İstanbul'da Denize Girebileceğiniz Plajlar

Coral Travel

İstanbul’da denize girilmeyeceğine dair yaygın bir kanı var. Ancak yaz aylarında artan yüksek nem ve aşırı sıcaklar yüzünden insanlar şehrin değişik noktalarında denize giriyor. Sağlık Bakanlığı’nın yapmış olduğu deniz suyu ölçümlerine baktığımızda aslında İstanbul denize girilecek yerler konusunda oldukça şanslı bir bölge.  

Şehir sınırları içerisinde suyu temiz olan birçok plaj bulunuyor. Söz konusu plajların hem temizlik hem de tesisler açısından Ege ve Akdeniz sahillerini aratmadığını söyleyebiliriz. Peki, İstanbul’da gidilecek plajlar hangileri? Aşağıda şehrin en güzel plajları hakkında detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Poyrazköy

İstanbul kumlu plajlar denildiğinde akla ilk gelen yerlerden birisi Poyrazköy’dür. Boğazın Karadeniz’e açıldığı noktada bulunan Poyrazköy’de kumluk Poyrazköy Plajı dışında bir tane Karma Plaj ve bir tane de Kadınlar Plajı bulunuyor. Poyrazköy’de çok fazla akıntı yok. Bu nedenle İstanbul’un diğer plajlarına nazaran burada çok daha kolay denize girebilirsiniz.

Bunun yanında plajın etrafında yer alan balık restoranlarında her daim taze ve lezzetli balıklar yiyebilirsiniz. Ayrıca sahil boyunca uzanan balıkçı barınakları ve köy evlerinin arasında zevkli bir yürüyüş de yapabilirsiniz.  

Kilyos

İstanbul’un Avrupa Yakası’nda bulunan Kilyos denize girmek isteyenlerin sıklıkla ziyaret ettiği yerlerden bir tanesidir. Sahilin hemen girişinde bulunan Kilyos Halk Plajı saat 08.00-18.00 arasında ziyaretçilere açıktır.

Kilyos’ta halk plajının yanında her türlü yiyecek ve içecek ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz beach tarzı tesisler de bulunuyor. Özellikle hafta sonlarında birçok konser ve etkinliğin düzenlendiği Kilyos aynı zamanda rüzgarlı deniziyle de sörfçülerin uğrak noktasıdır.

Florya

Florya’da bulunan Güneş Plajı Atatürk’ün meşhur fotoğrafındaki denize girdiği yer olarak biliniyor. Burası İstanbul Plajları arasındaki en eskilerinden biridir. Plaja girişler ücretlidir. Ödediğiniz giriş ücretinin karşılığında soyunma kabini, duş ve şezlong gibi hizmetlerden ekstra ücret ödemeden faydalanabilirsiniz. Plajda kum voleybolu oynamak isteyenler için de imkanlar mevcut.

Florya’da 800 metre uzunluğundaki Güneş Plajı`nın yanında bir de Menekşe Plajı bulunuyor. 620 metre uzunluğunda olan Menekşe Plajı`na girişler ücretsiz. Ancak duş, tuvalet, kabin gibi hizmetlerin bulunduğu Menekşe Plajı`nın kalite açısından Güneş Plajı`ndan daha geride olduğunu söyleyebiliriz.

Yeniköy Plajı

Arnavutköy’ün sahil kısmında yer alan Yeniköy Plajı İstanbul yüzme yerleri arasında sakinliğiyle ön plana çıkıyor. 400 metre uzunluğunda mükemmel bir kum plaja sahip olan Yeniköy Plajı`na girişlere ücretsizdir. Ancak şemsiye, şezlong ve soyunma kabini gibi hizmetlerden ekstra ücret alınıyor.

Plaja toplu taşıma araçlarını kullanarak kolayca ulaşabilirsiniz. Hem yerli hem de yabancı turistler tarafından sıkça ziyaret edilen Yeniköy Plajı İstanbul yüzme yerleri arasında şehre yakınlığı ile dikkat çekiyor.

Karaburun Plajı

Yeniköy Plajı gibi Karaburun Plajı da Arnavutköy ilçesinin sınırları içerisinde yer alıyor. Arnavutköy ilçe merkezine yarım saat uzaklıkta bulunan Karaburun Plajı İstanbul şehir merkezine ise yaklaşık bir saat uzaklıkta bulunuyor. Toplu taşıma araçları ile kolayca ulaşılabilen plaj bu özelliğiyle İstanbul’da yaşayanlar için günübirlik bir kaçış noktası oluşturuyor.

Derin ve dalgalı denizi ayrıca taşlık olması sebebiyle Karaburun Plajı çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için uygun bir seçenek olarak görülmüyor.  

Tuzla Halk Plajı

Tuzla Halk Plajı “Anadolu Yakası Plajlar” içerisinde hem serinleyebileceğiniz hem de yorgunluk atabileceğiniz yerler arasında bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan plaja ücretsiz olarak girilebiliyor. Hafta içi ve hafta sonu kalabalık bir ziyaretçi kitlesine ev sahipliği yapan Tuzla Halk Plajı`nda duş, kabin ve tuvalet gibi hizmetler bulunuyor. Plajda ayrıca cankurtaran hizmeti de mevcut.

Plaj içerisinde bulunan büfelerden yiyecek içecek ihtiyacınızı karşılayabilir ya da yanınızda getirebilirsiniz. Tuzla Plajı`nın sahile yakın olan kısımları oldukça sığ bir denize sahip. Bu nedenle özellikle küçük çocuğu olan aileler Tuzla Halk Plajını tercih ediyor. Plajda hoş bir görüntü sergileyen yapay iskelelerden dilerseniz kendinizi serin sulara bırakabilirsiniz.

Şile

Yaz aylarında İstanbul Anadolu Yakası Plajlar konusunda tıpkı Avrupa Yakası gibi birçok farklı seçenek sunuyor. Bu anlamda İstanbul’un arka bahçesi olarak bilinen ve Anadolu Yakası`nda bulunan Şile çok sayıda plaja ev sahipliği yapıyor. Yüzmek ve güneşlenmek için popüler yerlerden biri olan Şile’de bulunan plajlar ise şu şekilde;

  • Sahilköy
  • Ayazma
  • Ağlayan Kaya
  • İmrenli
  • Kumbaba
  • Kurtallı

Anadolu yakasında oturanların ulaşım kolaylığı sebebiyle sıkça tercih ettiği Şile kimi zaman sakin ve berrak kimi zaman da dalgalı denizi ile İstanbulluları cezbediyor. Şile özellikle İstanbul’da olup da tatile çıkamayanlar için iyi bir alternatif.

Ağva Halk Plajı

Ağva merkezde yer alan Ağva Halk Plajı İstanbul denize girilecek yerler arasında en kalabalık plajlardan biridir. Kumluk plajı, mükemmel doğası ve temiz denizi ile Ağva Halk Plajı yaz aylarında hem hafta içi hem de hafta sonlarının uğrak noktasıdır. Plaj, belediye ekipleri tarafından sürekli temizlendiğinden İstanbul’un en temiz plajlarından biridir.

Deniz seviyesi sığ olmakla birlikte dalgalı olduğu zamanlarda dikkatli olmak gerekir. Hem doğayla iç içe olmak hem de temiz sahillerde denize girmek için Ağva Halk Plajını tercih edebilirsiniz. Ağva’da deniz ve güneşin keyfini doyasıya çıkarabilir, kamp yapabilir veya bir yandan yürüyüş yollarında yürürken bir yandan da gün batımını seyredebilirsiniz.

Kilimli Koyu Plajı

Ağva’ya 2 kilometre mesafede bulunan Kilimli Koyu Plajı mermer renkli beyaz kumu ve berrak denizi ile ziyaretçilerini kendisine hayran bırakır. Ağva Halk Plajı`na nazaran çok daha sakin olan Kilimli Koyu Plajı uygun doğası sebebiyle deniz dışında kamp tatili yapmak isteyenlerin de sevdiği plajlardan biridir.

Plaj bir koyun içerisinde konumlandığı için Karadeniz’in sert dalgaları Kilimli`ye uğramaz. Denizi sıcak, sığ ve sakin olan Kilimli Koyu Plajı çocuklar ve yüzme bilmeyenler için güvenlidir.

Adalar

Anadolu Yakası Plajlar konusunda oldukça zengin bir portföye sahip. Bunların başında da hiç kuşkusuz adalar geliyor. Peki, yaz aylarında dolup taşan adalarda hangi plajlar var?

  • Büyükada Plajları

Avrupa Yakası`nda ikamet edenler Büyükada’ya gitmek için Beşiktaş ve Kabataş’tan kalkan vapurları Anadolu yakasındakiler ise Bostancı ve Kadıköy vapurlarını kullanabilirler. Yalnızca denize girmek için değil gezmek için de popüler destinasyonlardan biri olan Büyükada’da Nakibey, Prenses Koyu ve Yörükali Plajları bulunuyor.

  • Heybeliada Plajları

Tıpkı Büyükada gibi Heybeliada da İstanbul’a bir vapur mesafesi kadar yakın bir ada. Akvaryum Plajı, Alman koyu, Aqua Green Beach ve Ada Beach Heybeliada’da bulunan popüler plajlar arasında bulunuyor.

  • Burgazada Plajları

Hikâye ve roman yazarı Sait Faik Abasıyanık’ın yaşadığı yer olarak bilinen Burgazada güzel sahilinin yanında çam ormanları ve ahşap evleriyle de gelen ziyaretçilerini büyülüyor. İstanbullular sakin Burgazada’dan İstanbul’u seyrederek denize girmeyi çok seviyor.

  • Kınalıada Plajları

Kınalıada plajlarına iskeleden kalkan teknelerle veya yürüyerek gidebilirsiniz. Adada bulunan Kumluk Plajı adının tam tersine oldukça taşlık bir yapıya sahip. Ücretli olarak girilen Kumluk Plajı`nın sığ ve berrak denizi çok fazla yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler için ideal.

Adanın diğer bir ucunda yer alan Ülker Halk Plajı`na ise girişler ücretsiz. Bunun yanında Kınalıada’da her türlü hizmeti alabileceğiniz beach kulüpler de mevcut.

Riva Plajı

İstanbul yüzülecek sahiller arasında bulunan Riva şehir merkezine yaklaşık olarak 40 km mesafede bulunuyor. Beykoz ilçesinin sınırları içerisinde bulunan Riva Halk Plajı kumluk yapısı ve turkuaz renkli suyuyla biliniyor. Aynı zamanda kumsalın arasından denize dökülen deresi ile de Riva ziyaretçilerine doğayla içi içe denize girme fırsatı sunuyor.

Riva Halk Plajı genişlik bakımından oldukça büyük olmasına rağmen uzunluk olarak kısa bir plaj. Bu nedenle yaz aylarında çok kalabalık oluyor. Riva’da halk plajının yanında bir de Elmasburnu Plajı bulunuyor.

Suadiye Plajı

Suadiye Plajı genellikle bu bölgede oturan İstanbullular tarafından tercih ediliyor. Oldukça nezih bir plaj olan Suadiye Plajı`na girişlerde herhangi bir ücret ödenmiyor.  Şezlong ve şemsiyeler için de ayrıca ücret ödenmemesi plajı diğerlerinden farklı kılıyor. Ücretsiz halk plajları ile karşılaştırıldığında kalite açısından çok daha ileride olan Suadiye Plajı adeta pahalı beachler ile yarışıyor.

Rumeli Kavağı

İstanbul en güzel plajlar denildiğinde Sarıyer’de bulunan Rumeli Kavağı’nı unutmamak gerekiyor. Midyesi ve inciri ile ünlü Rumeli Kavağı’na gelen ziyaretçiler muhteşem bir manzara eşliğinde denize giriyor. Ayrıca birçok balık lokantasının bulunduğu bölgede lezzetli balıkların tadına bakma fırsatı da buluyorlar. Rumeli Kavağı’nda bulunan plajlar ise şöyle:

  • Altınkum Plajı
  • Elmas Kum Plajı
  • Askeri Plaj
  • Kadınlar Plajı

Siz de İstanbul ve diğer bölgelere yapacağınız ziyaretlerinizde konforlu bir şekilde konaklamak için Coral Tatil`in birbirinden cazip seçeneklerini inceleyebilir, İstanbul`un eşsiz manzarası karşısında denizin keyfini çıkarabilirsiniz.