Türkiye'de Kamp Yapabileceğiniz En İyi 20 Kamp Alanı

Coral Travel

Yoğun iş hayatında ve şehir yaşamı içerisinde günlük koşuşturmaların verdiği yorgunlukları atmanın en iyi yöntemlerinden birisi doğa içerisinde kafa dinlemek ve kamp yapmak olabilir. Uzun süreli tatillerde insana sakinlik ve huzur veren etkinlikler hem dinlenmenizi sağlar hem de motivasyonunuzu artırır. Kafa dinlemek için doğada kamp yapmayı seviyorsanız Türkiye’nin en iyi kamp alanları önerilerimize gelin birlikte bakalım.

Türkiye Kamp Alanları

Tabiatla baş başa olmak, yeşilin ve denizin tadını çıkarabileceğiniz alanlarda kamp yapmak huzur veren, ruhu dinlendiren etkinlikler arasındadır. Doğa içerisinde kamp yapmanın farklı yöntemleri bulunur. Çadır veya karavan ile doğa içerisinde kamp yapmanız mümkündür. Kamp aktivitelerinde yeniyseniz, keyifli bir tatil yapmak istiyorsanız ihtiyacınız olanları eksiksiz olarak yanınıza almalı ve gideceğiniz yeri iyi seçmelisiniz. Yola çıkmadan önce Türkiye’nin en iyi kamp alanlarına göz atabilirsiniz.

Yedigöller

Yedigöller, Bolu il sınırları içerisinde yer alan bir kamp alanıdır. Yeşil doğası, temiz havası ile Yedigöller Milli Parkı kamp için idealdir. Bölgede konaklama tesisleri yer almadığı için kamp için hazırlıklı gelmeyi, gerekli malzemeleri yanınızda bulundurmayı unutmamalısınız. Ayrıca, Yedigöller Abant Gölü manzarası eşliğinde sakin ve huzurlu bir kamp yaparak dinlenmek için iyi seçeneklerden birisidir. Orman kampı için Yedigöller bölgesini tercih edebilirsiniz.

Akbük Koyu

Kamp yapılacak yerler arasında kesinlikle sayılması gereken Akbük Koyu, Aydın’da yer alır. Kampçılar tarafından sıklıkla tercih edilen bölge, sırtını ormana yaslamış denize nazır bir alandır. Eşsiz manzarası ile kampa gidenlerin uğrak noktası olan bölge, Ege kamp alanları arasında oldukça popülerdir. Doğası, plaj ve denizi, çam ağaçlarının eteğinde temiz havası ile kamp için gidebileceğiniz en iyi seçeneklerden birisi Akbük Koyu’dur. Bölgede Azmakbaşı gibi çeşitli camping alanları da vardır. Aydın Didim ile Muğla Gökova Körfezi arasında yer alan Akbük Koyu’nda kamp yaparken, yakın çevrede Azmak Nehri, Akyaya Koyu gibi yerleri de gezebilir, tekne gezisi, doğa yürüyüşü gibi farklı aktiviteler yapabilirsiniz.

Kabak Koyu

Kabak koyu, Muğla Fethiye’de yer alır. Kabak Koyu kamp severler tarafından sıklıkla tercih edilen bir bölgedir. Bölgede fazla büyük işletmenin yer almaması nedeniyle çadır tatili tercih edilebilir. Kabak Koyu, gölet ve şelaleleri bulunan derin bir vadi içerisinde bulunur. Denizin keyfini çıkarabileceğiniz bir plaja sahiptir. Kalabalıktan, şehir yaşamından kaçmak, sakin ve huzurlu bir ortamda dinlenmek istiyorsanız Fethiye Kabak Koyu bölgesini tercih edebilirsiniz.

Karagöl

Karagöl, Karadeniz’in en meşhur kamp alanları arasındadır. Yemyeşil orman içerisinde, göle karşı temiz havada kamp yapmak için idealdir. Karagöl, Artvin Borçka’da yer alır. Karagöl, doğa ile başbaşa olmak isteyenlerin uğrak noktası olduğu için kalabalık bir ortama sahiptir. Karagöl’ün yoğun talep görme nedenlerinden birisi de halkın günübirlik olarak gezmek için bölgeyi tercih etmesidir. Özellikle yaz aylarında çok fazla kişi tarafından ziyaret edilen Karagöl’de sakin bir ortamda kamp yapmak isterseniz ilkbahar ve sonbahar aylarını tercih etmelisiniz.

Aladağlar

Hem çadır hem de karavan kamp alanları arayanlar için Aladağlar Milli Parkı ideal bir güzergahtır. Kayseri ve Niğde arasında yer alan Aladağlar, doğa ile iç içe olmak için caziptir. Aladağlar sadece çadır ve karavan kampı için değil aynı zamanda günübirlik geziler ve piknik için de bölgenin yoğun talep gören mekanlarındandır. Bu nedenle, Torosların yüksek zirvelerinden birisi olan Aladağlar, İç Anadolu bölgesinin popüler güzergahları arasındadır.

Kerpe

İzmit Kandıra’da yer alan Kerpe hem İstanbul’a yakınlığı hem de denizi, yeşili, temiz havası ile kamp için iyi bir seçenektir. İstanbul’dan yaklaşık 2 saatte gidilen Kerpe’yi hafta sonu kamp yapmak için tercih edebilirsiniz. Denizin keyfini çıkarabileceğiniz plajlara sahip olan Kerpe’ye gitmişken kayalıklarında kısa bir akşam yürüyüşü de yapabilir, eşsiz manzarayı fotoğraflayarak gezinizi unutulmaz bir anıya dönüştürebilirsiniz.

Ölüdeniz

Ölüdeniz hem yazın keyfini çıkarmak hem de denize gitmek isteyenler için en iyi kamp alanları arasındadır. Ölüdeniz kamp alanlarında denize sıfır şekilde doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Muğla Fethiye’nin en popüler mekanlarından olan Ölüdeniz her yıl birçok kişiye ev sahipliği yapar. Çadır veya karavanla Ölüdeniz’de kamp yapma imkanları mevcuttur. Ölüdeniz’de kamp yapmanın avantajlarından birisi de çevrede birçok gezilecek alan olmasıdır. Likya Yolu, Kıdrak Koyu, Saklıkent Kanyonu gibi mekanları kamp yaparken ziyaret edebilirsiniz.

 

Kefken

Kefken, Kocaeli Kandıra’da yer alır. Kefken’de hem deniz hem de orman içinde doğa ile iç içe kamp yapabilirsiniz. Kefken’de kamp yapabileceğiniz alanlar; Midye Koyu, Kumcağız, Kovanağzı ve Kapri Plajı olarak sıralanabilir. Kamp için denize yakın yerleri tercih ediyorsanız Midye Koyu veya Kapri Plajı’nı tercih edebilirsiniz. Kapri Plajı yakınlarında yer alan yeraltı su mağaralarını da kamp sırasında gezmeniz mümkündür. Kamp için tabiatla baş başa olmak isterseniz Kovanağzı sizin için ideal olabilir.

Kelebekler Vadisi

Muğla Fethiye’de yer alan Kelebekler vadisi en meşhur kamp alanlarından birisidir. Denize nazır manzarası ile eşsiz bir güzelliğe sahiptir. 350 m yüksekliğindeki sarp kayalıklarla çevrilidir, içerisinde 50 m rakımdan vadiye dökülen bir şelaleye sahiptir. Kelebekler vadisinde yer alan Faralya köyünü kamp sırasında mutlaka gezmelisiniz. Kelebekler vadisi, dik kayalıkları ve kusursuz deniz manzarası ile kafa dinlemek için iyi bir tercihtir.

Balık Gölü

Balık Gölü, Artvin Şavşat’ta yer alır. Karavan ve çadır kampı için ideal bir mekan olan Balık Gölü doğa içerisinde ormanlık bir alandadır. Karadeniz ikliminin sisli havasında ormanın keyfini çıkarmanız, göl manzarasına karşı kamp yapmanız için Balık Gölü’nü tercih edebilirsiniz. Üstelik sakin ve sessiz bir yer olması ile kafa dinlemek için idealdir. Balık gölü çok kalabalık bir ortama sahip olmadığı için şehir yaşamından kaçanların huzur bulacağı bir mekandır.

Cunda Adası

Cunda Adası, Balıkesir Ayvalık’ta yer alır. Cunda Adası, zeytinlik ve çam ağaçları ile kaplı doğal güzellikleri ile öne çıkar. Deniz manzarası ile görkemli bir mekandır. Kamp için birçok alana sahip Cunda Adası’nda; Ortunç Koyu, Ada Camping, Patriçya Burnu, Cunda Mocamp gibi ücretsiz ve ücretli seçenekler mevcuttur.

Kaz Dağları

Kaz Dağları Çanakkale ve Balıkesir arasında yer alır. Ormanlık alanları, milli parkı, turistik köyleri ve doğal güzellikleri ile Kaz Dağları kamp için caziptir. Kaz Dağları’nda kamp yaparken turistik yerleri de gezmeniz mümkündür. Adatepe Köyü, denize nazır seyir terası, Yeşilyurt köy konağı, zeytinyağı müzesi gibi birçok mekanı ziyaret edebilirsiniz.

Çubucak Tabiat Parkı

Çubucak Tabiat Parkı, Muğla Marmaris’te yer alır. Çubucak Tabiat Parkı kamp severler tarafından yoğun talep gören güzergahlar arasındadır. Kamp alanına Marmaris Datça yolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Karavan ve çadır kamp alanları arasında sayabileceğimiz Çubucak’ta denizin keyfini de çıkarabilirsiniz.

Hamsilos Tabiat Parkı

Hamsilos Tabiat Parkı, Sinop sınırları içerisinde, Akliman’da yer alır. Kamp alanı Sinop merkeze 10 km uzaklıktadır. Hamsilos Tabiat Parkı’nın Sinop havalimanına uzaklığı ise sadece 6 km’dir. Ormanlık alan içerisinde yer alan kamp alanı hem karavan hem de çadır kampına uygundur. Sessiz sakin ortamı ile kafa dinlemek isteyenler için iyi bir seçenektir. Hamsilos Tabiat Parkı’na yakın konumda yer alan Karakum’da bölgenin bir diğer kamp alanıdır. Bölgede elektrik, su, alışveriş için gerekli imkanlar da vardır.

Gökçetepe Tabiat Parkı

Gökçetepe Tabiat Parkı, Edirne Keşan ilçesinde yer alır. Tabiat parkı, dünyada kendi kendisini temizleme özelliğine sahip tek körfez olan Saroz Körfezi’nde bulunur. Kamp yerleri açısından zengin olan Gökçetepe’de çadır ve karavanda kamp yapma veya bungalov evde konaklama imkanı vardır.

Şahinkaya Kanyonu

Şahinkaya kanyonu, Karadeniz bölgesinde Samsun’da yer alan bir kamp alanıdır. 2015 yılında tabiat parkı ilan edilen Vezirköprü içerisinde yer alır. Bölge, kamp, piknik ve gezi için sıklıkla tercih edilen bir mekandır. Ayrıca Şahinkaya kanyonunda kamp yaparken birçok aktivite yapma imkanınızda vardır. Kuş gözlemciliği, tekne turu, balık tutma, fotoğraf çekme, doğa yürüyüşü, kano gibi etkinliklere uygun olan Şahinkaya kanyonunda çadır veya karavan kampı yapabilirsiniz.

Dilburnu Tabiat Parkı

Marmara bölgesinde Büyükada’da yer alan Dilburnu Tabiat Parkı kamp için ideal güzergahlar arasındadır. Denizyolu ile kısa bir Büyükada yolculuğundan sonra kamp yerine ulaşabilirsiniz. İstanbul Kartal veya Bostancı’dan 25-30 dakikalık vapur seferleri ile adaya gitmeniz mümkündür.

Sülüklü Göl

Sülüklü Göl Tabiat Parkı Bolu Mudurnu ilçesinde yer alır. Bolu’nun önemli kamp merkezlerinden birisidir. Sülüklü göl sakin ve sessiz ortamı ile kafa dinlemek isteyenler için idealdir. Bölgede doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık, göl manzarasına karşı kitap okuma gibi etkinlikleri yapabilirsiniz.

Kınık Şelalesi

Kınık şelalesi, Marmara bölgesinde gidebileceğiniz kamp alanlarındandır. Bilecik merkeze yakın mesafede yer alan Kınık şelalesi kamp alanı hem çadır hem de karavana uygundur. Hem yeşil ve doğa içerisinde kamp yapmak hem de sakin bir ortamda kafa dinlemek istiyorsanız Kınık şelalesini tercih edebilirsiniz.

Usuluk Koyu

Usuluk Koyu Muğla’da yer alır. Sakinliği ve doğası ile Ege kamp alanları arasında kesinlikle sayılması gereken bölgelerden biridir. Usuluk Koyu’na Bodrum Milas D330 karayolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Deniz ve yeşilin bir arada olduğu kamp alanlarındandır.