Yazın Unutulmaz Etkinliği: Fethiye Tekne Turu

Coral Travel

Muğla’nın gözde tatil yerlerinden Fethiye her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan bir doğa harikasıdır. Eşsiz denizi, yemyeşil ortamı, caretta carettaları ile meşhur olan bu bölgede birbirinden muhteşem çok sayıda koy yer alır. Bazı koylara araçla ulaşım sağlanabilse de en unutulmaz geziler tekneyle yapılabilir. Farklı koyları denizden görmek, daha derin bölgelerde yaşayan deniz canlılarını gözlemlemek ve harika fotoğraflar çekebilmek ancak tekne turuyla mümkün olabilir.

Fethiye tekne turu açısından çok sayıda alternatife sahiptir. Sabahın erken saatlerine başlayan bu turlar akşama kadar devam ederek misafirlere unutulmaz zamanlar yaşatır. Tekne turlarının rotaları değişiklik gösterse de genellikle günübirlik gerçekleştirilir. Hemen hemen hepsi merkezi konumda bulunan Fethiye otelleri arasından kendinize en uygun olan birinde konaklarken farklı bir aktivite arayışı içinde olursanız günlük olarak düzenlenen bu turlara katılım sağlayabilirsiniz. Eğer bütçeniz yeterliyse farklı rotalara açılan tüm tekne turlarını deneyimlemeniz eşsiz bir anı olabilir.

Fethiye Tekne Turu Nasıl Yapılır?

Fethiye günlük tekne turu yapabilmek için 1 tam gününüzü ayırmanız gerekir. Dolu dolu geçen bu turlar sabah 09.30 gibi başlayan turlar akşam 17.30 – 18.00 arasında tamamlanır. Seçtiğiniz turun rotasına göre sırayla tüm koylarda belirli sürelerde mola verilir. Bazen 40 dk bazen de yarım saat süren bu molalarda koylarda yüzebilir ve bölgede yer alan deniz canlılarını izleyebilirsiniz. Teknelerde yerler genellikle şezlong ya da masa şeklinde satışa sunulur. Teknenin ilk katında masalar, ikinci ve varsa üçüncü katında ise şezlonglar yer alır. Eğer denize girip, güneşlenmek isterseniz tercihinizi şezlonglardan yana yapabilirsiniz. Aile üyeleriniz arasında denize girmeden sadece manzarayı izlemek isteyen kişiler varsa sıcaktan bunalmamaları adına teknenin daha gölge olan alt kısımlarını da tercih edebilirsiniz.

Teknede denizden çıktıktan sonra tuzlu sudan arınabileceğiniz duşlar bulunur. Tuvaletler ve giyinme kabinleri de teknede sağlanan diğer olanaklardır. Öğle yemeği ve çay, kek ikramı tekne turu fiyatına dahil olan hizmetlerdendir. Bazı teknelere alkol dışında dışarıdan yiyecek, içecek getirmek serbest olabilir. Bu nedenle tura katılmadan önce bu konuda bilgi sahibi olmanız gerekebilir. Teknelerde öğle yemeği için tavuk ya da balık alternatifleri sunulur. Bu nedenle tercihinizi önceden belirleyerek tur görevlilerine iletmeniz gerekir. Tekne turuna katılırken bazı detaylara dikkat etmeniz fayda sağlar. Keyifli bir tur için önemsemeniz gereken bazı detaylar şöyle sıralanabilir:

  • Yaz döneminde tatil bölgelerinde oluşan yoğunluk sebebiyle tekne turu için önceden rezervasyon yaptırmanız tavsiye edilir. Böylece yerinizi garantilemiş olursunuz.
  • Yanınıza havlu, güneş kremi, yedek mayo, güneş gözlüğü, palet, şapka ve terlik gibi eşyalar alabilirsiniz.
  • Tekne turlarında içecekler ekstra harcamaya dahil olduğu için cüzdanınıza mutlaka nakit para almanız tavsiye edilir.
  • Eğer deniz altını görüntülemek isterseniz deniz gözlüğü, şnorkel ve telefonunuz için su geçirmeyen bir kılıf almanız yararlı olur.
  • Tekneden suya atlarken tekne görevlilerinin uyarılarını dikkate almanız gerekir.
  • Denizde oluşabilecek dalga nedeniyle hassas bir bünyeye sahipseniz yanınıza ihtiyacınız olabilecek ilaçları almanız faydalı olur.
  • Uzun bir gezi olduğu için yanınıza atıştırmalık birşeyler alabilirsiniz.

Fethiye Tekne Turunda Neler Yapılır?

Tatil rotanızı Fethiye olarak belirledikten sonra tekne turu yapmaya karar verirseniz oldukça keyifli anlar yaşayacağınıza emin olabilirsiniz. Sabah saatlerinde demir alan tekne rotanın durumuna göre koylarda belirli süreli molalar verir. Bu molalarda denizde yüzerek harika fotoğraflar çekme şansını yakalayabilirsiniz. Tekne karadan açıkta demirleyeceği için yakında bulunan adacıklara yüzme şansı da elde edebilirsiniz. Bazı turlar müzikli olurken bazılarında müzik bulunmaz. Eğer müzikli bir tura dahil olduysanız tekne ilerlerken kendinizi dansın ritmine kaptırmanız mümkündür. Müzik olmayan bir tura katılırsanız kulaklığınızı ve müzik çalarınızı yanınıza alarak keyifli bir vakit geçirebilirsiniz. Arkadaş grubu ya da ailenizle tura katıldıysanız yanınıza satranç, tavla gibi eğlenceli oyunlar alarak oynayabilirsiniz. Tekne rüzgârlı olacağı için kağıt oyunları çok tavsiye edilmez.

Öğle yemeği molası tekne görevlilerin uygun gördüğü bir mola yerinde yapılır. Herhangi bir mide problemi yaşamamak adına mümkünse yemekten sonra yüzmeniz uygun olur. Tekne turu eşsiz güzellikler sunan manzaralar sağlar. Bu nedenle telefonunuzla ya da profesyonel fotoğraf makinenizle çekeceğiniz eşsiz kareler yakalayabilirsiniz. Eğer katıldığınız turda çevredeki kültürel ve tarihi yapıyı anlatan bir rehber varsa bu muhteşem doğanın tarihini dinleyerek gezmek ayrıca keyifli olacaktır.

Fethiye Tekne Turu Rotaları En Uygun Tarihler

Fethiye’de tekne turu yapılabilecek farklı rotalar bulunur. Fethiye Ölüdeniz tekne turu, Fethiye merkez günübirlik tekne turu ve 12 adalar tekne turu bunlardan başlıcalarıdır. Eğer Fethiye merkez günübirlik tekne turunu tercih ederseniz Tersane koyu, Yassıca adaları, Katrancı adası ve Kızıl ada bu gezide yer alan duraklardır. Fethiye ölüdeniz tekne turu en popüler olanlardan biridir. Bu güzergahta Soğuk su koyu, Akvaryum koyu, Mavi mağara, Deve plajı (Camel Beach), St. Nicholas adası (Gemiler adası) ve dillere destan Kelebekler Vadisi bulunur. 12 Adalar tekne turunda ise Göcek adası, Tersane adası, Kızıl ada, Akvaryum koyu, Tavşan adası ve Yassıca adaları yer alır.

Fethiye’de yapılacak tekne turlarının tamamı yaz sezonunda gerçekleştirilir ve doluluk oranı oldukça yüksektir. Bu nedenle tura çıkmadan önce rezervasyon yaptırmanız uygun olur. Rotaların farklılık göstermesi sebebiyle Fethiye tekne turu fiyatları değişken olabilir. Bazı turlarda çocuk misafirler için indirim yapılabilir. Tüm turlar Fethiye Limanı’ndan hareket eder. Eğer bu noktaya araçla gelecekseniz aracınızı güvenli bir yere park etmeniz faydalı olacaktır. Siz de Coral Tatil üzerinden Fethiye turları hakkında araştırma yaparak kendinize en uygun tarih seçeneklerine göre uygun ödeme koşulları ile rezervasyon yaptırabilirsiniz.