Şile Plajları: Şile'de Denize Girmek İçin En İdeal Yerler

Coral Travel

Şile, İstanbul’un Avrupa Yakası’nda Karadeniz kıyısında yer alan ve şehrin en sevilen ilçelerinden biridir. Şehir merkezine yaklaşık 80 km mesafede bulunan Şile’de, pek çok plaj, koy ve sahil bulunur. Özellikle kalabalıktan uzaklaşmak ve doğa içinde tatil yapmak isteyenler için Şile plajları, oldukça güzel bir konumdadır ve olanakları ile dikkat çeker. Yılın her dönemi ayrı güzel olan Şile, her yıl binlerce turisti ağırlar. Hem hafta sonu kaçamakları hem de günübirlik seyahatler için özellikle İstanbulluların gözbebeğidir. Gerek doğası gerek tarihi ile oldukça geniş bir kitleye hitap eden Şile’de denize girmek için tercih edebileceğiniz en güzel yerleri keşfedebilirsiniz.

Şile'nin Deniz ve Plaj Potansiyeli

Turizm açısından oldukça güçlü bir potansiyele sahip olan Şile, tertemiz denizleri ve plajları ile öne çıkar. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından tatilseverler, Şile’yi ziyaret ederek bu beldenin çeşitli zenginliklerinden faydalanır. Çevre temizliği ve deniz suyu ile oldukça tatmin edici olan Şile sahilleri, can güvenliği hizmetiyle de ilgi çeker. Hatta Mavi Bayraklı sahil olma özelliği taşıyan Uzunkum Plajı, Şile’dedir. Hatta Şile plajı denince akla ilk gelenlerden biridir.

Şile’de bulunan turizm işletmeleri de tüm ziyaretçilere; sakin, huzurlu ve unutulmaz bir deneyim yaşayabilecekleri özel alanlar vadeder. Ayrıca Şile’de bulunan Akçaçeşme, Ağlayankaya, Kadırga ve Kilimli koyları da altın rengi kumları ve masmavi suları ile size keyifli bir tatilin tadını çıkarma imkanı sunar. Çok sayıda saklı koya sahip Şile’de, sakin bir tatil yaparken ister ailenizle ister arkadaşlarınızla ister tek başınıza olabilirsiniz.

En Popüler Şile Plajları ve Özellikleri

Şile birbirinden güzel pek çok plaja ev sahipliği yapar. Bu plajlar arasında en popüler olanlar arasında hem halk plajları hem de özel plajlar sıralanabilir. Şile halk plajı, beachler ve sahiller içinde en çok tercih edilenler şunlardır:

Şile Halk Plajı

Ayazma Plajı olarak da bilinen bu plaj, İstanbul’da sakinlik arayanların tercih ettiği yerlerden biridir. Denizin mavisi ve upuzun sahilin tadını bu plajda çıkarabilirsiniz. Özellikle doğal bir sit alanı olduğu için dikkatleri üzerine çeker. Şile merkez plajları içinde yer aldığı için Ayazma’ya oldukça kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Ağlayankaya Beach

Hem İstanbul’a yakın hem de Ege’ye benzer yapısı ile Ağlayankaya Beach, aradığınız pek çok şeyi bir arada bulabileceğiniz bir plaj. Doğayla iç içe olmasının yanında lüks olanaklara da sahip bu plaj, her yıl daha da popüler hale gelmekte. Berrak denizi, upuzun kumsalı, kafesi ve restoranı ile hizmet vererek tatilin keyfini doruklarda yaşamanızı sağlar.

Fusha Beach

İnce kumlu sahili, ılık ve berrak suları, eşsiz manzarası ile öne çıkan Fusha Beach, Şile’nin en büyük plaj işletmelerinden biridir. Sanki Akdeniz sahillerindeymişsiniz gibi hissettiren bu plajda, zengin olanaklardan faydalanabilirsiniz. Giriş ücretine dahil olan şemsiye, şezlong, tuvalet, duş ve soyunma kabinlerini kullanabilirsiniz. Şile’de deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak için Fusha Beach birebir.

Golden Beach

Şile’nin en çok tercih edilen plajları arasında yer alan Golden Beach, hırçın sulara sahip. Uzun ve önü açık bu plaj, özellikle uygun fiyatları ile öne çıkar. Tesiste bulunan duş, tuvalet, restoran, şezlong, şemsiye, otopark, cankurtaran, plaj voleybolu gibi pek çok olanaktan yararlanabilirsiniz. Ayrıca eşsiz manzaraya karşı ve doğa içinde olmanın tadını çıkarabilirsiniz.

Şile Ala Kadınlar Plajı

Eğer Şile’de kadınlara özel bir plaj arıyorsanız, Ala Kadınlar Plajı tam size göre. Restoranından botanik bahçesine, konaklama alanından yürüyüş parkurlarına kadar her yerde kadınlar çalışır. Tam bir Şile kadınlar plajı olan bu yerde, çok daha rahat bir şekilde denize girebilirsiniz. Plajın etrafında yemyeşil ağaçlar bulunurken; sahili altın kumlu ve denizi berrak. Ayrıca tesis içinde bulunan havuzu da kullanabilirsiniz.

Plajlardaki Aktiviteler ve Eğlenceler

Şile plajlarında yapabileceğiniz birbirinden eğlenceli pek çok aktivite bulunur. Bu etkinlikler arasından kendinize uygun olanları deneyebilir veya yeni deneyimler elde etmek için farklı aktivitelere katılabilirsiniz. Özellikle kalabalık Şile plajlarının en sevilen aktiviteleri arasında plaj voleybolu yer alır. İster arkadaşlarınızla isterseniz de plajda bulunan diğer kişilerle takım oluşturarak plaj voleybolunun keyfini çıkarabilirsiniz.

Şile’nin berrak suları içinde yapabileceğiniz en güzel etkinliklerden biri de dalıştır. Profesyonel ekipmanlar ve hocalar eşliğinde yapabileceğiniz bu dalışlar ile sualtı dünyasının zenginliklerini keşfedebilirsiniz. Deneyimleyebileceğiniz su sporları arasında su kayağı, sörf, kayak, jet ski gibi daha pek çok aktivite de bulunur.

Şile, doğal güzellikleri ve tarihi ile de öne çıkan bir belde olduğu için burada kültürel bir gezi de yapabilirsiniz. Beldede bulunan tarihi eserleri, antik kentleri, şelaleleri, kanyonları ve müzeleri ziyaret edebilirsiniz. Böylece Şile tatilinizi çok daha zengin ve keyifli bir hale getirebilirsiniz. Özellikle yaz ayları dışında Şile’ye geliyorsanız, bu kültürel alanları görmek oldukça keyifli.

Şile'de Deniz Seyahati için Pratik Bilgiler

Şile’de deniz tatili yapmak istiyorsanız, bazı pratik bilgileri öğrenmenizde fayda var. Özellikle hangi plaja nasıl gideceğiniz, yakınınızda bulunan doğal ve tarihi güzellikler, gideceğiniz plajın sunduğu olanaklar gibi faydalı bilgiler, çok daha keyifli bir tatil deneyimi yaşamanızı sağlar. Elinizde mutlaka bir Şile seyahat rehberi bulundurmalısınız. İşte Şile’de deniz seyahati için pratik bilgiler:

  • Şile’ye ulaşım için ister özel aracınızı ister toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Özel aracınızla İstanbul’dan Şile’ye giderken TEM otoyolunu ve E-6 yolunu takip edebilirsiniz. İstanbul’un pek çok semtinden Şile’ye halk otobüsü vardır. Ayrıca Kadıköy’den direkt deniz otobüsü ile Şile’ye ulaşabilirsiniz.
  • Şile’nin plajları, genellikle sakin ve doğa içindedir. Böylece huzurlu bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Ancak yılın belli dönemleri Şile ekstra kalabalık olur; eğer sakin bir tatil yapmak istiyorsanız, Şile’nin yoğun olduğu ayları bilmenizde fayda vardır. Tabi ki gitmeden önce hava durumunu da kontrol etmelisiniz.
  • Şile plajlarının pek çoğunda kafe ve restoran işletmeleri bulunur. Böylece tatil boyunca ihtiyaçlarınızı rahatça karşılayabilirsiniz. Özellikle Şile’nin ünlü balkabağı böreğini, kazayağı salatasını ve öre tatlısını mutlaka denemelisiniz. Meşhur İskandil Restoranı’na giderek leziz balıklarla birlikte Şile’nin bu yöresel lezzetlerini de tadabilirsiniz. Ancak gideceğiniz yer bir koysa, böyle bir işletme bulamayabilirsiniz. Ayrıca daha hesaplı bir tatil yapmak istiyorsanız da yiyeceklerinizi yanınızda götürmelisiniz. Hangi plajlarda ne gibi hizmetlerin olduğunu önceden araştırmalısınız.
  • Şile’deki plajlar genel olarak doğa içinde bulunduğundan buralarda günlük yürüyüşler de yapabilirsiniz. Bunun için yanınızda ek ekipmanlar bulundurmaya özen göstermelisiniz. Ayrıca eşsiz doğaya sahip Şile’de çevreyi kirletmemek için yanınızda çöplerinizi atabileceğiniz ayrı poşetler götürmelisiniz.
  • Şile, çok büyük bir belde olmadığından pek çok yere yürüyerek ulaşabilirsiniz. Özellikle merkezde gezi yapacaksanız, aracınızı belli bir yere park ederek tüm tatilinizi yürüyerek bitirebilirsiniz.
  • Şile tatiliniz için farklı kriterlerde pek çok konaklama alanı bulabilirsiniz.Coral Tatil ile İstanbul otelleri arasından Şile’ye yakın konaklama yerlerini seçerek kendinize en uygun seçeneği tercih edebilirsiniz.

Siz de Şile’de kalabalıktan uzak ve doğa içinde bir tatil yaparak kafanızı dinlemek ve sakinleşmek isterseniz, bu birbirinden güzel plajları ziyaret edebilirsiniz. Konaklayacağınız yeri, plajların özelliklerini ve Şile ile ilgili pek çok bilgiyi önceden edinerek Coral Tatil ile tatilinizi çok daha keyifli hale getirebilirsiniz.