Tatile Giderken Alınması Gerekenlerin Full Listesi

Coral Travel

Tatiller herkes için yılın en güzel anlarının yaşandığı zamanlardır. Hiç kuşkusuz çoğu insan tatile çıkacağı için öncesinde bolca heyecan ve biraz da endişe duyar. Acaba bir şeyleri almayı unuttum mu korkusu stres seviyesinin yükselmesine sebep olabilir. Bu nedenle tatil boyunca  keyfinizin kaçmaması için her olasılığın düşünüldüğü bir tatil çantası hazırlamak gerekir. Unutmayın tatile giderken alınacaklar listesi hazırlamak sıkıcı bir iş gibi görünse de seyahat sürecinin önemli bir parçasıdır.

Bu içerikte huzurlu bir tatil için alınması gereken tatil eşyaları listesi hazırladık. Bavulunuza ne koymanız gerektiğini kara kara düşünüyorsanız kendinizi yormanıza gerek yok. Hem yaz hem de kış tatili yapmak isteyenlerin ihtiyaçları düşünülerek hazırlanan bu listeler çok işinize yarayacak.  İşte seyahatiniz boyunca tatsız sürprizlerle karşılaşmamak için size yardımcı olacak eksiksiz bir tatile giderken alınması gerekenler listesi.  

Tatile Giderken Alınması Gerekenler

Tatil herkes için önemlidir. İster uzun isterse de günübirlik bir tatil planınız olsun hiç farketmez biraz ara vermek herkese iyi gelir. Çoğu insan yorucu bir yılın sonunda iyi bir tatili hak ettiğini düşünür. Bu doğrudur. Ancak kusursuz bir tatil için yapılması gereken en önemli iş öncelikle alınması gerekenleri tespit etmektir. Dolayısıyla bir tatil valiz listesi oluşturulmalı ve eksikliğin olup olmadığı kontrol edilmelidir.    

Bu doğrultuda hazırladığımız ilk listemiz tatile çıkan herkesin yanına alması gerekenleri içeriyor. Herhangi birine zarar gelmeden kolaylıkla taşıyabilmeniz için yalnızca ihtiyacınız olanları beraberinizde götürmelisiniz. İyi bir şekilde organize olursanız tatil bavulu hazırlama listesi içindekileri hızlı bir biçimde toparlayabilirsiniz. Şimdi gelin, gerek yurtiçi gerekse de yurtdışına çıkarken bavulunuzda mutlaka olması gerekenlere bir göz atalım.

  1. Kimlik kartı, pasaport, vize, sürücü belgesi
  2. Uçakla seyahat edecekler için uçuş bilgileri
  3. Konaklayacağınız yer ile ilgili rezervasyon belgeleri
  4. Ev anahtarınız
  5. Acil durumlara karşı içinde sürekli kullandığınız ilaçların da bulunduğu küçük bir ecza çantası
  6. Cüzdan, nakit para, kredi kartı

  1. Kişisel olarak kullandığınız elektronik eşyalarınız (Cep telefonu, tablet, bilgisayar, kulaklık, oyun konsolu, kamera, fotoğraf makinesi)
  2. Elektronik eşyalarınızın şarj aletleri
  3. Diş fırçası ve macunu, tırnak makası, törpü, küçük ayna, cımbız, epilasyon malzemeleri, hijyenik pedler, havlu, kulak çubukları, taraklar, duş jeli, şampuan, parfüm, makyaj malzemeleri gibi kişisel bakım ürünleri
  4. Her ortamda giyebileceğiniz şık ve rahat elbiseler. Unutmayın tatile giderken dolabınızdaki tüm kıyafetlerinizi alamazsınız. Öncelikle temel giydiğiniz kıyafetlerinizi bavulunuza yerleştirin. Günlük kombinler oluşturun. Örneğin bir pantolon ile birden fazla elbisenizi kombinleyebilirsiniz. Böylelikle yanınıza alacağınız kıyafet sayısını azaltmış olursunuz.
  5. İç çamaşırları
  6. Kirli çamaşır torbası
  7. Eğer yaz tatili yapacaksanız havaların akşam serin olma ihtimaline karşı birkaç parça kalın kıyafet
  8. Kıyafetlerinizle uyumlu ayakkabılar
  9. Eğer çocuğunuz varsa onların tatil boyunca zevkle okuyabilecekleri masal kitapları, dergiler, çizgi romanlar, boyama kitapları ve boya kalemleri
  10. Çocuğunuzun sevdiği birkaç parça oyuncak

Deniz ve Plaj Tatiline Giderken Alınması Gerekenler

Yaz aylarının en büyük eğlencesi şüphesiz denize girmektir. Bu nedenle yaz mevsiminde tatile çıkanlar genellikle berrak denizlerin ve tertemiz plajların bulunduğu yazlık beldeleri tercih ederler. Sıcacık denizi ile Fethiye, sakin suları ile Kaş, eşsiz koylarıyla Bodrum ve daha birçok tatil fırsatları ile ülkemiz şanslı bir coğrafyada bulunuyor. Eğer siz de tatilinizi yazlık bölgelerde denize girerek geçirmek istiyorsanız denize giderken alınması gerekenler olmadan keyifli bir tatil yapmanız mümkün değil. Planladığınız tatil için önceden hazırlık yapmak size dört dörtlük kusursuz bir tatil yapma fırsatı verir. Bunun için şapka, gözlük, güneş kremi, deniz malzemeleri gibi tatil eşyaları olmazsa olmazlar arasındadır. Öyleyse gelin aşağıdaki listeyi inceleyin ve tatile gitmeden önce plaj çantanızdaki eksikleri tamamlayın.

  1. Şapka ve gözlükler, başınıza güneş geçmesini engelleyen ve göz sağlığınızı koruyan ürünlerdir. Unutmayınız ki, güneş altında uzun süre kalmak vücut sıcaklığının aniden yükselmesine ve güneş çarpmasına sebep olur. Bundan korunmanın en etkili yolu ise şapka ve gözlük kullanmaktır.
  2. Güneşten koruyucu kremler plaja giderken alınması gerekenler listenizde mutlaka olması gerekenler ürünlerden biridir. Cildinize zarar vermeden güzel bir şekilde bronzlaşmak için güneş koruyucu kremlere ihtiyacınız var.
  3. Deniz havlusu, plaj çantasında mutlaka olması gereken ürünler arasında yer alır. Denizden çıktıktan sonra kurulanmak ve şezlongun üzerine sererek güneşlenmek için her daim bir deniz havlusuna ihtiyacınız var.
  4. Deniz terliği, özellikle güneşin yoğun olduğu saatlerde kumun ayaklarınızı yakmaması için yanınıza almanız gerekenler arasındadır. Hem kumda yürümek hem de deniz taşlarının ayaklarınızı kesmemesi için yanınızda deniz ayakkabısı da götürebilirsiniz.
  5. Yedek mayo veya bikini de yine yaz aylarında tatil için gerekenler arasında bulunur. Islak mayo ile uzun süre beklemek çeşitli rahatsızlıklara yol açtığından denizden çıktıktan sonra çantanızdaki kuru mayo ile üzerinizdekini değiştirebilirsiniz.  
  6. Denizden çıkıp kurulandıktan sonra mayo veya bikini ile oturmak istemeyebilirsiniz. Bu gibi durumlarda şık bir plaj elbisesi veya pareo tercih edebilirsiniz.
  7. Deniz ekipmanları yüzmeyi adeta bir tutku haline getirmiş kişilerin yaz tatili listesinde olması gerekenler arasındadır. Denizin içinde yüzen balıkları görmek ve gözleri korumak için deniz gözlüğü, hızlı yüzmek için palet vb. ekipmanları tatil listenize ekleyebilirsiniz.

Kayak Tatili veya Snowboard’a Giderken Alınacaklar

Kış aylarında tatile çıkarak kayak veya snowboard yapmayı düşünüyor ancak tatile giderken alınacaklar listenizi oluşturmakta zorlanıyorsanız işte size detaylı tatil valiz listesi. Kayak yaparken hangi durumlarla karşılaşabilirsiniz? Kış tatiliniz için neleri satın alabilir hangi eşyaları kiralayabilirsiniz? Aşağıda hazırladığımız ayrıntılı listede tüm bu soruların cevaplarını bulabilirsiniz.  

  1. Kayak takımı almak için hemen karar vermeyin. Özellikle ilk kez kayak yapacaksanız öncelikle kayak takımı veya snowboard kiralayın. Eğer bu sporu sevmezseniz aceleyle aldığınız snowboard veya kayak takımına boşuna para vermiş olursunuz.
  2. Termal içlikler sizi soğuktan koruyan ve kar tatilinin keyfini çıkarmanızı sağlayan yegane ürünler arasındadır. Bu türden içlikleri birçok spor mağazasında bulabilirsiniz.
  3. Kayak çorapları da tıpkı termal içlikler gibi kayak veya snowboard’a giderken alınması gereken tatil eşyaları arasındadır. Kayak çorapları hem ayağınızı ısıtır hem de ayağınızın yere sağlam basmasını sağlar.
  4. Eğer kayak yapacaksanız kot pantolon ve üzerinize geçireceğiniz bir ceket ile bunu yapamazsınız. Bunun için su geçirmez bir kayak pantolonu ve rüzgarı kesen bir kayak montuna ihtiyacınız olacak. İsterseniz bu kıyafetleri kiralayabilirsiniz.
  5. Kayak tatili veya snowboard’a giderken bavulunuzda olması gereken en önemli eşyalardan biri de kar botlarıdır. Kalitesiz bir bot ile tüm tatilinizi mahvedebilirsiniz. Sürekli ıslak ve üşüyen bir ayak ile gezmek istemiyorsanız kaliteli bir kar botu mutlaka yanınızda olmalı.
  6. Kayak yapan insanlar tüm gün soğuk hava ve yakıcı kış güneşi altında bu aktiviteyi gerçekleştirirler. Bu tür havalarda cilt doğal olarak kurur, çatlar ve yanar. Bundan korunmak için en etkili yol yanınızda yüksek korumalı bir cilt kremi bulundurmaktır.

Artık tatile giderken alınacaklar listesinde hangi eşyaların olması gerektiğini biliyorsunuz.

Tatiliniz boyunca ihtiyacınız olan her şeyi sunan Coral Tatil'in otel fırsatlarına göz atabilirsiniz.