Hafta Sonu Şehirden Kaçmak İsteyenlere İstanbul'a Yakın Tatil Yerleri

Coral Travel

İstanbul’un kalabalığından, stresinden ve gürültüsünden biraz da olsa uzaklaşmak için günübirlik ya da birkaç günlüğüne kaçabileceğiniz birbirinden güzel birçok lokasyon olduğunu biliyor muydunuz? İstanbul’a yakın olan bu tatil yerleri sayesinde birkaç gün için dahi olsa harika bir tatil fırsatı yakalayabilir ve şehir hayatının yorgunluğunu üzerinden atabilirsiniz.

Tarihi ve doğal güzellikleri ile göz kamaştıran zenginliklere sahip bu tatil rotalarında dikkat çekici fotoğraflar çekebilir ve sevdiklerinize hatıralık hediyeler de alabilirsiniz. Sizler için İstanbul’a yakın tatil yerleri tavsiye edebilmek üzere aşağıdaki destinasyonları listeledik:

  1. Abant Gölü 

İstanbul’a yakın günübirlik tatil yerleri arasında doğal güzelliği ile büyüleyici bir atmosfere sahip olan Abant Gölü, en popüler rotalar arasındadır. Yeşillikler içerisinde huzur bulacağınız Abant Gölü, İstanbul’a 300 km uzaklıkta yer alıyor. Doğa ile iç içe bir tatil yaşayabileceğiniz Abant’ta yer alan Abant otelleri de bu atmosfere uyum sağlayan dokusu ile kendinizi dinlenmiş ve yenilenmiş hissedeceğiniz bir tatil sunuyor.

Tam bir doğa cenneti olan Abant Gölü’nün çevresinde 5-6 kilometre de bir iklimin değiştiğine tanıklık edeceksiniz. Yeşilin her rengini görebileceğiniz Abant Gölü’nün etrafında faytonla keyifli bir tur yapabilir ya da bisiklet ile etrafı dilediğiniz gibi gezebilirsiniz. Ayrıca çevre köylerde at kiralayarak ata binebileceğinizi de unutmayın.

Abant Gölü çevresinde geçireceğiniz keyifli bir günün ardından balık restoranlarında taze alabalıkların da lezzetiyle kendinize bir ziyafet çekebilirsiniz. Abant’a ulaşım İstanbul’dan oldukça kolaydır. İstanbul’dan Bolu’ya ulaşım sağladıktan sonra Bolu’dan hareket eden Abant minibüslerini kullanarak Abant Gölü’ne ulaşabilirsiniz.

  1. Adalar

Aslında İstanbul’un içerisinde olan, ama atmosferiyle de İstanbul’un yoğun temposuna bir o kadar uzak olan Adalar, İstanbullular için günübirlik tatil ya da birkaç günlük tatil için muhteşem bir rota olabilir.  Adalar; Büyükada, Burgazada, Kınalıada ve Heybeliada’dan oluşan İstanbul’un bir ilçesidir. Her gün yerli ve yabancı yüzlerce turisti misafir eden Adalar’da yaz aylarında denize girebileceğiniz birçok plaj bulunmakta. Aynı zamanda ormanları ve piknik alanlarıyla da bahar mevsimlerinde oldukça keyif veren bir ortama sahiptir. Geçmiş yıllara kadar Adalar’da fayton ile ada turu yapmak son derece popüler bir aktiviteydi, fakat faytonlar yerini elektrikli araçlara bıraktı. Elektrikli faytonlar ya da elektrikli minibüsler ile ada turu yapabilirsiniz.

Adalar’da yer alan restoranlarda harika bir manzaraya karşı akşam ve öğle yemeklerinin tadını çıkarabilirsiniz. Ada kültürünü yansıtan kafeleri ve restoranları ile birçok mekan Adalar’da hizmet vermektedir. Adalar’a ulaşım da son derece kolaydır. Dilerseniz Bostancı, Kabataş ya da Eminönü’nden kalkan motor ya da vapurlarla Adalar’a ortalama 30-60 dakikalık bir yolculuk sonrası ulaşabilirsiniz.

  1. Ağva

Yemyeşil ormanları ve masmavi denizi ile iki nehir arasında bulunan, bağlık yazlık bir köy olan Ağva, günübirlik geziler için eşsiz adreslerden biridir. Sahip olduğu 25 kilometre uzunluğa sahip plajında, keyifli bir sahil yürüyüşü yapabilir ya da yazın deniz, kum ve güneşe kendinizi bırakabilirsiniz. Ağva’nın doğa sporu olanakları da bu huzur veren ortama eğlence katacak aktivitelere sahiptir. Özellikle balık tutmayı sevenler için Ağva’da balık tutmak son derece keyifli olacaktır. Ağva’daki akarsu gezileri de keyif alacağınız aktivitelerden biridir. Ağva’da yeni yerler keşfetmek ve fotoğraf çekmek isterseniz de mağaraları ile tanınan Kilimli Köyü’nü de ziyaret edebilirsiniz.

  1. Şile

Ağva’ya giderken uğrayabileceğiniz yakın rotalardan biri de Şile’dir. Özellikle Şile’deki Deniz Feneri kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biridir. Deniz Feneri’nin arka tarafında yer alan restoran da ise yemek yiyebilirsiniz.

Şile, İstanbul’un incilerinden biri olarak yıllardır yakın mesafe tatil rotalarından biri olmuştur. Sanat Güneşimiz Zeki Müren, Bodrum ile anıldığı kadar Şile sevgisiyle de tanınırdı. Zeki Müren, Şile ile öylesine bütünleşmiştir ki yöre halkının Zeki Müren Mağarası olarak andığı bir mağara dahi vardır. Bunun da sebebi şudur ki; Zeki Müren bu mağarayı çok sever ve sık sık burayı ziyaret edermiş. Ayrıca burada gün batımını izler ve yakın dostlarına gün batımı eşliğinde şarkılar söylermiş.

İş hayatının yoruculuğu ve şehir yaşantının stresi sonrasında biraz dinlenmek için harika bir rotadır Şile… Şile’nin doğal güzellikleri, sizlere huzur verecektir. Eğer sabah erkenden Şile’ye gelirseniz burada yer alan mekanlarda eşsiz bir kahvaltı da yapmanızı öneririz. Şile’de güne başlayacağınız bu kahvaltıyla bile tüm yorgunluğunuzu üzerinizden atmış gibi hissedeceksiniz.

Şile’nin yeşil doğasının masmavi deniz ile buluştuğu bu noktada doğanın tüm renklerine şahit olacaksınız. Tarihin izlerini günümüze dek taşımayı başaran evleri de Şile’de görebilirsiniz.  

Yılın her döneminde ziyaret edebileceğiniz Şile’de bulunan balıkçılarda keyifli bir akşam yemeği de yiyebilirsiniz. Ayrıca yaz aylarında deniz, güneş ve kumsalında keyfini çıkarabilirsiniz. Karadeniz kıyısında yer alan Şile’de sert rüzgar olacağından yaz mevsimi dışındaki dönemlerde denize girmemenizi öneririz. Ayrıca kış aylarında romantik Şile otelleri ile şömine ateşi eşliğinde bir tatil de yapabilirsiniz.

  1. Avşa Adası

Marmara Denizi’nde yer alan bu küçük ve şirin ada, ailece vakit geçirmek için en iyi seçeneklerden biri olabilir. Oldukça temiz bir kumsalı ve sakin bir denizi olan Avşa, yaz aylarında günübirlik geziler için harika olacaktır. Avşa’da bisiklet turu yaparak Bizans izlerini taşıyan yerleri de görebilirsiniz.

Avşa’nın meşhur lezzetlerinden biri ünlü şaraplarıdır. Adanın ünlü şaraplarını tadabileceğiniz birçok yer bulabilirsiniz. Avşa’da herkese hitap edebilecek birçok eğlence mekanı da bulunmaktadır. Sahil boyunca yer alan restoranlar da yemek için geniş bir yelpaze sunuyor. Avşa’ya Bostancı ve Yenikapı’dan hareket eden deniz otobüsleri ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Avşa’nın en güzel plajlarından biri de Altunkum Koyu Plajı’dır. Avşa Adası’na gelen tatilciler tarafından en fazla tercih edilen plajlardan biridir. Çınar Koyu Plajı da berrak denizi ve kolay ulaşıma sahip olması ile tercih edilen koylardan biridir. Avşa Adası’nın merkezinden kalkan dolmuş ya da taksilerle kolayca ulaşabilirsiniz.

Avşa Adası’nın tam karşısında bulunan Ekinlik Adası’nı da ziyaret etmeden Avşa’dan ayrılmamanızı öneririz. Marmara Denizi’ndeki en küçük ada olan Ekinlik Adası’nda sadece 150-200 kişi yaşamaktadır. Bu yüzden oldukça huzur verici ve sakin bir yerdir.

  1. Bozcaada

Tarihi dokusunu hala koruyan sokaklarıyla, şirin bir balıkçı kasabası olan Bozcaada gerek havası gerek mazanrası gerekse sıcakkanlı insanları ile keyif veren gezi rotalarından biri olarak karşınıza çıkacaktır.

Bozacaada’nın en popüler tarihi yapılarından biri merkezde yer alan Bozcaada Kalesi’dir. Tarihi geçmişi hakkında net bir bilgi olmayan Bozcaada Kalesi’nin kim tarafından yapıldığı da bilinmemektedir. Eğer Bozcaada’ya yukarıdan bir bakış atmak isterseniz bu tarihi kalenin üst surlarına çıkabilirsiniz.

Bozcaada’da görülmesi gereken yerlerden biri de Göztepe’dir. Göztepe’deki rüzgar değirmenleri fotoğraf çekmek için harika manzaralar sunmaktadır. Ayrıca burada günbatımının büyüleyici güzelliğine de tanıklık edebilirsiniz. Bozcaada’nın tarihi sokaklarında gezerken harika meze ve ev yemeklerinin yer aldığı restoranlarda da vakit geçirmenizi öneririz. Bozcaada’ya ulaşabilmek için Yenikapı - Bandırma hattını kullanabilirsiniz. Yaklaşık 2 saatlik bir yolculuğun ardından Bozcaada’ya ulaşmış olacaksınız.

  1. Cumalıkızık Köyü

Bursa, Uludağ’ın eteklerinde yer alan Kızık köylerinden biri olan Cumalıkızık, tarihe sadık kalınarak restora edilen evleri ile benzersiz bir atmosfere sahiptir. Köyde yer alan Cumalıkızık Hamamı ve Zekiye Hatun Çeşmesi de görülmesi gereken yapılar arasındadır. Karnınız acıktığında yemek için birçok yerin bulunduğu Cumalıkızık Köyü’nde harika bir köy kahvaltısı yapabilirsiniz. Ayrıca Cumalıkızık Köyü’nün mantı ve gözlemesi de son derece meşhurdur.  Ayrıca eve dönmeden önce böğürtlen ve kızılcık reçellerinden almanızı öneririz. Bursa’nın merkeze 20 km uzaklıkta yer alan Cumalıkızık Köyü, İstanbul’a 250 km uzaklıkta yer almaktadır.

  1. Çınarcık

Günübirlik turlar kapsamında İstanbul’a en yakın rotalardan biri de Çınarcık’tır. İstanbul’a olan uzaklığı 2 saattir ve ulaşım kolaylığıyla da birkaç günlük ya da günübirlik tatil seçenekleri arasında ön plana çıkmaktadır. Ufak bir tatil ve dinlence için oldukça uygun imkanlara sahip olan Çınarcık, eğlence mekanları ve kafeleriyle de yaz ayları çok hareketli bir tatil beldesidir. Ayrıca Çınarcık’a yakın birçok termal kaplıca da sağlık turizmi açısından bölgeyi ön plana çıkarmaktadır. Yalova otelleri arasında kaplıca suları ile hizmet veren termal otelleri bulabilirsiniz.

Çınarcık’ta kalamar ve tekir balığını taze şekilde yiyebileceğiniz birçok restoran bulunuyor. Ayrıca Çınarcık dondurması da bölgenin popüler lezzetlerinden biridir. Çınarcık tatilinizde Yalova’yı da ziyaret etmenizi öneririz. Kendi arabanızla ya da minibüslerle Çınarcık’tan Yalova’ya ulaşım sağlayabilirsiniz.

  1. Sapanca

16 km uzunluğuna sahip olan Sapanca Gölü, İzmit ve Sakarya illeri arasında yer alıyor. Etrafında tam 76 köyün bulunduğu Sapanca’da birçok outdoor spor yapabilme olanağı da mevcuttur. Aynı zamanda 1554 yılında yapılan Rüstem Paşa Camii de bölgenin ünlü tarihi yapılarından biridir. Sapanca’ya geldiğinizde yüzyılı aşkın bir tarihe sahip olan Limonlu Kahvesi’ni ziyaret etmeden evinize dönmemenizi tavsiye ederiz.

Fotoğraf çekmeye ilgi duyuyorsanız Sapanca’da birbirinden güzel manzaralar sizi oldukça mutlu edecektir. Ayrıca Sapanca’da yer alan tarihi değirmen de 500 yıllık geçmişi ile görmeniz gereken yapılardan biridir. Sapanca’da ne yenir? diye düşünecek olursanız muhakkak balık restoranlarını tercih etmelisiniz. Birçok alabalık çiftliğinin bulunduğu Sapanca Gölü’nün kiremitte balıkları oldukça meşhurdur.

  1. Polonezköy

İstanbul’a en yakın, en doğal adreslerden biri olan Polonezköy, şehrin karmaşasından uzaklaşmak için en iyi noktalardan biridir. İstanbul’a sadece 25 km uzaklıkta olan Polonezköy, yaz ve kış tatili için tercih edilebilecek yerlerden biridir.

Polonezköy’ün tarihi 1800’ü yıllara dayanır. Polonya’dan sürgün edilenlerin kurduğu Polonezköy, Beykoz’a bağlıdır. Yeşilin her tonuna sahip olan Polonezköy, İstanbul’un şehir karmaşası arasında nefes alınacak en iyi yerlerden biri olarak karşınıza çıkacaktır.

Yemek yiyebileceğiniz birçok kır restoranının bulunduğu Polonezköy’de eğer konaklamak isterseniz bölgede bulunan butik otelleri tercih edebilirsiniz. Polonezköy’de özellikle sabah kahvaltısı yapmanın keyfini yaşamanızı öneririz. Polonezköy’deki taze ve lezzetli kahvaltılar oldukça popülerdir. Polonezköy’e gelmişken 1914 yılında yapılan Czestochowalı Meryem Ana Kilisesi’ni de görmenizi öneririz.

Konumu ile İstanbul’a oldukça yakın ama atmosferi ile İstanbul’dan son derece farklı bu küçük tatil beldelerinde kendinize göre bir tatil fırsatı oluşturabilirsiniz. Günübirlik ya da birkaç günlüğüne kendinizi dinlenmiş ve yenilenmiş hissedeceğiniz bir tatili bu rotalardan biri ile yaşayabilirsiniz.

Tüm bu bölgelerden birinde konaklamak isterseniz Coral Tatil’in zengin otel seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Binlerce otel arasından dilediğiniz destinasyonda dilediğiniz konseptte oteli rahatlıkla bulabilir ve anında rezervasyon yaptırabilirsiniz. Rezervasyon için güvenilir online rezervasyon sistemini tercih edebilir ya da müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz.