Marmaris'te Gezilecek Yerler: Mutlaka Görmeniz Gereken 30+ Yer

Coral Travel

Ege ve Akdeniz’in kesiştiği noktada yer alan Marmaris, eşsiz doğası ve tarihiyle keşfedilmeyi bekleyen pek çok yeri barındırıyor. Muğla şehir merkezine 6 km uzaklıktaki Marmaris’te mutlaka görmeniz gereken yerlere bir göz atarak siz de rotanızı oluşturabilirsiniz. İşte Marmaris en güzel yerleri!

  1. Dalyan Nehri

Dalyan Nehri, Marmaris merkezden 80 km uzaklıkta yer alıyor. Nehir, bölgenin en büyük nehirleri arasında bulunuyor. Büyüklüğü kadar özel kılan bir diğer özelliği ise Caretta Caretta ve mavi yengeçlerin yaşam alanı olması. Nesli tükenme tehlikesi altına giren Caretta Caretta’ları gördükten sonra nehrin çevresinde bulunan deltayı da görmek isteyebilirsiniz.

  1. Marmaris Kalesi

Kale, Marmaris’in tarihi kalesi olarak biliniyor. Kalenin inşası I. Süleyman’ın Rodos Seferi öncesine dayanıyor. Kale, inşa edilme amacı itibarıyla seferlerde askeri üs olarak hizmet vermiş.

  1. Marmaris Arkeoloji Müzesi

Marmaris Müzesi, Marmaris Kalesi içerisinde bulunuyor. Marmaris’in etkileyici tarihi buluntularını görmek için Marmaris Kalesi gezinizden sonra buraya uğrayabilirsiniz.

  1. Marmaris Kapalı Çarşısı

Marmaris’te gezilecek yer listesinin bir başka durağı ise Marmaris Kapalı Çarşısı. Labirent ismiyle de bilinen çarşı İstanbul Kapalı Çarşısı’ndan esinlenerek inşa edilmiş. İçerisinde bulunan çeşitli dükkanlardan alışveriş yapmak isteyebilir, sevdiklerinize tatilden birer hatıra satın alabilirsiniz.

  1. Siteler Şirinyer Camii

Siteler Şirinyer Camii, Konak bölgesinde sizleri karşılıyor. Çift minaresi ve eşsiz mimarisiyle yerli ve yabancı turistler tarafından oldukça rağbet görüyor. Etkileyici atmosferiyle ilgi gören camiinin Marmaris kışın gezilecek yerler listenizde bulunmasında fayda var.

  

  1. Marmaris Buggy Safari

Marmaris Buggy Safari, eğlence severlerin durak noktalarından biri. Geniş arazide safari turu, ATV gibi heyecan dolu aktiviteler yer alıyor. Safari turu için rahat kıyafetlerinizi spor ayakkabılarınızı yanınıza almanız doğru bir tercih olabilir.

  1. Hafsa Sultan Kervansarayı

Hafsa Sultan Kervansarayı, 16. yüzyılda inşa edilmiş. Bir büyük ve yedi küçük odası bulunan binanın, yapının kitabesine göre 1545 yılında hizmete açıldığı biliniyor. Tarihi olduğu kadar güzelliğiyle de merak uyandıran Hafsa Sultan Kervansarayı, Marmaris tatili içerisinde görülmeye değer yerlerden bir tanesi olarak karşınıza çıkıyor.

  1. İçmeler Plajı

İçmeler Plajı, ailecek keyifli vakit geçirip eğlenebileceğiniz yerlerden bir tanesi. Plajda deniz ve sıcak havanın tadına doymak mümkün olduğu gibi içerisinde şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Ayrıca civarında bulunan restoranlarda da yemek yiyebilirsiniz.

  1. Marmaris Milli Parkı

Jeomorfolojik yapılar, hayvanları ve nadir görülen bitki türlerini içinde barındıran Milli Park, 1996 yılında kurulmuştur. 29.206 hektar alanıyla parkta yer alan Günnücek Ağacı sebebiyle Günnücek Parkı ismiyle de anılıyor. Milli park içerisinde kuş, bitki, doğa ve sıcak bölge alanlarını ziyaret edebilirsiniz.

  1. Star Aqua Park

Star Aqua Park, Marmaris’in eğlence merkezleri arasında. Aqua Park içerisinde su ve sıcaklığın esintisiyle rahatlayabileceğiniz şezlonglar bulunduğu gibi kaydırak ve havuza da sahip. Star Aqua Park’ta eğlenceli vakitler sizleri bekliyor.

  1. Marmaris Burunucu Macera Parkı

Marmaris Macera Parkı, Marmaris Belediyesi tarafından 2008 yılında hizmete açılmıştır. Geniş bir alana yayılan parkta ailecek veya sevdiklerinizle hoş vakitler geçirme imkanınız bulunuyor. Dev salıncak, tırmanma duvarı, serbest atlayış, zipline, 3 katlı macera parkuru ve tramboline sahip macera parkı alanında adrenalini hissedebilirsiniz.

  1. Marmaris Amphitheatre

Marmaris Amphitheatre, Marmaris’in tarihi amfisi olarak biliniyor. Amfiyi ziyaret edip tarihi havayı soluyabileceğiniz gibi düzenlenen çeşitli etkinliklere de katılabilirsiniz.

  1. Nimara Mağarası

Nimara Mağarası, Cennet adasında yer alıyor. Arkeolojik mağarada 1998 yılında iki kumtaşı kadın heykeli bulunmuş. Ek olarak 2007 yılından itibaren yapılan kazılarda 12 bin yıl öncesinden kalan insan izlerine rastlanması bakımından da mağaranın ayrı bir önemi var.

  1. Fosforlu Mağara

Fosforlu Mağarası, Marmaris’in şirin turistik yerlerinden biri olarak çıkıyor karşınıza. İlginç isminin geldiği kaynak ise eşsiz doğal güzelliği. Turkuaz renkli denizinin yansımasıyla ışıl ışıl oluşan görüntüsünü hayranlıkla seyredeceğinizi şimdiden söyleyebiliriz.

  1. Turunç Plajı

Turunç plajı, Marmaris’te Turunç beldesinde yer alıyor. Marmaris’in masmavi denizi ve kumsalı bakımından turistler tarafından sık sık tercih ediliyor. Sevdiklerinizle burada yazın keyfini çıkarabilirsiniz.

  1. Dolphin Park

Dolphin Park, Marmaris’in gözde yerleri arasında bulunuyor. Park, terapi merkezi olarak da biliniyor. Burada yunusları izleyebilir veya yunuslar ile yüzerek eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz. Parkı sabah 09:00 ve akşam 18:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

  1. Marmaris İçmeler Kanyonu

İçmeler Kanyonu, Marmaris’in tarihi güzellikleri arasında görülmeyi bekliyor. Kanyona ulaşımda iple iniş sağlanması gerektiği için uygun şekilde giyinmenizde fayda var. Kanyonun olduğu bölgede yan geçişler ve boyu geçen su göletleri de bulunuyor.

  1. Marmaris Atatürk Heykeli

Atatürk Heykeli, Marmaris Atatürk Caddesinde ve plajın yanında yer alıyor. Heykel, Mustafa Kemal Atatürk’ün Marmaris’e gelişini tasvir ediyor. Tarihi açıdan oldukça önemli olan bu heykel bölgenin simgeleri arasında yer alıyor.

  1. Marmaris Atlantis Su Parkı

Marmaris Atlantis Su Parkı, aileniz ve sevdiklerinizle oldukça keyif alabileceğiniz yerlerden biri. Su kaydırakları, dalga havuzu, restoranları, soyunma odaları ile konforlu ve eğlenceli anlar yaşamak mümkün. Su parkı, merkezden sadece 2.7 km uzaklıkta. Bölgeye ulaşmak içinse Atlantis Su Parkı’nın servislerinden ücretsiz faydalanabilirsiniz.

  1. Karya Kaya Mezarlıkları

Karya Kaya Mezarlıkları, milattan önce 6. yüzyılda inşa edilmiş. İçerisinde Helenistik, Roma, Bizans dönemine ait tarihi kalıntıları barındırıyor. Tekne turu yapacağınız sırada tarihi mezarlığa da uğramak isteyebilirsiniz. Böylece Marmaris’te bulunan en eski yapılardan birini görme şansını elde edebilirsiniz.

  1. Sedir Adası

Sedir Adası, Marmaris’in doğal harikaları arasında yer alıyor. Adada denize girebilir ve huzurun keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca Sedir Adası civarındaki restoranlarda büyüleyici manzara karşısında dinlenme imkanınız da bulunuyor. Adaya ulaşmak için Ula ilçesindeki günlük gezi teknelerinden yararlanabilirsiniz.

  1. Marmaris 19 Mayıs Gençlik Meydanı

19 Mayıs Gençlik Meydanı, Marmaris’in en uğrak turistik yerlerinden biri. Özellikle fıskiyeleri ve yemyeşil deniz kızı heykeliyle görülmeye değer.

  1. Loryma Antik Kenti (Bozukkale)

Loryma, Marmaris’te bulunan tarihi antik kentlerden biri. Tarihi ise 7. yüzyıla kadar uzanıyor. Surları ve etkileyici manzarası mutlaka görülmeye değer.

  1. İncekum Plajı

İncekum Plajı, Çamlı Köyü içerisinde yer alıyor. Marmaris’in eşsiz maviliğini gözler önüne seren bu plajda sakin ve keyifli deneyimler yaşamak mümkün. Ayrıca plaj, kendisini diğerlerinden ayıran altın sarısı kumlara sahip olmasıyla biliniyor. Plaja arabayla girilmediğinden dolayı ulaşım, traktörlerin çektiği bir çeşit römork olan çekçek ile sağlanıyor.

  1. Marmaris Perşembe Pazarı

Perşembe Pazarı, herkese hitap eden turistik yerlerden bir tanesi. İlçede kurulan en büyük pazar özelliğiyle biliniyor. Pazar, Kemeraltı Mahallesi’nde belediyeye ait olan pazar yerinde kuruluyor. Manavdan balıkçıya birçok bölge esnafını burada ziyaret edebilir, çeşitli ürünleri burada bulabilirsiniz. Yerli üreticinin el emeği ile yetiştirdiği ve ürettiği ürünlerden alabilirsiniz.

  1. Knidos Antik Kenti

Knidos, Datça Yarımadası’nda koy kısmında yer alıyor. Marmaris’te gezilecek koylar arasında bulunan Knidos, 20.000 ve 5.000 kişilik tiyatro alanlarına, iç ve dış limanlarına sahip. Antik kent, Datça’dan 35 km uzaklıkta yer alıyor. Bölgeye ulaşmak içinse minibüs ve deniz taksisi kullanabilirsiniz.

  1. Çubucak Orman Kampı

Çubucak Orman Kampı, Marmaris kamp alanları arasında oldukça popüler. Hemen hemen her yıl birçok turisti ağırlayan kamp alanı gerek doğal güzellikleriyle gerek manzarasıyla sizleri karşılıyor. Kamp alanına ise özel aracınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

  1. Blue Port AVM

Blue Port Avm, Marmaris’in uğrak alışveriş merkezlerinden biri oluyor. Özellikle sıcak havalardan bunaldıysanız ve rahatlamak için kapalı alana ihtiyaç duyuyorsanız burada vakit geçirebilirsiniz.

  1. Serçe Koyu

Serçe Koyu, Marmaris’in tekne ve gemiler tarafından en çok tercih edilen yerleri arasında. Marmaris’in doğal güzelliklerini keşfetmek ve sakinliğini hissetmek istiyorsanız koy oldukça uygun. Serçe Koyu, Marmaris’ten 53 km uzaklıkta bulunuyor. Buraya Taşlıca Köyü’nden ulaşabilirsiniz.

  1. Saranda Koyu

Saranda Koyu, Söğüt Köyü içerisinde yer alıyor. İçerisinde hoş vakitler geçireceğiniz restoranlar, sahil, ahşap ve taş köy evleri bulunuyor. Ayrıca denizinin maviliği, manzarası ve gün batımıyla eşsiz görünümlere sahip.

  1. Halıcı Ahmet Urkay Müzesi

Halıcı Ahmet Urkay Müzesi, 2005 yılında Ahmet Urkay tarafından açılmıştır. İçerisi, arkeoloji ve etnografya olarak iki kısma ayrılıyor. Müzede milattan önce 3000 yılından kalma kıyafet, Osmanlı’ya ait olan tüfek ve kılıçlar, terazi, saat ve gramafon gibi pek çok eşyayı görmek mümkün.

Coral Tatil, Marmaris tatilinizi kusursuz kılmak için dilediğiniz konaklama imkanlarını sizlere sunuyor. Çeşitli kampanya ve fırsatlardan yararlanarak unutulmaz bir tatil geçirmek için ayrıcalıklar Coral Tatil’de sizleri bekliyor.