İstanbul'da Arkadaşlarla Gezilecek Yerler

Coral Travel

Kültür şehri olan İstanbul’da gezebileceğiniz pek çok tarihi mekan, doğal güzellik, eğlence mekanı vb. bulunur. Bu turistik yerleri ziyaret ederek İstanbul’u daha yakından tanıyabilir ve tatilinizi çok daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. İstanbul'da arkadaşlarla gezilecek yerler için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

İstanbul'da Arkadaşlarınızla Gezebileceğiniz En İyi Parklar ve Bahçeler

İstanbul’a geldiğinizde doğanın içinde olmak ve temiz havayı içinize çekmek istiyorsanız, gidebileceğiniz pek çok park ve bahçe vardır. Arkadaşlarınızla hafta sonu piknik için şu park ve bahçeleri tercih edebilirsiniz.

Maçka Demokrasi Parkı

Avrupa Yakası’nın Şişli semtinde yer alan bu park, geniş yeşil alanı ve tertemiz havası ile arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirebileceğiniz en güzel yerlerden biri. Merkezi bir konumda olduğu için rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Spor yapmak, köpeğinizi gezdirmek, piknik yapmak, sakince kitap okumak ve daha pek çok aktivite için Maçka Demokrasi Parkı, ideal bir ortam sunar. Aynı zamanda parkın içinde kafe de var. İster bu kafede oturabilir, ister dışardan yiyecek içecek getirerek çimlerin üzerinde oturarak vakit geçirebilirsiniz.

Gülhane Parkı

Gülhane Parkı, Osmanlı Dönemi’nde Topkapı Sarayı’nın dış bahçesi olarak kullanılmaktaydı. Pek çok tarihi olaya şahitlik eden bu park, 2003 yılında geçirdiği restorasyonla çok daha güzel bir halde. Fatih’te bulunan Gülhane Parkı’na oldukça kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Boş yeşil alan, rengarenk çiçekler ve temiz hava içinde arkadaşlarınızla eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Baltalimanı Japon Bahçesi

2003 yılının “Türkiye’de Japon Yılı” olarak ilan edilmesi sonucu açılan Baltalimanı Japon Bahçesi, Sarıyer’de bulunuyor. İstanbul ve Shimonoseki belediyelerinin iş birliğiyle kurulan bu bahçe, Japon kültürünü yakından tanıma fırsatı veriyor. Özellikle bahçesinde bulunan Japon ağacı sakuraları, ilkbaharda pembe rengi ile göz alıcı bir manzara sunuyor. Ayrıca bahçe içinde gölet, şelale, çardak ve çay odası da bulunuyor.

İstanbul'da Arkadaşlarınızla Gidebileceğiniz En İyi Restoranlar

İstanbul’da lezzetli yemekler yemek için tercih edebileceğiniz pek çok restoran var. Özellikle belli bir mutfak üzerine yoğunlaşmış restoranlara giderek buralarda yeni lezzetler deneyimleyebilirsiniz. İstanbul gezme yerleri arasında bulunan en iyi restoranlar şöyle:

Galeyan Restaurant

Fatih’te yer alan bu restoran, ağırlıklı olarak Osmanlı ve Türk mutfağı yemeklerinden oluşan bir menüye sahip. Eşsiz boğaz manzarası eşliğinde yemek yemenin keyfini yaşayabilirsiniz. Özellikle kalabalık bir grup olarak rahat edebileceğiniz bir yer. Geniş menü yelpazesinde pek çok yemek, ünlü şeflerinden tariflerinden oluşuyor.

Mikla Restoran

Beyoğlu’nda mükemmel bir manzaraya sahip Mikla Restoran, ünlü Türk şef Mehmet Gürs’e ait. Eşsiz lezzetteki yemeklerin yanı sıra geniş menü yelpazesi de farklı damak tatlarına hitap etmeyi başarıyor. Üstün kaliteli hizmet sunan bu restoranda arkadaşlarınızla birlikte lezzetli tabakların tadına bakabilir ve damağınızda iz bırakacak kokteylleri deneyimleyebilirsiniz.

Zuma Restaorant

Özellikle Asya mutfağına ilgi duyuyorsanız, İstanbul’a geldiğinizde Zuma Restaurant’ı ziyaret etmelisiniz. Enfes suşi çeşitlerini deneyebilir ve deniz mahsulleriyle hazırlanan yemekleri de tadabilirsiniz. Hatta vegan, vejetaryen ve glutensiz yemek çeşitleri de bulabilir ve arkadaşlarınızla birlikte burada keyifli vakit geçirebilirsiniz. Sarıyer İstinye’de bulunan Zuma’ya ulaşmanız da çok kolay.

İstanbul'da Arkadaşlarınızla Gezebileceğiniz Tarihi Yerler

İstanbul denince akla tarihi yerler gelir. Pek çok tarihi olaya şahitlik etmiş olan İstanbul’da bu tarihi olaylardan kalma bir sürü eser ve yer de vardır. İstanbul etkinlik listenize bu tarihi yerlere mutlaka eklemelisiniz.

Topkapı Sarayı

İstanbul’a gelince Topkapı Sarayı’nı görmeden dönmek olmaz. Osmanlı’nın en şaşalı olaylarına şahitlik eden bu saray, Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır. Fatih’te bulunan Topkapı Sarayı’na kolayca ulaşabilir ve kendinizi bu sayede tarihi bir yolculuğa çıkmış gibi hissedebilirsiniz. Burada Harem bölümünü, Babü’s Sade’yi, Hırka-ı Saadet Dairesi ve Has Oda’yı, Köşkler Bahçesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Galata Kulesi

İstanbul’un simgesi haline gelen Galata Kulesi, 528 yılında inşa edilmiş olup hâlâ görkemini korumaktadır. İstanbul Boğazı ve Haliç’e bakan manzarası görülmeye değer. 2013 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi‘ne alınan Galata Kulesi, Beyoğlu’nda oldukça merkezi bir konumda bulunuyor.

Dolmabahçe Sarayı

Sultan Abdülmecit tarafından inşa ettirilen Dolmabahçe Sarayı’nın tarihi, 1856 yılına dayanıyor. Batı mimarisinin izlerini görebileceğiniz bu tarihi mekan, İstanbul’un en önemli simgelerinden biri. Beşiktaş’ta Boğaziçi kıyısında kalan bu saray, eşsiz manzarasının yanı sıra Atatürk’ün son günlerini geçirdiği mekan olmasıyla da manevi bir değere sahip.

İstanbul'da Arkadaşlarınızla Gezebileceğiniz Eğlence Mekanları

İstanbul’da arkadaşlarınızla birlikte eğlenmek için bir mekan arıyorsanız, farklı eğlence anlayışlarına sahip pek çok yer bulabilirsiniz.

Dorock XL Kadıköy

İstanbul Anadolu Yakası gezme yerleri arasında en çok tercih edilen eğlence mekanlarından biri Dorock XL Kadıköy’dür. Merkezi konumu, sürekli konserlerin olması ve büyük alanı ile arkadaşlarınızla güzel vakit geçirebileceğiniz bir ortam sunuyor.

Sortie Club

12 ay açık olan Sortie Club, İstanbul Boğazı manzarası ile eğlencenin doruklarına çıkmanızı sağlıyor. DJ performansları eşliğinde sabahın ilk ışıklarına kadar dans edebileceğiniz Sortie Club, Beşiktaş Kuruçeşme’de yer alıyor. Ayrıca Sortie Club, açık havada eğlenme keyfi sunan geniş ve ferah bir mekan olarak öne çıkıyor.

Nardis Jazz Club

Caz müzik seviyorsanız ve canlı müzik performansı izlemek istiyorsanız, arkadaşlarınızla birlikte Nardis Jazz Club’a gidebilirsiniz. Caz müziğin enerjisi ve naifliğini hissederken dans edebilirsiniz. 120 kişi kapasiteli bu mekan, yurt dışından gelen pek çok caz grubunu da ağırlıyor. Galata Kulesi Sokağı’nda bulunduğu için oldukça kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Arkadaşlarınızla İstanbul tatili planı yapacaksanız, yukarıda sayılan yerleri kesinlikle gezi rotanıza eklemelisiniz. Bu sayede İstanbul’da hem kültürel hem turistik hem de eğlenceli bir tatil yapma imkanı elde edebilirsiniz.