
| Tur Adı | Premium Tiflis Gürcistan Turu 4* Oteller STANDART ODA 4 Gece 5 Gün AJET ile |
|---|---|
| Tur Hareket Tarihi | 16.07.2026 - 20.07.2026 |
| İki Kişilik Odada Kişi Başı | 599,00 EUR |
| Tek Kişilik Oda | 899,00 EUR |
| Extra Yatak | 649,00 EUR |
| 0-1.99 Yaş | - |
| 2-11.99 Yaş | 649,00 EUR |
Rezervasyon Yap |
| Tur Adı | Tur Hareket Tarihi | İki Kişilik Odada Kişi Başı | Tek Kişilik Oda | Extra Yatak | 0-1.99 Yaş | 2-11.99 Yaş | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Premium Tiflis Gürcistan Turu 4* Oteller STANDART ODA 4 Gece 5 Gün AJET ile | 16.07.2026 - 20.07.2026 | 599,00 EUR | 899,00 EUR | 649,00 EUR | - | 649,00 EUR | Rezervasyon Yap |
Premium Tiflis Gürcistan Turu
Ajet Havayolları Tarifeli Seferi İle
4 Gece 5 Gün
1. Gün Ankara – Tiflis
Ankara Esenboğa Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde buluşuyoruz. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından AJet Yolları’na ait sefer ile Tiflis’e hareket. Varışımızı takiben dinlenmek için otelimize gidiyoruz. Kahvaltı sonrası Ülkenin kesintisiz olarak yerleşim görülen en eski şehirlerinden biri olan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Mtskheta’ya hareket. Aragvi ve Mtkvari nehirlerinin panoramik manzarasına sahip tepe üzerinde bulunan Jvari Manastırı ziyareti. Ardından Gürcistan’ın ruhani merkezi ve en önemli dini yapılarından biri olan Svetitskhoveli Katedrali ziyaret edeceğiz. Tiflis’e dönüş öncesinde Mtskheta’da hediyelik eşya alışverişi, kafeler ve nehir kenarında yürüyüş için serbest zaman. Sonrasında otelimize transfer ve geceleme otelimizde.
2. Gün Tiflis
Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Dar taş sokakları, renkli balkonları ve tarihi kiliseleriyle Eski Tiflis bölgesinin keşfedeceğiz. Rike Parkı ve Barış Köprüsü ziyareti sonrası teleferik ile Narikala Kalesi bölgesine çıkarak şehir manzarasının izleyeceğiz. Abanotubani kükürt hamamları bölgesinde yürüyüş ve ardından kültürel yapılar, kafeler ve alışveriş alanlarının bulunduğu merkezi caddelere devam edilir. Tur, başkentin hem tarihi hem de modern yüzünü dengeli şekilde sunmaktadır. Otelimize transfer ve geceleme otelimizde.
3. Gün Tiflis
Kahvaltıdan sonra Doğu yönünde Kakheti bölgesine hareket ve Alazani Vadisi manzaraları ile geleneksel mimarisiyle ünlü, surları korunmuş Sighnaghi kasabasının ziyareti.Azize Nino ile ilişkilendirilen önemli bir hac noktası olan Bodbe Manastırı ziyareti. KTW Şarap Fabrikası ziyareti, şarap turu ve degustasyon programı ile Gürcistan’ın geleneksel şarap üretimi ve qvevri yöntemi hakkında bilgi alınması.Akşam saatlerinde Tiflis’e dönüş. otelimize transfer ve geceleme otelimizde.
4. Gün Tiflis
Kahvaltının ardından Borjomi, Gürcistan'ın merkezinde yer alan bir tatil beldesidir. Bölge, Borjomi Merkez Parkı'ndaki kaynak suları ile bilinen mineralli sularıyla ünlüdür. Yakınlarda, patikalar Borjomi-Kharagauli Milli Parkı'nın uçsuz bucaksız vahşi doğasında kıvrılarak ilerliyor. Parkta, ayrıca yüzyıllardır ayakta duran Mtsvane Manastırını göreceğiz. Tur sonrasını otelimize dönüş ve serbest zaman.
5.Gün Tiflis - Ankara
Rehberimizin belirlediği saatte check-out yapıyor (kahvaltı box olacaktır) ve havalimanına doğru yola çıkıyoruz. Ajet Havayollarının tarifeli seferi ile Ankara’ya doğru hareket ediyoruz. Ankara’ya varışımızla birlikte turumuzun sonuna geliyoruz
Fiyatlara Dahil Olan Hizmetler
AJet Havayolları seferi ile Ankara - Tiflis - Ankara dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti
Havalimanı vergileri
Programda belirtilen turlar
4* Otellerde 4* gece konaklama
Havalimanı – Otel – Havalimanı arası transferler ve Tüm şehirlerarası geçişler
Türkçe rehberlik ve asistanlık hizmetleri
Otel ve şehir vergileri
Sağlık Sigortası Sürprimi
TURSAB zorunlu mesleki sorumluluk sigortası & Seyahat & Sağlık Sigortası
Fiyatlara Dahil Olmayan Hizmetler
Yurtdışı Çıkış Harç Pulu
Programda belirtilmeyem tüm yemekler
Şahsi harcamalar, tüm içecekler
Opsiyonel turlar ve programda belirtilmeyen tüm aktiviteler
Şöför tipleri ( 5 – 10 USD / kişibaşı )
KALKIŞ TARİHİ | UÇUŞ | SAAT | DÖNÜŞ | UÇUŞ | SAAT |
KODU | TARİHİ | KODU | |||
28.05.2026 | VF 615 | 00.05-02-45 | 1.06.2026 | VF 616 | 05.15-06-20 |
16.07.2026 | VF 615 | 00.05-02-45 | 20.07.2026 | VF 616 | 05.15-06-20 |
13.08.2026 | VF 615 | 00.05-02-45 | 17.08.2026 | VF 616 | 05.15-06-20 |
17.09.2026 | VF 615 | 00.05-02-45 | 21.09.2026 | VF 616 | 05.15-06-20 |
Gürcistan
Dil: Gürcüce
Para Birimi: Lari
Saat Farkı: +1
Elektrik Voltajı: 220 V
Genel: Gürcistan Karadeniz’in doğu kıyısında, Güney Kafkasya’da yer alan ülke. Eski Sovyet cumhuriyetlerinden biri olan Gürcistan'ın kuzeyinde Rusya, doğusunda Azerbaycan, güneyinde Ermenistan ve güneybatısında Türkiye yer alır. Ülkenin batısında Karadeniz bulunur. Gürcistan "Kartvelilerin Ülkesi" demektir. Kartvelebi, denen grup ise sadece Gürcüleri değil; Lazları, Megrelleri ve Svanları da kapsamaktadır. Bölge Taş Devrinden bu yana yerleşim yeri olmuştur. Dmanisi’de ortaya çıkarılan ve “Homo Georgicus” olarak adlandırılan İnsansıgiller kalıntısı 1,8 milyon yıl öncesine tarihlenir. Yüzyıllar boyunca İran, Moğollar, Rusya ve Osmanlı Devleti’nin çekişmesine sahne olan Gürcistan, 1801’den itibaren Rusya tarafından ilhak edildi. 1921’de Kızıl Ordu girdi ve Gürcistan Sovyet cumhuriyetlerinden biri oldu. 1991 yılında yeniden bağımsızlığını kazandı. Karadeniz sahili ve Rioni havzasında ılık, nemli ve yarı tropik bir iklim hüküm sürmektedir. Doğu Gürcistan'da daha karasal bir iklim hüküm sürmektedir. Kışları soğuk, yazları ise kuru ve sıcaktır.
Başkent: Tiflis
Telefon Kodu: +995
Konsolosluk: +995 32 225 20 72
Vergi: %18 vergi bulunmaktadır. Ürün alışverişlerinde alınan imzalı/kaşeli fatura ile vergi iadesi alınmaktadır.
Bahşiş: Genelde %10 hesaba eklenmektedir. Eklenmeyen yerlerde %5-10 arası bahşiş vermek uygundur.
Tiflis
Tiflis, Gürcistan'ın başkenti olup, Kura Irmağı'nın her iki yakasında yer alır. Tiflis, konumu itibariyle önemli bir noktada yer almaktadır. Tarihi iptak yolu şehirden geçmekteydi, modern zamanlarda önemli bir global enerji projesinin de (Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı) geçiş hattı üzerinde bulunur. Kentin Gürcüce adı Tbilisi'nin bir efsaneden geldiği kabul edilir. Bir gün Kral Vahtang Gorgasal ava çıkar. Aralıksız uçan sülünün peşine eğitilmiş atmacasını salar. Kısa zaman sonra ikisini de sıcak bir suya düşmüş olarak bulurlar. Kral orayı çok beğenir ve bir kent kurmalarını buyurur. Kente, orada bulunan tbili (ılık) sudan dolayı Tbilisi adı verilir. Konumu itibariyle çok fazla medeniyetin yaşandığı ve el değiştirdiği kent kısa bir dönem Osmanlı idaresinde de kalmıştır. Tiflis, nemli ve altropik bir iklime sahiptir. Ilık yazlar ve sert kışlar görülmektedir. Ülkenin geneline göre daha ılıman bir iklime sahiptir
Mutlaka Görün
Eski Tiflis
Narikala Kalesi
Rustaveli Bulvarı
Gürcistan Ulusal Müzesi
Gücistan Bankası Merkez Binası
Aghmashenebeli Caddesi
Bit Pazarı
Rustaveli Bulvarı – Özgürlük Meydanı
Sameba Katedrali
Narikala Hisarı
Tiflis Botanik Bahçesi
Kartlis Deda (Gürcü Ana)
Sioni Katedrali
Mtatsminda Dağı ve Parkı
Barış Köprüsü
Mutlaka Deneyin
Kubdari
Achma Kikliko
Megruli
Khachapuri
Adjarul
Khachapuri
Khinkali
Badrijai
Nigvzit
Pikhali
T.C vatandaşları için bu turda gidilen ülkelerde vize uygulaması bulunmamaktadır. Seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport yeterlidir.
Vizesiz olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan acente sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir.
T.C. vatandaşı olmayanlar seyahat etmek istedikleri ülke ve/veya ülkelere girişte vize ihtiyacı olup olmadığı bilgisi için ilgili konsolosluklara başvurmaları gerekmektedir.
T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına, anılan pasaportların yenilenmesi gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.

















