami ismini yeşil çinili minaresinden alır. Erken Osmanlı mimarisi eserlerinden olan yapı minaresi mavi ve yeşil renkli çinilerle bezenmiştir. İznik ziyaretinizde geleneksel yapıları, doğal güzellikleri gezerek keyifli bir tatil yapabilirsiniz.

Gölyazı

Gölyazı Bursa Nilüfer ilçesinde yer alır. Bir yarımada üzerinde kurulu olan belde Bursa’nın antik yerleşimleri arasındadır. Gölyazı’nın tarihi MÖ 6.yy kadar uzanır. Roma ve Bizans medeniyetlerine de ev sahipliği yapan bölge Osmanlı döneminde de önemli yerleşimler arasında yer alır. Günümüzde sit alanı olarak koruma altına alınan belde Ulubat Gölü üzerinde bir adadır. Destinasyonda tarihi cami, kilise, asırlık ağlayan çınar gibi kültürel önemi yüksek eserleri gezebilirsiniz. Bursa İzmir otoyolundan Ulubat Gölü’nü gördükten 5 km sonra Gölyazı’ya ulaşabilirsiniz. Gölyazı İstanbul’a 193 km mesafede yer alır, yaklaşık 3 saatlik bir yolculuk ile beldeye varabilirsiniz.

Armutlu

Armutlu Yalova’da yer alır. İstanbul’dan yaklaşık 145 km mesafede yer alan belde kaplıcaları ve turistik yerleri ile dikkat çeker. İstanbul çevresi tatil köyleri arasında oldukça popülerdir. İstanbul’dan İDO seferleri ile bölgeye kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Her mevsimde tercih edilen tatil beldeleri arasında yer alan Armutlu Marmara Denizi`ne sıfır konumu ile de güzel bir manzaraya sahiptir. Destinasyon özellikle termal turizm açısından kaplıcaları tercih edenlerin uğrak yeridir. Denizin tadını çıkarmak isteyenler ise yaz mevsiminde Armutlu Plajı`nı tercih edebilir. Fıstıklı Plajı Armutlu`da yer alan bir diğer kumsaldır. Bölgede tarihi değeri yüksek eserleri de tatiliniz sırasında ziyaret ederek gezebilirsiniz.

Beşkayalar

Beşkayalar, Kocaeli Başiskele’nin en önemli doğal değerleri arasındadır. Samanlı Dağları’na yakın konumda bulunan Beşkayalar Tabiat Parkı olarak koruma altına alınmıştır. Birinci derece doğal sit alanı kabul edilen bölge ormanları, temiz havası ve doğası ile sakin bir ortam arayanların uğrak yeridir. Kafa dinlemek, fotoğrafçılık ve trekking yapmak isteyenler için ideal mekanlardandır. Destinasyon Servetiye köyü, Kirazdere, Soğukdere ve Sıcakdere arasında kalan bir vadi içerisinde konumlanır. Vadi içerisinde yer alan derelerin birleşme noktası bulunan kayalardan adını alan bölge yaban hayatı, doğal ekosistemi ile tabiat severlerin ilgisini çeker. Beşkayalar Tabiat Parkı`nda hem amatör hem de profesyonel trekking yapanlar için parkur çeşitleri bulunur. Beşkayalar’da yer alan yürüyüş parkurları ile Aytepe, Cirbinali ve Menekşe yaylalarına ulaşılır. Doğa içerisinde vakit geçirmeyi seviyorsanız Beşkayalar’ı tercih edebilirsiniz.

Kıyıköy

Kırklareli Vize ilçesinde yer alan Kıyıköy Karadeniz’e açılan bir sahil kasabası konumundadır. Doğal güzellikleri, yeşil ormanları, taş ve ahşaptan yapılan tarihi evleri, balıkçı barınakları ile huzuru tercih edenler için ideal bir destinasyondur. Doğa ile başbaşa kalmak, yeşilin ve denizin tadını çıkarmak isteyenler tarafından sıklıkla ziyaret edilir. Kıyıköy’de sandallarla nehir turu yapabilirsiniz.

İstanbul yakınında gezilecek yerleri Coraltatil aracılığıyla keşfedin. Günübirlik turlar sayesinde sevdiklerinizle unutulmaz bir gezi yapabilirsiniz. Yolculuğa çıkmadan önce gezinizi kalıcı anılara dönüştürmek için fotoğraf makinenizi de yanınıza almanızı öneririz.