Almanya Vize Rehberi: Başvuru Süreci, İhtiyaçlar ve İpuçları

Coral Travel

Türk vatandaşlarının en sık ziyaret ettikleri ülkelerden biri Almanya’dır, bu sebeple çok sayıda kişi Almanya vize süreci hakkında nasıl doğru ve hızlı şekilde ilerleyebileceğini öğrenmek ister. İçeriğimizde nasıl Almanya vizesi alabileceğinizi, dikkat etmeniz gereken önemli noktaları ve tüm diğer ipuçlarını bulabilirsiniz.

Almanya Vize Başvurusu

Almanya vize başvurusu yaparken başvuru sürecini eksiksiz ve istenildiği gibi tamamlamak vize onayınızın çıkmasını kolaylaştırır. Almanya tatili için vize almanız gerekiyorsa ilk etapta yapmanız gerekenler şunlardır:

  • Online olarak vize başvuru formunu doldurmak. İsterseniz elektronik formun çıktısını alıp bilgileri elle de yazabilirsiniz.
  • Formun yanında sizden istenen evrakları tamamlamak. İlgili evraklar seyahat amacınıza göre farklılık gösterebilir. Vize onayı için evrakları eksiksiz olarak teslim etmeye özen gösterin.
  • Vize başvurusu için randevu almak. Alman Konsolosluğu’nun Türkiye’de yetkilendirmiş olduğu başvuru merkezlerine kısa süreli seyahatler için başvuru yapabilirsiniz.
  • Vize randevusu alırken değerlendirme süresinin en az 15 gün olacağını bazı durumlarda (Yılbaşı, bayram gibi resmi tatillerde) ise 45 güne kadar çıkabileceğini göz önünde bulundurun.
  • Schengen vizesi başvurularınızı seyahat tarihinden en erken 3 ay önce yapabilirsiniz.

Almanya Vize Şartları

Türkiye vatandaşları AB üyesi olmayan ülke vatandaşları gibi Almanya’ya seyahat edebilmek için vize almalıdır. Schengen Vizesi Almanya’ya kısa süreli turist olarak seyahat etmek isteyen vatandaşların alması gereken vize türüdür. Uzun süreli kalmayı planlayan (Eğitim, iş vb. nedenlerden ötürü) vatandaşların ise ulusal vize almaları zorunludur.

Schengen Vizesi ile 180 günlük dönemde 90 günü geçmeyecek şekilde Schengen bölgelerinde kalabilirsiniz. Kesintisiz en geç 90 günün sonunda ise Schengen bölgesinden çıkış yapmanız gerekir. Örneğin Almanya’dan 1 yıllık vize almanız ülkeye 2 kez 90 günlük seyahatlerde bulunabilmeniz anlamına gelir.

Almanya seyahatiniz için Schengen vizesi almanız durumunda Hollanda, Norveç, Belçika, Slovenya, Letonya, Malta, İspanya, Avusturya, Çekya, Yunanistan, Lüksemburg, Macaristan, İsviçre, Polonya, Finlandiya, Portekiz, Fransa, İtalya gibi diğer Schengen ülkelerini de ziyaret edebilirsiniz.

Vize başvurusu 18 yaş altındaki çocuklar da dahil olmak üzere seyahat edecek olan herkes için ayrı ayrı yapılmalıdır.

Almanya Vize Çeşitleri

Türk vatandaşları tarafından en çok başvurulan Almanya vize çeşitleri arasında Schengen Turistik Vize ve Ulusal Vize yer alır.

Schengen Turistik Vize

Almanya’ya yapacağınız kısa süreli seyahatler için almanız gereken vize Schengen Turistik Vize’dir. Vize süresi boyunca Schengen Bölgesi’nde yer alan diğer ülkelere de giriş yapma hakkı tanıyan Schengen Turistik Vize 180 günlük dönemler içinde maksimum 90 gün Almanya’da kalmanızı sağlar.

C tipi vize olarak da isimlendirilen Schengen Vizesi turistik, ziyaret ve ticaret amaçlı kullanılabilir. Almanya turistik vize başvurusu yaparken ziyaretinizin turistik amaçlı olduğunu göstermeniz gerekir. Bu nedenle vize başvurusu yapanlardan seyahat planlarını anlatan bir yazı, konaklama ve uçuş rezervasyonları da talep edilir.

Almanya Ulusal Vize

Almanya D Tipi Vize olarak da isimlendirilen Ulusal Vize kesintisiz olarak ülkede 90 günden fazla bir süre için kalmayı planlayan kişilere verilir. D tipi vize kapsamında çalışma, eğitim ve aile birleşimi ile ilgili seyahatler yer alır.

Almanya Ulusal Vize ile ülkeye giriş yapıldıktan sonra yasal ikamet statüsü yerine geçen “oturum izni” alma şartı bulunur.

Almanya Vizesi Başvuru Merkezleri ve Randevu Alma

Almanya vize randevu almak için öncelikle elektronik ortamda seyahat ve pasaport bilgilerinizi de talep eden başvuru formunu doldurmalısınız. Bu işlemin ardından Almanya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş Türkiye’deki vize merkezlerinden randevu alabilirsiniz.

Randevu tarihinize kadar bir önceki bölümde belirtilen (Vize türüne göre ek belgeler talep edilebilir.) evrakları eksiksiz şekilde tamamlamanız gerekir. Evrakları randevu gününde başvuru merkezine teslim etmelisiniz.

Almanya Vizesi Çıkma Süresi

Almanya vize işlemleri tamamlandıktan sonra başvuruların değerlendirilme süreci genellikle 15 gün içinde tamamlanır. Bayram, yılbaşı gibi resmi tatillerden dolayı veya istisnai bir durum oluşması halinde ise süre 45 güne kadar uzayabilir.

Siz de Almanya tatili için hazırlıklara başladıysanız Coral Tatil ayrıcalıklarını deneyimleyin! Coral Tatil uzman rehberlerinin eşlik ettiği Almanya turları ile bölgenin en popüler rotalarını oldukça uygun fiyatlarla gezip görebilirsiniz!