Kamp Tutkunlarına Özel: Türkiye'deki En İyi 30+ Kamp Alanı!

Coral Travel

Kampçılık, şehirlerde artan stres ve yoğun günlük koşuşturmacalar nedeniyle tatil seçenekleri arasında yükselen değer konumundadır. Özellikle, kalabalık arkadaş gruplarıyla keyifli zaman geçirme arayışındaki gençler arasında oldukça yaygındır. Gençlerin yanı sıra doğayla baş başa, sakin ve huzurlu bir tatil arzulayan her yaştan bireyler için çadır ya da karavan en fazla tercih edilen aktiviteler arasındadır. Kamp yapmak bir yaşam tarzı, bir kaçış ve en eğlenceli aktivitelerden biridir. Camping alanlarında kurulan çadırlarda geçirilen keyifli zamanlar, unutulmaz anılar biriktirilmesini sağlar.

Kamp alanları, genellikle insan elinin değmediği, modern dünyanın ulaşamadığı, yeşilin, mavinin, hakim olduğu doğal alanlardır. Kimi zaman ormanın içerisinde, kimi zaman ise sahil kenarında hatta bazen sakin bir vadinin yamacında kamp kurabilirsiniz. Zengin bir coğrafyaya sahip olan ülkemizin hemen hemen her şehrinde kamp alanı bulmak mümkündür. Bazı alanlarındaki tesisler kamp şartlarınızı biraz daha kolaylaştırmanıza yardımcı olurken bazı alanlar ise tamamen doğayla baş başa kalabileceğiniz modern yaşamdan hiçbir iz taşımayan yerlerdir.  

Kamp yeri seçerken cevaplamanız gereken ilk soru nasıl bir kamp tatili istediğiniz olmalıdır.  Kamp alanlarının özellikleri göz önünde bulundurularak seçim yapmalısınız. Dikkat edilmesi gereken konu hava şartlarıdır. Hangi mevsimde kamp yapılacağı önemli bir konudur ve buna uygun olarak göre kamp malzemeleri seçilmelidir. Mevsime ya da kamp yapılacağı çevreye göre seçilecek kamp malzemeleri kişinin daha rahat bir şekilde günü geçirmesine yardımcı olur.

En İyi Kamp Alanları

Bir yerin kamp yapmaya müsait olduğunu bazen anlamak zordur. En iyi kamp alanları özellikle çok fazla rüzgar almayan, denize ya da doğaya yakın (tercihlere göre), güzel manzaralı, güvenli yerler olmalıdır. Camping her ne kadar bir eğlence ve bir nevi yaşam biçimi de olsa seçilecek kamp alanının güvenliği her şeyden önemli bir konudur. Onun haricinde de manzara elbette en çok dikkat edilen konular arasındadır. Türkiye’de hem denize yakın hem de doğanın içinde birbirinden güzel kamp alanları bulunur. Kamp yerleri seçerken öncelikle “nasıl bir kamp yapmak istiyorum” sorusuna cevap bulmak gerekir. Aksi takdirde tercih edilen yerde rahat bir konaklama sağlamak mümkün olmaz. Türkiye’deki en güzel kamp alanları ile kamp yapmaya gönül verenler için tercih edilecek yerler farklılık gösterir. Size en uygun lokasyon ve özellik ile en iyi kamp alanını seçebilir, bu benzersiz deneyim ile tatil anlayışınızı da değiştirebilirsiniz.

  • Cemil’in Yeri Akdeniz Camping – Muğla

Muğla’nın hemen hemen her yerinde kamp yapmak mümkündür. Hem doğası hem denizi hem sahilleri ile herkesi en iyi şekilde ağırlayan bölge, kamp için de biçilmiş kaftandır. Bunlardan biri olan Cemil’in Yeri Akdeniz Camping’dir. Köyceğiz’deki Sultaniye köyünde yer alan bu kamp alanı, çadır kamp yerleri olarak bölgenin en beğenilen yeridir. Göl kenarında fazlasıyla huzurlu bir atmosferde kamp yapmak ve dinlenmek için Muğla’yı ve özellikle Cemil’in Yeri’ni rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

  • Aydos Ormanı Kamp – İstanbul

Aydos Ormanı, İstanbul’daki en yeşil alanlardan biridir. Kartal’da bulunan bu orman tertemiz havası, ağaçların yaydığı bol oksijen ile şehrin kamp yapmak için en çok tercih edilen yeridir. Doğa içinde kamp yapmak isteyenler Aydos Ormanı kamp alanlarını tercih edebilir. Orman içindeki göl kenarında ya da ormanın derinliklerinde sakince kamp yapmak ve İstanbul’dan kaçmak için ideal adreslerden biridir.

  • Kındıl Camping – Antalya

Antalya’da denize yakın bir kamp alanı olan Kındıl Camping, rahat ulaşımı ile pek çok kampseverin tercih ettiği yerlerdendir. Çadır kamp yerleri arasında olan Kındıl Camping’in sunduğu güneş ısıtma sistemleri hizmeti ile her daim sıcak su bulmak mümkündür. Bir kamp alanında en çok aranan özelliklerden olan duş ve tuvalet imkanı mevcuttur. Sakin ve huzurlu ortamıyla Kındıl Camping en çok tercih edilenlerden biridir.

  • Altın Kamp – Balıkesir

Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki Altın Kamp, doğa ile iç içe güzel bir kamp imkanı sunan yerlerden biridir. Her ne kadar doğa kampı olsa da denizin hemen yanı başındaki kamp alanı, mavi ile yeşili buluşturan bir yerde konaklama imkanı sağlar. Balıkesir civarında en çok tercih edilen kamp alanlarından olan Altın Kamp, karavan kampı için de ideal alanlardan biridir. Deniz ile doğa kampı yapmak isteyenler için Altın Kamp benzersiz bir deneyim sunar.

  • Baba Kamp Fethiye – Muğla

Fethiye Türkiye’de kamp alanlarının en yoğun bulunduğu bölgelerden biridir. Benzersiz doğası ve imkanları ile Baba Kamp hem karavan hem de çadır kamp yerleri için uygun bir adrestir. Baba Kamp alanında çeşitli aktiviteler de bulunur. Doğa içinde yürüyüş yapmak en çok tercih edilenler arasındadır.

  • Ada Camping Cunda – Balıkesir

Denize oldukça yakın konumu ve Ayvalık’ın tertemiz havası içinde kamp yapmak isteyenler için en uygun adreslerden birisi olan Ada Camping, çadır ve karavan kampı için uygundur. Tesis içinde mangal yakmak için alanlar bulunur.

  • Gargara Doğal Tatil Kampı – Assos

Türkiye’nin en sevilen tatil bölgelerinden olan Assos’ta yer alan Gargara Kamp, denize sıfır olması ile ilgi uyandıran yerlerden biridir. Tesis içinde farklı çadır alternatifleri vardır. Ancak dileyen kendi çadırını hatta karavanını da getirip kampını bu alanda rahatlıkla yapabilir.

  • Aktur Çadır ve Karavan Kampı – Datça

Muğla’nın incileri arasında yer alan Datça, kamp tatili sevenler için uygun alanlar da barındırır. Aktur Çadır ve Karavan Kampı, bölgenin en popüler kamp alanlarından biridir. Manzarası, huzuru, denize yakınlığı ile kamp tatili kamp yapılacak yerler arasında ilk sıralarda yer alır.

  • Tisan Adası Kamp Alanları – Mersin

Tisan Adası doğal güzellikleri ve doğası ile kamp yapmak isteyenlerin Mersin’de en çok tercih ettiği yerlerden biridir. Tisan Adası, tertemiz koyları ve ormanlık alanları ile çadır kampı yapmak isteyenler için oldukça ideal olanaklar sunar. Yeşilin her tonuna sahip doğası ile benzersiz bir kamp alanı arayanlar için rahat bir alternatiftir.

  • 10 – Hipo Kamp – İzmir

Gümüldür’de yer alan Hipo Kamp, orman kampı yapmak isteyenlerin tercih ettiği noktalardandır. Doğa tatili yapmak isteyenlerin tercihi olan kamp alanı denize de oldukça yakındır. Sabahın ilk ışıkları ile burada denize girmek benzersiz bir tatil keyfi yaşatır. Hipo kampta mangal yakmak için alanlar da mevcuttur.

  • Kelebekler Vadisi Kamp Alanı – Fethiye

Kamp alanları bakımından zengin bir bölge olan Muğla’nın Fethiye ilçesi sınırları içerisindeki Kelebekler Vadisi unutulmaz bir kamp tatili deneyimi vadeder. Türkiye’nin de en güzel kamp alanları arasında bulunan Kelebekler Vadisi Kamp Alanı, bungalov ve taş ev konaklama alternatifleri de sunar.

  • Hızır Kamp – Balıkesir

Türkiye’nin nefesi Kaz Dağları eteklerinde yer alan Hızır Kamp, yemyeşil bir kamp alanıdır. Doğa içinde kamp kurmak isteyenlere unutulmaz bir deneyim sunan bu yerde, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği de bulunur. Hızır Kamp’ın kendi konaklama alternatifleri olduğu gibi isteyen kendi çadırını getirip rahatlıkla konaklayabilir.

  • Balık Gölü – Artvin

Yemyeşil huzuru ile doğa tatili için ülkenin en çok tercih edilen bölgelerinden olan Artvin’in Şavşat ilçesinde yer alan Balık Gölü, doğa kampı yapmak isteyenlerin uğrak noktaları arasında yer alır. Dağlık alan olması nedeniyle yaz aylarında bile geceleri üşümemek adına sıcak tutacak kıyafetler mutlaka yanınızda olmalıdır. Göl kenarında ağaçların altında huzurlu bir kamp için Balık Gölü unutulmaz bir deneyim sunar.

  • Yedigöller – Bolu

Yedigöller, günlük turlar ve hafta sonu kaçamakları için yakın illerden pek çok ziyaretçi çeker. Güzelliği kamp kurmaya uygun alanları da Yedigöller’in dikkat çeken özelliklerindendir. Bu doğa harikası yerde göl kenarında çadır kurmak, ağaçların altında sakince dinlenmek kamp tatili için oldukça ideal alternatiflerden biridir.

  • Camp Rumelifeneri – İstanbul

İstanbul içinde kamp yapılacak en uygun lokasyonlardan biri hiç kuşkusuz Camp Rumelifeneri’dir. Şehrin içinde karavan kamp alanı olan Camp Rumelifeneri, konuklarına tuvalet, duş, elektrik gibi imkanları da sağlar.

  • Şahinler Tabiat Parkı Kızılcahamam – Ankara

Ankara’da doğa ve orman kampı alternatifleri arasında yer alan Şahinler Tabiat Parkı, doğayla baş başa kalma olanağı sunar. Özellikle kış mevsiminde tercih edilen Şahinler Tabiat Parkı, benzersiz manzarası ile kamp yapmayı sevenler için ideal adreslerden biridir.

  • Başkonuş Yaylası – Kahramanmaraş

Yaylada kamp keyfi yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan olan Başkonuş Yaylası, huzur dolu atmosferi ile çadır ve karavan kampı fırsatı sunar. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki kamp alternatifleri arasında yer alan Başkonuş Yaylası, tertemiz havası ve doğası ile çadır kampı ya da yayla konaklaması için uygundur.

  • İnbükü Orman Kampı – Marmaris

Denize yakınlığı ile Marmaris’te kamp yapmak isteyenleri kendine çeken İnbükü Orman Kampı, mavi ile yeşilin buluştuğu adresler arasındadır. Yüksek çadır kapasitesi bulunan alanda karavan kampı da yapmak mümkündür. Doğanın ve denizin bir arada olduğu İnbükü Orman Kampı, huzurlu bir kamp tatili imkanı sunar.

  • Azmakbaşı Camping – Muğla

Muğla’nın en sevilen tatil bölgelerinden Akyaka’da yer alan Azmakbaşı Camping, Türkiye’nin en iyi camping alanları arasında yer alır. Çadır ve karavan kampı için ideal noktalardan olan Azmakbaşı Camping’de denize uzak olmasına karşın ormanın tadını çıkarabilirsiniz.

  • Kabak Koyu Kamp Alanları – Fethiye

Muğla’nın Fethiye ilçesi sınırları içerisindeki Kabak Koyu, Türkiye’nin ve Ege’nin en ünlü koylarından biridir. Tertemiz doğası ve denize yakın kamp alanları ile kamp severlerin en çok tercih ettiği yerlerden olan Kabak Koyu Kamp Alanları’nda, çadır ya da bungalov odalarda konaklayabilirsiniz.

  • Bozcaarmut Göleti Kamp Alanı – Bilecik

Göl kenarında ormanların içinde huzurlu ve sakin bir atmosfer eşliğinde kamp kurmak isteyenleri mutlulukla ağırlayan Bozcaarmut Göleti, keyifli bir kaçamak için idealdir. Bilecik’in cennet köşelerinden olan Bozcaarmut Göleti Kamp Alanı, orman kampı için mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerdendir.

  • Sülüklügöl Kamp – Bolu

Doğa ve orman kampı yapmak isteyenler için Bolu pek çok olanak tanır. Sülüklügöl Kamp da bunlardan biridir. Yemyeşil doğa içerisinde kamp yaparak huzurlu bir şekilde dinlenmek mümkündür. Gölün kenarında ağaçların altında yapılacak kamp deneyimi unutulmazlar arasına girecek alternatiflerden biridir.

  • Panaroma Camping – Kapadokya

Doğa harikası Kapadokya’da yer alan Panaroma Camping, özellikle sabahları bölgeye özgü balon manzarası ile güne başlayabileceğiniz huzurlu kamp alanlarından biridir. Çadır ve karavan kampı için uygun olan Panaroma Camping’de tuvalet ve duş mevcuttur. Panaroma Camping tesisi içerisinde, at biniciliği ve havuz keyfi gibi aktivitelere katılabilirsiniz.

  • Rido Camping – Antalya

Rido Camping, doğa yürüyüşü, tırmanma gibi aktiviteleriyle zengin bir kamp deneyimi sunar. Tertemiz havası ve sakin atmosferi ile dikkat çeken Rido Camping, duş, tuvalet, çamaşırhanesi bulunan konforlu kamp alanlarından biridir.

  • Göksu Tabiat Parkı – Bolu

Bolu, doğa tatili ve kampı yapmak isteyenlerin Türkiye’de en çok tercih ettiği iller arasındadır. Göksu Tabiat Parkı, özellikle kış kampı için idealdir. Çadır ve karavan kampı yapabileceğiniz Göksu’da dilerseniz bungalovlarda konaklayabilirsiniz. Doğa yürüyüşüne çıkabileceğiniz Göksu Tabiat Parkı, muhteşem doğasıyla huzurlu bir kamp deneyimi vadeder.

  • Aladağlar Camping Bungalov – Niğde

Niğde’de bulunan Aladağlar Camping Bungalov, kış tatili ve kampı sevenler için uygun adresler arasındadır. Konforlu bungalov evlerde konaklayabileceğiniz tesis içerisinde, çadır keyfi de yaşayabilirsiniz. Kampçılara eşsiz bir deneyim sunan Aladağlar Camping’de gerçekleştirilen yürüyüş ve dağ tırmanışı aktivitelerine katılabilirsiniz.

  • Gökova Orman Kampı – Muğla

Muğla’nın yeşili ile büyüleyen bölgelerinden Gökova Orman Kampı, doğayla baş başa kalmak isteyenler için en uygun lokasyonlardan biridir. Denize yakın konumu ile dikkat çeken Gökova Orman Kampı, ortak çamaşırhane, elektrik, duş, tuvalet, sıcak su gibi imkanlar sunar.

  • Çubucak Orman Kampı – Marmaris

Muğla ilimizin Marmaris ilçesi sınırları içerisinde kamuya ait kamp alanlarından biri olan Çubucak Orman Kampı, yeşil ile maviyi birleştiren lokasyonlardan biridir. İster orman içerisinde isterseniz deniz kıyısında çadır kurabileceğiniz Çubucak Orman Kampı, doğaseverlere benzersiz bir deneyim sunar.

  • Yazılı Kanyon Tabiat Parkı – Isparta

Yazılı Kanyon Tabiat Parkı, Ege Bölgesi’nde keşfedilmeyi bekleyen yemyeşil bir doğa içinde kamp yapmak için ideal alanlardan biridir. Kamp yaparken bölgedeki balık restoranlarında leziz menülerinin tadına bakabilirsiniz. Yazılı Kanyon Tabiat Parkı sınırları içerisinden akan derenin tatlı hışırtısı doğanın sakinliği ile birleşerek kamp keyfinizi katlar.

  • Karagöl Borçka – Artvin

Karadeniz’in kendine özgü doğasının tüm izlerini taşıyan Artvin, doğa tatili sevenlerin sıkça  ziyaret ettiği lokasyonlar arasındadır. Bir doğa harikası olan Karagöl etrafında kamp yaparak kendinizi şehrin karmaşasından kurtararak tabiatın huzurlu kollarına bırakabilirsiniz. Borçka’da bir kamp tatili planlayarak Karagöl kenarında ve ağaçların arasında huzurla dinlenebilir ve yaz aylarının bunaltıcı sıcağından kurtulabilirsiniz.

  • Kapıdağ Yarımadası – Balıkesir

Balıkesir ilimizin sınırları içerisinde yer alan Kapıdağ Yarımadası, kamp yaparken huzur ve enerji depolamak isteyenler için benzersiz fırsatlar sunar. Yeşili ve mavisi ile adeta Türkiye’nin cennet köşelerinden olan Kapıdağ Yarımadası, çadır kampı için bölgenin en uygun alanlarına sahiptir. Yukarıda sıraladığımız her biri ayrı özellikler barından benzersiz adreslerden birini seçerek doğa tatilinizi hemen şimdi planlayabilirsiniz.